PDA

Виж пълна версия : Рендиране в мрежа с 3D MAX 6

tomcat
13.01.04 г., 12:07
Как да пусна 3D MAX-а да рендира в мрежа?

Имам две машини в момента (тази от сигнатурата, на която работя и още един AthlonXP 2200+). Вързал съм ги в мрежа. Инсталирал съм MAX 6 и на двете. Има в Start менюто (в групата на MAX-a) три приложения - Menager, Server и Monitor, ама кое на коя машина се пуска и има ли някакви специфични настройки?

BeaZTiE
13.01.04 г., 14:04
имай предвид, че аутодеск леко не спазват концепцията.
прти тях менаджер = сървър
съвър = клиент.

опитай да им разбереш философията и ще успееш. ако не успееш свиркай - ще ти помогна.. кво да те правя :)

Baby Thomas
13.01.04 г., 14:05
Скоро имаше тема в този раздел за същото нещо, но мисля, че се цитираше МАХ 5. Погледни, може да намериш нужната ти информация. Сега бързам и не мога да я търся. Довечера може би...

tomcat
13.01.04 г., 14:15
Много Ви благодаря. Аз основно вас двамата чаках да се появите онлайн :) . Сега съм на работа. Довечера в къщи ще се пробвам и... ще свиркам

BeaZTiE
14.01.04 г., 13:36
до къде стигна с мрежовото начинание?

Baby Thomas
14.01.04 г., 14:15
На мен не се надявай, не знам как става. Мисля, че с МАХ Скрипт, но не съм шуър. Питай Бийсти, той мисля беше казал в предната тема, освен това е по-адвансед... :cool:

tomcat
14.01.04 г., 15:48
Не се откриват ?!?!? Въртях ги как ли не.
Оставам портовете по подразбиране (тях не съм ги променял), има възможност автоматично да се открият ма не ще. Ръчно задавам IP-тата ама... пак не. Имам инсталнати TCP/IP и IPX (заради игрите). Незнам дали има някакво значение това. Тази вечер продължавам с опитите. Пък и направих един стъклен пепелник (и още някой неща) и съм го турнал на една пак стъклена масичка. Като вземе да рендва и стигне до пепелника и... чаааакане. Пък сега (паралелно с един тутуриъл за NURBS моделиране) се боря и със създаването на свестен материал за пепелника (голям зорррррр).
Та за туй искам ако може да пусна двете машини да рендират.

P.S.
Може да покажа някой неща да ми дадете съвет и напътствия (ама са много прости и ... не знам дали да ви занимавам...).

BeaZTiE
14.01.04 г., 16:51
какво искаш да кажеш с това не се откриват?
пусни на ПЦ а менажера на ПЦ б пусни сървъра
от ПЦ а влез в макса и направи някакъв обект, след което чекни нет рендер чекбокса и си говов...

ако искаш пц А и ПЦ Б да реднват синхронно пусни и на ПЦ А сървър опцията и си в играта :)

ако искаш да гледаш какво правят машините пусни си монитора :П

tomcat
15.01.04 г., 09:42
Всичко е ОК. Мерси много !!

Оказа се, че маските на двата компютъра са били различни (255.255.0.0 и 255.255.255.0). Как са се виждали до сега понятие нямам. NetBios-a уж не беше активен ?!? Като инсталирах Win-a не ми се играеше и пуснах WinXP-то да си настрои мрежата само. Всичко си работеше само 3D MAX-а не се свързваше.

Baby Thomas
15.01.04 г., 13:24
Радвам се, че си успял. Сега са наред творбите. Очакваме ги! :p

tomcat
15.01.04 г., 14:29
;) Не очаквайте нещо голямо. Аз едва сега започвам с MAX-а... има мноооого хляб да ям още ... ;)))