Виж пълна версия : С какво да компресирам сигнал от Video8 камера с S-video изход за макс качество?!?
с какво да компресирам от Видео8 камера с Свидео изход за максимално качество?!?
четох, търсих и почти намерих тука из форума, да видим дали има нещо по-ново...
Baby Thomas
19.01.04 г., 01:22
Предполагам с ДивХ. Ако имаш кепчър с риъл-тайм компрес още по-добре. Ама не съм супер вътре в тия неща. По-добре си вземи дигиталка :p
BeaZTiE
26.01.04 г., 19:02
привет и тук, алекс!
с две думи - видео кепчъра който ти вкарва от аналогово към дигитално видео трябва да има собствен кодек. кажи както точно ползваш за тази цел. предполагам ВИВО на някоя графична карта...
дотук добре... все пак кажи - мога да ти помогна - надявам се.
дефакто харудерният компресор на картите не е съвместим с други пц-та при които отсъства подобен хардуерен интерфейс (пример - виво-то на ати)
дивХ отдавна е пълна боза (за жалост) - аз лично ти пропоръчвам или Хвид - което е алтернативата на дивХ - и опредлено е доста по-добре развит (вече) проект или стандартният майкрософт ДВД кодек.
принципно и двата са стандарт. Хвид - естествено е апокрифен - защото се използва предимно от пиратите на двд-та - но в общи линии го има на почти всеки български компютър.
ако искаш да записваш на двд - неможе да заобиколиш мпег-а на М$...
това е, засега.
ако искаш още инфо - питай.. в общи линии от известно време съм принуден да се боря с купчина видеоформати.
ако ме питаш за предпочитания - аз лично съм фен на Индео - не защото са на Интел - а защото кодека не е никак лош а и е съвместим със всички иа32 базирани архитектури... същото се отнася и за Хвид.
за да съм опредлено изчерпателен - бих споменал, че който и кодек да вземеш - максималната комресия е равна на минимално качество... и обратно :) така, че сам си преценявай.
поздрави.
И аз допреди време си компресирах записите от тунера с XviD, ама откакто почнаха да ми се оплакват разни хора за проблеми с картината/синхронизацията, го спрях от употреба и минах "константно" на DivX v5.1.1 - най-добрата дистрибуция до сега.....писна ми от N на брой build-ове на XviD-а.
Сега си компресирам записите на 900kb/s на 2 или 3 паса при 640х480, със съответните филтри, там където има нужда и всичко заспива. Горе-долу ми се получава коефициент на компресия 9,х:1 от PAL MPEG-2 "заготовката".
Най-качествено си стаа кат сваляш в MPEG2, па после си го прекодираш как ти кеФФ... а на въпроса "с кво" - с Intervideo WinDVR например.
svetlyo
30.01.04 г., 15:10
Мдааа
Xvid-а иска саунд карта с модерен драйвер и яка машина
а Divx3.20 бачка на пентиум ММХ/2 на 233/266/300 и некакъв креатив PCI та пушек се вдига
Така че да живее DIVX3 нищо че е боза :))
BeaZTiE
30.01.04 г., 15:24
Originally posted by svetlyo
Така че да живее DIVX3 нищо че е боза :))
бих казал класика.. поостаряла, но все пак класика...
Авторски права на vBulletin