Виж пълна версия : Barton Or Thoroughbred ?
Znam `e mnogo se e izpisalo po temata,no me interesuwa dali nqkoi move da mi pomogne otnosno slednite 2 modela :
ATHLON XP2500+ 333 MHz Barton, 1.65V
ATHLON XP2600+ 333 MHz Thoroughbred, 1.65V
Wzel sam gi ot pricelist-a na Leader (http://www.leadert.com).Mislq da wzema EpoX 8KRA2+/8RDA3+ ili ne]o podobno...Mislq da clock-wam,no ne sam manqk.Sigurno ]e slova Jet7 za ohlavdane.spored was koi e po-dobriq procesor.`uwal sam `e Barton gree dosta powe`e ot T-Bred,no pyk ima i powe`ko ke[...
Demonaz
27.12.03 г., 15:25
Ако ще клокваш взимаш 2500+, ако не 2600+. Имай предвид обаче, че в момента всички АМД-та са със заключен множитело и гаранция за клок нямаш. Мисля, че покупката на Бартона е по-оправдана. На дефаулт волтаж ще изкара към 2100мхз, а все пак има и повече кеш, който може да се усети при повечето 3д приложения. Ако го съчетаеш и с Дуал ДДР скокът в производителност ще отиде към 10%, което не е за пренебрегване. Аз бих взел Бартона, пък и е малко по-евтин.
Mnogo blagodarq towa iskah da `uq .I az go wivdam taka polovenieto,no iskah da go `uq ot o]e nqkoj za wseki slu`aj.}e wzema Barton-a naj-weroqtno,ako ima i drugi mneniq ]e se radwam da gi `uq.;)
Demonaz
27.12.03 г., 15:35
Хвърли едно око на статията на Ники. Написал я е доста подробно и меко казано ще разбереш абсолютно всичко за Бартоните, ако имаш нещо неясно разбира се.;)
Reality
28.12.03 г., 06:40
Значи MrDeaD според мене не стоят точно така нещата както каза пешо :) значи 1. баторна грее къде къде повече.
2. полза от повечето кеш няма в 90% от случаите. 3. Jet 7 е по скъп от Aero 7+ а е по лошият избор :)
Еми толкова от мене :)
Реалити за 1 и 2 съм 110% съгласен по-голяма печка е Бартона.Наистина Jet7 е по-скъп,но вчера гледах някакви тестове и остах с впечетление че Jet7 е малко по-добър от Aero7+.Meрси за съвета все пак може и да премисля пак положението:+))
Това колко ще грее един процесор зависи от конкретната бройка.По същия начин както до конкретната бройка зависи колко ще се клоква.Мога да дам следния пример - мой приятел си взе БАртон 47 седмица и не се клокваше въобще.След 2 дни сглобявах една система пак с Бартон и пак 47 седмица и за мое голямо учудване се оказа че е 1,6В а не 1,65В и спокойно се клокна на 3200+(2200МХц).Този дето се клокна беше със зелена подложка.
Това за избора дали Бартон2500+ или Т-Бред 2600+ определно бих избрал Бартона.Ако ще е Т-Бред бих си взел един 1800+ и на колкото се клокне толкоз ;) .
Хах съгласен съм,че всичко е на късмет(освен ако не можеш да седнеш и цял ден да си избираш ЦПУ) :) ... И според теб защо да не взема тбред вместо на 1800 на 2600 и да го клоквам доколкото може :+)) мен ми се струва същото
Originally posted by Billy
Това колко ще грее един процесор зависи от конкретната бройка.
Те това не го вярвам. Освен ако няма някакви съществени разлики, (като например T-bred-ите DLT3C и DUT3C - съответно 1.5V срещу 1.6V default Vcore) два "еднакви" процесора ще греят еднакво на една и съща честота и волтаж. Примерно две DUT3C-та или две DLT3C-та. Наистина едно DUT ще грее по-малко от едно DLT ако са на еднакви настройки, но това не зависи от конкретната бройка.
MrDeaD еми почти същото е само дето за единия ще дадеш 60$ а за другия 110$.Изборът е твой.Аз ти казвам какво бих направил ако бях в твоята ситуация.Ти си решавай.Парите са си твои.
