PDA

Виж пълна версия : Trojan.StartPage - help

grey_wolf_bg
02.01.04 г., 19:39
Хванал съм го тоя вирус дето както разбрах сменял стартовата страница на Explorer (на мене не я сменя обаче, незнам защо). Чичко Norton го намери и се опитва да го вкара в карантината-НЕМОЖЕ, сетне се опитва да го изтрие - НЕМОЖЕ. Сетне влизам в Win Safe mode - и давам пак на Nortn да го карантинира/изтрие - НЕМОЖЕ. Влизам в DOS и се опитвам да изтрия заразения файл оттам - НЕМОЖЕ.
А основния проблем е че ТЪПИЯ Norton постоянно изкарва съобщения че имам вирус и че неможе да се оправи - гадния файл на жалкото вирусче не може да се махне по никакъв начин - в момента Norton е по опасен за системата от вируса - с неговите предупреждения немога нищо да направя.
WinXP pro - SP1
а заразения файл е - c:\windows\system32 - msconfd.dll
В момента работя/играя/гледам филми заедно с Alert прозореца на Norton - при всеки опит да го затворя се появява отново, а пък немога да затрия вируса(който изглежда нищо не прави)

Дайте ценни съвети и напътствия какво да правя. МОЛЯ

Quan
02.01.04 г., 20:45
Ето ТУК (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.bookmarker.html) чичко Нортон е обяснил надълго и нашироко какво как и що:)

grey_wolf_bg
03.01.04 г., 00:16
МЕРСИ МНОГО
Тия инструкции помогнаха.
Първоначално като потърсих инфо в Symantec ме изпрати на страницата на Trojan.StartPage а не на тази от връзката ти и там инструкциите които бяха не подействаха - неможеше да се изтрие. Иначе с тия новите го разкарах мизерника.
Още веднъж благодаря