PDA

Виж пълна версия : Chaintech GeForce FX 5700 Ultra

GrigorBG
28.12.03 г., 18:36
Коментари, мнения и забележки тук :)

Самото ревю можете да прочетете ТУК (http://hardwarebg.com/reviews/chaintech/gffx5700u/gffx5700u1.htm)

Ged
28.12.03 г., 19:59
всичко е добре но все пак Quake3???
това е доста старичък тест при условиче че е тествано и под Serious Sam TSE

pav
28.12.03 г., 21:26
Защо не се използва 53.03 ?
Защо не се използва пач до build 340 на 3D Mark 2003 ? (след като се разбра ,че nvidia пак са пускали някакви непозволени оптимизации , а и вече неможе да се ъплоад-ват резултати с по-стар билд от 340 на страницата на futuremark)
Защо картите са пуснати на best performance ? Едва ли някой ще си купи карта за 200$ и да я държи на best performance (LOD 0.0) . Аз лично даже и TNT2-то не съм си държал на best performance , а сега GF3-то го държа на -0.8 LOD , колкото е Quality настройката в omega драйверите , при което текстурите са още по-детайлни в сравнение с Best quality при един detonator или вече както го наричат nvidia .

Георги
28.12.03 г., 21:40
1. Quake III все още е популярен тест и затова е включен
2. Статията е писана преди доста време, тогава последната официална версия на ForceWare драйвера беше 52.16
3. Пачът до Build 340 излезе буквално часове след началото на тестовете а малко след излизането му се появиха и доста противоречиви информации в Интернет за него, затова реших да не го използвам
4. Картите са пуснати на Best Performance с цел да се види тяхната максимална производителност

GeniusLoci
28.12.03 г., 22:06
Статията еъпдейтната и вече има инфо "кое защо".

God
28.12.03 г., 23:17
Всъщност... става дума за теста от в. Бъг(с малко допълнения)?

GeniusLoci
28.12.03 г., 23:28
Да, с известни допълнения и с повече тестове май..:)

Zygot
29.12.03 г., 02:49
Извинете ако греша ,но нали целта на ревютата по-принцип са за да покажат реалната производителност на тествания хардуер .
Тогава след като са тествани на best performance не трябва ли да се тестват и с best quality настроики ?

Можете ли да кажете има ли голяма разлика в настроиките performance/quality ?

GeniusLoci
29.12.03 г., 03:22
Някой не е чел... казах преди доста време че съм ъпдейтнал ревюто и има написано защо е така. Моллов подвел Григор, той накарал Creep, аз...аз нямах пръст точно в това, иначе не бих се съгласил.
Разликата зависи основно от приложението - в някои почти няма разлика, в други е огромна.

God
29.12.03 г., 10:13
Моллов подвел Григор, той накарал Creep, аз...аз нямах пръст точно в това

Добре звучи...:D
Както и да е, разликата между performance/quality не е толкова голяма в скоростта, но в качеството е огромна. Във всички случаи ревюто повтаря резултатите от предното на GeniusLoci, т.е. АTI проспаха една година и загубиха средния клас... На мен ми е интересн обаче колко вадиш, GeniusLoci, с клокнатата видеокарта от сигнатурата?

GrigorBG
29.12.03 г., 10:31
Ники в беля ша ма вкараш....

От край време ( от както с Моллов ) работехме заедно винаги се тестваше при режим перформанс.

Ники спори, спри, мрънка и вече ще се тества в режим дефоулт.

Преди време нямаше подобни л@йна като чиитове и оптимизация и беш емного меродавно да се тества в перформансе - картата да покаже на какво е способна.
Сега с всичките хитрини.... по-добре да не се тества... или ако .. да не се пипа нищо.

GeniusLoci
29.12.03 г., 15:31
Originally posted by God
Добре звучи...:D
Както и да е, разликата между performance/quality не е толкова голяма в скоростта, но в качеството е огромна. Във всички случаи ревюто повтаря резултатите от предното на GeniusLoci, т.е. АTI проспаха една година и загубиха средния клас... На мен ми е интересн обаче колко вадиш, GeniusLoci, с клокнатата видеокарта от сигнатурата? На мрака ли?
18000 на моята машина на пърформанс.., още не съм я слагал на А64..;) там ще е повече :)

pav
29.12.03 г., 19:48
Originally posted by Георги
4. Картите са пуснати на Best Performance с цел да се види тяхната максимална производителност

Това не е максималната им производителност . Максималната им производителност се постига при повече от LOD 1.3 , колкото мисля ,че беше pest performance-а от драйверите . Както и да е ,надявам се в следващите ревюта да се тества при едни условия максимално близки до тези , в които ще се използват картите , нали това е целта .

Георги
29.12.03 г., 20:08
Originally posted by pav
Това не е максималната им производителност . Максималната им производителност се постига при повече от LOD 1.3 , колкото мисля ,че беше pest performance-а от драйверите . Както и да е ,надявам се в следващите ревюта да се тества при едни условия максимално близки до тези , в които ще се използват картите , нали това е целта .

Много добре знам, че максимална производителност се постига при LOD над 1.3, но тогава просто не се познава какво има на монитора, а и такъв режим не може да бъде зададен от драйверите, ако го имаше - него щях да задам! Ако питате мен, най-добре е да се тества във всички режими - best performance, high performance, blend, best image quality и high image quality - ако някой от вас има свободни 1-2 седмици, дните и нощите от които може да отдели за подобни тестове - да се обади на 9635475! ;) Аз лично нямам такива свободни денонощия, а честно казано и да имах - определено не бих ги отделил за нещо подобно, което нито ми се заплаща, нито ми носи някакви морални облаги...

God
29.12.03 г., 20:24
На мрака ли?18000 на моята машина на пърформанс.., още не съм я слагал на А64..

А на 3DMrak2003 пускал ли си я?

pav
30.12.03 г., 00:42
Originally posted by Георги
Много добре знам, че максимална производителност се постига при LOD над 1.3, но тогава просто не се познава какво има на монитора, а и такъв режим не може да бъде зададен от драйверите, ако го имаше - него щях да задам! Ако питате мен, най-добре е да се тества във всички режими - best performance, high performance, blend, best image quality и high image quality - ако някой от вас има свободни 1-2 седмици, дните и нощите от които може да отдели за подобни тестове - да се обади на 9635475! ;) Аз лично нямам такива свободни денонощия, а честно казано и да имах - определено не бих ги отделил за нещо подобно, което нито ми се заплаща, нито ми носи някакви морални облаги...

Не си прав , много тестове не прави в никакъв случай едно ревю хубаво . Няма никаква нужда да се тества във всичките нива на детайли на текстурите , които изброи само ще се претрупа ревюто . Best Quality си е ОК и го казвам като препоръка без лоши чувства :) .

Георги
30.12.03 г., 11:30
Originally posted by pav
Не си прав , много тестове не прави в никакъв случай едно ревю хубаво . Няма никаква нужда да се тества във всичките нива на детайли на текстурите , които изброи само ще се претрупа ревюто . Best Quality си е ОК и го казвам като препоръка без лоши чувства :) .

Ok, приемам препоръката ти...

GeniusLoci
31.12.03 г., 07:23
Originally posted by God
А на 3DMrak2003 пускал ли си я? Ми не, вече я и извадих, та няма и да я пусна..мога на друга машина..