Виж пълна версия : Специфичен въпрос за кутия
Joredos
18.01.04 г., 01:09
Абе той въпроса може да е малко тъп,ама тия дни кутия ще се взимам и понеже ще се модва и понеже искам да по видимо :D ,ще задам един тъп въпрос.Тъй като от дясната страна има една вътрешна стена,на която се се закача дъното и въпроса ми е може ли тази вътрешна стена да се измести(откачи,извади и т.н) и да мине в дясната страна?
alexbg67
18.01.04 г., 01:14
jore, ако се заинатиш, може и да стане, след страшна сеч :D , ама кое къде ще се намира тогава, просто не мога да си представя, а се опитах... :D
Не стой на течение, че виж до кви идеи води грипа... :D :D :D
The Penalty
18.01.04 г., 01:19
Алекс те е разбрал, но аз не можах. Как да махнеш основата на дъното от дясно и да я преместиш (пак) в дясно ?
alexbg67
18.01.04 г., 01:20
Originally posted by The Penalty
Алекс те е разбрал, но аз не можах. Как да махнеш основата на дъното от дясно и да я преместиш (пак) в дясно ?
Явно си я съзерцава/представя отзад... ??? ... :D :D :D
alexbg67
18.01.04 г., 01:23
М/у другото, Жоредос, и при мен би било по-ефектно дясната страна да е "шик", така ми е разположението... Ама... :rolleyes:
The Penalty
18.01.04 г., 01:35
Аз за тва не модвам, при мен от дясно е охлаждането :D :D :D
http://bubu.to/storage/thepenalty/rig.jpg
alexbg67
18.01.04 г., 01:47
Е, Саше, ся кво да гледаме? - гърлата под уинампа, или ограничението на скоростта??? :D :D :D
Той, Жорето е ясен - иска Диско, но шаренията няма да се вижда... Освен да пренареди стайчето... :D
.:: Ta z Z z ::.
18.01.04 г., 01:54
http://www.feniks-kompjutori.hr/shop/images/0602225.gif
ATX 6072-CA /300W/,USB, Blue Neon Light - 52 $ JMTechnologies ;)
Това може да ти срърши добра работа !
alexbg67
18.01.04 г., 01:57
Originally posted by .:: Ta z Z z ::.
http://www.feniks-kompjutori.hr/shop/images/0602225.gif
ATX 6072-CA /300W/,USB, Blue Neon Light - 52 $ JMTechnologies ;)
Това може да ти срърши добра работа !
Ама Той джама го иска оттатъка беееее... :D ;) :D :D
18.01.04 г., 02:05
Досега не съм виждал кутия да е със джам от дясно (произведена от фирма)! А аз разбрах че иска да е от дясно ! Доста зор ще види докато премести дъното от другата страна !
Joredos имам ъглошлаив ако искаш може да я почваме !:p
alexbg67
18.01.04 г., 02:07
Бе то има и С4... ама кво ще остане от новата кутишка??? :69
Joredos
18.01.04 г., 02:17
Originally posted by alexbg67
Ама Той джама го иска оттатъка беееее... :D ;) :D :D
Да,кво не може ли да стане?
П.С:Нещо да не се ебавате с идеята ми.Не съм наясно и затова питам.
18.01.04 г., 02:19
Originally posted by Joredos
Абе то може ,ама незнам дали някои от форум го е правил !:)
alexbg67
18.01.04 г., 02:23
jore, разгледкай кутишката, бате и ни светни после кое на къде ще сочи. Ако имаш идея, аз с моята на 1 седмица, съм готов да я разколача, белким нагалсиме диското... :D
Joredos
18.01.04 г., 02:31
Originally posted by alexbg67
jore, разгледкай кутишката, бате и ни светни после кое на къде ще сочи.
Аз кутията не съм я взел питам,за да знам каква евентуално да търся,за да стане тоя мод ли не знам и аз как да го нарека.
The Penalty
18.01.04 г., 02:32
Бе няма да стане... това значи почти да се пренаправи отначалото кутията.
