Виж пълна версия : Твърдите дискове днес
GeniusLoci
14.01.04 г., 03:06
ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/hdd2812/hdd2812.html) е ревюто, а своите коментари и въпроси може да направите в тази тема.
V I P E R
14.01.04 г., 09:34
Отново добро ревю. Браво Loci.
Само една молба ще отправя ... ако може ревютата да ги правиш на две или повече страници защото нета на някои хора е бавен и се чака доста докато зареди страницата, а понякога трябват и няколко рефреша.
Gugimoto
14.01.04 г., 09:42
относно работата на Сеагате 160 с 8 кеш -- в раид 0 работят по-зле от работа в сингъл режим.. имам 2, като се надявах, 4е с новите дискове проблема е из4истен, но уви не... ако ще ги ползвате за раид масиви, по-добре си вземете Макстор (лин4о мнение). и друго - дисковете не са толкова тихи. спокоино мога да кажа, 4е се конкурира с тези на Макстор.:(
Tombata
14.01.04 г., 09:54
Все пак трябваше да включиш и диск на WD в тестовете . Единствено той липсва от "голямата четворка" на HDD, внасяни в България. Не разбрах мотива ти да не го включиш, а ако е това - "Пренебрегнах дисковете на Western Digital. Ако трябва да съм честен не изпитвам топли чувства към марката", мисля че е несериозно.
Иначе това е поредното добро ревю, което правиш.
GeniusLoci
14.01.04 г., 11:17
Мии..за да го взема трябва да намеря някой, който поддържа отношения с официалния вносител (различен от Фламинго, тях не ги броя много много), защото с Westek поне аз отказвам да работя заради отношението им конкретно към моята персона преди време.
Ще накарам Григор да намери за следващия тест..;) Обещавам!
Capoeira
14.01.04 г., 14:03
Може да провериш в Aлни ъе май се водят вносител и са сравнително свестни.....Но все пак си мисля че бе WD не може да е много изчерпателно и обективно имайки предвид че WD са измислили HDD....
GeniusLoci
14.01.04 г., 14:51
Случайнво да познаваш админ, който да не псува WD :D
Следващия път, обещавам:)
Подкрепям VIPER :)
Друго... Вземете да слагате дата на тези ревюта, че човек може да прочете нещо и да се зариби, пък информацията да се окаже на 6 месеца...
Аз съм с WD 120GB PB и с HD Tach правя среден трансфер 48MB/s четене на 28MB/s писане на T-bred 1740Mhz/166FSB/KT400/GByte
deni_slav
15.01.04 г., 09:33
На мен ревюто също ми хареса.
Това Hitachi ми се издигна в очите и измести моите любимци Maxtor и Seagate.
Да кажа и аз нещо за WD - и на мен лично не ми харесват, но и дисковете на IBM не ми харесваха, а се оказа, че са доста добри (да не казвам най-добрите за момента). Така че и аз бих искал да видя какво могат. Като се прави тест, не бива да има пристрастия, всеки сам решева какво да си вземе.
Относно ревюто:
1. Шум в режим на търсене (dBA) - 35; 2.8~3.4; 2.8 - тук май има малка грешка, предполагам скоро ще се оправи.
2. Мен ме интересува каква е плътността на всеки, с колко плочи е и колко глави. Това може да се разбира от името на модела, ама ако може да го напишеш. Аз лично предпочитам дискове с една плоча и две глави.
3. Чух че IBM са били осъдени, за това че според window-са 120GB са 112GB. Въпроса ми е 120GB ли е сподед window-са (предполагам че не, ама да питам).
4. Тези дискове имат ли нещо общо със старите стъклени плочи или са си съвсем нормалини
GeniusLoci
15.01.04 г., 11:56
На две страници ревюто няма да мине сега - Блъди ще напише скрипт и ще се прелеят директно всички ревюта.
Производителите на дискове и в момента си ги смятат като грешни дяволи, затова и Hitachi се води 123 GB, а е по-малко. Seagate-а и Макстор не съм обърнал внимание точно колко са, но разликата при 80 GB моделите е +1.8 GB в полза на Макстор и изва от пресмятането 1 млн. байта е един мегабайт и 1 млрд. байта един гигабайт. И в двата случая дисковете са по-малки от написаното. Осъдени са не само IBM май доколкото знам..
Не знам какво ще объркате на ревютата при положение че пише моделите..но ОК - пиша дата..
