Виж пълна версия : Излизащ от рамката си флаш... Как става?
Pa3KaTaH
13.01.04 г., 17:11
значи преди гледах на movies.yahoo.com няколко реклами / на флаш /
та там образът изкачаше и припокриваше текста / който е извън рамката на флаша/
как става? :)
NoDude!
13.01.04 г., 23:57
Има две възможности:
Първата е, флаша да е бил по-широк отколкото изглежда (сейвни си го и си го пусни със WYSIWYG програма) или да се използва един номер със слоеве невидимки който обикновенно се използва за менюта (в гювеч го имаше на банера отгоре).
Pa3KaTaH
14.01.04 г., 00:16
Originally posted by NoDude!
Има две възможности:
Първата е, флаша да е бил по-широк отколкото изглежда (сейвни си го и си го пусни със WYSIWYG програма) или да се използва един номер със слоеве невидимки който обикновенно се използва за менюта (в гювеч го имаше на банера отгоре).
ами тогава не ми трябваше и не съм сейвнал
а инак и аз мислех че става дума за слоеве, но не беше с такива съм сигурен... просто образа минаваше и над текста и т.н. на целия сайт... или освен после да се е затварял слоя и за това... ~ ~ ~
NoDude!
14.01.04 г., 00:35
През цялата страница... Със слой(еве) е не се и съмнявай. Виж колко модно изглежда дата бг-то с тия снежинки на слоеве ;)
Pa3KaTaH
14.01.04 г., 00:44
едит: как се трият постове???
няма такова нещо :)
за тез слоеве... знам ли... тез снежинки ясно... ама това с флаша..
NoDude!
14.01.04 г., 19:05
Няма абсолютно никакво значение дали има анимиран gif, jpeg или swf на тоя слой... Ако не се гледа на микровълнова печка няма значение (само да се сетиш да махнеш opaque window-а на embed object-а :)
Pentagramm
04.02.04 г., 12:31
Ajde i az da se izkava... naskoro i na mene mi naprawi wpe`atlenie ne]o podobno.. Pi[e se kod nqkakyw w bodito na HTML-to. Oba`e prostotiqta e `e mi izdran`a harda s prodvekts i sega nqma nikoj... }e se porarowq i ]e pratq koda. Doskoro!
dsm
Pa3KaTaH
12.02.04 г., 01:52
Originally posted by Pentagramm
Ajde i az da se izkava... naskoro i na mene mi naprawi wpe`atlenie ne]o podobno.. Pi[e se kod nqkakyw w bodito na HTML-to. Oba`e prostotiqta e `e mi izdran`a harda s prodvekts i sega nqma nikoj... }e se porarowq i ]e pratq koda. Doskoro!
dsm
е? :)
NoDude!
12.02.04 г., 13:13
Бе то като видиш че "се пише нещо в бодито" не трябва да го приемаш насериозно пича. В бодито имаш два div тага и съдържанието между тях, цялото движение се прави с някакъв клиент сиде скрипт (ДжаваСкрипт например). Повярвай ми приятелю, ако започнеш да правиш layer-и които се движат като волни пеперуди по екрана, нищо хубаво няма да излезне...
grey_wolf_bg
01.03.04 г., 16:53
Ето ви идея как да се направи флаша прозрачен
<param name="wmode" value="transparent">
и сетне филмчето в layer отгоре на съдържанието.
NoDude!
01.03.04 г., 19:25
...(само да се сетиш да махнеш opaque window-а на embed object-а :) ...
...Със слой(еве) е не се и съмнявай...
Стигна се до деня когато трябва да цитирам себе си :)
Pa3KaTaH
01.03.04 г., 19:29
Мерсаж ама вече това не ми е нужно :P
NoDude!
01.03.04 г., 20:06
Ха, значи все пак успях да те откажа а?
Бе и да не съм се радвам че се "вразуми", и няма да слагаш таквиз неща из интернету.
Pa3KaTaH
01.03.04 г., 20:23
Ха, значи все пак успях да те откажа а?
ъъъ има нещо такова :D
и оня номер с if-овете и за него ме отказа...
бе с една дума много деградивно ми действаш :lol: :bow: :drunk:
Авторски права на vBulletin