PDA

Виж пълна версия : Официално протестно писмо срещу новото правило, засягащо подписите

ХристоС.
10.01.04 г., 17:19
Искам да изразя възмущението си от въвеждането на новото правило! В този форум се развихри нещо като "лов на вещици" напоследък и всеки се чуди каква глупост да сътвори. Намирам за рожба на фундаментална недомислица повечето идеи, залегнали в основата на точка 2.7 и за да не бъда обвинен в голословие, въпреки огромното си раздразнение (при наличието на каквото аз се въздържам обикновено от действия, за да не допусна да реагирам по-остро в състояние на афект) и нежелание да се занимавам с откровени тъпотии, в следващите няколко реда ще приведа аргументи в подкрепа на своето твърдение.

1. Правила, засягащи пряко текста в сигнатурата
1) Дължина: Тези 3 реда при такава резолюция позволява изписването на точно 330 знака - едва около 2/3 от дължината на един Long SMS, в което ограничение почти невъзможно е да се вмести добре формулирана мисъл. Немалко са потребителите, включили описание на своята система, което превишава този лимит и няма как да бъде направена по-къса - следователно, те просто ще бъдат принудени да я премахнат. Има и трета страна в разглеждания случай - съществуват и потребители, които са включили описание на системата си и под нея са добавили любим цитат, като за прегледност са ги разделили с празен ред - участници, които попадат в тази категория, ще бъдат принудени да направят компромис с естетическите си принципи, отнемайки част от уникалността и разнообразието, с които се кичи форумът.
1.2) Големина: Изрично е указано, че трябва подписите да се изписват с възможно най-дребния размер на буквите. Фрапираща идиотщина! Някой да се е опитвал да прочете така изписана сигнатура на резолюция 1280х1024 и нагоре?! Защото аз лично се затруднявам, въпреки че съм с 19" монитор (а има хора, принудени да ползват високи разделителни способности и при по-малка видима площ), навярно имам нужда да сложа лупи от по 7 диоптъра (което ми подсказва, че щом е така, то трябва да си сменя очния лекар - настоящият ми поставя очевидно грешни диагнози).
2. Правила, засягащи вмъкването на изображения.
2.1) Графики: Цветовете са неотменна част от нашето ежедневие и може-би в най-значителна степен правят живота красив и усмихнат; когато цветовете се подгонват един-друг, вкопчват се един в друг като гладиатори и се борят за надмощие, вдъхвайки живот на чудни картини, това вече е изкуство, а то обогатява душевно всеки от нас. Чия "будна мисъл" роди забраната за присъствието им сред еднообразните и сиви, втръснали ни до болка изказвания?! Кой посегна на красотата и я изличи?! Че ако ги нямаше усмихнатите сигнатури, аз отдавна да съм се побъркал в този пущинак, из който щъкат какви ли не неадекватници, че и налазени от простотия все по-често. А огромният труд, който определени индивиди са вложили в направата на някое gif-че, специално за hardwareBG Forum, единствено за да подчертаят своя собствен, уникален стил, допринасяйки така за неповторимостта на самия него! Забравете труда, как ще компенсирате късчетата от душите им, вградени в произведението на техния творчески гений?! Най-сетне - какъв е проблемът да има изображения, след като всеки, на който не му доставя удоволствие наличието им или даже го дразнят, може да ги изключи чрез незначителна отметка в опциите, с които разполага, за да персонализира account-а си и изгледа на самия форум.
2.2) Анимация: Никъде не е написано, но по подразбиране, щом са забранени графичните изображения, то не се допускат и анимации или интерактивни презентации. Може някои да опонират, че се позовавам на частен случай в резултат на личен интерес, но въпреки това ще продължа, пък нека всеки си вади каквито изводи му се струват угодни. Аз лично посвещавах по няколко часа в продължение на няколко дни, за да създам .swf, която не само да радва очите, но да е и практичен, съдържайки препратки към подробности за моята система - нещо, което би допаднало на мнозина. Не го направих за себе си - сторих го заради хората, които четат нашите постове; изчаквах разрешаването на някои възникнали проблеми, за да го включа като свой подпис, но не би - модераторите решиха да лишат потребителите от шанса да го видят някога, някъде. В случая губещи са всички, които посещават ежедневно това място, за себе си нищо никога не съм желал.

3. Паралел: Някои може и да се подразнят, че правя "реклама" на някого другиго, но искам само да изтъкна в подкрепа на своята теза световноизвестни хардуерни форуми като XtremeSystems и amdmb какви права предоставят (не отнемат) на своите members при избора им на сигнатура.

В заключение, имам да кажа още няколко думи. Първо, ако някой умишлено е злоупотребил с ОГРОМНА сигнатура, то следва ли и тези, които не са го направили, да страдат заради неговите постъпки, вместо просто да му бъде изпратен един PM да нанесе корекции?! Второ, бях останал с впечатлението, че hardwareBG Forum е един от най-демократичните, които съм посещавал - вие, които отговаряте за поддръжката му, как можахте да допуснете да се стигне до налагане на диктат, който подкрепяте с действията си?! Даже още по-лошо - вие сте диктаторите. И не смейте да ми се оправдавате, позовавайки на онзи измислен poll, в който половината от далите гласа си не са наясно точно какво подкрепят. Последно, за тези които ще ме посъветват "като не ти харесва тук и правиш сравнения, намери си друг форум, отговарящ на вкуса ти и удовлетворяващ твоите изисквания" - ще изпълня взема предвид препоръките им, като спра да пиша тук, поне докато не почувствам, че тягостната атмосфера, която смазва съществото ми всеки път, щом вляза в последно време, е останала в историята. Хора, вземете се в ръце и направете нещо - империята се разпада, а вие се борите за надмощие един с друг! Приятности! всекиму & B haP! Сбогом на този етап.

Аз казах.

P.S: За да покажа, че зачитам правилата, дори и когато не съм съгласен с тях, веднага щом видях съобщението за приемането на допълнения към правилника, приведох своя account във вид, който не влиза в противоречие с тях.

The Penalty
10.01.04 г., 17:28
Ристе, ти кво пушиш? :D

Dark Skywalker
10.01.04 г., 17:38
Ицо... Уважавам мнението ти, но не си прав да наричаш диктатура едно решение, искано от приблизително 2/3 от изказалите се участници и подкрепено от екипа на форума и собствениците!

:no:

Rear Admiral Floyd
10.01.04 г., 17:55
Браво ! Най-накрая го направихте :)
Писна ми да ми забиват в очите "мъдри" мисли с шрифт дванадесет, да се спъвам в първите опити на някой с GifAnimator, еле пък в 20 редови късове красота.

QWERTY
10.01.04 г., 18:10
Уфффффф... :o

1. За какво стигат или не стигат тези 330 символа не е аргумент. За теб "една мисъл" може да е 5 изречения, за мен може да е 5 страници А4, с шрифт 10.
2. Размера на буквите е малък, за да се пести място (визуално). На стандартна разрешаваща способност (за 17" монитори това е 1024х768 точки) се вижда нормално. Иначе аз мога да си пусна 17- инчовия монитор и на 2048х1600 и тогава и най големите букви няма да виждам.
3. Това за артистизма при правенето на сигнатурите го остави за литературния форум. Тук е важно съобщението, а не сигнатурата и най-вече трябва да се набляга на компютрите.
4. Всичко това е в резултат от дискусия, повдигната от самите участници. Модератори/админи само изпълняваме искането на болшинството участници.
5. За да си още по спокоен, аз лично ще пусна след малко гласуване, дали участниците одобряват правилото в този му вид или трябва да го премахнеме или трябва да го промениме.
6. Ако все пак спреш да разсъждаваш с емоции, а помислиш трезво, ще видиш, че всичките картинки които имаш в сигнатурата си, че и много по-големи, можеш да сложиш в една страничка и в сигнатурата си да сложиш линк към нея.

zed
11.01.04 г., 13:42
Абсолютно съм съгласен, това е поредното безмислено ограничение, наложено заради няколко потребителя незнаещи как да работят с опциите на форума и ненужно подкрепено от няколко модератора. Не мисля ,че има нещо полезно в него надали ще се спестят гигабайти трафик.

Bots'_Revenge
11.01.04 г., 18:43
Аз подкрепям мнението на ХристоС. Нека на този, който не се справя добре в опитите си за направа на изображения да му се прави забележка, но няма смисъл да се забранява на останалите да представят своята творба и още повече, когато са се съобразили с размерите, приемани от (почти) всички. Не забравяйте, че има наистина много красиви картинки и анимации, които лично на мен правят прекарването на маса време в четене много по-приятно.

ПС
А тези, които се дразнят от "шарении" и "глезотии" могат съвсем спокойно, без да вдигат гири да си ги изключат.

Rear Admiral Floyd
11.01.04 г., 19:31
Originally posted by bot's_revenge

А тези, които се дразнят от "шарении" и "глезотии" могат съвсем спокойно, без да вдигат гири да си ги изключат.
Ами не е точно така. Не мога заради кирливита сигнатура на някой мързел да се лиша от удобството което дават културно направените сигнатури на останалите.

Metanoia
11.01.04 г., 21:24
Аз мисля, че се оляхте малко със строгостта на новото правило. 3 реда на нормален и примерно 5 намален беше нормално, ама това е леко прекалено, въпреки че на мен не ми пречи. Аз си оправих сигнатурата, която освен, че е леко по-грозна нищо й няма.
А картинки... аз лично съм против тях, но бих ги допуснал ако са до 10КВ максимум и не по-големи от стандартна сигнатура.

Svetlix
11.01.04 г., 23:54
Originally posted by Metanoia
Аз мисля, че се оляхте малко със строгостта на новото правило. 3 реда на нормален и примерно 5 намален беше нормално, ама това е леко прекалено, въпреки че на мен не ми пречи. Аз си оправих сигнатурата, която освен, че е леко по-грозна нищо й няма.
А картинки... аз лично съм против тях, но бих ги допуснал ако са до 10КВ максимум и не по-големи от стандартна сигнатура.

Днес картинките, утре аватарите ще пречат. Metanoia, подкрепям това твое мнение.

Колкото до шрифта ... не знам коя нормална система ще се събере на 3 реда с шрифт 1 ...

Smoky
12.01.04 г., 00:57
Originally posted by Svetlix
Днес картинките, утре аватарите ще пречат. Metanoia, подкрепям това твое мнение.