Сега ще оправя таблицата, не съм го "дебъгвал" ревюто хъхъ...
Плочите на HItachi са по Pixie Dust технология (мога да дам линк за хората, които искат нещо повече, проблема е че тнам пък е твърде подробно...), а дали са отново стъклени..хъх.ще проверя, никъде не пише да са такива.
Всички нови дискове са с 80 GB плочи.
mralien
15.01.04 г., 12:41
Originally posted by deni_slav
3. Чух че IBM са били осъдени, за това че според window-са 120GB са 112GB. Въпроса ми е 120GB ли е сподед window-са (предполагам че не, ама да питам) Макстора е ~ 114GB според WIn-a отпуснали са се ;)
Originally posted by mralien
Макстора е ~ 114GB според WIn-a отпуснали са се ;)
Не дей така Сейгейта е 111гб :( .
V I P E R
15.01.04 г., 13:47
Originally posted by GeniusLoci
Плочите на HItachi са по Pixie Dust технология (мога да дам линк за хората, които искат нещо повече, проблема е че тнам пък е твърде подробно...), а дали са отново стъклени..хъх.ще проверя, никъде не пише да са такива.
Дай линка ако може ..... ще е интересно това.
Не знам какво толкова не му харесваш на WD но нямаш право да го пренебрегваш току така. Иначе ревюто го бива не е зле!
А защо не включиш харда на WD на 10000rpm за сравнение!?!
mralien
15.01.04 г., 14:17
Originally posted by idle
Не знам какво толкова не му харесваш на WD но нямаш право да го пренебрегваш току така. Иначе ревюто го бива не е зле!
А защо не включиш харда на WD на 10000rpm за сравнение!?! Мииии той май е обяснил защо ... а и къде да включва 10000rpm, Нали ревюто е за "една класа дискове" да вземе да включи и Quantum 4.3 за сравнение :conf: ;)
GeniusLoci
15.01.04 г., 14:38
Originally posted by idle
А защо не включиш харда на WD на 10000rpm за сравнение!?! Хехехе, да взема и две-три скъзита :)
Тоя диск получава награда за антиизгодна покупка :lol: - 36 гиги за повече пари от райд с два добри диска...
Обяснил съм вече подробно защо няма WD в ревюто. (в самото ревю, преди малко го направих..)
Достатъчно пъти съм тествал WD за списанието, преди време и за сайта, от досегашните ми сблъсъци с тях - не виждам с какво привличат хората. Опита на много други с тях показва че не са най-надеждните устройства по принцип, по спецификация не са устойчиви на краткотрайни удари, никога не са били най-бързи, не са и най-евтини, гаранцията им не е оправдание защото има от всички дискове (почти) с голяма гаранция (е, зависи коя ценова гледате де..). И все пак ако някой ми даде такъв диск - няма проблем. Факт е обаче, че моя крак няма да стъпи в Westek ако ще и да ми платят за това. Редно е да взимаме дискове от вносителите, а не от дилърите. Във фламинго е малко трудно взимането, мога обаче да прескоча дотам, поне не се циганят..;)
VIPER - на сайта на Hitachi - имам работа в момента и не мога да го потърся..ако искаш веднага - погледни, ако не - изчакай до довечера.
V I P E R
15.01.04 г., 16:41
VIPER - на сайта на Hitachi - имам работа в момента и не мога да го потърся..ако искаш веднага - погледни, ако не - изчакай до довечера.
Ами ще почакам до довечера.
П.С. А можеш ли да ми пратиш на ПМ как е сайта на ХВБГ където слагате ревютата. Че аз имам един сайт и акаунт там ама като погледнах там е останал само мейла. А искам да кача една полезна статия и затова питам.
Първо разбора се вие ще погледнете статията и ако ви хареса ще я пуснем официално.
Drakaris
16.01.04 г., 05:41
Бравус, Локи, нямаш грешка! :) Да пуснеш такова ревю, и то два дни преди да си купя нов хард , направо съм очарован. :D Не че не го бях решил вече да е 7к250, ама сега тотално се убедих. ;)
П.С. Ти няма ли все пак най-накрая да ми кажеш имате ли такива в офиса? ;)
OgiDogi
16.01.04 г., 08:08
Originally posted by Tedy
Аз съм с WD 120GB PB и с HD Tach правя среден трансфер 48MB/s четене на 28MB/s писане на T-bred 1740Mhz/166FSB/KT400/GByte
Слаба работа. Виж моя какво показва, макар че е само с 2 М кеш:
GeniusLoci
16.01.04 г., 13:49
Drakaris - имаме, при поискване ;)
Обаждаш се и минаваш да го вземеш после..
OgiDogi - я си пусни 2.61 версията, с 2.52 ще избоча рибата със сигурност, но нито един резултат няма да е верен ;)
georgebg
16.01.04 г., 15:14
освен това ogiDogi да вземе да пусне теста на целия диск, не само на първите 7 GB от него, че някой ще развие идеята му за тестове с HDTach на първите 200-300 МВ с което определено ще постигне чиста линейна характеристика с 60-65 МВ/с :)
gkirilov
16.01.04 г., 21:22
Неуместен въпрос.... ама къде се нареждат Самсунг в тая класация, че при мен нещо 120ГБ на хитачи нема /а макстор го изключвам, сиигейта е резерва, заради повечкото шум/
s 2 dumi dostа raboti e napisal no ne udobriavam fakta 4e e presko4il WD samo zashtoto ot Westech ne mu dali disk
ili mu otkazali sudeistwie. tova mi zvu4i tupo zashtoto diskowete sa mejdu nai-dobrite a osven vsi4ko sa sus 3 godishna garanciq koeto e edin ot vodeshtite faktori pri izbor da disk , ot druga gledna to4ka dale4 ne sa nai-4uplivite diskowe towa e garantirano , seagate imat 2 puti powe4e reklamaciq ot li4en opit go znam. shte se radvam da si opravi propuskite w reviuto. raz4itame na was za neshta koito neznaem i ni interesuvat , za tova za vashe dobro i za nashe ulesnenie shte e za napred da ne pravite podobni propuski . vash fen Dani Falin
[Mod. Edit] (Ba4o Kiro) - Писането на кирилица във форумите на HardwareBG е задължително!
OgiDogi
17.01.04 г., 02:50
Originally posted by georgebg
освен това ogiDogi да вземе да пусне теста на целия диск, не само на първите 7 GB от него, че някой ще развие идеята му за тестове с HDTach на първите 200-300 МВ с което определено ще постигне чиста линейна характеристика с 60-65 МВ/с :)
Да бе, сигурно аз съм му казал колко да тества :) Знам ли го какво му е скимнало, май го пусках под 98-ца и си е изтествало само нейния дял от диска.
Ей го де е и с последната версия, на целия диск (да няма хър-мър, туй-онуй):
GrigorBG
17.01.04 г., 06:35
с 2 думи доста работи е написал но не удобриажам факта 4е е преско4ил ВД само засхтото от Вестецх не му дали диск
или му отказали судеиствие. тожа ми зжу4и тупо засхтото дисковете са мейду наи-добрите а осжен жси4ко са сус 3 годисхна гаранция което е един от жодесхтите фактори при избор да диск , от друга гледна то4ка дале4 не са наи-4уплижите дискове това е гарантирано , сеагате имат 2 пути пове4е рекламация от ли4ен опит го знам. схте се раджам да си опражи пропуските в режиуто. раз4итаме на вас за несхта които незнаем и ни интересужат , за тожа за жасхе добро и за насхе улеснение схте е за напред да не пражите подобни пропуски . жасх фен Дани Фалин
1. Ники е прав, защото как да тестваш нещо - да си купи 2-3 диска, да ги тества и после какво ? Ако една фирма вносител няма желание да съдейства какво можем да направим ?
2. Да, всеки има мнение за диск. За да е най-обективно едно ревю трябва да ги има всички..... но не винаги става така...
3. Нямаш право да пишеш на латиница....
gkirilov
17.01.04 г., 13:54
hajde be hora .. obyrnete mi malko wnimanie. Imate li wpe4atleniq ot samsung: proizwoditelnost, [um, toplina, "sbygqswane" i dr.
Лични не, но по тестовете в нета се представя като останалите. Всъщност според мен няма нужда да се избира диск по производителността му, просто разликите са пренебрежими.
П.С. Аз съм с много добри впечатления от Westech( може да съм и бил симпатичен на девойката:)
GeniusLoci
17.01.04 г., 19:12
gkirilov - нямам впечатления от Самсунг, знаеш че не са особено разпространеин, съответно ен съм дори си мислил да взимам.
