Виж пълна версия : Chaintech GeForce FX 5700 Ultra
GrigorBG
28.12.03 г., 18:36
Коментари, мнения и забележки тук :)
Самото ревю можете да прочетете ТУК (http://hardwarebg.com/reviews/chaintech/gffx5700u/gffx5700u1.htm)
всичко е добре но все пак Quake3???
това е доста старичък тест при условиче че е тествано и под Serious Sam TSE
Защо не се използва 53.03 ?
Защо не се използва пач до build 340 на 3D Mark 2003 ? (след като се разбра ,че nvidia пак са пускали някакви непозволени оптимизации , а и вече неможе да се ъплоад-ват резултати с по-стар билд от 340 на страницата на futuremark)
Защо картите са пуснати на best performance ? Едва ли някой ще си купи карта за 200$ и да я държи на best performance (LOD 0.0) . Аз лично даже и TNT2-то не съм си държал на best performance , а сега GF3-то го държа на -0.8 LOD , колкото е Quality настройката в omega драйверите , при което текстурите са още по-детайлни в сравнение с Best quality при един detonator или вече както го наричат nvidia .
1. Quake III все още е популярен тест и затова е включен
2. Статията е писана преди доста време, тогава последната официална версия на ForceWare драйвера беше 52.16
3. Пачът до Build 340 излезе буквално часове след началото на тестовете а малко след излизането му се появиха и доста противоречиви информации в Интернет за него, затова реших да не го използвам
4. Картите са пуснати на Best Performance с цел да се види тяхната максимална производителност
GeniusLoci
28.12.03 г., 22:06
Статията еъпдейтната и вече има инфо "кое защо".
Всъщност... става дума за теста от в. Бъг(с малко допълнения)?
GeniusLoci
28.12.03 г., 23:28
Да, с известни допълнения и с повече тестове май..:)
Извинете ако греша ,но нали целта на ревютата по-принцип са за да покажат реалната производителност на тествания хардуер .
Тогава след като са тествани на best performance не трябва ли да се тестват и с best quality настроики ?
Можете ли да кажете има ли голяма разлика в настроиките performance/quality ?
GeniusLoci
29.12.03 г., 03:22
Някой не е чел... казах преди доста време че съм ъпдейтнал ревюто и има написано защо е така. Моллов подвел Григор, той накарал Creep, аз...аз нямах пръст точно в това, иначе не бих се съгласил.
Разликата зависи основно от приложението - в някои почти няма разлика, в други е огромна.
Моллов подвел Григор, той накарал Creep, аз...аз нямах пръст точно в това
Добре звучи...:D
Както и да е, разликата между performance/quality не е толкова голяма в скоростта, но в качеството е огромна. Във всички случаи ревюто повтаря резултатите от предното на GeniusLoci, т.е. АTI проспаха една година и загубиха средния клас... На мен ми е интересн обаче колко вадиш, GeniusLoci, с клокнатата видеокарта от сигнатурата?
GrigorBG
29.12.03 г., 10:31
Ники в беля ша ма вкараш....
От край време ( от както с Моллов ) работехме заедно винаги се тестваше при режим перформанс.
Ники спори, спри, мрънка и вече ще се тества в режим дефоулт.
Преди време нямаше подобни л@йна като чиитове и оптимизация и беш емного меродавно да се тества в перформансе - картата да покаже на какво е способна.
Сега с всичките хитрини.... по-добре да не се тества... или ако .. да не се пипа нищо.
GeniusLoci
29.12.03 г., 15:31
Originally posted by God
Добре звучи...:D
Както и да е, разликата между performance/quality не е толкова голяма в скоростта, но в качеството е огромна. Във всички случаи ревюто повтаря резултатите от предното на GeniusLoci, т.е. АTI проспаха една година и загубиха средния клас... На мен ми е интересн обаче колко вадиш, GeniusLoci, с клокнатата видеокарта от сигнатурата? На мрака ли?
18000 на моята машина на пърформанс.., още не съм я слагал на А64..;) там ще е повече :)
Originally posted by Георги
4. Картите са пуснати на Best Performance с цел да се види тяхната максимална производителност
Това не е максималната им производителност . Максималната им производителност се постига при повече от LOD 1.3 , колкото мисля ,че беше pest performance-а от драйверите . Както и да е ,надявам се в следващите ревюта да се тества при едни условия максимално близки до тези , в които ще се използват картите , нали това е целта .
Originally posted by pav
Това не е максималната им производителност . Максималната им производителност се постига при повече от LOD 1.3 , колкото мисля ,че беше pest performance-а от драйверите . Както и да е ,надявам се в следващите ревюта да се тества при едни условия максимално близки до тези , в които ще се използват картите , нали това е целта .
Много добре знам, че максимална производителност се постига при LOD над 1.3, но тогава просто не се познава какво има на монитора, а и такъв режим не може да бъде зададен от драйверите, ако го имаше - него щях да задам! Ако питате мен, най-добре е да се тества във всички режими - best performance, high performance, blend, best image quality и high image quality - ако някой от вас има свободни 1-2 седмици, дните и нощите от които може да отдели за подобни тестове - да се обади на 9635475! ;) Аз лично нямам такива свободни денонощия, а честно казано и да имах - определено не бих ги отделил за нещо подобно, което нито ми се заплаща, нито ми носи някакви морални облаги...
На мрака ли?18000 на моята машина на пърформанс.., още не съм я слагал на А64..
А на 3DMrak2003 пускал ли си я?
Originally posted by Георги
Много добре знам, че максимална производителност се постига при LOD над 1.3, но тогава просто не се познава какво има на монитора, а и такъв режим не може да бъде зададен от драйверите, ако го имаше - него щях да задам! Ако питате мен, най-добре е да се тества във всички режими - best performance, high performance, blend, best image quality и high image quality - ако някой от вас има свободни 1-2 седмици, дните и нощите от които може да отдели за подобни тестове - да се обади на 9635475! ;) Аз лично нямам такива свободни денонощия, а честно казано и да имах - определено не бих ги отделил за нещо подобно, което нито ми се заплаща, нито ми носи някакви морални облаги...
Не си прав , много тестове не прави в никакъв случай едно ревю хубаво . Няма никаква нужда да се тества във всичките нива на детайли на текстурите , които изброи само ще се претрупа ревюто . Best Quality си е ОК и го казвам като препоръка без лоши чувства :) .
Originally posted by pav
Не си прав , много тестове не прави в никакъв случай едно ревю хубаво . Няма никаква нужда да се тества във всичките нива на детайли на текстурите , които изброи само ще се претрупа ревюто . Best Quality си е ОК и го казвам като препоръка без лоши чувства :) .
Ok, приемам препоръката ти...
GeniusLoci
31.12.03 г., 07:23
Originally posted by God
А на 3DMrak2003 пускал ли си я? Ми не, вече я и извадих, та няма и да я пусна..мога на друга машина..
Авторски права на vBulletin