Колкото до шрифта ... не знам коя нормална система ще се събере на 3 реда с шрифт 1 ...
Моята :D :D :D
Наистина, правилото като че ли е малко прекалено строго... 3 реда големи, 4-5 малки или картинка със аналогични размери (която надали ще е един мегабайт :p )

Fo
12.01.04 г., 10:36
НЕ НА ТРИТЕ РЕДА
В знак на протест най-грубо го нарушавам. :ghi:

all
12.01.04 г., 16:34
НЕ НА ТРИТЕ РЕДА!

Neotrace
12.01.04 г., 17:08
Наистина май се поуляхте с тия 3 реда.....забелязвам че напоследък все нови и нови ограничения се измислят и не мога да разбера защо? Както някой каза....заради няколко неадекватно големи и дразнещи сигнатури ограничихте всички!!!

ПС: НЕ НА ТРИТЕ РЕДА!!!

pav
12.01.04 г., 19:52
I az sym protiw nowoto prawilo! Glupawo e 3 reda ! Na kojto mu pre`at 4-5 reda malyk [rift da se zamisli dali problema ne e w nego .

Baby Thomas
12.01.04 г., 21:57
На мен ми е странно как с изключение на Rear Admiral Floyd всички други са против, а в гласуването работата не е точно така :D

Лично мнение по темата, което няма значение: Ултра идиотските подписи под модераторския нож, останалите както досега. На тримата, които все пак се дразнят - да си ги изключат.

П.П. Една сигнатура освен да спами може и да даде много и полезна информация за потребителя. По този начин съм се запознавал с много интересно хора! Затова е добре да има нещо, който както иска да си я ползва.
А дали ще е описана системата не ми дреме. Това е за улеснение, когато имаш проблем. А не да се хвалиш, че си изхарчил 73$ за шарени перки и святкащи джаджи... :p

Dark Skywalker
12.01.04 г., 22:18
Originally posted by Baby Thomas
На мен ми е странно как с изключение на Rear Admiral Floyd всички други са против, а в гласуването работата не е точно така :D Ами доволните какво повече да искат?

vbTheKing
12.01.04 г., 22:44
На мен ми е странно как с изключение на Rear Admiral Floyd всички други са против, а в гласуването работата не е точно така :D

Ще ти кажа как> и аз гласувах против "12 редовите сигнатури", но не съм мислил, че ще се сложи такова строго правило! Повечето, които са гласували против сихнатурите не са искали такова правило!

Значи, от 3 седмици не съм влизал във форума и още не съм много в крак с нещата. Май и мойта сигнатура не отговаря на новото правило...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :mad:
Е сега ще го прочета и ще оправя нещата, че иначе сигурно ще ме баннат! Тука вече почнаха натам да отиват нещата...:(

The Penalty
12.01.04 г., 23:28
Пичове, пичовееееее...
Ама що ли се вълнуват хората [вълнуваме] какво искате, та чак и гласувания...
Демокрация... лелеееее - не, това са смешки според мен... ама май много ви е харесало да играете на искаме/не искаме...
Я са да ви задам един въпрос, в кой друг форум ви попитаха какво искате, че и гласуване да се пусне по въпроса? В кой друг форум става така както искат болшинството участници?
Що не идете в Комекс например и не кажете "искаме такъв и такъв раздел"? Да ме прощава Тошо ама такава ще ви тегли, че... майките....и ще е прав, адски прав!
Ама не били стигали 3 реда за да се опише компютъра, ама не можело да няма картинка, защото се губел "собствения стил" и "уникалността"... пълни измишльотини... който се интересува ще научи по един или друг начин.
Прав е Валерий - АРЕ У ЛЕВО, става така щото някой ви пита какво искате, и после трябва да ви се обяснява защо е направил това което сте поискали сами... и накрая за да ви е по удобно и виновен да излезе...

Еййй чак се ядосах...

П.П.
Абе... тия всичките дето искат да си описват конфигурациите на по 10 реда в червено и болд не са ли ламерите дето не могат едни драйвери да инсталират и все помощ им трябва, а? :lol:

Mollov
13.01.04 г., 00:08
Originally posted by The Penalty

Що не идете в Комекс например и не кажете "искаме такъв и такъв раздел"? Да ме прощава Тошо ама такава ще ви тегли, че... майките....и ще е прав, адски прав!

Ами не си прав за "искаме такъв и такъв раздел"? Да ме прощава Тошо ама такава ще ви тегли, че... майките" - честно казано нека си пускат poll-ове - мене каквото ми харесва ще го направя.... хубавото е, че в повечето случаи мненията на участниците в CEG и моето съвпадат... всяко разумно предложение се премисля. Другите просто казвам, че няма да стане - нека си реве който иска... не ми пречи.

НО да седнете поединично да ревете - не съм следил историята на "историята със сигнатурата", обаче едно нещо е ясно - ако правоимащите седнат и почнат поединично да питат всеки какво иска - ми то нищо няма да стане. Затова има и правоимащи и участници - едните правят, другите ползват.... "другите" имат право на някаъв глас, обаче да седнете да се тръшкате за всяко нещо..

Затова тези, които имат права правят, другите идват да ползват... а не да се оплакват... това не е АД, където сте дали пари и имате право да "давате контра"....

