Виж пълна версия : MOD на кабели ?
Въпроса ми е относно кабелите за захранването в кутията.
Кабелите за флопито и харда ясно - кръгли и за предпочитане UV ама за захранването ? Продава ли се някакъм шлаух или нещо такова което да е UV иначе не че не мога да ги увия с цветен изолирбанд ама ще е грозно :(
Освен тва на тия кабели могат ли да им се махнат накрайниците безопасно да кажем да се наниже нещо на кабела и после пак да си се сложат ?
CyPoB_KoKa|\
19.01.04 г., 19:28
аз гледах по западните сайтове как си увиват кабелите с маркучи и аз си ги направих така...
значи отиваш в някой магазин за маркучи и си избираш какъв цвят искаш(или прозрачни...) и после с някакво остро ножче почваш да режеш от единия край само в една посока под ъгъл 30-45 градуса.Трябва да се получи нещо като спирала накрая.После от тая спирала си режеш колкото дълго ти трябва и го усукваш около кабела(става даже и без да се изключва компа:) .Гледай маркуча да е гъвкав...
Друга далавера е ако искаш да реагират на UV свтлина аз съм направил така : маркуча трябва да е прозрачен.Като го разрежеш от вътрешната страна на маркуча,която е към кабела почваш да драскаш с реагиращ на UV светлина маркер(аз имах случайно един зелен).После внимателно увиваш маркуча около кабела и става пушка
е не е като купешките ама е по-яко ти да си ги праиш,особено ако нямаш пари кат мене:D
мерси то и аз гледах на западните сайтове че има такива маркучи и секви такива ама не знам дали продават в БГ.
Колкото до това аз все пак не искам да е на спирала ами кабела да си влезе вътре и затова питах дали може да се махат накрайниците ама ако не намеря такива маркучи или пък са майка си и баща си :) сигурно ще пробвам идеята ти
CyPoB_KoKa|\
19.01.04 г., 19:55
аз ти говоря за обикновени градински маркучи с диаметър 1 см от близкия железарски магазин.
и не се вижда къде е разрязвано толкова...И от вън изглежда все едно че си пъхнал кабела в маркуча
а може и както ти искаш да махнеш молекс-конекторите или каквото има там,и да наденеш маркуча,но после може да не е гъвкав кабела...
според мен пробвай-все пак един метър прозрачен маркуч е 0.50-1 лв. и един маркер от близката книжарница е към 1 лв.:D
ще го пробвам също така ми казаха че имало и готини гофрирани тръби вносни който също ставали гот ама като мина през Бриколаж ще погледна какво точно има
CyPoB_KoKa|\
19.01.04 г., 21:04
сори,ама какво значи "гофрирани",че незнам... ??
Ми в Бриколаж, няма голям избор. Поне не ми харесаха.
Ето аз с какви тръби се облизовах до някъде PC-то: OnlineBG (http://iren.is.online.bg/Picz/PCz/Case/DSCF0246.JPG) , Bubu.to (http://bubu.to/moding/Picz/Case/DSCF0246.JPG)
Тука в софия не можах да намеря подобни, някой ако е виждал да каже мястото. Мойте съм ги взел от г. Пазарджик.
За UV, може да си купиш шпрей с фосфорисцираща боя и да напръскаш 1 бал нормален маркуч.
Twinsis
19.01.04 г., 21:34
GIPSON много яко е станало верно някой ако знае къде в София ги има подобни на тея маркучи да каже.
Originally posted by CyPoB_KoKa|\
сори,ама какво значи "гофрирани",че незнам... ??
гофрирани са е такива подобни на тия от снимката на GIPSON и се използват за ел. инсталации в тях се слагат кабелите по блоковете.
Originally posted by GIPSON
Ми в Бриколаж, няма голям избор. Поне не ми харесаха.
Ето аз с какви тръби се облизовах до някъде PC-то: OnlineBG , Bubu.to
Тука в софия не можах да намеря подобни, някой ако е виждал да каже мястото. Мойте съм ги взел от г. Пазарджик.
За UV, може да си купиш шпрей с фосфорисцираща боя и да напръскаш 1 бал нормален маркуч.
готини са ама мене ме интересуват по-малки за кабелите за захранмането и кабела който отива към дъното иначе за флопито и за хардовете са ми кръгли UV
Ми вземи си термосвиваем шлаух и го боядисай.
Сега съм поръчал да ми донесат по 5м от теа като мойта, самоче има зелена и бяла. Но май 5м ще са ми малко и за тва искам некъде в софия да има.
Twinsis
20.01.04 г., 00:42
тея кабели верно са от ел. инсталации, ще потърдя по магазините и складовете и ще се обадя ако намеря :)
Едит: много ме зариби много яко става не както е са при мене кабелярник :D
^JONY_BRAVO^
20.01.04 г., 01:04
За кабелите от IDE-тата добре,ами тия от захранването неможе ли нещо да се измисли и за тях.При мен има хард,чекмедже със втори хард и две ЦДта и чесно казано гората е пълна.Много грозна гледка.А като гледам по разните му снимки дето сте пускали всичко е прибрано и скатано:))) как ги правят тия работи? само по един хард и ЦД ли имат в кутиите си?
Ми вземи си термосвиваем шлаух и го боядисай.
Сега съм поръчал да ми донесат по 5м от теа като мойта, самоче има зелена и бяла. Но май 5м ще са ми малко и за тва искам некъде в софия да има.
какъв е пък този термосвиваем шлаух и къде се продава?
ЕДИТ: А твоя шлаух с какъв диаметър е че на мене ми се вижда бая голям ?
Originally posted by ^JONY_BRAVO^
За кабелите от IDE-тата добре,ами тия от захранването неможе ли нещо да се измисли и за тях.При мен има хард,чекмедже със втори хард и две ЦДта и чесно казано гората е пълна.Много грозна гледка.А като гледам по разните му снимки дето сте пускали всичко е прибрано и скатано)) как ги правят тия работи? само по един хард и ЦД ли имат в кутиите си?
Нали точно за това е темата какво да се направи с кабелите за захранването на за IDE-тата.
Колкото до броя на устройствата аз имам хард 2 цд рома и едно чекмедже така че не ми разправяй на мене за кабели
Термосвиваем шлаух е шлаух който при нагряване се стеснява/свива. Ползва се за изолиране.
Виждал съм в Бриколаж.
Самия канал на тръбата ми е 1см, с извивките май 1.3-5см.
Термосвиваем шлаух е шлаух който при нагряване се стеснява/свива. Ползва се за изолиране.
Виждал съм в Бриколаж.
Самия канал на тръбата ми е 1см, с извивките май 1.3-5см.
надявам се тоя шлаух да не стане твърд като се свие ама ще погледна в Бриколаж е ще видя какво е положението с тях.
А освен това са като се загледах в картинката как точно си рязал тръбата за да влезе кабела ?
Не мисля, че термосвиваемия шлаух се втвърдява. Все пак трябва да го нагрееш не да го гориш.
Тръбата съм си я резал с обикновенна ножица. Много жилаво е това чудо, после трудно се разтваря да се вкара кабела. Но вкара ли се не ти трябват свински опашки, защото то само си се стяга. Уникална тръба е тая но имам в момента само 10см от нея.
CyPoB_KoKa|\,
Само между другото този маркуч който си гледал по сайтоовете с който усукват кабели, не е рязан и не е нещо много нестандартно. На повечето магазини ги има и се наричат "бандажни спирали" (спирали за изолация на кабели). Като има различни диаметри и няколко цвята (главно черно и полу-прозрачно).
Ще се радвам ако съм помогнал.
П.С. цената на метър е около 0.60 лв., и за София незнам къде могат да се намерят.:(
Originally posted by kamaz
CyPoB_KoKa|\,
Само между другото този маркуч който си гледал по сайтоовете с който усукват кабели, не е рязан и не е нещо много нестандартно. На повечето магазини ги има и се наричат "бандажни спирали" (спирали за изолация на кабели). Като има различни диаметри и няколко цвята (главно черно и полу-прозрачно).
Ще се радвам ако съм помогнал.
П.С. цената на метър е около 0.60 лв., и за София незнам къде могат да се намерят.:(
значи или термосвиваем шлаух или "бандажни спирали".
Бандажни спирали може и да има в магазини за електроматериали ще провери и за тях и ще преценя с кое ще изглежда по-добре
Demonaz
20.01.04 г., 20:10
Ето да видите как стана при мен с шлаух. Не е термосвиваем и е безцветен. Стана малко гадно, т.като ме мързеше да разкачвам всики кабели. Като имам време ще го направя.
CyPoB_KoKa|\
20.01.04 г., 20:55
ами може и "бандажни спирали" или каквото е,не го знам:)
на мен ми се стори,че са рязани маркучи и така ги и направих
ама стана долу-горе добре.
е тука има една калпава снимка с обикновен фотоапарат
Originally posted by pesho2000
Ето да видите как стана при мен с шлаух. Не е термосвиваем и е безцветен. Стана малко гадно, т.като ме мързеше да разкачвам всики кабели. Като имам време ще го направя.
Sorry но от снимката не мога да видя кабелите, много е тъмно или съм киорав.
ами може и "бандажни спирали" или каквото е,не го знам
Добре е станало. :>
[/B]
сори мен ама и аз нищо не мога да различа в тази тъмнина
но иначе поне е събрано :)
ами може и "бандажни спирали" или каквото е,не го знам:)
да бе добре е станало ама като гледах нещата дето се продават на Запад и ми се иска да стане перфектно но и така си е супер :):):):)
Demonaz
20.01.04 г., 22:29
Ето...
Ето...
да бе идеята ми не е че не се вижда че се скива гадно и ако снимката беше на светло щеше да се вижда по-добре.
Инече маркучите ти ми изглеждат страшно големи ти и кабелите за IDЕтата ли си сложил вътре ?
pesho2000, аама аз тези тръби ги видях, ама ти написа шлаух и се мучих да намеря. Това което е твойто си е гуфрирана тръба.
Добре изглжеда, само ме дразни, че тръбата под заранването стои като начупена.
Bots'_Revenge
20.01.04 г., 23:53
Идеята ви е добра, но така изглежда като някакво разпределително табло - много грубо става с тези грапави тръби. Преди време купих едни тънички (към 1см) от магазин за фонтани и щяха да станат много добре (ако се бях сетил да пробвам:p). Смятам, че трябва да се използват равни и меки тръби.
ПС
То аз сега така се запалих да модвам, че няма да ми остнат пари:p
Demonaz
21.01.04 г., 01:10
pesho2000, аама аз тези тръби ги видях, ама ти написа шлаух и се мучих да намеря. Това което е твойто си е гуфрирана тръба.
Добре изглжеда, само ме дразни, че тръбата под заранването стои като начупена.
Тоя от магазина като му казах шлаух и това ми даде. На места наистина си личи, защото се подлъгах да го режа спираловидно. Ако разкача всички кабели иги нанижа на отделно ще се получи по добре. Най-яко ще е ако намеря сгъваем неон като кутията на alex_matrix. Еххх, мечти...
Това под захранванетоще го оправям тия дни и ще поствам пак снимки.:)
Авторски права на vBulletin