Виж пълна версия : помогнете в избор на телефонченце!
Видях се в чудо!чудя се кой от трите телефона да се взема-Samsung X100,Siemens C62 или Alcatel 735.Помагайте: кажете, ако Ви е известно кой какви слаби места съответно предимства има.Аз много се троумя, защото имам няколко изисквания към бъдещия си телефон:1. да се чува отдалеч (тоест да бъде силен звукът)-тук сименс-а мисля, че е назад с материала (говоря въз основа на наблюденията ми от М55 и А60),Самсунг-а е велик в това отношение (наблюдение от С100 и S500),както и изображението на дисплея,за Алкател-а: ми в момента съм с ОТ512 и съм доволен-чува се сравнително добре, ама мелодиите са много гадни.
2.телефонът да има повечко памет-тук самсунг Х100 бие другите два-има 9 МБ,алкател-а 1.8 мб (а уж седмата серия се води бизнес клас телефони),а за сименса нещо не можах да намеря какво й е количеството (ако е приблизително колкото М55 - мисля, че беше 1.7 мб,което не е много).
3.трето изискване-телефонът да е максимално customizable-искам яка чалга да слагам за мелодия (не, бе, майтапя се :) ), както и да мога да си подменям тапетчетата-за това сименса предполагам го може добре (пак по впечатления от М55),за алкатела гледам бая работи са написали, че може да прави и бая формати на изображения поддържа,само дето незнам колко е така (тоест тук някой да каже, ако може),защото моя алкател може да "контактува" само с ериксони - с всяка друга марка телефони, а за самсунга-тук ми е тъмна мъгла-моля кажете две-три думи.
4.бутоните на телефона ги предпочитам средно твърди-като на сегашния ми алкател,който освен това ми е много удобен-колкото и да е малък, ръчището не ми се счупва, докато пиша смс-и.Гледам, че и ОТ735 има горе-долу същото разположение на бутоните (само дето се притеснявам този джойстик колко е здрав- на моя От512 от време на време отказва да "зацепи" като го натискам надолу , за сименса- мисля, че няма да ми е много удобен, понеже са му бая твърди бутоните, а за самсунга си мисля, че ще ми е добре- и на С100 и на S500 са ми "удобни".
5.батерията да кара малко по-длъжко:свикнах с моя алкател да се сещам 3, максимум 4 пъти за зарязното в месеца.по този показател от алкател-а го дават най-издръжлив (300/7)-батерия 800 mAh,след него е сименс-а (250/4)-630mAh и на опашката е самсунг-а (200/3)-900!? mAh.
ми т'ва е....колебая се.... помощ
казаното по-горе е коригируемо (баси думата) от Вас-който е пипал тези телефони да каже някоя дума, за да наклони везната в полза на някой от тзи три модела.
System Error
28.12.03 г., 00:58
Ето ти сравнение м/у Х100 и ОТ735 :
Samsung X100
General Network GSM 900 / GSM 1800
Size Dimensions 110 x 45 x 20 mm
Weight 83 g
Display Type CSTN, 65K color graphic
Size 128 x 128 pixels, 4 lines
- Four way navigation keys
Optional Ringtones 37 + 3 downloadable
Vibration In phone
Languages
- MMS
- EMS
- 40 Polyphonic ringtones
- Downloadable ringtones, wallpapers and screensavers
Memory Numbers in phone 1000 x 6 fields
Call records 20 dialed, 20 received, 20 missed calls
- 9 MB shared memory for MMS messages and tones
- 600 Kb for Java App
- 200 short messages
Features SMS Send/Receive
Clock Yes
Alarm Yes
Data GPRS
Infrared port No
Games 3 - Honey Ball, Go!Hamster, Bowling + Java
Colors
- Java
- WAP 2.0
- T9
- Calendar
- Calculator
- To do list
- Voice memo
Alcatel OT735
General Network GSM 900 / GSM 1800
Size Dimensions 106 x 47 x 20 mm
Weight 89 g
Display Type Color graphic, CSTN
Size 128 x 128 pixels, 11 lines
- 4096 colors
- Zoom function
- Landscape mode
- Joystick
Optional Ringtones
Vibration In phone
Languages
- EMS
- MMS
- Polyphonic ringtones
- Ringtone composer
- Formats: : JPG, GIF, aGIF, PNG, BMP, MIDI, SP-MIDI, i-Melody, AMR
- USB port
Memory Numbers in phone 800 x 10 fields
Call records 10 dialed, 10 received, 10 missed calls
- Dynamic phonebook memory
- 1.8 MB memory for pictures
- SMS templates
Features SMS Send/Receive
Clock Yes
Alarm Yes
Data GPRS
Infrared port Yes
Games Yes + Downloadable
Colors
- Build-in digital camera (352 х 288)
- WAP 2.0
- T9
- SyncML
- Organizer
- Calculator
- Voice memo
- Voice dial
Аз бих избрал Самсунга - повече памет,по-добър дизайн,изобщо повече ми вдъхва доверие...Алкател за мен винаги са били дървета.Пък и сравни разликата м/у 4096 цвята на ОТ735 и 65к цвята при Х100!Вервай ми Самсунг RULEZZZ!:D
The Bandit
28.12.03 г., 01:19
C62 е с 1,6 МВ памет както M55 :(
Аз бих избрал твърдо X100 в случая, като памет бие останалите с много, и е доста customizable откъм аудио и картинки. Недостатък е само липсата на IR, ще трябва да се бръкнеш за кабел за РС :)
Ilian359
28.12.03 г., 10:45
C62 е поредната новогодишна издънка на Siemens, сглобена криво-ляво с цел да бъдат спазени сроковете, а не качеството. Забрави за него, освен ако не искаш да нощуваш по сервизите. При другите два всичко опира до личен вкус и избор. И двата телефона са съпоставимо добри, имат си предимствата. Аз лично съм поддръжник на Алкател, защото тази марка винаги е предлагала нещо различно и ново в своите модели, а и по отношение на стабилност и качество никога не ме е разочаровала. Звукът на Самсунг е ненадминат и такъв ще си остане, но ме дразни, че като Nokia пуснаха десетина модела, на които основната разлика е в черупката, а функциите са с "козметични" разлики. Все пак това си е мое мнение. Мисля, че който и от двата да избереш няма да съжаляваш. Естествено, ако не го купиш от битака :ghi: .