Като искам да поясня - това не е да кажеш "ти си като диктатор, никой не може да каже нищо в тоя форум" - напротив, може да си казва всичко.... което не противоречи на правилата.
Правилата не се правят в ущърб на потребителите, ами за да се балансират отношенията правоимащи<->участници, за да са ясни нещата и всеки да си знае своето място.
Всеки (нека да го кажем така) основател на форума има право според своите убеждения да направи форум, който има правила, които той (те) смятат за най-равилни за форума - затова и различните форуми имат различни правила.

Примери - в AOA "EPoX" раздела нямате право да говорите за платки, различни от тези на EPoX. Нямате право да слагате сники в сигнатурата.
В XS нямате право да слагате картинки в сигнатурата. Смятат ги за банери. Изключение правят модератори и много лични участници. В XS сигнатурата може да е доста дълга, НО не може да преминава определена големина в kb.

А разбирам и, че е бил пуснат Poll по темата.... еми тогава няма какво да се спори.

Разберете - форума не е ваш, че да искате да се променя както на вас ви е кеф.... но с регистрирането си тук сте показали, че така както е ви харесва. Парадокса вие сами си го създавате, проблема си е ваш.

Pesho®
13.01.04 г., 00:42
Против 3-те реда.

Предпочитам да се ограничат до 1 ред.

А който иска да се перчи с голяма и дебела сигнатура, да ходи в клуб "Нарциси" на dir.bg.

alexbg67
13.01.04 г., 01:16
Тезата на Тодор е бетонна, аз вече съм си дал обосновката.
С регистрирането си тук, съм потвърдил съгласие с правилата. Те се определят от собствениците. Като спре да ми изнася, ще си търся друго поприще за изява...

GeniusLoci
13.01.04 г., 02:14
[B]Прав е Валерий - АРЕ У ЛЕВО, става така щото някой ви пита какво искате, и после трябва да ви се обяснява защо е направил това което сте поискали сами... и накрая за да ви е по удобно и виновен да излезе.../B]

Нещо напоследък се поуливате с това "Аре у лево", а се научихте на него именно заради същата демокрация, която дава права и на потребителите. Аз зорлем се навих за това правило, Гришата също е против, или поне така излезе от всичките псувни :)

ХристоС. е много прав за постоянните измислици тип "какво да ограничим". Както и преди ви казвах - не сме виновни, че повечето потребители не знаят, че имат възможност да си изключат сигнатурите, да не говоря, че дори такива, на които им се каза, пак не го разбраха. Тъпо е да ограничавате мен или който и да е, само за да угодите на хора, част от които не си е направила труда дори да прочете опциите си...И същите хора обаче с готовност закачат ~100КВ скрийншот заради глупост..

Оф, я да си ходя у лево...

massacre
13.01.04 г., 03:17
Аз по принцип не съм запален по идеята с ограничаването, но предпочитам да запазя вижданията си - както някой по-горе каза: "Докато им изнася - седя, после ще си търся нещо ново!".

Друга е идеята на този ми пост - ХристоС. е единствения, който (явно!) отдели време, за да даде една солидна, според мен, обосновка на мнението си. Стана ми малко тъпо, като гледам как буквално се подиграват с него някой хора. Нещо лошо ли има в това, че някой е взел присърце един форум? При това вашия собствен! Че е по-чувствителен на определени теми? Явно... Според някои хора.
Мисля си, повече такива потребители са необходими. Как не видях едно неграмотно мнение от този човек? Как не видях едно некомпетентно мнение от него? Как един път не се намеси някъде, където няма какво да каже? Такива като него имат право да искат (молят, предлагат и т.н.). Това, че е от по-скоро тук; това, че има по-малко постове - това ли е критерия?

"На мен сигнатурата ми върши работа (??), за да не пиша едно и също". Е-е де..
Докато напишете "погледни ми подписа, там, третия описан компонент" ще напишете и какъв е компонента. Т.е. подобно "извинение", според мен, е малко .. как да кажа, безумно. Защото вече имаше оплаквания от рода на "обраха ме, ама как разбраха какво имам" и т.н. Е, я тези с по-новите конфигурации и адреса да си пишат, че иначе отнема повече време, докато бъдат открити... :D
От друга страна, подобни фермани, съдържащи и серийните номера, са си чиста проба фукня и мерене на разни крайници. (Мое лично мнение!)

Честно, писна ми от сухари... и въздухари (as well).

Сигурен съм, че никой от администраторите и модераторите не е приритал за моя съвет, но аз ще го споделя, пък те не са малки - сами да си преценят:
Изхождайки от това, че българина бърка свобода със слободия, по-добре е да има известна "диктатура", т.е. Вие - грижещите се за форума, да кажете кое, как е, и толкова! После, нека си гласуват колкото искат, нека си викат колкото искат. Разберете се помежду си как намирате за по-правилно, как намирате за по-красиво и естетически издържано, ако щете, напишете го някъде и готово!
Ама имало един тип, дето имал 20 реда подпис, 2 картинки по 100К, освен това са грозни. Ами модерирайте го! Нали за това имате тези привилегии? 100% има подписи (различни от описания на конфигурации), включващи дори картинки, които ви допадат или просто не ви пречат. Е, трябва ли заради един-двама, да го отнесат всички? Това малко на казарма ми прилича.. То, ако е така, кажете кои дадоха идеята за подобни промени, та да ги пребием! А после ще ги пишем 3 поредни наряда.

Ако трябва да съм искрен, само от добро възпитание и известно неудобство, че има "болшинство", някои модератори се съобразяват с новоприетото правило. Не, че на тях им допада.. (На мен поне, така ми се стори)

Ей, Локи, чакай ме...

Valeri
13.01.04 г., 05:48
Originally posted by GeniusLoci
Както и преди ви казвах - не сме виновни, че повечето потребители не знаят, че имат възможност да си изключат сигнатурите, да не говоря, че дори такива, на които им се каза, пак не го разбраха. Тъпо е да ограничавате мен или който и да е, само за да угодите на хора, част от които не си е направила труда дори да прочете опциите си...

Тъпото е, че не си прочел или не ти се иска да коментираш един много смислен довод, малко по-горе в темата:

Originally posted by Rear Admiral Floyd
Ами не е точно така. Не мога заради кирливита сигнатура на някой мързел да се лиша от удобството което дават културно направените сигнатури на останалите.

Обаждай се от време на време от ляво... :hi:

Originally posted by ХристоС.
Последно, за тези които ще ме посъветват "като не ти харесва тук и правиш сравнения, намери си друг форум, отговарящ на вкуса ти и удовлетворяващ твоите изисквания" - ще изпълня взема предвид препоръките им, като спра да пиша тук, поне докато не почувствам, че тягостната атмосфера, която смазва съществото ми всеки път, щом вляза в последно време, е останала в историята.

Мога ли да дам предложение?
Защо не пробваш да освободиш съществото си на data.bg или dir.bg?

georgebg
13.01.04 г., 10:06
След изтичане на двуседмичният гратисен период, срещу участниците с подписи, които не отговарят на новото правило, ще бъдат предприемани наказателни мерки

предлагам на първо време, да се разясни какви ще са тези наказателни мерки, за да мога да преценя дали да си променям сугнатурата или да изчакам да ме накажат :) ?

Нека не се сърдят модераторите и др. ама много неясно звучи ....

V I P E R
13.01.04 г., 10:15
На мен пък не ми пука до колко ще ограничат сигнатурите. Казахте 3 реда ... ОК за 5 минути си оправих моята и пак върши работа.
За мен лично това е удобство защото доста хора ме питат, а някой ме питат даже кое какво е ... затова съм сложил и линкове .. който го интересува да ходи да погледне и да не ме пита. Така си спестявам време. А определено докато изчета всичко по въпроса със сигнатурите ми изтекоха очите и доста време загубих.
В другите форуми има ограничения ама тук станаха прекалено много. Добре е да има контрол, но чак пък толкова.

Dark Skywalker
13.01.04 г., 11:02
Originally posted by georgebg
....да се разясни какви ще са тези наказателни мерки, за да мога да преценя дали да си променям сугнатурата или да изчакам да ме накажат :) ?
Санкцията зависи от размера на прегрешението.
- Ако си превишил лимита с 1-50 символа, ще ти избодем очите.
- Ако превижението е от 51-100 символа, ще те полеем с бензин и ще те запалим.
- Ако превишиш ограничението с повече от 100 символа, ще те направим модератор в "Общи приказки".

:hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Сега малко по-сериозно... Единствената санкция, която може да се предприеме, е да ти бъде изтрита сигнатурата. В служебния форум разисквахме идеята дали не е най-удачно в профила на всеки участник да се добави допълнително поле именно за описание на компютъра.

А пък V I P E R както си е играл да слага линкове и прочие, би могъл с минимално усилие да си направи една страхотна страничка... Например нещо такова (http://skywalker.hit.bg/PC/mypc.htm). И ако добави няколко картинки.... супер, супер.

georgebg
13.01.04 г., 11:28
добре, ясно , започнах да се ориентирам....:D
само не е уточнено - 3 реда:
- на кой браузър
- на какъв режим на браузъра
- и т.н.
моята сигнатура в момента ., според вас сигурно е 4 реда, но аз я виждам 3 реда при фулскрийн на интернет експлорер-а :D
Е ?

mralien
13.01.04 г., 11:39
Originally posted by georgebg
добре, ясно , започнах да се ориентирам....:D
само не е уточнено - 3 реда:
- на кой браузър
- на какъв режим на браузъра
- и т.н.
Е ? Мисли му... модераторът отговарящ за сигнатурите ще ги проверява на 640x480 :ghi:

Предлагам някой д направи програма-wizard - HardwareBG Forums Signature Maker :idea:

GeniusLoci
13.01.04 г., 12:01
Originally posted by Valeri
Тъпото е, че не си прочел или не ти се иска да коментираш един много смислен довод, малко по-горе в темата: Ето ти един още по-смислен:
Originally posted by massacre
Ама имало един тип, дето имал 20 реда подпис, 2 картинки по 100К, освен това са грозни. Ами модерирайте го! Нали за това имате тези привилегии? 100% има подписи (различни от описания на конфигурации), включващи дори картинки, които ви допадат или просто не ви пречат. Е, трябва ли заради един-двама, да го отнесат всички? Това малко на казарма ми прилича..

georgebg
13.01.04 г., 12:13
м/у другото нали пула беше за и против 12-редовите сигнатури ?
Много хора , които гласуваха против, сигурно са имали нещо против точно 12 редовите сигнатури.....
Защо изведнъж станаха 3-реда?....
пък и виждам че гласуването за новото правило не върви на добре (т.е. за са <50%) ? Кога ще е края на гласуването ?

Valeri
13.01.04 г., 13:40
Ето ти един още по-смислен:

Нищо смислено няма... "Типът" въобще не беше единствен, а доколкото помня беше цяла "раса" с описания на версии на чипсети, волтажи на памети, цвят на пластмасата и т.н. И ти беше представител на тази "раса", любители на многоредовите сигнатури, затова и сега лекичко мрънкаш. Ако не си забелязал (може би си сравнително отскоро на HWBG, затова), сигнатурите започнаха да растат като гъби и ставаха все по-големи, по-шарени и по-пречещи. Затова и се наложи да се ограничат.

V I P E R
13.01.04 г., 14:01
Originally posted by Dark Skywalker

А пък V I P E R както си е играл да слага линкове и прочие, би могъл с минимално усилие да си направи една страхотна страничка... Например нещо такова (http://skywalker.hit.bg/PC/mypc.htm). И ако добави няколко картинки.... супер, супер.

Аз само чакам Бициани да ми направи акаунт на неговия сайт и да си пльосна там писанията че ми писна ... все на някой нещо не му изнася тук.

Valeri защо ще ограничавате нещо което всеки индивидуално може да си изключи?
Не че имам нещо против ... на мен ми харесва да си пиша в сигнатурата чарколяците, а и ми помага това. Не искам и да взимам страна в спора, ама е глупаво това. Утре ще трябва и аватарите да махнем защото на някой му пречат, след това и други неща ... накрая форума може да изчезне.

The Penalty
13.01.04 г., 14:14
Нещо напоследък...

Ники, мен не ме дразнят големите сигнатури, дразни ме това, че се пуска пулл, гласува се, всички казват, че не искат големи подписи и накрая когато се въвежда правило изведнъж се оказва, че "ох... ама то само 3 реда сега... ама то и картинки няма... леле колко е кофти...". Ей тва ме дразни, иначе с кича не можеш да се пребориш...никога. Аз и в "оня" пулл съм си казал мнението в прав текст.

Но в едно си прав (Христо е прав), тенденция за постоянно увеличаване на ограниченията има... иначе става анархия.
Никога не съм искал ХВБГ да стане казарма (бтв мой лаф), но с прости молби нищо няма да се получи, трябва да се наложи, друг начин няма. Това предполагам е някаква самобитност.

Ъъъъъ и още нещо, мисля си наясно с модераторските заължения и функции, знаеш как стоят нещата. що се правиш на чукнат?

mike
13.01.04 г., 14:26
Originally posted by V I P E R
Valeri защо ще ограничавате нещо което всеки индивидуално може да си изключи?

Не мога да разбера защо това го дъвчем постоянно. Не може да се изключат сигнатурите само на някои хора. Или се изключват тотално на всички или не.
От всичките постове, които се писаха оставам с впечатлението, че за някои от вас сигнатурите са по-важни от самите постове. Смятате ли, че това е нормално. Един човек може да си сложи в подписа някоя много велика мисъл и да си мисли, че той самия е станал нещо, а пък в постовете си да се показва като съвсем друг човек. Ако си мислите, че по подписа на някой мога да оценя какъв човек е - много се лъжете. Сигурно ми трябват да видя поне 50 негови поста със смислено съдържание, в което той се е държал като някой зрял и компетентен индивид.
Съвета ми: Сложете съдържанието пред формата, в която то е облечено

Neotrace
13.01.04 г., 15:16
Ники, мен не ме дразнят големите сигнатури, дразни ме това, че се пуска пулл, гласува се, всички казват, че не искат големи подписи и накрая когато се въвежда правило изведнъж се оказва, че "ох... ама то само 3 реда сега... ама то и картинки няма... леле колко е кофти...".

Абре не знам на мен ли ми се привижда или самия автор на пола в първия си пост по темата апелира за ограничаване максимум до 4 реда....пък после бум 3....ей тва се вика преизпълнение на плана :p :p :p

V I P E R
13.01.04 г., 15:37
Originally posted by mike
Не мога да разбера защо това го дъвчем постоянно. Не може да се изключат сигнатурите само на някои хора. Или се изключват тотално на всички или не.
От всичките постове, които се писаха оставам с впечатлението, че за някои от вас сигнатурите са по-важни от самите постове. Смятате ли, че това е нормално. Един човек може да си сложи в подписа някоя много велика мисъл и да си мисли, че той самия е станал нещо, а пък в постовете си да се показва като съвсем друг човек. Ако си мислите, че по подписа на някой мога да оценя какъв човек е - много се лъжете. Сигурно ми трябват да видя поне 50 негови поста със смислено съдържание, в което той се е държал като някой зрял и компетентен индивид.
Съвета ми: Сложете съдържанието пред формата, в която то е облечено
Ами много ясно че не може да се изключват на някои хора. Като искаш да четеш "велики мисли" си включи опцията и пропускай сигнатурите които не те интересуват ... това е доста лесно ... скролваш с мишката малко и готово.
Като не можеш да прецениш какъв е човека по подписа защо човека да не си пише каквото иска ... и да напише велика мисъл пак няма да го прецениш ... и да си напише сигнатурата ще си кажеш .. този пък сега какво ми се фука ... я да му дам игнор.
Съдържанието винаги е пред формата в която се проявява. Не забравяйте че все пак тук се дискутират проблеми с компютрите най-вече .. .темата за 3Д Марк тима е доста показателна ... там има хора които знаят и които не знаят толкова ... но там също доста хора си помагат да изкубнат още някоя точка на бенча .... а такава тема без да има заяждане скоро не съм виждал. В тази тема има доста полезна информация и ще е доста трудно да пишеш в нея и да искаш съвети ако хората не знаят с какъв хардуер разполагаш ... ей там сигнатурата върши работа.... това го давам просто като пример ... може на някой това да му се струва като мерене на части от тялото, а за други изтискване и настройване на системата, събиране а полезна информация и т.н, в тази тема хората реално си помагат ... въпреки целата да е някакви никому ненужни точки на някакъв бенч.
Мисля че HWBG не е литератуерн форум че да се задължат участниците да пишат велики мисли или някакви уникални творения на човешката мисъл.

