PDA

Виж пълна версия : Kакво е centinel.VxD?

kamen
31.12.03 г., 15:10
WindowsXP-то ми нещо се скапа и като поработи известно време всички програми започват да забиват и не се оправя докато не го рестартирам (ако изобщо е възможно). При опита за рестарт винаги дава първо "centinel.VxD not responding" Ресторнах XP-то до най-стара възможна дата, но проблемът остава. Трябва да е някакъв драивър доколкото разбирам, но не мога да го открия като фаил. Интернет-търсачките странно ме пращат все на някакви испански или португалски саитове където става дума за вируси и панда-антивирус (каквато ползвам и аз) но нищо повече не мога да разбера.
Някакви идеи за решаване на проблема без преинсталация?

Quan
31.12.03 г., 17:20
Опитват се да ти кажат, че си хванал троянец, който е махнал въпросния centinel.VxD (не ползвам Панда, но мисля, че това е нейния драйвър за защита в реално време).
Вероятен вирус: Backdoor.Delf.C (ref: Norton Security Response (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/backdoor.delf.c.html))

kamen
31.12.03 г., 19:51
Май си прав. Странно, но този троян го няма в базата на панда, макар че иначе е по-голяма от тази на нортон.
Преинсталирах пандата, но въпросният фаил не се появи. Още не ми е забил, но "е рано да се каже".