PDA

Виж пълна версия : ATI и Декодиране

gorgar
28.12.03 г., 22:34
Изчетох всичко тук по въпроса. Изпробвах всички програми. Но нищо нества :( Дори един най-обикновен филтър неможах да пусна.
Картата ми е ATI Rage Pro Fury 32MB PCI expert2000.
С коя програма да декодирам например HBO :)

Thoth
28.12.03 г., 23:13
Това не е ли видео карта? За да хванеш ТВ ти трябва ТВ тунер а не ТВ оут на Видео картата.Може аз нещо да не разбирам, но ми се струва, че искаш с Видео Карта да пуснеш Телевизия,което мисля че е невъзможно.

alexbg67
28.12.03 г., 23:21
Трябва ти AllInWonder модел, ако искаш и вграден Тв тунер, доста оскъпява платката. Вземи си отделен. Има изписано тонове във форума по въпроса "кой, по-по-най"...
:) :good: :)

gorgar
29.12.03 г., 01:02
Originally posted by MrDeaD
Това не е ли видео карта? За да хванеш ТВ ти трябва ТВ тунер а не ТВ оут на Видео картата.Може аз нещо да не разбирам, но ми се струва, че искаш с Видео Карта да пуснеш Телевизия,което мисля че е невъзможно.
Точно така, това е видео карта с tv out tv in i tv tuner. И правилно сте разбрали да гледам телевизия на нея. Мислех че като съм дал модела ще схванете веднага :)

Thoth
29.12.03 г., 01:28
Незнаех, че този модел има тв тунер.В такъв слчай се извинявам-немога да помогна не съм се интересувал от декодиране дано някой знае идеята за HBO на авантата не е лоша :)

alexbg67
29.12.03 г., 01:33
И аз, сорри - позабравил съм старите моделчета... :rolleyes:

gorgar
29.12.03 г., 01:38
Originally posted by alexbg67
И аз, сорри - позабравил съм старите моделчета... :rolleyes:
Няма проблем :)
Но се изказвате неподготвени.
Някой друг да помага!

alexbg67
29.12.03 г., 01:52
ОК, приемам критиката. От мен: до сега не съм попадал на 100% успешно разкодирано ейчбиоу... Сега вече не съм "неподготвен" ;)

Unreal
29.12.03 г., 02:48
Пусни един search в data.bg и free.techno.... Tам е дискутиран този върпос и беше даден линк към сайт който описва всичко много подробно. Ивинявам се че не мога да ти дам линк за сайта но сега не ми се занимава (спи ми се). Unreal

gorgar
29.12.03 г., 11:14
ОК, приемам критиката. От мен: до сега не съм попадал на 100% успешно разкодирано ейчбиоу... Сега вече не съм "неподготвен" ;)
Не се впрягай на критиката ми. Тя е приятелска :)
Не ми е проблема hbo-то а самото декодиране.
Неможах да намеря програма която да работи с това ATI.

gorgar
30.12.03 г., 00:44
Как беше :)
Бип

alexbg67
30.12.03 г., 01:04
Originally posted by gorgar
Как беше :)
Бип

http://www.iulab.com/ Това пробва ли го, или пак нещо не съм разбрал?.. :rolleyes: :) :)

leopardi
30.12.03 г., 02:06
Отиди на http://www.bg-tv.cjb.net/ има всичко необходимо.

gorgar
30.12.03 г., 02:46
http://www.iulab.com/ Това пробва ли го, или пак нещо не съм разбрал?.. :rolleyes: :) :)
Току що изпробвах това чудо :)
Наистина добра програма.
Но в реално време пак си гледам закодирано.
Е наистина записания файл е филтруван.
Но на мен ми се иска да гледам направо с филтър :(

Crazy_hatteR®
30.12.03 г., 13:41
Originally posted by gorgar
Мислех че като съм дал модела ще схванете веднага :)

Мисля , че ако бе написал коректно модела нямаше да има недоумения !

