PDA

Виж пълна версия : Проблем с HWBG сървъра?...

Smoky
12.01.04 г., 01:17
Не знам за другите, обаче аз имам зверски проблеми с HWBG сайта и форума през последните 36 часа... DNSът не ми го резолвва, при достъп по IP няма проблем. При dial-up през Орбител обаче се отваря. Току-що направих троен пост, което не ми се е случвало - newreply скриптът направо заспиваше при натискане на бутона Post Reply...

В началото мислех, че проблемът е в калпавите ми доставчици по LAN, но забелязвам, че броят на постовете през тези 36 часа е намалял драстично, абсолютно нелогично за неделя следобед, т.е вероятно и други са като мен...

St-George
12.01.04 г., 01:34
И аз съм така. Като при мене даже и по IP не ми отваряше страницата. А имам усещането, че нещо целият ми интернет се е "сбозил". Сигурно има некаква авария некаде...

Bots'_Revenge
12.01.04 г., 01:50
И аз съм така, но аз направих четворен пост. Само като кликна на Submit post и ... ... ... след ~2мин. се отваря новата страница.

А аз искам да питам само на мен ли се случи вчера през нощта да нямам никакъв достъп до HWBG? Чак сутринта вече работеше страницата.

jinom
12.01.04 г., 01:54
Абе не си само ти. Ама тия хардуеристи не мож ги разбра.
Хем искат да намалят трафика дето има го гълта форума, понеже всичко струва пари. От друга страна магазина им е затворен от сума време, въпреки че всекидневно се пита за него.

Еми ега ти бизнесмените.
:D

Zabluden
12.01.04 г., 02:02
точно влзох в тоя раздел да пусна такава тема....
Същите проблеми...особено с постовете. Досега не се е случвало. Вчера и Онзиден нямаше ХВБГ......

lini
12.01.04 г., 02:09
Ами проблеми с хостинга какво да се прави. Няма хостинг, който да предлага 100% ъптайм и да не струва майка си и баща си.
Пробвайте да кликнете банера горе на страницата. Даже се чудя като не работи сайта на хостинга как продължава ХВБГ да работи :D

Smoky
12.01.04 г., 03:00
Е какъв е тоя хостинг дето няма поне един човек да го наглежда в неделя???
Проблемът не изглежда да е супер сериозен, но знам ли... Дано всичко се оправи утре.

jinom - ами захвани се ти да поддържаш уеб-магазина, басирам се, че няма да ти откажат ;) ;) ;)

G-Point
12.01.04 г., 11:08
И при мен е същата работа, нека някой от администраторите разясни къде е проблема да не гадаем тук

Dark Skywalker
12.01.04 г., 11:17
Доколкото разбрах, сайтът/форумът е преместен на друг хост и е възможно не всички DNS-и да са актуализирали базата си с новия ІР адрес.

Пробвайте да отваряте през http://212.72.219.249/forum и разпространявайте този адрес сред тези, които ви питат по ICQ, защото който се е добрал дотука, едва ли има нужда от съвет, нали....

:)

Това по-горе са ми личните наблюдения, официално не ми е известна причината за проблема.

1nsane
12.01.04 г., 15:02
Дам, и при мен същия проблем. От няколко дена сайта/форума не се отваря, даже при Ping Request не откриваше IP за сайта.
Хубаво че вчера вече се усъмних (първоначално си мислех че сайта е "down") и чрез Looking Glass-а на един доставчик намерих IP-то на сайта... Е, така (http://212.72.219.249) вече се отвори.
Originally posted by Dark Skywalker
...
Пробвайте да отваряте през http://212.72.219.249/forum ...

При мене поне не става по този начин...
Форума го отварям така - http://212.72.219.249/forum/index.php?s=.

GrigorBG
13.01.04 г., 17:10
ОК де..
Значи ситуацията беше следната:

Хостинга ни ( ASP.bg ) си премести сървърите при друг интернет доставчик.
Ние нямаме намерение да се разделяме скоро с ASP.bg.

jinom,
Кажи какво не ти е ясно ? Ще се опитаме да ти го обясним максимално опростено и "сдъвкано".

Joredos
13.01.04 г., 23:07
Originally posted by jinom
От друга страна магазина им е затворен от сума време, въпреки че всекидневно се пита за него.
Еми ега ти бизнесмените.
:D

:lol: :lol: :lol:
Ходил ли си да видиш дали почиват въобще.Магазина може би работи по 18,че и повече часа на ден въпреки,че всяка останала фирма си бачка около 10-12 часа.Отношението е приятелско,а не дилър-клиент(балък).Това,че временно сайта на магазина не работи не значи,че даже е затворен,айде да не се подхваща темата,че ако всеки който е ходил там ти се разбучи ще се почустваш доста неловко :mad: .

А иначе вече всички проблеми около хостинга са отминали,така че темата се изчерпа

Живо здраво!!

jinom
13.01.04 г., 23:12
Абе много хубаво за магазина, ама не всички са от софията. Тъй че тоя магазин може никога да не го видят.

А иначе мен не ми пречат нито сигнатури, нито кирилизации. Просто казвам туй което ми прави впечатление - да не си мисли някой че се заяждам.

Joredos
13.01.04 г., 23:59
jinom,сайта в момента се прави и затова не работи имаше тема защо се бави сайта и причината се изясни-нещата да се избързват и да не се претупват.Не се заяждам само казвам,че иначе че имаш грешна представа около нещата.
Живо здраво КАЗАХ!

GeniusLoci
14.01.04 г., 03:03
Я па не се карайте :)
Магазина работи..ъ-ъ..бе май винаги работи, освен когато който е там спи на стола :D
по сайта си се работи, но както си знаете - винаги има по-належащи проблеми. Магазина на сайта ...
Вижте тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=20618

Dark Skywalker
14.01.04 г., 06:49
Originally posted by jinom
да не си мисли някой че се заяждам. Аз си мисля, че за пореден път генерираш offtopic и spam. Прочети пак заглавието на темата и виж за какво си писал ти. Вземи се стегни.

И не, няма нужда да ми отговаряш. :rolleyes: