PDA

Виж пълна версия : ASP под Linux - ОК, ама .mdb как?

subn3t
18.01.04 г., 19:02
ми тва е общо взето. ASP-сайтове с помощта на Chili!Soft на SUN работят перфектно, но ако базата им данни е .mdb ..... как да стане. Трябва ми нещо като драйвер (модул за ядрото може би, а може би модул за Apache-a) за да могат сайтовете да осъществяват връзка с базата.Помощ ...!

the_real_maniac
18.01.04 г., 21:04
Oсвен да ти препорчам ГОГЪЛ с друго засега немога да ти помогна :(

Успех ... ;)

:)

[Mod. Edit] (The Penalty) - Във взръзка със спам чистката която направих съм ти редактирал малко поста

subn3t
18.01.04 г., 21:15
The Real, 10х за подкрепата, доста нещо изрових но такова нещо не намерих за съжаление. пролема не е в смяната на ОС-а ако се наложи, а в това 4е машината ще е на 10-11 хиляди километра от мен .... а аз с ремоте администрация на windows, да не говорим за сървър сериозен - не бих се хванал ... още не ме е избило на мазохизъм :)

[Mod. Edit] (The Penalty) - Във взръзка със спам чистката която направих съм редактирал малко и твоя пост за да не е офтопик :D

goscho
19.01.04 г., 00:31
Ако Chilli ASP няма стандартна поддръжка на ,mbd (това беше Access ако не се лъжа??), вероятно няма да стане, тогава по-добре направи конверт до mySQL.
Ако има поддръжка, то тогава в самата ASP страница ще трябва да ползваш ADO компонентите за да направиш точно достъп до базата данни. Пусни едно търсене, ще намериш доста информация по темата как точно става достъпа. Може да има и други начини, знам със сигурност че се поддържат ADO компонентите.

Все пак моя съвет е да преминеш на нещо по-типично за линукс - PHP например.

subn3t
20.01.04 г., 12:08
мдаааа на Sun решениео знаете ли какво е :) ........ ми сложете си един Win и препращайте към него заявките за обработка на базите данни. той ад ги връща на линукса( с Chili!Soft-a) .... и общо взето тва е. Тъпо. Any other great ideas ? :)

exabyte
20.01.04 г., 12:29
Значи под Windows достъпа до MDB през какво се осъществява? То дали ще тръгне под Wine? Също така, с Access дали ще стане (Access 2000 върви под cxoffice, предполагам има начин да се подкара при теб без wine-а на cxoffice, и с доста модване...)?

Други идеи нямам, но бих продължавал да търся на твое място.

Тия гледал ли си ги: http://freshmeat.net/search/?q=MDB&section=projects&x=0&y=0 ?

subn3t
20.01.04 г., 13:59
4рез драйвер ... както сам се досещаш - .dll и не мога да намеря аналог на тоз драйвер. това е за сега продължавам да търся ако намеря нещо ще гледам да постна едно HOW-TO 4е е интересен казус :)

P.S. виждал съм го ама mdbtools е само за 4етене. :( .... мизерници :)

exabyte
20.01.04 г., 19:04
Не знам, може би единствения ти вариант е да се опиташ да използваш някак този DLL под Линукс.. Я през Wine, я не знам как... Но ще трябва доста бърникане и не си е работа...

Може би сорс кода на ReactOS (http://www.reactos.com/), заедно с този на Wine, да ти свърши работа, ако все пак ти хрумне лудата идея да правиш нещо подобно.

Все пак ти пожелавам успех в намирането на някакво решение. :)