PDA

Виж пълна версия : едно малко предизвикателство ... за флаш маняците

VLADO
28.12.03 г., 17:30
абе гледам тука някой беше правил един морски шах ...
та тия дни са запалих по една друга игра, мисля повечето я знаят

http://www.lostjungle.com/games/java/concentration/index.shtml

та ... може ли някой да я направи на флаш за 1-4 човека
и с 2-3 варианта на броя на картите ... :p

от флаш и от програмирамиране не отбирам, ама логиката и не е сложна

24(може и 30 приемрно) карти - 12 двойки ... вдигат се по 2 карти (може и по 3 но тва е за хора с IQ над 140 :)), ако не са еднакви след определено време се затварят обратно (хубаво е да се маркира първо едната и чак след маркирането на втората да се отварят и двете заедно и после да седят примерно 3 сек открити) ... ако са еднакви остават открити и открилия ги печели точка
ако накрая резултата е равен , пчели този който не е открил последните 2 двойки (последния винаги взима 2 двойки накрая)

та така, някой мераклия да го направи :D :D :D

играта я има тука

http://www.amanitamuscaria.org/software/memory/default.asp

само дето картите пак се отварят една след друга и полето е с 50 карти и не може да се променя ... което определено не става да изиграйте по една с колегата в почивката

готиното е обаче че може да се сменят гърбовете и лицата на картите

едит (beaztie)
владо, когато имаш да добавяш нещо по темата, моля те позвай бутона едит съединих ти двата поста.
ще помислим по въпроса :)

NoDude!
30.12.03 г., 22:59
Аз със този морски шах пишман станах... ако знаеш колко пъти съм му пренаписвал АИто, вече на морски шах никой човек не може да ме бие :D :D :D Иначе играта няма да ме изпоти кой знае колко докато я напиша, но нещо не ме кефи колко 2д е... Та кажи си тука колко карти трябва да има на полето че не ми стана ясно, и по колко да се отварят (преди 2 години IQто ми беше 142 според едно социологическо проучване... като се вземе в предвид количеството изпита бира от тогава, застояването пред компютър, удари в главата и прочее фактори най-добре би било играта да се печели, след успешно кликване с мишката върху някоя карта :D )...
Не сериозно, кажи точно какво искаш и ще помисля над въпроса, който иска да се включи с идеи, помощ или бира + мезе(++) може да го стори,
П.С. Тут-а за тоя пуст морски шах го пускам първата седмица когато си пусна кабелен нет. Scout's honor !

VLADO
02.01.04 г., 23:21
ми нека е едно поле 5 на 6 карти ... то ест 30 >> 15 двойки ... стандартния вариант с 24 свършва малко бързо ... та 30

какво ще има на гърба и лицето на картите ще видим, трябва да се подберат подходящи картинки, ама кат имам време ще подбера

иначе решава се кой е пръв ... първия клика една карта и тя остава hightlight-ната по някъв начин ... после маркива втора ... като я маркира се откриват и двете

ще е хубаво според някви настройки да може тия карти да остават открити 2-4 секунди, ама може компромисно да се сложи и 3 сек, като да може и като се кликне с мишката някъде те да се обръщат пак (то ест ако реша, че не ща да ги гледам 3 сек да мога да ги затворя)

после се затварят и следващия е на ход

ако картите се окажат еднакви остават отворени на мястото си на тоя дет ги е отворил му се пише точка и пак е той на ред и така ... който има повече точки накрая - печели,ако накрая резултата е равен , пчели този който не е открил последните 2 двойки (последния винаги взима 2 двойки накрая)

няма A.I. щот не мисля че има смисъл да се прави игра срещу компютъра, тва ще е да се играе само от хора ... всъщност най якото ще е ако може да се направи за онлайн за малка локална мрежа през IE-то си мисля

NoDude!
04.01.04 г., 12:16
Ясно, ясно... Не е кой знае каква философията, в близките месеци ще е готово (работа, учене пък и скоро наближава втори кръг от олимпиадата по информатика).
За сокет конекшън (multiplayer през мрежа)... ми не че е неосъществима, но честно казано не ми се занимава за такова нещо, като имам време някой ден ще трябва и за него да чета, но не и сега

VLADO
04.01.04 г., 17:02
хех, хубуу :)

а да знайте дали има "не се сърди човече" за компютър

NoDude!
06.01.04 г., 00:03
100% Има, по принцип не търся много флаш игри понеже не ми остава време (последната която играх беше онази с дядо мраз), но един гоогле сърч няма да ти навреди (ако знаеш как се казва играта на английски де:) )