The Penalty
13.01.04 г., 15:41
Originally posted by Neotrace
...самия автор на пола в първия си пост по темата апелира за ограничаване максимум до 4 реда....пък после бум 3....

Смяташ ли, че ако правилото се промени от 3 на 4 реда всички ще са доволни?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
/ Тогава защо го написа, просто за да ми отговориш ли? :D /

Neotrace
13.01.04 г., 15:49
Ясно е че не може да се угоди на всички...на вкус и на цвят приятели няма....обаче май малко се престарахте с тия 3 реда:)...и защо ме питаш дали ще се промени нещо с увеличаването на редовете вместо да видиш пола пуснат от QWERTY...ако нищо няма да се промени, що питате въобще дали ни харесва???

The Penalty
13.01.04 г., 16:08
Гледам го и не разбирам какво искаш да кажеш... :conf:

Да, одобрявам го напълно: 28 /41.79%/
Не, мисля че трябва да се премахне: 17 /25.37%/
Мисля, че трябва да се промени: 22 /32.84%/

mike
13.01.04 г., 17:11
Originally posted by V I P E R
.... а такава тема без да има заяждане скоро не съм виждал. В тази тема има доста полезна информация и ще е доста трудно да пишеш в нея и да искаш съвети ако хората не знаят с какъв хардуер разполагаш ... ей там сигнатурата върши работа.... това го давам просто като пример ... може на някой това да му се струва като мерене на части от тялото, а за други изтискване и настройване на системата, събиране а полезна информация и т.н, в тази тема хората реално си помагат ... въпреки целата да е някакви никому ненужни точки на някакъв бенч.

Не съм казал да не си пишете хардуера в сигнатурите и че това е безсмислено, ама да ми кажеш че 3 реда не ти стигат - айде сега. Примери има много във форума, дето са си описали и майчиното мляко дето са го сукали на тез 3 реда - нали?
Като сте толкова настоятелни редовете може и да са 4 според мен, което е някакъв разумен компромис, ама за картинките продължавам да си държа на мнението.

V I P E R
13.01.04 г., 18:13
Аз пък да съм казал че три реда не ми стигат? Винаги съм се стремял сигнатурата ми да не заема повече от 4 реда при шрифт 1. Както виждаш и при 3 реда все ми е тая ... пак има нужната информация.
За картинките съм съгласен ... но картинки в сигнатурите на потребителите на ХВБГ мног орядко се срещат ... даже в момента се сещам само за един потребител от редовните с картинка в сигнатурата ... а даже картинката не е голяма ... така че и това не е толквоа фрапиращо.

Joredos
13.01.04 г., 23:00
Хвала на такива шефове :bow: :bow:

Baby Thomas
13.01.04 г., 23:07
Подмазвач! Така няма да си издействаш един ред извънредно :p :p :p

Joredos
14.01.04 г., 00:04
Подмазвач! Така няма да си издействаш един ред извънредно :p :p :p

Ей,верно аз сега като два компа ще имам-значи две конфигурации и повече редове.Чак сега се усетих,че се мазня :lol: :lol: :insane: .Аз без да искам просто се изкефих как ГригорБг отказа форума :) с решението си.

Vince
14.01.04 г., 00:15
Против! Напълно съм съгласен с Христо.С.
За какъв зор да е само 3 реда? Казвате - пестене на място... Ами на кой му трябва това място? Тоя форум не е хартиен, че да пестиме. Аз не съм виждал сигнатури, които да ме затрудняват при скролирането по страниците. А вие? Той Вайпър го е казал.
Единствения случай при който трябва да има някаква препоръка е когато всеки компонент на сигнатурата е на нов ред и тогава наистина стават 12-редови и некомпактни. Но това са много ограничени случаи.

Originally posted by Rear Admiral Floyd

Е добре де, трябва ли заради една кирлива сигнатура да се порежат и останалите. Като не ти харесва някоя сигнатура просто я пропускаш - няма да те затрудни. За нея могат да се погрижат модераторите.

А и картинките до определен размер какво толкова пречат? Веднъж видяни седят в кеша. Колко хора имаха такива картинки във форума? Броят се на пръсти. Какъв трафик ще се спести? Може би даже няма да е и едно мр3 за месец...

Аз съм за прилагането на персонални мерки, когато някой се изхвърли.:D

Metanoia
14.01.04 г., 00:47
Originally posted by Vince
Аз съм за прилагането на персонални мерки, когато някой се изхвърли.:D
И аз съм за това ПО ПРИНЦИП, но трябва да има точен критерий, защото всички после ще проплачат, че някой си имал по-голяма и грозна от него ама неговата махнали и т.н. и т.н. (нещо както става сега).

