Виж пълна версия : Кой беше първия ви Рендеринг?
mralien
15.01.04 г., 13:57
Моят е прикаченият, направен е на Mac 68030 процесор и отне над един ДЕН и нещо т.к. компютъра нямаше FPU!!!
Трябваше да науча някакъв невъзможен език защото нямаше графичен интерфейс... Но накрая бях доволен;)
P.s. Зеленото посредата е равнината...
EДИТ PS: Картинката не е смалена - това и е размара ;)
BeaZTiE
15.01.04 г., 14:52
о.. моят първи рендер беше 90 или 91 година.. него поазя, но ще се опитам да направя нещо, което да прилича на това и ще го атачна..
ще се опитам да се оближа на първият ми опит..
световете (т.е. то си е светло сиво) и разделителната способност са същите. композицията е малко по-различна, но подобна.
рендера беше на 3дстудио 1.0 и се сметна за около 15 минути.
сега е с долнопробно качество на ментал рей и без почти никакъв антиалейзинг
супер е :П
Pa3KaTaH
15.01.04 г., 15:39
Originally posted by BeaZTiE
о.. моят първи рендер беше 90 или 91 година.. него поазя, но ще се опитам да направя нещо, което да прилича на това и ще го атачна..
ще се опитам да се оближа на първият ми опит..
световете (т.е. то си е светло сиво) и разделителната способност са същите. композицията е малко по-различна, но подобна.
рендера беше на 3дстудио 1.0 и се сметна за около 15 минути.
сега е с долнопробно качество на ментал рей и без почти никакъв антиалейзинг
супер е :П
твоя тогава е бил като моя сега :D
ама ша се учиме.. няма как ;)
Baby Thomas
15.01.04 г., 19:06
Моя е лесно да се сетя кой беше, тъй като започнах да цъкам на МАХ преди около 3 месеца. Това е сценичката, която дори да не е сложна за 2 дена занимавка смятам, че е супер:
http://babythomas.8k.com/3d-stuff/bar-chair.jpg
BeaZTiE
15.01.04 г., 19:21
bt,
това немога да го приема като "първи рендеринг" защото съм сигурен, че преди да направиш подобна картинка си правил поне 100 рендера.. да видиш как стоят цветове, материали етц.
и аз след няколко дни цъкане по 3дс Р1 началото на 90-те направих един що-годе успешен Х-Уинг за този моел специално ходих на кино с една практика - фотоапарат и доста чувствителна лента за да изкарам някакъв модел, който да гледам и да моделирам :) а тогава моделинга не беше като сега... вервайте ми :) беше малко по-близко до програмистки умения, отколкото до "художнически"
:П
първият рендеринг е почти винаги 2-3 примитива.. да го видиш тва аджеба как бачка :П
Baby Thomas
15.01.04 г., 19:26
Ъъъъ... Тогава сигурно всички ще постнем по някой квадрат/сфера, който сме пльоснали във вюпорта преди да натиснем Ф9. Нещо ми се обезмисля темата така.
Предлагам mralien да постави нещо като условия, които да конкретизират какво точно е имал предив с фразата "Кой беше първия ви Рендеринг?". Аз го разбрах така: да си покажем първия що-годе завършен проект.
П.П. Ако съм залитнал в гршна посока моля да бъда извинен и поста ми да не се взема предвид в класацията за Голямата награда на Италианската Рендър Асоциация-Перуджа, Италия... :D
BeaZTiE
15.01.04 г., 19:39
хъхъ :) много смешно :) сгеа ако ме карате да правя оня примитивен Х-Уинг.. нема стане :) па после се сщам, че бях нацъкал доста снимки.. и правих и щурмоваци.. онези белите.. ама дарт вейдър.. нможах да изкарам ни един хубав образ.. все едно черно петно.. то идеята ми беше да снимам поне 10 пицс със вейдър.. ама даже май повече беха.. и беха пълен боклук :) и така до ден днешен вейдър не съм правил :) за разлика от 90% от хората, които се знимават с 3д :)
а сега права таква голема глупост, че като я завърша (септември некъде) ще я пусна да се посмеете :)
купична симулации с реактор :) и достатъчно крив чар моделинг + анимация.. ако ми останат нерви и не им тегля тука на всички задници по една нашенска ще я покажа.. ако не може и да се видим скоро в .бг, че ми писна да се занимавам с глупаци, които мразят да плащат а искат да си направят домашен хеливуд за без пари...
mralien
16.01.04 г., 13:05
Само така Faq Them All ;)
А условията на конкурса са за завършена първа сцена/модел, за нещастие аз тогава нямах възможност да изчакам първите фигури (Само една сфера но не можах да я дочакам щото беше с гигантски размери - 100x100 :P ) можеби щяха още да се рендват :D, за това ок... постнете каквото сте направили и запазили като първо ;)
След пингвина от кур(с)а, това ми е първия опит, нещо го збозих и не можах да го върна да може да се редактира..... не ми се смейте много. :ghi:
http://fo.gq.nu/fo-ksk.jpg
mralien
18.01.04 г., 13:00
Originally posted by Fo
След пингвина от кур(с)а, това ми е първия опит, нещо го збозих и не можах да го върна да може да се редактира..... не ми се смейте много. МММММ чудесен е... Ма за к'во са му крила на тоя... ...бУРкан? Доста кофти мисъл да излети на някъде :spy: :insane: :D
Baby Thomas
19.01.04 г., 01:40
Избери "тялото", избери под-обект полигони, селектираш ги всичките с КТРЛ+А. След това отиваш по-надолу по менюто вдясно, което е и намираш смуутинг групс. Натискаш клиър алл, а след това примерно 11. Да видим дали ще се махне ръбатото отпред :p
То просто забиваше макса при опит да направя нещо и го ренднах да го покажа само, пък и съм го объркал, изтървал съм малко от цилиндъра. Експортнах го и го инпортнах - така спря да забива и можах да го направя малко по-добре, но си е збъркан.
http://fo.gq.nu/ksk2.jpg
Тука са двата варианта (http://sah.hit.bg/ksk.zip), забиващия, експортнатия и инпортнатия, ако някой го интересува въобще де. :ghi:
Авторски права на vBulletin