Ако ИМАТЕ желание - пратете диск на WD и ще го добавя. Никой тук не го карам да споделя моето менние за Westech, никой няма право да ми налага совето или да изисква от мен някакви компормиси - диск няма да си го купя, само за да го тествам все пак..
Още повече това че едикой си има такъв не му дава достатъчно информация, за да каже добър е. Да, добри са, но съм тествал такива преди не повече от половин година, и когато всички бяха на 80GB плочи, WD се циганяха със 60 и нещо си.. та тогава ги оправдах, защото затова били бавни. Заради същите тези два диска, които се оказа че не трябвало да разпечатвам, за да тествам, или по-точно не ми стана ясно как искат да ги снимам и тествам без да го правя, Westech спрях да искам да ги виждам. И това бе в комбинация с едно "елате в сряда да вземете Раптор...сряда, за втори път на крак до там: А-а, как така Раптор за тест - абсурд!". Щом е абсурд - go fish, както казват американците. Аз да не съм се заринал с пари да си купя Раптор и дискове, окито не искам само за да си ги изтествам.
Joredos
18.01.04 г., 00:34
Титан Гениус тези дискове,който са от ревюто как са взети?Предполагам,че не са купувани,а просто са взети тествани са и са върнати на фирмата,от която е взета?
GeniusLoci
18.01.04 г., 01:27
Да, с малка поправка - след това, тъй като ги забавих повече от нужното заради тъпото време навън и супер превоза - продадохме си ги зорлем....
Може да минем и без WD. Не се дразни, това си е конструктивна критика. Много си докачлив. Важното е, че си направил ревю и има от къде да черпим достоверна информация, че нещо вносната все ме съмнява- Браво.
П.С. В Westech казаха, че разликата между моделите PB и JB е само лагерите по нов технология т.е. шум и евентуално топлина, обаче като ги сравнявах лично какво се получи:
JB ми дава ~7MB/s по-малък трансфер(четене, HDTach 2.61) и май има и още някаква разлика. Сега имат налични само JB.
GeniusLoci
18.01.04 г., 02:56
Не, не се дразня..ако продавахме такива в офиса вероятно да съм тествал сто пъти ама..не. Коеот ме подсеща да изтествам някой ексел стор да ги видя какво точно правят :)
А в westech може и да не знаят за разлика между моделите, а да има.;)
Който се интересува ето една снимка как се справя чисто нов 7200.7 120GB РАТА 2МВ Кеш
Тестван е на ECS L7S7A2.
Коеот ме подсеща да изтествам някой ексел стор да ги видя какво точно правят :)
Би трябвало да се представя доста сходно с Хитачито, но ми прави впечатление, че са студени, обаче стържат доста.
нещо ми намирисва на ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ и предубеденост няма кво толкова да одумвам и оценявам всеки си има мнение, включително и автора на ревюто Ето обаче че има и хора доволни от своите ВД, а аз точно за това преди казах че и тези хардове не са лоши защото съм виждал с очите си много добри ВД, но както и да е.
В края си тази тема заприлича на караница на компютърджии, а това не е най-добрия начин за обсъждане на тема. ВД смятам че са общо взето по средата и за разлика от МАксторката примерно по-рядко имат лоши серии от дискове и без това в последните години голяма част ото частите за устройствата им се произвеждаха от IBM, така че нека малко по-обективно да се подхожда. Сложете SAMSUNG и Fujitsu в теста и квото се сетите там. Аиде успех и без толкова предубеденост (аз лично си обичам Seagate) ;)
GeniusLoci
19.01.04 г., 13:24
Хеех, само ми кажи къде продават Fujitsu...
А за предразсъдъците - не аз, но много други хора ;)
Пак казвам - тествал съм НЕ ЗА ТУК WD дискове и имам идея какво и колко. Така че имам право и на мнение. Да, не съм тествал последните, но пък и никой не напира да ги даде за тест...
А Samsung са от анй-неразпространените, тъпо е че не ги продават, а и...абе хора, вие да не мислите, че мога да обиколя къде каквото има да го взема. Да не ми плаща някой всичко да свърша?
Drakaris
20.01.04 г., 14:04
A някой може ли да ми каже защо в МОСТ го дават 7к250 с 2МБ кеш, а не 8??? :conf:
svetlyo
20.01.04 г., 14:07
Самсунг особено новите са прекрасни дискове
В офиса работих 6 месеца със спинпоинт, сега го смениха със
WD.