GeniusLoci
14.01.04 г., 02:58
Originally posted by Valeri
Нищо смислено няма... "Типът" въобще не беше единствен, а доколкото помня беше цяла "раса" с описания на версии на чипсети, волтажи на памети, цвят на пластмасата и т.н. И ти беше представител на тази "раса", любители на многоредовите сигнатури, затова и сега лекичко мрънкаш. Ако не си забелязал (може би си сравнително отскоро на HWBG, затова), сигнатурите започнаха да растат като гъби и ставаха все по-големи, по-шарени и по-пречещи. Затова и се наложи да се ограничат. Никога сигнатурата ми не е превишавала определен размер и мога да ти кажа точно колко - когато са били картинки е била не повече от 80 пиксела (веднъж 100 за пробата, но ен ми хареса). Когато е била текст съм стигал и повече от 5 реда, но пък винаги по-голямата част е била с размер 1. Та хайде да не съм от чааак такивата любители. Имам си причините да съм против...

Пък и цяла раса да са - пак могат да се отсеят, тъкмо ще има причина за въвеждане на НЯКАКВИ правила.Originally posted by The Penalty
Но в едно си прав (Христо е прав), тенденция за постоянно увеличаване на ограниченията има... иначе става анархия.
Никога не съм искал ХВБГ да стане казарма (бтв мой лаф), но с прости молби нищо няма да се получи, трябва да се наложи, друг начин няма. Това предполагам е някаква самобитност.

Ъъъъъ и още нещо, мисля си наясно с модераторските заължения и функции, знаеш как стоят нещата. що се правиш на чукнат? Да, наясно съм - и какво? Кое те спира да пратиш РМ на човека или директно на админа и да му се резне сигнатурата персонално?

Не се правя на "чукнат" и съм много против анархията. За пример ще дам последното си предложение (мама му, още не бях го написал де :)) - в data.bg форума е прието правилото за кирилицата и мисля е далеееееееееееч пред нашия начин на въвеждане като функционалност. Нищо, че е леко очебийно нагло налагане на правила.Originally posted by mike
впечатлението, че за някои от вас сигнатурите са по-важни от самите постове. Смятате ли, че това е нормално. Един човек може да си сложи в подписа някоя много велика мисъл и да си мисли, че той самия е станал нещо, а пък в постовете си да се показва като съвсем друг човек. Ако си мислите, че по подписа на някой мога да оценя какъв човек е - много се лъжете. Сигурно ми трябват да видя поне 50 негови поста със смислено съдържание, в което той се е държал като някой зрял и компетентен индивид. Първо - форума ни не е място където "индивидите" да изтъкват като такива благодарение на философските си възгледи, да се показват какви хора са или да ръсят велики мисли (това по принцип..) Да, "Общи" се превърна в такова място (и аз допринесох за това) и там наистина не е рядкост да видя по-"приятелско" настроение и приказки, но основна цел на форума си остават компютрите и заниманията с тях, били те работа, игри или просто ръчкане за спорта.. И за мен сигнатура, в която е описано РС-то на човека е далеч по съдържателна от някоя велика мисъл (пък и първото не пречи на второто), от цитат или от препратки към страници (които е доказано не са най-удобния начин за извличане на информация). Затова няколко реда не ми пречат. Друг е въпроса с картинките и той е болен въпрос просто защото хората или ги правят "смачкани" с цел да ги смалят, или ги оставят голеим, рядкост е доброто съотношение големина-качество, пък да не си приказваме за естетичност, че ще настане една.. :D :no:

Не съдя и не мисля, че имам подобно право, за хората по сигнатурите им. Но пък като сме форум за манияци - оставете на манияците част от това, заради което правят нещата, с които се занимават. Слабо ме интересува, че има и доста юзъри, които гледат на РС-то като щайгата между тях и форума и го използват за губене на времето си. За тях е време да осъзнаят, че има вече и хоби, наречено "РС" и ТУК Е МЯСТОТО за хората, които се занимават с него. И триста пъти предпочитам да видя в сигнатурата на Joredos, че си е купил АМД дъно, вместо да видя цяла тема затова..(е, досетливо я е обърнал в тема за rev. 2.2 на дъното.. ;))

Много трудно бихте прескочили факта, че сигнатурите можеха да се изключват.

Индивидуалността на всеки тук е това, което прави форума това което е. Иначе досега да сме го направили от онези "текстовите", предполагам са и доста по-лесни за администриране ;)

janko
15.01.04 г., 19:08
Аз викам да се направи нещо средно. Тъй като е ясно, че винаги ще има недоволни, тези 3 реда да станат 4 примерно и да има ограничение за големината. И аз съм на мнение, че не е необходимо да си вадиме очите с някакви си безсмислени простотии или сигнатури на компютри дето ти заемат половината екран. Мисля, че в рамките на 4 реда може да се опишат не 2, а 3 компа, да не говорим, че ще остане място и за един виц примерно :D Не е необходимо на тия сигнатури да пише серийния номер на клавиатура и мишката да речем. Всичко може да се опише с няколко имена и по-важните характеристики. А колкото до това дали има нужда от тези сигнатури, ами то е ясно че има. Ами вижте повечето форуми на запад как са. Нали все пак гониме Европа. :)