Empy2Strah
28.12.03 г., 13:35
Не е свързано стези модели но искам да питам
Какво знаете за Siemens ST55 аз го съпоставям с Sony-Ericcosn T610 (телефона който се отказах да купувам след като видях колко хора пропищяха от него )
Та се чудя готин ли е този сименс някой използвал ли е такъв и какво може да ми каже
Може ли само да те попитам какво лошо има в T610. Аз до сега не съм видял някой да е недоволен от него. Този апарат дори е номиниран за най-добър (качествен) GSM за 2003 година.
Кажи кое му е гадното?
Lyubo_lvl
28.12.03 г., 15:44
Originally posted by Empy2Strah
Какво знаете за Siemens ST55 аз го съпоставям с Sony-Ericcosn T610 (телефона който се отказах да купувам след като видях колко хора пропищяха от него )
Та се чудя готин ли е този сименс някой използвал ли е такъв и какво може да ми каже
Аз имах за около седмица ST55 но така и не можах да свикна с мемютата на Сименс :p . Като дизайн е много красив а снимките които прави наистина са страшно добри, има цифром зуум (4х), и правене на снимки нощно време (и те стават чудесни). Лошото е че няма инфра ред и трябва задължително дата кабел.
PS. И на мен ми е интересно да разбера какво имаш предвид Т610 че и аз съм с такъв.
METALMEN
28.12.03 г., 23:41
Имам опит с Ц100 (моя личен) и един ОТ 735 (на съседа му подариха два такива).
Разликата в екраните е огромна. В звука също. Познайте в чия полза.
Самсунга звъни много по-силно.
Камерката на ОТ-то. На екрана снимките изглеждат много зле. Ще ги прехвърля на компютър да видя какво става. Просто изглеждат жълти. Преполагам, че е от екрана.
Менюто на Алкатела е много удобно. Изцяло е на български и се работи много добре с него. Джойстика върши прекрасно работата си.
Предимство на Алкатела е и дизайна. Може да не е много шарен и разчупен, но се работи много лесно с него. Копчетата са прекрасни. По този показател мисля, че напълно настига Самсунга.
Телефона го държах само с джоба си и му се издраска лошо екрана. Не знам как. С една дума трябва да сте готови да не изглежда много добре този апарат.
Удобен е за работа, но не бих си купил такъв. Самсунг определено РУЛЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ.
Empy2Strah
29.12.03 г., 02:55
Ами попадах на три различни места на постове на хора който се оплакват от някакви софтуерни проблеми!
Не съм гледал за подробности - Като събера парите тогава ще се оглеждам по подробно :)
St-George
30.12.03 г., 23:51
Originally posted by Empy2Strah
Аз съм с такъв от 10 дена и ....дизайна много ми харесва, има много голям екран, прави хубави снимки, батерията ми държи 3дена (предполагам че по нататъка, като спра да си играя с него ще стигне и до 4д :D ). Като недостатъци мога да кажа... не са ми удобни клавишите:mad: , няма инфраред, няма динамична памет, няма Java
за повече тука--> http://www.club-siemens.net/review/st55/index.shtml <--
Empy2Strah
31.12.03 г., 12:08
Не звучиш много обнадеждаващо , май няма да си сменям М55-цата :)
То май на всички нови сименси - са си оставили ръцете на копчетата ? и моя е голяма гняс - не знам за какви пръсти е правено но не е за мойте :)
а и да не забравя :)
ВЕСЕЛО ПОСРЕШАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ТРЕЗВИ :D:beer:
Авторски права на vBulletin