PDA

Виж пълна версия : Препоръчайте магазин за цифров фотоапарат.

Ilian359
08.01.04 г., 12:02
Търся цифров фотоапарат в ценовия клас 300-350 лева, на който основна характеристика да е бързодействието. Не е за мен, а за познат, на когото много държа. Моля ви, препоръчайте магазин, в който мога да отида и да нащракам няколко снимки и да пробвам това, което имам намерение да купя, не само да му гледам търговските характеристики. Също така приемам впечатления за апарати от този клас. Важни са единствено нощните снимки и максимално краткото време за фокусиране, не ме интересуват гигапиксели 160x zoom-ове и т.н. Засега се ориентирам към HP и Canon, но нямам никакво понятие от моделите на Canon.
Благодаря!

batdin
09.01.04 г., 13:41
Малко (всъщност много) се съмнявам,че ще намериш това,което търсиш,за цената,която предлагаш.Цената на фотоапарата не се определя само от мегапикселите,които така презираш,а и от оптиката,а всички (аматьорски) цифрови фотоапарати,за които съм чел,фокусират доста бавно (0.5 до 1 сек.) и повечето от тях трудно фокусират на тъмно.Предполагам,че апарат с фиксиран фокус не е удачен избор в случая,особено за нощни снимки,където апертурата трябва да е максимално отворена.
Тъй че ти пожелавам късмет,но най-добре си предефинирай условията.

Julian
09.01.04 г., 14:30
Евтините фотоапарато не са от най-бързите. Горе долу всички са еднакво бавни. Дори и с постоянния фокус не са по бързи, така че гледай да приви хубави снимки. Иначе за такъв магазин питаъ във форума на дира, клуб фотография. Някой може да знае магазин, където да можеш да барнеш и изпробваш фотоапарата. Аз лично се съмнява за апарат за толкова малко пари някой да ти даде да го пробваш. По добре се разрови в нета за снимки правен с деден модел фотоапарта. Примерно тука. http://www.steves-digicams.com/

Asusux
09.01.04 г., 14:48
За тези пари - Canon A60. Не знам дали има друг апарат за тези пари и да е толкова добър с нощните снимки пък и с дневните.
Ето на ТОВА (http://www.megapixel.net/reviews/canon-a60/a60-review.html) review са правени и тестове при пълен мрак и апаратчето се справя повече от добре.
А от къде ще го купиш няма голямо значение - Техномаркет, Технополис...все тая, където е по евтино.

Neotrace
09.01.04 г., 14:58
Originally posted by Asusux
За тези пари - Canon A60. Не знам дали има друг апарат за тези пари и да е толкова добър с нощните снимки пък и с дневните.
Ето на ТОВА (http://www.megapixel.net/reviews/canon-a60/a60-review.html) review са правени и тестове при пълен мрак и апаратчето се справя повече от добре.
А от къде ще го купиш няма голямо значение - Техномаркет, Технополис...все тая, където е по евтино.

Че Канона е супер спор няма...ама не знам в България дали ще му стигнат 300-350 лева за него. Иначе от чужбина може и да си вземе:)

Asusux
09.01.04 г., 15:47
Аууу резил, 350 съм го видял 500:D
Не се смейте често ми се случва :cool:

Ilian359
10.01.04 г., 12:40
Originally posted by batdin
.Цената на фотоапарата не се определя само от мегапикселите,които така презираш,а и от оптиката

Е, мерси, че ме светна! За разлика от теб, макар и отдавна, съм работил в производство на цифрови фотоапарати. Не презирам мегапикселите, просто в случая са излишни. Фотоапаратът е за репортер (не фотогараф), работещ във вестник. Качеството на печат на вестника прави излишно снимането с повече от 1 мегапиксел - така или иначе, то ще бъде ограничено. Идеята е да бъдат снимани предимно физиономии, а често физиономиите се крият в кабинети или ресторанти, където осветеността не винаги е добра - от там идва едното изискване - да снима на тъмно (за който не ме разбира - не трябва да се снима съзвездието Малка мечка, а да се снимат хора в полутъмни помещения). Другото изискване е бързодействието - за репортера е важно да не изпусне момента. Единственият фотоапарат, за който се сещам, че изпълнява условията е най-старият PhotoClip, който вече не е на пазара. След като той успяваше да фокусира и снима достатъчно бързо, макар че е абсолютно аматьорски, значи все ще се намери някой съвременен, който да го прави. Моля ви, имайки предвид пояснението, споделете впечатления. Пак натъртвам, че не ми трябва суперпрофесионален фотоапарат, просто трябва да е от ниския ценови клас и да може да се пробва.

Dark Skywalker
10.01.04 г., 12:50
При така поставени условия не мога да препоръчам ниските серии апарати на hp. Имам PhotoSmart 320, който не се справя особено добре при недобра осветеност на помещението и при снимане в контражур. Все пак мога да ти го дам да пробвате, за да си съставите мнение и да придобиете база за сравнение.

Ilian359
10.01.04 г., 14:36
Благодаря ти много! Ако ми се наложи, ще ти звънна. Гледам, че сега са пуснали някакви с шестица отпред 6ХХ за тия пари. Те ми гъделичкат любопитството.