Joredos
18.01.04 г., 02:38
Не ми се струва толкова сложно-просто вътрешната стена трябва да се измести-ПСИ слотовете става не използваеми,но на мен няма да ми трябват.Със захранването не знам как ще се получи,но........дайте идеи.
alexbg67
18.01.04 г., 02:38
Originally posted by The Penalty
Бе няма да стане... това значи почти да се пренаправи отначалото кутията.
Или да му проектират НОВ модел дънна платка... :D :D :D
Неее, не се подигравам с момъка, но и най-лекия намек за фантазия може да покаже до къде води подобна идея... ;)
The Penalty
18.01.04 г., 02:39
Не ми се струва толкова сложно-просто вътрешната стена трябжа да се измести-ПСИ слотовете става не използваеми,но на мен няам да ми трябват.Със захранването не знам как ще се получи,но........дайте идеи.
Кво???? Бе ти какво тточно искаш да правиш??
П.П.
Местя темата в МОДОВЕ И НЕЗНАМСИКАКВОСИ...
alexbg67
18.01.04 г., 02:41
Не ми се струва толкова сложно-просто вътрешната стена трябва да се измести-ПСИ слотовете става не използваеми,но на мен няма да ми трябват.Със захранването не знам как ще се получи,но........дайте идеи.
Ми, Жорка, нали всичко идва на опаки? Целия заден панел става НЕСЪВМЕСТИМ!!! как ще бучкаш кабелчетата??? :rolleyes:
alexbg67
18.01.04 г., 02:44
Офф Топик, на Пеналти не му издържа Нервата, а аз се скъсвам от смях - е ако това не е несправедливо, кое тогава?.. :D :D :D :D :D
GeniusLoci
18.01.04 г., 03:01
П.С:Нещо да не се ебавате с идеята ми.Не съм наясно и затова питам. Бе то май не я схванахме съвсем, затова така :)
Саше, гледам на колонки един вкус имаме, ама туй твоеот чудесо как го местиш ако се наложи бре - с РК1 ли? :lol:
И ограничениеот за малката ли си го сложил?
Емо - може да се премести, но ще е доста сложно. По-добра идея е да го махнеш ;) - така ще се вижда и долната страна на платката :) (ама на какво да се държи сам си измисли...
Само да вметна , че при това полжение даното ще е обърнато с "главата" на долу. Ти си прави сметката к'во значи това :D
DarthMaul
18.01.04 г., 05:10
не е много зле да е обърнато дъното на обратно
Мислил съм за тва преди време ама много резане...
Иначе пруцесора ша е доле демек по ладен въздух ше се охлажда
За да отиде дъното от другата страна тряа да се резне рамката дет го държи и отива на другата страна с главата надолу
И задния панел всичкия се реже и преобръща
Може пък без захранването - то да се остай отгоре само да е от тея с дългите кабели...
Ама колко е работата с напасването...ако съм разбрал правилно идеята де...
Тва мислех преди време да правя ама се отказах и чакам ВТХ кутиите да се появят
Пък и ако не се направи добре колко паразитни шумове може да има...
Dark Skywalker
18.01.04 г., 09:26
В новите ВТХ кутии дънната платка ще бъде изправена върху лявата страница на шасито, а не на дясната, както е сега. Който има търпение - да чака!
:)
Мога да споря дали охлаждането на процесора ще се подобри, при положение че и той, и северният мост бъдат изместени от пътя на въздушния поток, генериран в АТХ кутията. Който иска да ми опонира, първо да прочете AMD Thermal, Mechanical, and Chassis Cooling Design Guide.
А конкретно по въпроса на Емо отговорът е отрицателен дотолкова доколкото трябва да се преработи целият заден панел на кутията. Не става въпрос само за РСІ слотовете. РСІ слотовете нямало да трябват.... ами AGP-то бе, Емо? С вградената видеокарта ли ще работиш? Ами I/O shield-а къде ще отиде? Как ще си включиш клавиатурата, мишката и монитора (минимум)? Почваш да се сещаш, че не е лесна тая работа....
digital
18.01.04 г., 09:44
Освен ако не изрежеш цялата задна стена на кутията и завъртиш на 180*... така дупките за слответе ще отидат горе, и ще паснат на слотовете... ама няма да стане добре.
