Виж пълна версия : Как да направя презентация в PDF?
ВЕЛИНСКИ
07.01.04 г., 11:45
трябва да направя малка презентация в PDF (!!!) с линкове към различни страници и обекти от същия PDF. бих я направил на флаш, но клиента си иска PDF и тва е!
въпросът ми е дали може някой да ме светне в коя програма да го направя този PDF, така че линковете да си останат активни - пробвах в Word и Corel - при минаване през дистилъра се губи всякаква информация за линковете в документа
мерси предварително
Преди време ползвах една програмка - EditPDF !
Вършеше много добра работа, но сега не мога
да открия линк. Мисля, че ако потърсиш в Гугъл
ще я намериш лесно!
Мда ... Намерих го:
http://www.cadkas.de/downengtools8.php .
PPencho
07.01.04 г., 13:53
Чрез дистилър (принт) наистина се губи информация за линковете! Но при инсталацията на Акробат(пълния пакет, платения) той си слага в Word свои иконки и чрез тях импортира ДОК файла към Acrobat Writer(май така се казва или нещо подобно).
Скоро си правих експерименти: отворих един ХТМЛ файл в Уорд и го записах като ДОК. В началото на файла ми направи нещо като съдържание с линкове към разни места от документа. Прехвърлих го в Акробат чрез гореспоменатите иконки и линковете се запазиха. Освен това в Акробат могат да се създават и допълнителни линкове, но не помня какви бяха командите.
В Хелп менюто на Акробат има възможност за въстановяване на настройките: Fix, Repair или нещо подобно. С тях можеш да си добавиш иконките към Уорд, ако ги няма!
Със OpenOffice.
www.openoffice.org
Версия 1.1.0, която е и последната стабилна има възможност да записва в pdf директно.
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
трябва да направя малка презентация в PDF (!!!) с линкове към различни страници и обекти от същия PDF. бих я направил на флаш, но клиента си иска PDF и тва е!
въпросът ми е дали може някой да ме светне в коя програма да го направя този PDF, така че линковете да си останат активни - пробвах в Word и Corel - при минаване през дистилъра се губи всякаква информация за линковете в документа
мерси предварително
Ако в документа на Word няма кирилица, може с GhostWord, който пък изисква GhostScript. Казвам да няма кирилица, защото GhostScript нещо не са му хубави шрифтовете на кирилица и текстът излиза отвратително.
Иначе аз така съм си правил ръководство - документ в Word със съдържание, после GhostWord и в PDF-а излиза и съдържание, по което може да си цъкаш, и bookmarks, и хиперлинкове.
Има едно бутонче LINK TOOL (изглежда като две брънки от верига) - издърпваш (изчертаваш) нещо като бутон върху страницата и първото което ще ти предложи е именно преход към друга страница в същия PDF. Ако пък избереш CUSTOM, в Actions има много други възможности. Всичко това при вече създаден PDF. Ако тепърва ще го създаваш, по моето скромно мнение най-лесно ще ти е с Word или Page Maker като принтваш на Acrobat Distiler или ползваш макросите. Между другото разбирам клиента ти :) - правил съм десетки мини-презентации с Acrobat - ако посвикнеш ще го обикнеш.
Авторски права на vBulletin