Виж пълна версия : Как да вържа фотоапарат към стар лаптоп или безумието на българските търговци...
Ilian359
18.01.04 г., 12:05
Логическа задачка: към лаптоп Compaq LTE 5380, 133MHz ала-бала, без USB и с 16-битов PCMCIA слот трябва да се включи някакъв цифров фотоапарат, работещ с MMC/SD-Card.
1. По всички наши известни с разнообразието си компютърни фирми се продава PCMCIA-to-USB Adapter за CardBus (32-bit PCMCIA). А лаптопите с CardBus си имат и USB. Защо ми е, аджеба, платка с USB портове за компютър, който има USB портове?!?!?!?
2. Единственият 16-bit PCMCIA четец е за Compact-Flash карти, а това не ми върши работа. Има ли някакви не-USB четци за MMC/SD-Card?
Помагайте, че ми гръмна главата...
A--Viper
18.01.04 г., 14:54
16-битовия стандарт от одавна е излезнал от употреба. В белите страни ... Във западните оказиони за покупка на части на старо има някаква бегла възможност ... ако някога е съществувала ... да се намери ПиСиЕмСиАй карта за 16-битовия слот с УСБ портове ... Даже ще ти я продадат за жълти стотинки ...
www.ebay.com //ако имаш приятели в Америка
www.ebay.de //ако имаш приятели в Германия
Ilian359
18.01.04 г., 18:12
Не бих казал, че е приемлив вариант. Защото ще отнеме много време, пари за транспорт, а и в крайна сметка няма да знаеш дали това, което купуваш, ще ти свърши работа.
Ilian359
20.01.04 г., 11:55
Помагайте, бе хора! Дайте идеи!
danailkiller
20.01.04 г., 12:32
Амииии някъде и някога съм виждал преходник USB->COM/LPT.
Абе тези SD адаптери стават за лаптопа ти. И не е вярно че ако имаш cadbus задължително имаш и USB. На моя лаптоп няма. И аз мислех да си взема SD/mmc PCMCIA адаптер но са ми малко скъпички. МОже да се вземе USB карта но пук тогава трябва да се намерят дривери за USB disk тъй като вин98 няма вградени такива а такава стара машина няма да е нещо по добро от вин98. Е фотоапарата може да си има софтуер който да бачка с USB. Зависи от фотоапарата и софтуера към него.
Dark Skywalker
20.01.04 г., 13:10
Originally posted by danailkiller
Амииии някъде и някога съм виждал преходник USB->COM/LPT. По-вероятно става дума за обратен преходник - към USB порта на компютъра да вържеш стари серийни или паралелни устройства. Има такива в Ресет тамън няколко вида, но няма да му свършат работа на Илиян....
Ilian359
21.01.04 г., 11:07
Originally posted by Julian
И аз мислех да си взема SD/mmc PCMCIA адаптер но са ми малко скъпички.
Проблемът не ми е, че са скъпи, а че ги няма. Ако намерите някъде такъв, веднага пишете!
А за USB диска малко си се объркал...
Авторски права на vBulletin