Казано накратко - на диск който има ниска скорост на запис
НЕ МОЖЕ да се върши сериозна работа.
WD са изоползваеми само за архивиране на филми, това е жестоката истина.
А относно сериал АТА, за съжаление се отказахме от нея.
Всички видеообработващи софтуери от нова генерация имат проблеми със тях за съжаление, на пратените меилове отговориха че се работи по въпроса.
Самсунг особено новите са прекрасни дискове
Аз също съм очарован от Spinpoint-ите. Samsung направо надминаха себе си с последните си модели. Все още не съм видял дефектен Spinpoint по-голям от 7.5GB. Изглеждат много качествено изработени и работят безупречно.
От 120GB на WD имам лош спомен - от 3 бройки за 2 часа дефектираха 2 и оцеля само 1 в сървъра, в който ги монтирахме....
cablemen
21.01.04 г., 00:52
Днес си взех Hitachi 80GB PATA 2Mb-7K250.
Този диск е баш майстор къртач щото на тестовете с HDtach2.61 и Сандра показа по-добри резултати от:
Maxtor 80Gb SATA-Dmax9
Seagate 120GB SATA 7200.7
WD 40GB-PATA-8Mb
На HDtacha показа средно 48200,на Сандрата 38700,докато изброените по-горе дискове,които имам допир до тях показаха по-слаби резултати.
Още Хитачито е най-безшумно и от трите, по-студено от Махтора и Seagate,от WD мисля че е 2-3С по-топъл.
Защо ли предпочитат отвъд океана за StorageСистеми-Hitachi и за периферия Toshiba.
System Error
21.01.04 г., 20:26
Аз вчера си купих също Хиначи 7K250 и съм много доволен!
Ето и резултатите:
GeniusLoci
21.01.04 г., 20:58
Абе нещо тия 60+% CPU....що така?
cablemen
21.01.04 г., 21:12
Верно тва 60+% CPU е доста,щото при мен показваше 10%.
Originally posted by Drakaris
A някой може ли да ми каже защо в МОСТ го дават 7к250 с 2МБ кеш, а не 8??? :conf:
И аз това питам, но очевидно е с 2мб защото и цената от 91$ по 1 колона е доста ниска!
Originally posted by emzo
И аз това питам, но очевидно е с 2мб защото и цената от 91$ по 1 колона е доста ниска!
Hitachi 2k250 мисля ,че се продават с 8мб кеш само Сата версиите :( .
Или поне в бг няма Пата с 8мб кеш .
GeniusLoci
22.01.04 г., 02:17
Абе аз се зачудих - в неделя познат ми спомена нещо именно за Хитачитата в Мост, че били на промоция или каквото там е нужно за ниските цени. Изобщо изключих да погледна. Решили са си, свалили са им цените - не мисля, че е кой-знае колко чудно.
Ревюто е хубаво и отразява техническите характеристики на най-популярните дискове.
Относно Hitachi - нека, някой с достоверен източник от Матрицата да попита какъв процент са върнати гаранционно. Резултатът ще е изненадващ.
За съжаление, аз не мога да изнеса тази информация поради разни причини.
GeniusLoci
08.02.04 г., 00:11
От всички дискове от тези има сериозен брак.. не става да хванеш Матрицата, цзащото ще те заведа на място, където е същото със Сийгейт и поне на няколко за Макстор..
Един съвет към всички - първия път винаги форматирайте диска си с тулчето на съответния производител. Винаги - само първия път.
Филипов
08.02.04 г., 16:33
http://toms-hardware.ru/storage/200312201/index.html :) ъ
rozovata pantera
09.02.04 г., 13:55
Originally posted by svetlyo
А относно сериал АТА, за съжаление се отказахме от нея.
Всички видеообработващи софтуери от нова генерация имат проблеми със тях за съжаление, на пратените меилове отговориха че се работи по въпроса.
Що бе не разбирам? Софтуера да не засича дали си с АТА133 или АТА150?
Предполагам искаш да кажеш друго?
svetlyo
10.02.04 г., 11:22
кеширането на сериалите води до яки дропове и никакви настройки не поагат
rozovata pantera
27.02.04 г., 23:10
Един съвет към всички - първия път винаги форматирайте диска си с тулчето на съответния производител. Винаги - само първия път. [/B]
По този съвет днес отидох да си сваля DiskWizard-а на Seagate, за техните дискове това е туулчето/софтуера за инсталация.
Ами те дават и няколко tutorials и FAQs по инсталацията, и навсякъде казват "правите си системна дискета с FDISK.EXE и FORMAT.COM" и след това описват инструкциите с тях като добавят "другия вариант е да ползвате DiskWizard бла-бла..".
Та мисълта ми е, че определено сигурно е по-хубаво/и звучи логично/ да се прави първия формат с тулчето на производителя, но както излиза от Seagate смятат, че няма проблем това да стане и с нормалните Майкрософтски туулчета, даже го дават като първи вариант.
И така.. :-)
KiroKokala
09.03.04 г., 21:27
добра статия
ВЕЛИНСКИ
16.03.04 г., 15:01
Прецакала се е формата на ревюто - отваря се само първата страница. Нека някой админ я погледне.
monster
02.04.04 г., 20:02
да, моля някой да го оправи, че точно се навих да взема 120 или 160гб диск и малко насоки няма да са излишни :)
GeniusLoci
02.04.04 г., 21:02
Съжалявам за неудобството, но обновявам формата на ревюто на хардовете точно ;)
DC_Snake
06.04.04 г., 20:55
Моля ви се, пуснете го да го прочета това, защото утре искам да си взема хард и се чудя между
120GB HITACHI 7K250/7200/2M 85.50 91.50 94.50
и
120GB SEAGATE 7200/8M CACHE 96.00 99.50 104.00
Разликата в цената за мен не е малка, затова искам да прочета.
GeniusLoci
06.04.04 г., 22:04
И без да го пускам ти казвам - Хитачито...
DC_Snake
06.04.04 г., 23:06
Мерси, утре ще отида да го взема.
А дъната със САТА-150 дали ще поддръжат дискове със САТА-300 когато излязат?
GeniusLoci
14.04.04 г., 11:52
Хехе, не, разбира се, пък и PCI шината и сега се явява ограничение със своите 133 MB/s, така че и за 150э не можеш да мечтаеш.
А и...на кой му дреме, и САТА 1200 да пуснат дисковете пак ще са си толкова бавни, това просто ИЗОБЩО не е тясното им мясот, но маркетинговите отдели им е работа постоянно да ни го посочват. Реално има дамо един диск с над 60 MB/s среден трансфер при линейно четене - WD Raptor 74 GB..останалите дори не знаят още за какво служи АТА100.
А пък настоящите САТА са леко недоносени откъм функционалност..някои дискове имат проблеми с кеша или с нещо си, вече не знам. САТА диска на Сийгейт само къркореше при мен..сега ПАТА диска на Хитачи мълчи и рядко крък-крък..(когато отварям нещо... и няма нищо общо с дефрагментацията, повярвайте ми :))
сега ПАТА диска на Хитачи мълчи и рядко крък-крък..(когато отварям нещо... и няма нищо общо с дефрагментацията, повярвайте ми :))
Ae честно казано 250GB 7K250 при мене като пусна на HDTach да тества и в началото при теста за достъп направо вади ножа и чегърта по плочите.... :rolleyes:
Иначе принципно е тих, да.... обаче 7200.7 80GB ми диск е по-тих, бая....
GeniusLoci
16.04.04 г., 16:52
О..да, 250-ката е със сигурност по-шумна ;)
И все пак - 250-ка Сийгейт? Де я?
Освен това пробвай ги теставй в кутия, тогава звуците доста се променят спрямо тези от стенд ;)
Работата е там, че Хитачито при един и същ уиндоуст, и двете след дефрагментация..пак по-рядко къркори, за което..поне аз лоигчно обяснение нямам.
Ами 7К-то го пускам в кутия... така да се каже "гъз до гъз" са с 80-ката 7200.7..... и разликата е осезаема....
the_voice
23.04.04 г., 03:51
Sorry за offtopic-a, но нещо ми се струва, че ревюто е непълно:rolleyes:
GeniusLoci
23.04.04 г., 14:33
Ъ-ъ..какво ме у непълното, освен че не съм качил останалите 7-8 диска защото Алекс ми сви снимките ..?
socrat_bg
23.04.04 г., 20:33
имам 2 диска Hitachi 80 GB SATA 8 mb сложил съм ги в раид 0
и а АИДА ми дава скорост на четене 6000мб скорост на запис 1700 мб а с Disc speed даде 58 МБ .Кажете с коя друга програма да ги тествам .За мен Хитачито е върха ))))
the_voice
24.04.04 г., 03:49
Ъ-ъ..какво ме у непълното, освен че не съм качил останалите 7-8 диска защото Алекс ми сви снимките ..?
Разбрах го това, ама късно. Вече бях постнал...:(
Sorry
GeniusLoci
24.04.04 г., 12:46
Няма проблем..то доста време стоя ей така..
GeniusLoci, siguren li si, `e 250GB modelite na Hitachi & Maxtor sa sys 100MB plo`i? W`era `etoh w edno spisanie na koeto move da se wqrwa (ne w neta), `e Seagate pyrwi puskat 100MB na plo`a w nowite si 200MB diskowe, a ostanalite firmi se o`akwa da presko`at 100MB i w kraq na godinata da izkarat diskowe sys 120MB na plo`a. Po stranicite na proizwoditelite ne otkrih informaciq po wyprosa, zatowa ostawa ti da kave[ otkyde ima[ tiq danni. Ne se zaqvdam, prosto iskam da znam istinata :p
GeniusLoci
06.05.04 г., 11:47
Влизаш тук www.hgst.com, отваряш .pdf файла и то си го пише..ъ-ъ..почти (пише броя плочи) ;).
А Seagate се напънаха и пърив пуснаха новина, дори Тодор се беше запалил и се канеше "ще видим като излязат" ама то стана...мъхъхъ..само те още нямат.
BTW - оке списание...щото ако новината е била от изданието им в чужбина мога нагледно и надълго да ти обясня къде е проблема тогава :D
GeniusLoci
06.05.04 г., 11:59
Ей го на...има нещо гнило в Дания като гледам шийта на Hitachi..ама ще питам днес..
To`no na stranicata na Hitachi se motah do sega i towa s plo`ite go widqh. Oba`e towa ne dokazwa ni]o.
Za modelite 250/160/120/80/40 broq na plo`i e syotwetno 3/2/2/1/1. Imajki predwid, `e 250GB model, realno ima malko nad 240GB kapacitet, sywsem spokojno move da sa si po 80GB plo`ite. Oswen towa drug wypros me glovde: ako bqha po 100GB na plo`a, za]o ne izkarat 300, 400, i 500GB modeli, syotwetno s 3,4,5 plo`i? Nowinata ot 10 mart koqto move da se pro`ete na glawnata im stranica glasi, `e izkarwat 400GB model s 5 plo`i. Toest pak po 80GB. Poprawi mw ako gre[a nqkyde, no az taka gi wivdam ne]ata.
P.S. Wivdam, `e si me izprewaril i `akam informaciqta;)
Spisanieto e nemsko i se kazwa c't. Ot 2 godini go `eta redowno i ne sym gi hwa]al w neistina. Stabilni sa deto se wika ;)
www.heise.de/ct
GeniusLoci
06.05.04 г., 12:56
Хм..да, аз точно затова казах че има нещо гнило..
От друга страна 300GB модела на Махtor вярно е с 6...нямам идея 250-ката как са я събрали на 3х80, при положение, че е 80 гигаБИТА...
Но в шийта на хитачи има друго - ~93 гигабита плоча..WTF..няма да разбера поне до понеделник, дотогава свалям инфото докато не разбера. Хубаво че ми обърна внимание, изобщо не ми напарви впечатление че са с по 6 глави, а не 5 ;)
Но в шийта на хитачи има друго - ~93 гигабита плоча... Track density li ima[ w predwid? Stojnostta e 93.5, oba`e mernite edinici ne]o me pritesnqwat - kTPI :conf: Az si go tylkuwam kato kilo Track Per Inch, kolkoto i debilno da zwu`i :D W nemskiq [ijt, mernite edinici sa sy]ite (KTPI), a prewoda na obozna`enieto bukwalno e ne]o ot sorta na "gystota na pyte`kite". Az li`no track density go razbiram po sy]iq na`in.
GeniusLoci
06.05.04 г., 13:24
Ми ева ли го..в понеделник ще пусна шпионина :D
EDIT
Like the Western Digital Caviar WD2500 and the Maxtor MaxLine II, the flagship Deskstar 7K250 utilizes three 83-gigabyte
Say no more - I was wrong
Авторски права на vBulletin