PDA

Виж пълна версия : Честито!

gorgar
03.01.04 г., 13:05
Утре най вероятно ще задминем Република Корея :)
И ще бъдем 33 в seti@home!

Fo
03.01.04 г., 14:49
А много вероятно е вече да сме ги задминали, само трябва да обновят статистиката за днес. :ghi:

Thoth
03.01.04 г., 14:57
Дано да ги задминем,въпреки, че аз участвам в SETI@Home team-a от няколко часа :) .

<<ОФФТОПИК>>
вие как сте си настроили Seti@Home Clientа?-Постоянно да работи/Само при скреен сейвър ?
-Да пита/Не пита когато иска да ползва интернет ?
Аз лично му дадох пълна свобода и CPU употребата не пада от 100%,е в момента чатя,дърпам разни работи и browseвам,но не ми бози нищо.много съм доволен.И дано да успеем да ги намерим зелените и сиви човечета най-после. :) :rolleyes:
<</ОФФТОПИК>>

gorgar
03.01.04 г., 15:00
Originally posted by MrDeaD
Дано да ги задминем,въпреки, че аз участвам в SETI@Home team-a от няколко часа :) .

<<ОФФТОПИК>>
вие как сте си настроили Seti@Home Clientа?-Постоянно да работи/Само при скреен сейвър ?
-Да пита/Не пита когато иска да ползва интернет ?
Аз лично му дадох пълна свобода и CPU употребата не пада от 100%,е в момента чатя,дърпам разни работи и browseвам,но не ми бози нищо.много съм доволен.И дано да успеем да ги намерим зелените и сиви човечета най-после. :) :rolleyes:
<</ОФФТОПИК>>
Препоръчвам ти да си свалиш command line seti и setihide.
Тогава дори няма да забелязваш че работи даже :)

Thoth
03.01.04 г., 15:09
комманд лайна ще си го сваля тези дни като сложа линукса и ще работи по 24часа на ден.А това ме кефи,защото мога да го гледкам какво прави и то в доста красив интерфейс...докато програмите в текстов режим не ми харесват особенно като "външен вид" . мерси за съвета все пак :p ;)

gorgar
03.01.04 г., 15:10
комманд лайна ще си го сваля тези дни като сложа линукса и ще работи по 24часа на ден.А това ме кефи,защото мога да го гледкам какво прави и то в доста красив интерфейс...докато програмите в текстов режим не ми харесват особенно като "външен вид" . мерси за съвета все пак :p ;) Ти си знаеш. Мен ме дразнят тия безмислени рисунки :)

lini
03.01.04 г., 15:15
Още оффтопик:
Честито и на ~25 човека, дето смятат с UD клиента. Там всяка седмица се каччва ХДБГ отбора с по 1-2 места.

Thoth
04.01.04 г., 12:13
И ето вече е факт - България изпревари Republic of Korea.И заехме 33то място!! (http://setiathome.berkeley.edu/stats/countries.html)
Честито на всички от SETI@home Team!

gorgar
04.01.04 г., 13:07
И ето вече е факт - България изпревари Republic of Korea.И заехме 33то място!! (http://setiathome.berkeley.edu/stats/countries.html)
Честито на всички от SETI@home Team!
Ред е на Мексико :)

alexz
04.01.04 г., 13:35
aide na]eee..... butajte da butame Meksiko...

Valeri
05.01.04 г., 05:44
Originally posted by lini
Още оффтопик:
Честито и на ~25 човека, дето смятат с UD клиента. Там всяка седмица се каччва ХДБГ отбора с по 1-2 места.

