PDA

Виж пълна версия : Правец 8Д гейминг

The Penalty
09.01.04 г., 10:31
Абе знам, че никой няма да ми помогне да я намеря тази игра ама аз да си питам.
Не знам колко от вас са имали (играли, виждали, чували) за Правец 8Д (Орик Атмос), но търся една игра за него.
Проблема е, че май това наистина е българска игра и я няма в световните архиви със софт за компютъра.
Всъщност говорим за първия куест, който съм играл някога.
Такаааа, може би е време и да обявя за какво става въпрос - РИЦАРСКА МИСИЯ се казваше това животно :D :D
Даже и да не можете да ми кажете от къде да я намеря тази игра можем да си поприпомним за славните 8 битови времена. :super:

Synthy_xxx
09.01.04 г., 11:22
Да не искаш да кажеш, че имаш работещ Правец 8Д??? А това не е ли българска разработка (доколкото знам е някаква курсова работа на хора от МЕИ)? Ще потърся на старите касети да видя, дали няма подобно нещо (ако още работят разбира се) :)

Tarambuka3500
09.01.04 г., 23:19
малко извън темата, ама такъв компютър си има, и предполагам стотици хора у нас и в братските соц страни са имали навремето, вързан към телевизора си :)
трябва да питам и аз някой от "старите кучета" дали не пазят нещо, и ако, то дали не се е разпаднало на прах :)

Rear Admiral Floyd
10.01.04 г., 15:06
Аз имам две 8Д-та :) И като ми остане време ще сглобя едно работещо от тях. И флопи си имам даже:) И все още работещи дискети за него (надявам се :)

lini
10.01.04 г., 15:41
http://eim.hit.bg/igri/
Един линк за правец . :D
Доста време трябваше да го изровя

The Penalty
10.01.04 г., 15:49
Той много хубав тоя линк ама игрите вътре се за Епъл 2 (Правец 8х без "Д") :D :D
Но тоя куест "Висящият замък" наистина беше забавен и нямаше звук (по мой спомен), щото тия дето го правили били програмисти а не музиканти :D :D

Файнъли - не е е това играта, това което ми трябва фърфи под френския Oric Atmos :ghi:

lini
10.01.04 г., 16:03
sorry, аз точно замъка търсех. Преди съм умирал от смях като я играя:
пиша:"Погледни Черепа!"
отговор:"-Кой череп(червения или зеления)?"
пиша:"Погледни зеления череп!"
отговор:"-Абе що не идеш на очен лекар?"

xatri3
16.01.04 г., 15:23
Хъ и аз имах такава машинка ама изгоря. И то как стана ебати смешното. Бях се загледал нанякъде и пъхнах една от любимите ми 5 инчови "плочи" във флопито ама наопаки. Странно защо, но се вдигна един огромен облак от компа и замириса на разтопена пластмаса, бушоните изключиха. Флопито незнам ама изглеждаше здраво... :D :D :D Тряя някъде наоколо да са ми и 20те дискети дето имах с игри и "софтуеър", който аз съм писал на BASIC LOL

ZuMbAiU
16.01.04 г., 21:46
Абе интересно ми е са тука щото и аз съм минал като вас през правец как може да взема да реставрирам една ПравеЦ16-ка щото на тия машини адски им се кефя.Имам една в избата.
Имам и монитор.Мисля че нещо спря да дава визия на монитора,нещо не го палеше и за това отиде в избата.
Май беше от видеото.Чудя се дали да не го поприпоя.
Има си и IDE контролер монтиран вътре.Ще и модна кутията и ще видя какво ще стане,но хардуерния проблем не знам какво да го правя.Дайте съвет

Tarambuka3500
16.01.04 г., 23:32
ами дай го на майстор :)
и аз имам един ИЗОТ в мазеето и не му баца монитора...
Излиза само една зелена черта - нещо по верт. развивка май му е фира.

Skip_2_my_lou
23.01.04 г., 03:32
абе и аз имам 2 16-ки в мазата и един монитор дето не помни от кога не е работил ... пък за 5 инчовите плочи имах 40-50 ама ги разпилях а имах яки игрички Формула1 .. Покер... Шах...
ех какви години бяха :p

Athlon666
03.09.06 г., 08:52
Може ли от някъде все още да се намери/купи Правец-8Д (точно 8Д)? Ако има и приставката за флопи, флопи и т.н. От доста време търся и сега видях тази тема.

Mirchev
03.09.06 г., 10:09
Може ли от някъде все още да се намери/купи Правец-8Д (точно 8Д)? Ако има и приставката за флопи, флопи и т.н. От доста време търся и сега видях тази тема.

Може...из разни държавни институции, в някои селски училища също...със сигурност има много забутани в мазетата компютри...

The Penalty
03.09.06 г., 11:50
Може...из разни държавни институции, в някои селски училища също...със сигурност има много забутани в мазетата компютри...
Грешен отговор. Не заблуждавай човека :D

@Athlon666: Готин, Правец 8Д може да се вземе само от оказион или нещо такова. Едно време имаше едно магазинче в София в което продаваха чисто нови залежали компютри, но май заминаха отдавна.
Попитай Rear Admiral Floyd за точните координати на магазина.
Друг вариант е да си купиш Орик от ebay.com, може и Орик Атмос, но се намира трудно а и струва доста пари.

Mirchev
03.09.06 г., 12:25
Грешен отговор. Не заблуждавай човека :D

Има, има...не се използват, а събират прах...

The Penalty
03.09.06 г., 12:28
Има, има...не се използват, а събират прах...
Пак ти казвам - говориш глупости.

Правец 8Д няма нищо общо с Правец 82/8С/8А/8М, това знаеш ли го?
Аз не съм виждал някой да използва 8Д за образователни цели с изключение на един клуб по Морз, но първо това беше преди 20 години и после компютъра беше зверски модифициран за целта.

:gayfight:

Mirchev
03.09.06 г., 12:37
Пак ти казвам - говориш глупости.

Правец 8Д няма нищо общо с Правец 82/8С/8А/8М, това знаеш ли го?
Аз не съм виждал някой да използва 8Д за образователни цели с изключение на един клуб по Морз, но първо това беше преди 20 години и после компютъра беше зверски модифициран за целта.

:gayfight:

Мда...така е...не обърнах внимание на буквата след числото 8

Ar4i
03.09.06 г., 13:17
Само ми припомнихте колко сме бъхтали на млади години на един правец 8М, голям базик беше... имаше lode runner, каратека, луноход и доста други дето не им помня имената. Е 8Д не съм пробвал де и нямам впечатления, иначе правец 8х бяха прекопирани епълки и ползваха опростен вариант на 6800 микро-процесор, който е минал през някой техникум по електроника сигурно знае за какво иде реч ;)

Athlon666
05.09.06 г., 17:12
The Penalty, мерси за отговора. Как да се свържа с Rear Admiral Floyd?

ВЕЛИНСКИ
05.09.06 г., 18:32
Във въпросния магазин от 2 години няма Правци - всичко е разпродадено.

valkata076
06.09.06 г., 10:52
Аз също бих си купил тоя "звяр" ако намеря някъде. Това ми беше първия компютър и даже написах няколко програмки на BASIC и Assembler за него. Много ме е яд че не пазя нищо. Обче даже и само спомена е супер. По цели нощи се кьоравех пред един черно бял портативен TV :)