Виж пълна версия : Ламерски въпрози относно 8РДА3+
Мисля да си взимам
Epox 8RDA3+ (http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3%2B.htm) със
AMD ATHLON XP2600+/FSB 333MHZ/Thoroughbred/2.08Ghz и
COOLERMASTER AERO 7+ и имам нужда от малко помощ..Е хайде да почвам с тъпите въпроси:
1.Ако някой има такъв процесор плс да ми каже колко горе долу е клокнал(знам,че зависи от конкретната бройка, рама и още 100 неща,колко точно ще се клокне,но ме интересува приблизително).
2.Към това дъно смятам да сложа хард който е АТА100.В официалния сайт се пише за подръжка на сАТА,ултра АТА,но не се споменава нищо за АТА100.Интересува ме дали са съвместими,защотото досега не съм ползвал нито един от стандартите различни от ”нормалната” АТА.
На първия въпрос немога да ти отговоря , аз бих заложил на Barton 2500+ . На втория , това дъно си поддържа sata дискове както и ATA 133 дискове , тоест няма проблем с ATA 100 дискове .
Мерси за отговора на 2рия въпрос.А относно ЦПУ-то причините които ме подтикнаха към избора на този процесор са:
1.До сега не съм прочел ревю в което да се казва,че е лош,че грее и че не става за клок.
2.Доверявам се изцяло на статията (или ревю беше) на храдуер БГ в която се описват ”предимствата” на бартон-ския Л2 512 кеш,за тези които не са я чели препоръчвам горещо да я прочетат много е интересна.Казваше се нещо от рода на Бартон-крачка напред или крачка назад.
Предимството е , че Barton 2500+ e с множител 11 , а Barton 2600+ е с множител 11.5 . Предвид , че в момента процесорите не са от най-клокващите се и множител 11 ще ти е по-удобен да си пуснеш 200Мхз шина (или с късмет и повече) . Освен това ще е малко по-евтин , а не вярвам да се клоква различно от 2600+ , така или иначе от бройката ще зависи . Незнам дали тези бартън-и са със заключен множител , но е доста вероятно , имай го в предвид .
1)Незнам за монжителя немога да споря,но помисли колко е началната тактова честота на бартона (1.8) и колко е началната тактова честота на Т-бредБ-то(2.08Г) При положение,че и 2та са на еднаква шина.
2)Ако се окаже,че съм прав относно това,че 2600+ грее по-малко от 2500+ съм сигурен,че ще може да се изстиска повечко от бартона.
Мисля че и бартона и т-бред Б са заключени.Ако някой има идея как се отключва Т-бред 2600+ или бартон 2500+ може да я сподели.
Едит: П.С. Объркал си малко процесорите писал си за Бартон 2600+,а ние говорим за т-бредБ ... :)
.:: Ta z Z z ::.
29.12.03 г., 23:23
MrDeaD като съвет да си вземеш EpoX 8RDA+ ,а не 8RDA3+
саунда ще ти бъде много по добър ( 8RDA+ e със Sound Storm както знаеш ) а и е със 17-20 $ по евтин от 8RDA3+ :p :p :p
V I P E R
30.12.03 г., 09:20
Аз пък съм по-доволен от 3+ версията като цяло, както и от звука.
Originally posted by MrDeaD
1)Незнам за монжителя немога да споря,но помисли колко е началната тактова честота на бартона (1.8) и колко е началната тактова честота на Т-бредБ-то(2.08Г) При положение,че и 2та са на еднаква шина.
2)Ако се окаже,че съм прав относно това,че 2600+ грее по-малко от 2500+ съм сигурен,че ще може да се изстиска повечко от бартона.
Мисля че и бартона и т-бред Б са заключени.Ако някой има идея как се отключва Т-бред 2600+ или бартон 2500+ може да я сподели.
Едит: П.С. Объркал си малко процесорите писал си за Бартон 2600+,а ние говорим за т-бредБ ... :)
Ами точно това е ,че като ти дойде заключен T-bred-a с множител 12.5 и ще ти е трудно , ама много трудно да пуснеш 200Мхз шина . За греенето , абе остави го това греене , голяма работа ! Аз не съм сигурен на щатна честота кой ще държи по-високи температури .
ПС: Ами помислих , че бартън 2600+ искаш да взимаш . Т-бред 2600+ незнам дали ще намериш .
Еми аз доколкото знам попринцип 2600+ са си Т-бред Б ядра само(скоро четох и за някакви с Бартон),но официално май са с Т-бредБ.Мерси за съветите относно саунда,но най-вероятно ако звука не е на ниво ще си използвам Креатив 5.1 саунд картата от сегашното пц...
Simbon4o
02.01.04 г., 01:56
креатива е на .... нагоре от всеки вграден саунд в смисъл че не може никакъв вграден да го замени, така че си ползвай креатива, а колкото до процесора най-вероятно ще попаднеш на тортън :((иначе има и т-бред и бартън ядро такова, ама напоследък вместо т-бред се разпространяват мнооого тортъни
Аз моят успях да го клокна до 3200+ , ама много грее пущината , още съм с боксовия кулър и държи 51-52 градуса, клокнат-неклокнат все тая ...
Originally posted by MrDeaD
Мисля да си взимам
Epox 8RDA3+ (http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3%2B.htm) със
AMD ATHLON XP2600+/FSB 333MHZ/Thoroughbred/2.08Ghz и
COOLERMASTER AERO 7+ и имам нужда от малко помощ..Е хайде да почвам с тъпите въпроси:
По отношение на Aero 7+ мисля че можеш да помислиш за нещо по-евтино. Не бих казал че си заслужава парите тоя охладител. Преди време имах Spire FalconRock2 и вервай ми беше по-добър поне при ниски натоварвания. Така, че от там може да спестиш някой лев.
Мерси за съвета.Между другот някой има ли представа дали има 2600+ торобред Б на по-малко от стандартното 1.65V.Дали е възможно да ме огрее на 1.60 например или даже и на 1.50 и естествено дали има и нагоре 1.70 и 1.75 .
Авторски права на vBulletin