~25 човека?
Тук http://www.grid.org/services/teams/team.htm?id=C6DDF2B0-C546-4E25-964C-D8E08B07A763 виждам, че HardwareBG Team има 85 човека и дотук сме изработили >50 години процесорно време... ;)

lini
05.01.04 г., 12:41
Виж обаче колко от тях са събмитвали резултат в последно време. Аз говорех за активните сметачи само :D

gorgar
05.01.04 г., 17:33
Виж обаче колко от тях са събмитвали резултат в последно време. Аз говорех за активните сметачи само :D
Аз не съм от тоз тим :) Имам си собствен!

gorgar
05.01.04 г., 17:52
Аз не съм от тоз тим :) Имам си собствен!

mralien
05.01.04 г., 21:22
Виж обаче колко от тях са събмитвали резултат в последно време. Аз говорех за активните сметачи само :D Аз току що се отказах (за втори път) по гнусна програма от UD просто няма... толкова ли не могат да я оправят... пак някакакъв глупав бъг ми пречи да свалям/качвaм WU като хората ... :mad:

OgiDogi
05.01.04 г., 23:21
комманд лайна ще си го сваля тези дни като сложа линукса и ще работи по 24часа на ден.А това ме кефи,защото мога да го гледкам какво прави и то в доста красив интерфейс...докато програмите в текстов режим не ми харесват особенно като "външен вид" . мерси за съвета все пак :p ;)
Абе шаренията само бави - от собствен опит го казвам. Със скрийнсейвъра ми смята един юнит за близо 5 часа, а със SETI Driver и command line client ми го смята между 2:30 и 3:00 часа. Ако искаш да правиш повече юнитчета - пускай на команден ред.

gorgar
05.01.04 г., 23:24
Originally posted by OgiDogi
Абе шаренията само бави - от собствен опит го казвам. Със скрийнсейвъра ми смята един юнит за близо 5 часа, а със SETI Driver и command line client ми го смята между 2:30 и 3:00 часа. Ако искаш да правиш повече юнитчета - пускай на команден ред. Колега хвърли един поглед и на другия ми пост "Възможно ли е това?". Чакам мнение и там!

Valeri
06.01.04 г., 03:44
Originally posted by mralien
Аз току що се отказах (за втори път) по гнусна програма от UD просто няма...

Аз лично не съм спирал тази програма повече от година и дори не я отварям да погледна до къде е стигнала, до сега всичко си прави сама и не ми се е налагало да поправям никакви нейни бъгове*.

* - всъщност само веднъж преди много месеци изтрих един дефектен WU и толкова. Тогава много хора имаха проблем с него.

georgebg
06.01.04 г., 17:34
Originally posted by Valeri
Аз лично не съм спирал тази програма повече от година и дори не я отварям да погледна до къде е стигнала, до сега всичко си прави сама и не ми се е налагало да поправям никакви нейни бъгове*.

* - всъщност само веднъж преди много месеци изтрих един дефектен WU и толкова. Тогава много хора имаха проблем с него.

.... и за разлика от seti-то мога да кажа че е изключително толерантна към ползвателя на компютъра :)

positive
06.01.04 г., 22:09
И аз нямам никакви проблеми с UD.Изобщо не я усещам.
И имам усещането,че правя нещо наистина полезо(за разлика от сетито).

gorgar
06.01.04 г., 23:13
Originally posted by positive
И аз нямам никакви проблеми с UD.Изобщо не я усещам.
И имам усещането,че правя нещо наистина полезо(за разлика от сетито). Какво?
Биологично оръжие ли?

Valeri
07.01.04 г., 08:34
Originally posted by gorgar
Какво?
Биологично оръжие ли?

Не, предполага се лекарство срещу рак, както се предполага SETI търси извънземни. Ако искаш повече информация за проекта, има достатъчно материали в интернет. Празни приказки може да приказва всеки... :mad:

Чернокрилия
07.01.04 г., 11:56
Има ли идея колко юнита още трябва да се обработят?
Във първата фаза на проекта са били около 130 милиона...а сега сме стигнали едва до 60-я .. а и гледам, че юнитите се обработват доста по - бавно, а машините са станали доста по бързи....

mralien
09.01.04 г., 13:05
Update:
Открих си проблема - свързан е с Kaspersky Personal Pro, проблемът не е на UD... Чака се fix от страна на Касперски...