Най вероятно, след всичките тия модификаций, вътре ще е станала такава боза, че изобщо няма да ти се иска да слагаш прозорец :)
Dark Skywalker
18.01.04 г., 10:36
Не целия заден панел.... Захранването забрави ли? Трябва да се реже под отвора на захранването.
digital
18.01.04 г., 11:05
Мдааа... забравих. С всеки изминал пост, става все повече мазало... :)
Joredos,
Ако наистина го имаш като идея и искаш да направиш нещо, опитай да смениш металната шина на която се държи дъното с плексигласово парче, което ще прозира до-толкова че да се вижда гърба на дъното, но с малко осветление може да се получи интересно.
Идеята е от лявата страна да се прави голям видим отвор на капака, а от дясно да се изреже с по-нестандартна форма(рисунка).
Пример 1 (http://www.coolcasegallery.net/ccg/viewcase.php?cid=00844)
Пример 2 (http://www.coolcasegallery.net/ccg/viewcase.php?cid=00823)
Пример 3 (http://www.pimpedoutcases.net/gallery/showphoto.php?photo=343&password=&sort=1&cat=506&page=1)
Разгледаи в сайтовете варианти и измисли нещо по оригинално.
Пожелавам успех!!!
Demonaz
18.01.04 г., 11:30
Вярно тази идея хич не е лошо. Браво Камиончо.:) Ей ти една картинка, може да ти хрумне нещо.
Originally posted by pesho2000
Вярно тази идея хич не е лошо. Браво Камиончо.:) Ей ти една картинка, може да ти хрумне нещо.
Камиончо е гледал доста такива, но сега успях да линкна само 2 рехави възможности, а и аз не съм решил да го правя, просто помагам на Joredos.
Joredos
18.01.04 г., 11:47
Originally posted by GeniusLoci
Емо - може да се премести, но ще е доста сложно. По-добра идея е да го махнеш ;) - така ще се вижда и долната страна на платката :) (ама на какво да се държи сам си измисли...
Originally posted by Dark Skywalker
А конкретно по въпроса на Емо отговорът е отрицателен дотолкова доколкото трябва да се преработи целият заден панел на кутията. Не става въпрос само за РСІ слотовете. РСІ слотовете нямало да трябват.... ами AGP-то бе, Емо? С вградената видеокарта ли ще работиш? Ами I/O shield-а къде ще отиде? Как ще си включиш клавиатурата, мишката и монитора (минимум)? Почваш да се сещаш, че не е лесна тая работа....
:weep: :weep: :weep: :weep: :weep:
Леле как забравих за АГП-то :) .То ще ми трябва,но въпреки това тука се прокраднаха едни идеи,че след яка работа ще стане.Дайте ми някаква идея :( .
Bots'_Revenge
18.01.04 г., 13:27
Човече, аз не знам как още не си се сетил! Защо просто не обърнеш кутията наопаки?:hi: (за да спестиш рязане) А после само махаш предницата на кутията заедно с металната предна рамка, завърташ ги (като после пак занитваш метала) и поставяш предния панел. :p
Demonaz
18.01.04 г., 13:38
offtopic
Ей това е приказка. Браво ти намери решението.:bow: :bow: :bow: :bow: :banana: :banana:
Originally posted by bot's_revenge
Човече, аз не знам как още не си се сетил! Защо просто не обърнеш кутията наопаки?:hi: (за да спестиш рязане) А после само махаш предницата на кутията заедно с металната предна рамка, завърташ ги (като после пак занитваш метала) и поставяш предния панел. :p
Добра идея! Само кажи дупето на кутията ще стане горен панел а си мисля че ще има нужда от маскиране. Варианта е възможен на кутии, чиито капаци излизат назад, ами ако се маха горната шейна и после се дигат нагоре страниците??? След като се обърне кутията ще трябва да вдигаш цялото ПЦ зада пипнеш нещо вътре!
А за предния панел може да си направи нов преден панел (от плексиглас или друго ...) а елементите (CD, FDD, HDD) просто да ги завърти!
digital
18.01.04 г., 13:48
но въпреки това тука се прокраднаха едни идеи,че след яка работа ще стане.Дайте ми някаква идея :( .
Не прочете ли какво съм написал (и след това какво напомни Dark)? Завърташ задния панел от захранването надолу.
Joredos
18.01.04 г., 16:11
Има надежда значи :bow: :bow: :love: :idea:
Веднага изникнаха нови въпроси в съзнанието ми :D .bot's_revenge,хубаво се изказа просто да се обърнат панелите-възможно ли е това в смисъл безпроблемно ли ще бъде?Дарки и digital това ли имахте в предвид
обърнат заден панел (http://free.techno-link.com/wimpara/zadni%20paneli.JPG)
А за още неразбралите ето какво (http://free.techno-link.com/wimpara/kutiq%20otpred.JPG) имах в предвид вътрешната стена на кутията да се измести.
Bots'_Revenge
18.01.04 г., 16:28
По принцип е възможно, но трябва да разнитиш "леглата" за ХДД-та, флопи, четящи устройства и тях да обърнеш, за да може кутията да изглежда, че не е обръщана и да си сложиш устройствата нормално. Проблем смятам, че ще представляват (в случай че обърнеш кутията) крачетата на кутията, които ще бъдат вирнати нагоре и ще се наложи да ги (какво вече някой каза) да ги замаскираш. Ако се захванеш сериозно ще стане както трябва.
Joredos
18.01.04 г., 16:40
Демек без да въртя панели,режа не знам си какво,а просто извадя гнездата за флопито и харда и ги обърна назад така ли,заедно с предницата разбира се?Въпрос отново изникна в съзнанието ми :D -как ще седят нещата с копчетата за рестарт и пускане на компа?
Bots'_Revenge
18.01.04 г., 17:04
Ами нали като обърнеш предницата на кома и копчетата ще са обърнати и всичко ще изглежда по старому, само че дъното ще ти е отляво и неапоки.
digital
18.01.04 г., 17:23
Дарки и digital това ли имахте в предвид
обърнат заден панел (http://free.techno-link.com/wimpara/zadni%20paneli.JPG)
Да, но без сектора на захранването. Така то ще си остане горе, а дъното ще се обърне. Това е принципно решение, не мисля че на практика може да стане достатъчно добре, че да не я изхвърлиш после тая кутия, ама пробвай ако искаш :), физически ще паснат нещата.
Joredos
18.01.04 г., 17:32
Да,именно!А ти иначе пробвал ли си или някой от форума да спомене нещо по въпроса.
Demonaz
18.01.04 г., 17:44
Честно да ти кажа, едва ли някой е пробвал. Не че нещо, ама човек по принцип е свикнал да минава по линията на най-малкото съприкосновение, а е доста по-лесно да преместиш компа от другата страна или да поразместиш стаята отколкото да мъчиш така горката кутия.
Bots'_Revenge
18.01.04 г., 18:25
Ето и едно МНОГО по-просто решение. Направи си кутия от плексиглас:cool:. Така ще можеш да си наредиш нещата както желаеш;)
ПС
Всъщност можеш ли да си представиш колко възможности имаш с плексигласа? Малей, в какви форми можеш да я направиш тази кутия просто не е истина! Аз ако събера достатъчно пари ще си направя такава кутия (която най-вероятно няма да е като стандартните:cool: )
digital
18.01.04 г., 19:28
А ти иначе пробвал ли си или някой от форума да спомене нещо по въпроса.
Не, не съм пробвал... това можеш да го измислиш само ти :D
Проблеме не е в рязането, а после в закрепването... как ще закрепиш отрязаната част. Тя ще е точно толкова голяма, колкото отвора... ще трябва евентуално електрожен, или телоподаващо... абе няма да стане красиво.
Или може да се направят нещо като лайсни и да се закрепя с нитове, ама...
Joredos
18.01.04 г., 21:22
Originally posted by digital
Не, не съм пробвал... това можеш да го измислиш само ти :D
Проблеме не е в рязането, а после в закрепването... как ще закрепиш отрязаната част.