За някакви бегли опити за декодиране на ХБО се използват DScaler с филтрите на Kris за Dalvi decoder , но резултата не е очароващ .

gorgar
30.12.03 г., 17:51
Originally posted by Crazy_hatteR®
Мисля , че ако бе написал коректно модела нямаше да има недоумения !

За някакви бегли опити за декодиране на ХБО се използват DScaler с филтрите на Kris за Dalvi decoder , но резултата не е очароващ .
Да изпробвах го този DScaler.
Но за жалост нещо неработи с моята карта.
Някакъв съвет от теб?

Crazy_hatteR®
01.01.04 г., 19:16
Така като гледам :D и ти гледаш Евроком - при тях доколкото съм разбрал сигнала е кодиран с Далви и има вкаран и някакъв заглушаващ сигнал . За съжаление с ДСкалера съм постигал най-добри резултати , но както казах не особенно сполучливи . Няколко момчета се опитваха да донапишат филтрите на Крис , почти се наместваха линиите но още не могат да намерят точната формула по която са разместени линиите . Софтуеърно още няма направен филтър , затова се откажи от тази идея - поне засега .

gorgar
01.01.04 г., 21:47
Така като гледам :D и ти гледаш Евроком - при тях доколкото съм разбрал сигнала е кодиран с Далви и има вкаран и някакъв заглушаващ сигнал . За съжаление с ДСкалера съм постигал най-добри резултати , но както казах не особенно сполучливи . Няколко момчета се опитваха да донапишат филтрите на Крис , почти се наместваха линиите но още не могат да намерят точната формула по която са разместени линиите . Софтуеърно още няма направен филтър , затова се откажи от тази идея - поне засега .
Отказах се :)
DScaler дава грешка с моето ATI. Нещо неможе да променя честотите на картата и не се хваща нито една програма :(

Simbon4o
02.01.04 г., 01:36
имаше една руска програмка flytv2000 пробвай да я потърсиш и пуснеш има и плъгини за нея...

alexbg67
02.01.04 г., 02:34
http://tuner.ixbt.com/
Ако не си го посещавал, пробвай и там... :)

gorgar
02.01.04 г., 18:14
http://tuner.ixbt.com/
Ако не си го посещавал, пробвай и там... :)
Нестава и с тези програми.
Дори flytv не ми харесва хардуера :)

Филипов
03.01.04 г., 11:35
Преди да пробвате каквото и да е трябва да изясните каква кодировка се опитвате да заобиколите.

gorgar
03.01.04 г., 13:02
Originally posted by Филипов
Преди да пробвате каквото и да е трябва да изясните каква кодировка се опитвате да заобиколите.
Колега, намери ми програма която да работи в реално време с моето ATI. Например засега ми трябва само да инвертира образа. :)

Crazy_hatteR®
03.01.04 г., 16:59
gorgar що не си гледаш с MMC на ATI ?!

Филипов
04.01.04 г., 15:42
За декодер производство на Тераком - Русе ли става въпрос?

Crazy_hatteR®
06.01.04 г., 01:25
Originally posted by Филипов
За декодер производство на Тераком - Русе ли става въпрос?
Доколкото знам не са Теракомски , щото на тях им фанаа цаката.

Филипов
06.01.04 г., 22:52
на тях им фанаа цаката. Ако знаеш как става сподели го, че при нас сме с такива!

Crazy_hatteR®
08.01.04 г., 17:30
Амммхмм май некъде тук (http://www.bg-tv.cjb.net/) го глееах туи нещо или във форума на Сетком ли беше , ама темата в Сетком я затвориха щото некъф от Булакт се изперкал и изтриха всички схеми и линкове .

Филипов
08.01.04 г., 18:13
Това го зная но не е това. При въпросната кодировка редовете са разместени както понякога на RAI дават нещо по - интересно и освен това има и за разлика от тях допълнителна инверсия на сигнала (бялото - черно и черното - бяло) :D :rolleyes: :mad: