PDA

Виж пълна версия : Windows 2003 проблем

DARK
09.01.04 г., 19:30
Немога да пусна AGP Texture acceleration някой да има идей как става!?Ако има и некви други оптимизаций моля кажете защото от 11500 на 7500 точки на 3D Mark 2001 тва е голяма разлика!

lini
09.01.04 г., 20:28
dxdiag > display таба включваш ускоренията.
Ще ти трябва доста късмет още повече време да осакатиш тоя уиндоус достатъчно, че да заприлича на ХР. И да направиш добри настройки пак ще върви по-бавно. Все пак драйверите не са оптимизирани за него.

DARK
09.01.04 г., 20:38
Е точно от там де ама нестава този бутон за AGP texture acceleration е сив и неможе да се натиска!

lini
09.01.04 г., 21:11
Ами инсталирай си наново директХ и драйверите, пусни Hardware Acceleration от display settings.

DARK
09.01.04 г., 21:44
Ще пробвам макар че ме съмнява че ще стане щото и преди не стана!!

lini
09.01.04 г., 22:00
Ами ти си си виновен, че се опитваш да покараш 3Д на система която специфично е проектирана да изпълнява други функции. Като искаш игрички слагай си ХР. Като искаш да се гъбаркаш с 2003 си го сложи в една виртуална машина и като си начешеш крастата го изтрий :)

Capoeira
09.01.04 г., 23:40
Пробелма не е в тебе просто по начало линдолса има инсталира AGP драйвер който аботи само при PCI mode за да тръгне в друг режим си инсталираш AGP драйвери спрямо дъното и чипсета...

Лини аре стига де 2003 все пак е 15% по производителен от най доброто което съм постигал с ХР..Верно че не е правен за GAME & MUltimedia ама се справя и с това доста по добре от прехваления ХР pro

lini
10.01.04 г., 00:20
да бе да, защо тогава Futuremark дори не го признават като операционна система 2003? 15% хич не са малко(ако са истина де). Досега всички да сме минали на 2003.
Позволи ми да проявя скептицизъм.
Според мен просто не си опитал достатъчно на ХР. ;)

Capoeira
10.01.04 г., 00:29
Originally posted by lini
да бе да, защо тогава Futuremark дори не го признават като операционна система 2003? 15% хич не са малко(ако са истина де). Досега всички да сме минали на 2003.
Позволи ми да проявя скептицизъм.
Според мен просто не си опитал достатъчно на ХР. ;)

1.5 години съм на ХР
Просто в 2003 нещата вървят доста по добре..:D
не я зачитат защото едва л предполагат че някой ще даде 800$ за ОС..
Скептицизъм може да проявявш обаче аз не знам един човек един който след като е видял и двете да е казал че ХР му върви по добре..Ти просто не си опитвал някак си"лекотата" на тази ОС особено ще го забележиш в ALT+Tab командата докато играеш дак кажем NFS Underground... за едно с вкл winamp5(modern skin) i icq i flash get na 256ram

lini
10.01.04 г., 00:54
Самото име "сървър" подсказва, че операционната система не е оптимизирана за едно приложение(игра например), а за няколко. Това, че се справя по-добре с мултитаскинг съвсем не значи, че ще изкарва същия фреймрейт на игрите. Както вече казах драйверите също не са оптимизирани за тази ОС. Може би след някой друг месец ще стане въпрос за сравнение, но сега още е рано.
На всичкото отгоре камарата неща, които трябва да се променят, за да заприлича на ХР са толкова много, че обикновенния юзър едва ли ще може да се справи с тях. Той само е чул отнякъде, че 2003>ХР толкоз.
Пак да кажа, който му се занимава да се занимава. Щом ти харесва давай.
За сравнение с моето "бавно" ХР със лекота ми работи алт-Таб между NFS:U, Visual Studio.NET, Internet Explorer, Winamp5. И това са само програмите които ползвам. Иначе има отворени и куп други работи, между които и Trillian, Norton AntiVirus, GetRight и UD Agent. Под лекота разбирам същото като тебе. И само с 512МБ рам :rolleyes: