Виж пълна версия : Загубен 1 гб в ХР
Stafref
14.01.04 г., 00:18
Бе виндоу-са ми се бе6е прецакал и му дадах рестор пойнт отпреди една седмица.Тогава обаче нямах Макс Пейн 2,а в екслпорера също ми липсва6е,а мястото си бе6е заето.Инсталирах Пейн наново ?!!.След известни други проблеми дадох Undo My Last Restoration.Забелязах,4е първия ми инсталиран Пейн пак си е тука,но втория го няма,а си заема мястото.Изтрих НФС-Ъндърграунд за да освободя място,но въпреки това съм 1 гб назад :mad: .Като дам Properties na D: ми дава,4е използваното място е 13,4гб , а като дам PRoperties само на файловете ми дава 12,3-12,4 гб заети.Кви са тия тъпи хави.Някои може ли да помогне :(
vbTheKing
14.01.04 г., 01:46
Ти не си ли чувал за "Хватката на vbTheKing"?!?:) :p Ако не знаеш за кво става въпрос прочети 2рия ред от сигнатурата ми!;)
------------
Бъзик ве, а сега сериозно! Единственото за което се сещам е следното: Както си си в момента изтриваш Макс Пейна, след това връщаш на оня пойнт дето разправяш, че си върнал, изтриваш и от там инсталаията и после пак даваш Undo My Last Restoration.
Другото което ми идва на акъла е, че може би, Вин-а прави файловете на Пейна като системни и затова не ги виждаш. Пробвай да направиш следното>>в Windows Explorer отиваш на менюто
Tools>Folder Options... >>/View
там указваш да се показват hidden files and folders и махаш отметката пред "Hide protected operating system files (Recommended)" и проверяваш дали вече виждаш стария Макс, но не го търси там където си го инсталирал ами в няква систем папка в главната дир на дяла на който си го инсталвал.
П.С. Предупреждавам, че не съм сигурен в това, което съм написал по-горе, тъй като не съм го пробвал. Давам идея и моля, ако не е вярно, никой да не се заяжда с мен, а просто да напише как става далаверата!:mad:
П.С.С. Мразя тъпи и заядливи изказвания, като тези дето ги ръси ClickMe в една друга тема!:mad:
Zabluden
14.01.04 г., 02:15
Qucik Format на партишъна. Друг вариант е този 1 ГБ да е мястото коет оуиндоус рестор-а заема :)
vbTheKing
14.01.04 г., 20:34
Originally posted by Zabluden
Qucik Format на партишъна
Еийййййй!!! Няма да ми използваш методите, без писменно съгласие!!! Иначе мога да те съдя по чл.3 ал.2 от закона за авторското право!!! Ей, момченцеее, внимавай! На този метод му се вика "Хватката на vbTheKing"!:p ;)
:cool: :D
Zabluden
14.01.04 г., 20:44
Ако ти си я създал :bow: :bow: А я даи скрииншот от пантента а !! :D :D Нямаш нали:p :hi: :lol: :deal:
Stafref
14.01.04 г., 22:30
Е сега-не съм толкоз тъп,че да не го пробвам тва с view all files.Не става.И със Scan Disk не открива гре6ки.Та сега ще форматвам-само да зема от някои френд хард,4е нямам място на другия партитишън да ги хвърля нещата.Мерси се пак за отзоваването
williamdark
17.01.04 г., 10:15
има един начин - да забършеш всички рестр поийнти
Изключваш ги - рестартираш и пак ги включваш , като задаваш по малка големина на рестора... нормално е 12 % мисля ..
А относно "медода на vbTheKing" - икам да ви кажа че той е твърде краен и решава проблеми натрупани с годините.. сиреч прави се веднъж - като си купиш диска и 2ри път - като го продаваш .... :))
Подобен проблем ми се е случвал и на мен. Примерно тегля някакъв филм на D:-то, а то докато тегли ми хаби място на С-то и накрая това място не го възстановява. Оправям го като си пусна disk cleanup. Веднага оправя проблема, поне при мен.
williamdark
22.01.04 г., 12:12
Просто програмата ти за теглене си прави темп фаил, които забравя да изчисти... това е друго нещо...Най явно се вижда твоя проблем когато скнираш големи картинки .. е те тогава мястото направо се изпарява...:))
ако си сигорен в файловото съдържание на диска си и пак ти лиспва място защо не пробваш със нортън диск доктор от пакета нортън ютилитис. препоръчвам ти версия 2002,
при мен е отстранявал подобни проблеми.
williamdark
22.01.04 г., 20:54
Инсталирането на нортан Ютилити води до някой други ядове..
да не си с фат32 и просто да виждаш разликата в изгубеното пространство в клъстерите?!
Иначе не би трябвало да имаш проблеми да изтриеш директорията на пейн (която между другото заема повече от 1.5 ГБ, а не 1 ГБ). Значи вероятно проблема ти е някъде там... :)
Авторски права на vBulletin