PDA

Виж пълна версия : Intel Application Accelerator?

williamdark
17.01.04 г., 10:45
Аз нямам нищо против .. слагам го.. но какво точно акселерира?

Dark Skywalker
17.01.04 г., 11:23
Ами според мен (съдейки по името) ускорява приложения, написани от Intel... :lol:

Сега по-сериозно. Чел ли си това (http://www.intel.com/support/chipsets/IAA/)?
От казаното там излиза, че IAA не е нищо повече от един прехвален Busmaster IDE драйвер....

:rolleyes:

Viktorio
17.01.04 г., 14:40
дааа
ама след като го сложих (ОС УИН НТ4 сървис пак 6)
ми дигна скороста на ХДД-то с около 60%
не съм сигурен за другите ОС (не съм пробвал), но предполагам, че за по-старите 95; 98 сигурно ще има полза

massacre
17.01.04 г., 16:56
Преди време инсталирах XP, и докато нямаше много програми и процеси, които да зарежда, обработва и т.н., нямаше никакви проблеми. След време обаче, положението ставаше толкова сложно, че ако стартирам Outlook Express, Winamp започваше да насича, мишката спираше да се движи и т.н. Инсталирах въпросния акселератор и този проблем изчезна. В крайна сметка, аз също не можах да си обясня каквто точно ускорява, за принципа на ускорение да не говорим, но гарантирам, че помага.

Има и друго нещо, според мен по-скоро се ползва от хора, с по-слаби машини, на които има XP, примерно. Или друга по-"тежка" МС ОС. Казвам го, защото това беше, когато имах по-старо дъно и по-слаб процесор. Сега, с нови и по-добри такива - не ми се е налагало да го инсталирам и проблеми няма, въпреки, че си сдухвам системата по всички параграфи. :)

П.П. Помня, че наистина имаше нещо с харддиска свързано. Може би пък да ускорява трансфера между отделните дялове, когато ползваш shortcut - също. Нещо такова четох...

Valeri
17.01.04 г., 17:43
Originally posted by Viktorio
ама след като го сложих (ОС УИН НТ4 сървис пак 6)
ми дигна скороста на ХДД-то с около 60%
не съм сигурен за другите ОС (не съм пробвал), но предполагам, че за по-старите 95; 98 сигурно ще има полза

Чак 60% при всички приложения едва ли е станало, но наистина подобрява производителността в някои случаи. Желателно е да се сложи, програмката не е чак толкова голяма и не прави проблеми. Реално това си е драйвер на Intel за IDE-тата на Intel чипсетите, както е казал по-горе и оня пишман джедая... :hi:

Dark Skywalker
17.01.04 г., 17:47
Originally posted by Valeri
....както е казал по-горе и оня пишман джедая...Имай повече уважение към Силата, човече! :no:

williamdark
18.01.04 г., 14:25
Ахам . След мално тестване стигнах до подобен резултат - наистина подобрява работат на приложенията с ИДЕто. Има явна аналогия с драйвера на VIA и СИС .

GeniusLoci
19.01.04 г., 03:40
Стига да не сте с ICH5R южен мост и да не ив се налага да преконфигурирате SATA харда си да работи в режим на Primary Master - щото IAA нещо реши, че това не е същия чипсет в този срлучай..

williamdark
19.01.04 г., 10:44
още нямам експириънс с САТА дискове...

Viktorio
22.01.04 г., 14:08
Originally posted by Valeri
Чак 60% при всички приложения едва ли е станало, но наистина подобрява производителността в някои случаи.
Дори да не беше и повече
говоря за машина с Intel 810 чипсет и НТ4 със СП6
При по-новите може ускорението да е по-малко не съм си играл да пробвам

Private
30.01.04 г., 04:30
На система с чипсет Intel845 и Win98SE, докато не сложих въпросния IAA,
NEC DVD-ROM-a не си и помисли да работи с PowerDVD.

svetlyo
30.01.04 г., 14:48
да има полза при хъбовите чипсети на интел, но чат
пат прави някое проблемче - със по старички АТА у-ва

williamdark
31.01.04 г., 20:02
Още един плюс - за дънце с вградено видео и 845Г ... определено се подобрява работата (за ускорение не мога да твърдя - щото беше ужасно сбозен компа и аз го закърпвах..)