Абе стар бесняк съм аз :p ,ама как хем да не местя захранването(отвора му),а ще застане предния панел отзад.Проблем с охлаждането на захранването виждам в такъв случай.
digital
18.01.04 г., 22:13
Не, не... ти смесваш вариантите вече... аз не съм предлагал да местиш предния панел, а само да завъртиш задната стена на кутията на 180*.
Joredos
18.01.04 г., 23:03
Дигитален би ли порисувал малко,че вече съвсем изключих за какво ми пишеш :( .Тука с тия въртения съвсем ми се зави свят.
Bots'_Revenge
18.01.04 г., 23:41
Той говори за случая когато ще режеш базата на дъното и ще я местиш отдясно (нали тогава хората казаха, че трябва да завъртиш дъното с "главата" надолу, за да можеш отново да използваш АГП-то). В такъв случай трябва да изрежеш задния панел (без частта на захранването) и да го завъртиш наопаки, за да си пасва със завъртяното дъно. ТИ самия беше сложил снимка на обърнат заден панел. Е същото нещо, само че режеш задницата до захранването.
Надявам се така да ти е станало по-ясно.
Joredos
19.01.04 г., 00:05
Originally posted by bot's_revenge
ТИ самия беше сложил снимка на обърнат заден панел. Е същото нещо, само че режеш задницата до захранването.
Изгледа не се върти(правило на машинното чертане :) )!Просто исках да покажа как вътрешната стена да се премести от дясно в ляво.А това отзад не мога да схвана как ще стане без рисунка посмъртно :( .
Джоре, от цялата сложнотия защо не вземеш да се постараеш и да си направиш сам кутията?
Bots'_Revenge
19.01.04 г., 00:50
Да, и аз това предложих по едно време:)
digital
19.01.04 г., 09:48
Ето:
Joredos
19.01.04 г., 13:50
digital,господ здраве да ти дава.Този кръг значи областа с мястото за евентуалното слагане на кулерите,така ли?Що се отнася до панелчето,дето са ком портовете-ПС изходите и другите изходи,лесно ще се преместят,аз това панелче го имам в комплекта с дъното.Сега ще проверя на старата ми кутия дали е на винтове или ще играе резачката :) .
Абе той въпроса може да е малко тъп,ама тия дни кутия ще се взимам и понеже ще се модва и понеже искам да по видимо :D ,ще задам един тъп въпрос.Тъй като от дясната страна има една вътрешна стена,на която се се закача дъното и въпроса ми е може ли тази вътрешна стена да се измести(откачи,извади и т.н) и да мине в дясната страна?
Мажеш да обърнеш кутията с "главата" надолу:))
Joredos
19.01.04 г., 14:31
Само да ми кажеш и как да вкаравам дисковете в СД-РОМа без да изпадат всеки път ще го направя :rotate: :lol: :rotate: :lol:
digital
19.01.04 г., 14:36
Този кръг значи областа с мястото за евентуалното слагане на кулерите,така ли?
Точно така.
vbTheKing
19.01.04 г., 14:36
Само да ми кажеш и как да вкаравам дисковете в СД-РОМа без да изпадат всеки път ще го направя :rotate: :lol: :rotate: :lol:
Ми и тях ги слагаш обратно на нормалното ве!!! ;) :) :p
Фактически слагаш кутията на обратно, а ЦД-тата ги слагаш нагоре!!!:D
Joredos
19.01.04 г., 14:45
Кутията ми ще стане голям педераст :lol: :lol: :lol: :lol: .Всичко ще и е обърнато.Владо как не се сетих да ... у глупавицата.
А сега сериозно.Идеята на rrado,някой може ли да я обори или подкрепи,щото крачетата на кутията ще са обърнати нагоре-или и горната(в последстевие долната) част да и сложа плексиглас?И друг въпрос изникна в съзнанието ми-след като обърна кутията надолу с главата,да и обърна и предния панел нали?
Темата почна да става доста абсурдна,но въм твърдо решил да го направя.
Bots'_Revenge
19.01.04 г., 22:20
Joredos, ти май четеш през няколко реда или лесно забравяш. Нали аз точно за това ти говорех!? Ти каза ОК и сметнах, че си ме разбрал. Прочети отново малко назад и ще избегнеш повтарянето не едни и същи въпроси.
Авторски права на vBulletin