1nsanе ако са е последоватени серийни номера ти ще си прав че ще греят еднакво.Ако са различни седмици и еднакви например DUT3C и JIXIB шанса да греят различно е голям.Не казвам че ще имат 10 градуса разлика обикновенно разликата е в рамките на няколко градуса 3-4 някаде.
Извинявам се за тъпия въпрос,но последните няколко поста са ми като на китайски :( ...Ако някой може да ми каже къде мога да се просветля по въпроса с ”DLT3C и DUT3C” и други такива ”букви” които за просто човек като мен незначат нищо(смислено) плс да каже.Или поне за какво се ползват за да си потърся сам инфото за да не ме обвинят пак,че незнам как се ползва гоогал и яхо-то :)
MrDeaD ще ти поясня по памет тези букви.Това е степинга на процесора - JIXIB,J показва от коя част на силициевата пластина спрямо центъра се е намирал кристалът и А е най-близо и се смята че по близките до центъра имат по-голям потенциал за постигане на по-високи честоти,следващите букви не помня за какво бяха,последната B е ревизията на ядрото - Т-Бред B,защото имаше преди време и Т-Бред А които трудно стигаха 2ГХц.
DUT3C
D не помня какво беше,U e 1,6Волта,L e 1,5Волта,К е 1,65В и означава захранващо напрежение на процесора;
Т или 85 или 90 градуса максимално допустима температура;
3=256к L2 кеш,1 е 64к кеш,2 е 128к кеш макар че реално няма такъв процесор,4 е 512к кеш - колкото на Бартон-а;
C=133 МХц FSB,D=166 FSB и означава честотата на която работи шината на процeсора.
Има още едни цифри на процесора ако се загледаш освен серииния номер 0309 да речем,03 означава 2003 година,а 09 е 9 седмица от тази година.
Bloody от този форум има написан скрипт който като въведеш буквите и цифрите ти дава информация за процесора ти и неговия евентуален потенциал за оверклок,само че не помня линка за да ти го дам.
Били мерси много за отговора.Вече ми помогнаха да намеря web-чета където има доста изчерпателно обяснение по въпроса с маркировката на АМД процесорите.
Понеже вече го писах - само го повтарям от другата тема:
Малко погрешни изводи се правят от цените обаче - що се сравнява цента на Barton с на Duron, пък и той е доста (е не 3 пъти) по-бавен:
AMD XP 2400+ (T-bred 256kb cache)- $83
AMD XP 2500+ (FSB 333MHZ/1.8G Barton 512kb cache) - $94
AMD XP 2600+ (FSB 333MHZ/2.08G T-bred 256kb cache) - $106
... определено най-бързия процесор от тез (след нормален овърклок... пък и без него) е 2500+... и не е най-скъп... туй е най-доброто за НОРМАЛНО КУПЕН процесор (не подбрана бройка 1800+, за която не секи има възможност да си намери, пък и вече трудно се намира), на нормална цена и си заслужава за $50 отгоре да имаш почти най-бързия PC (3200+ след овърклок), вместо едно средно PC.
P.S. Аз преминах на ЗАКЛЮЧЕН Barton 2500+ от отключен T-bred B 2000+ и съм доволен от резултата от похарчените допълнителни около $50 именно сравнено с XP2000+... дори не сравнено с Duron1600+ и въпреки сравнително ограничените възможности за овърклок от страна на дъното A7N8X-X, за което честоти над 200MHz FSB са меко казано "сложна работа".
mitku в сигнатурата ти виждам "CPU: Barton 2500+ (200.5x11=2205MHz)". Доколкото знам от статиите и ревютата които съм чел този 256 кеш отгоре при бартоните почти няма смиъл от него-НЕ Е ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО.При тази тактова честота на бартона по дефолт-1.8Гхз...При положение,че 2600+ не грее толкова и без проблем се клоква поне на 2.2-2.4(поне така пише по ревютата)...Не виждам къде точно е предимството на Бартон пред Т-бред "Б".
Авторски права на vBulletin