PDA

Виж пълна версия : Въпроси

Nova
18.01.04 г., 00:44
Така имам няколко въпросчета на които не намерих отговор във форума или не пълен такъв и затова пиша...

1. Има ли цветен плексиглас? Идеята е да взема 2 парчета които да закрият дупки в кутията , да са в различни цветове и да бъдат осветени отвътре. Друг вариант - да боядисам плексигласа но с какво и дали ще стане?
2. Какъв е този спреи за подготовка на пластмаса - преди да се боядиса предния капак на кутята? Кажете нещо марка цена за какво да питам в магазина.
3.Има ли спреи лак? За лесна последващата оброботка.
4. Освен в Бриколаж откъде мога да намеря дискове за рязане и шлаифане и ориентировъчни цени. Идеята е да ги сложа на хубавата си "руска" бормашина. Не говорим за рязане на капак, а за рязане задна стена на кутия изпилване на пластмаса на преден капак което не изисква перфектност - за другата лазер ясно. Все пак с онези малките шлаиф дискове ще се спести доста време работа с шкурката не мислите ли :)
5.Неоните и диодите за какво се закачат? демек откъде цоцат пауър? (ясно че от захранването ама с готов накраиник ли си идват или трябва да си правя)
6.С какво да махна старата термо паста от процесара без да го повредя - от радиатора със спирт ок.. ами от CPU-to? :D
7. Забравих.... ужас остаряваме :ghi:

Благодаря на всички :)

digital
18.01.04 г., 01:03
1. Цветен плексиглас има... по принцип навсякъде където има плексиглас. В Бриколаж например.
6. Махни я с тоалетна хартия примерно, или салфетка... няма проблеми.

Nova
18.01.04 г., 01:13
десет хикс Диджитал
обаче старата термопаста е бил някакъв пад и така е клеясало че незнам дали ще стане, но ще пробвам :)

Bots'_Revenge
18.01.04 г., 01:16
Има всякакви спрейове, включително и лак. Мернах доста в Конрад на бул. Прага.

За светодиодите можеш или сам да си направиш накрайник или да си купиш готов - пълна свобода на избор.

GIPSON
18.01.04 г., 01:35
5. Неоните си идват с накрайник снимка (http://www.thermaltake.com/images/products/PerfectLight/NonSound/perfectlight.jpg) , а за диодите не съм виждал да има готови с накрайник.
6. Най-красиво/чисто става с разредител, кореселин, лакочистител. Ето ти линк към статията По-чист за малко пари.... (http://www.hardwarebg.com/reviews/clean_cpu/clean_cpu1.htm)

7. Кат се сетиш кажи :>>>>

Nova
18.01.04 г., 01:41
Благодаря за снимкавия материал Гипсън и веднага идва въпроса има ли 3-ма човека за белот аа извинявам се сбърках, с 2 диска 1 цд-ром и 1 съкъзи записвачка съм ще слагам 3 ти хард (тез 100 ГБ мп3-ки треби отидат някъде.. )та по въпроса нямам свободен конектор има ли неончета с конектор раздилител и ако ползвам разделител ще има ли проблеми?
Захранването е 450 вата притеснява ме неончето да не смущава харда като е с разделител.
:ghi:

tr3x_bg
18.01.04 г., 02:01
Originally posted by Nova
десет хикс Диджитал
обаче старата термопаста е бил някакъв пад и така е клеясало че незнам дали ще стане, но ще пробвам :)

offtopic

twa kak prozwu`a deset hiks...kazwaj si go tejnks :D

/offtopic

alexbg67
18.01.04 г., 02:02
Бе заголваш кабелите и ръчкаш в молекса, кво толкоз?.. :)

Чувал съм 1 такава теория - (колко е вярно не знам) към харда да няма много, много консуматори на неговия захранващ сноп... Поне така беше по време "Оно"...

^JONY_BRAVO^
18.01.04 г., 15:57
Originally posted by alexbg67
(колко е вярно не знам) към харда да няма много, много консуматори на неговия захранващ сноп...
Хъм...нали всичките се събират в крайна сметка пак на едно място???
--------------
Хайде някой който е наясно напълно да отговори на това, че и мен ме интересува тоя въпрос.

Dark Skywalker
18.01.04 г., 16:27
Originally posted by ^JONY_BRAVO^
Хъм...нали всичките се събират в крайна сметка пак на едно място???
Теоретично може би има някакъв смисъл твърдият диск да стои на отделен сноп дотолкова доколкото при консумация на голям ток върху самия кабелен сноп има (относително) голям пад на напрежение. Като гледам мижавото сечение на проводниците на някои евтини (а и не много евтини) захранващи блокове, на практика това също сигурно има някакво значение.

GIPSON
18.01.04 г., 21:19
Originally posted by Nova
та по въпроса нямам свободен конектор има ли неончета с конектор раздилител и ако ползвам разделител ще има ли проблеми?

Ми те всички неонки си имат "разделител". Иначе ще е много тъпо. То ако всички кулери, неонки и тн. нямаха "разклонител" то нямаше да остане свободен молекс.

Nova
19.01.04 г., 03:19
Остарявям както казах и не съм го видял на снимката... ама то по Татово време намаше таквиз неща :ghi:
И все пак нещо по въпросчетата 2 и 4 няма ли да кажете?
Благодаря за търпението.

Nova
23.01.04 г., 17:36
Някой би ли ми казал къде продават термолепенки(дъвки) за закрепване на радиатори върху памет/чипове защото предполагем че с тези 3КоМ-ските с които се закрепя плексигласа няма да има много ефект :ghi:
Благодаря.

all
30.01.04 г., 23:53
В pc-services съм виждал такива

Nova
30.01.04 г., 23:57
Благодаря
нещо като адрес или вебсайт да имат?

Jmaes0888
31.01.04 г., 13:11
pcs.actabg.net - УСПЕХ!