PDA

Виж пълна версия : Къде се продават апарати Kodak...и мнения

Thunder[?]
02.10.01 г., 02:09
Харесах си DX 3600 и 3700 и 3900 къде може да се намери някой от тях. Приемам и предложения за други модели нисък клас 400-500$(и по малко да е, лошо няма :) ) които могат да се намерят на БГ пазара. Само не ми казвайте JAR, по скоро се вълнувам има ли официални дистрибутори на Kodak.

Baby Thomas
02.10.01 г., 02:18
Мисля, че официален вносител са им Компютър2000. А аз гледах един в RTS. 1,3Mp за 150$ с 2МБ, CFC slot...

GrigorBG
02.10.01 г., 02:35
лошото е , че в компютър2000 неможеш избяга от ДДС-то.....

Thunder[?]
02.10.01 г., 03:44
Computer 2000 имат стари модели и само 2 от ниския клас на всичкото отгоре не от серията която аз искам. Да не говорим че цените са с над 100$ по-високи и ДДС-то както каза Григор.
Ако те са единствените, които продават Kodak много лошо, кажте поне кой внася Fujifilm и Olympus.
Fuji имат един много добър модел за около 350$ а Olympus някакъв нов на който не можах да му открия модела на подобна цена. HP чувам че не са много добри, Sony пък са много скъпи (макар много да искам някой от моделите със CD-r), останаха Nikon които нямат нищо добро в ниския клас.
Така като гледам обаче нищо няма да мога да взема от БГ не разбирам защо тук никой не се вълнува от цифрови апарати, от 2 години поне те са хит по целия свят.
Знаете ли колко мито ще ми думнат на 400$ най вероятно от Германия.

Stan
02.10.01 г., 04:11
... мисля, че върху електрониката митото е 30%.....

core13
02.10.01 г., 15:28
Ako sam idesh do Germany i si kupish Kodak-a ili kwoto tam si haresash, bydi spokoen nikoi nqma da ti wzeme mito na garanicata za edin aparat - osobenno ako si si go prowesil na wrata :). A nai tarikatskoto e ako imash priqtel tam w Geramny , ne w mitnicata (to i towa e reshenie), ta ako toq twoi priqtel e jiwql powe4e ot 6 meseca moje da ti donese i laptop i mitni4arite mogat samo da si smu4at prys4eto :).
Aide uspeh s pokupkite!

Thunder[?]
02.10.01 г., 17:54
Нямам познати в Германия и изобщо в Европа, исках да си го поръчам по нета обаче възникна проблем номер 2, няма и един скапан сайт който да позволява поръчки от България. Amazon.com позволява само в Америка, а този на германците си е само за тях. Пробвах и много други но никой не дава (умни са хората :)), някой правил ли е поръчка от европейски сайт. Не ми казвайте такива с .uk защото англичаните сменят $ с лира а разликата е съществена.
30% ми звучи добре излиза 120$ над цената но избягвам ДДС и българската надценка.

Vatman®
02.10.01 г., 17:59
ThunderGuz (10-02-2001 01:09):
Харесах си DX 3600 и 3700 и 3900 къде може да се намери някой от тях. Приемам и предложения за други модели нисък клас 400-500$(и по малко да е, лошо няма :) ) които могат да се намерят на БГ пазара. Само не ми казвайте JAR, по скоро се вълнувам има ли официални дистрибутори на Kodak.

Г-н ТъндърГъс,

Това е тема за далавери, а не за порцесори и оувърклокинг. Иди там...

BlaDeR
03.10.01 г., 00:03
Vatman (10-02-2001 16:59):

Г-н ТъндърГъс,

Г-н Ватман,

Извинете, че се намесвам, но бих искал да отбележа, че въпросът на г-н ТъндърГъс би могъл с известни уговорки да се обсъди и в текущия форум, изхождайки от идеята, че той не е пряко заинтересуван от предложения от търговско естество за въпросния артикул (по-конкретно цифров фотоапарат), а по-скоро от съвети по отношение на въпроса откъде и по какъв начин би могъл да си го закупи, с оглед на финансовите си средства, наличните на нашия и чуждестранния пазар модели, предлагани от конкретните фирми, както и от евентуалния опит на произволни членове на въпросния форум, които биха могли да вече да са използвали услугите на произволна компания/сайт с цел закупуване на този артикул (или подобен нему) от чужди страни. Освен това в обсъжданата тема явно се забелязва наличието и на странични теми, а именно ДДС, мито, и различни други условия за пренос на въпросния артикул през границата.
Освен това бих искал да изкажа възмущението си от тази Ваша груба намеса, тъй като Вие все пак не притежавате права на Модератор. Не мога да не се досетя и за вашия отговор на един друг участник преди броени дни - а именно един човек, който си търсеше играта Half-Life, а Вие му казахте да си я закупи по легален път. Извинете за неучтивия въпрос, г-не, но да разбирам ли, че Вие използвате само и единствено легален софтуер на вашето работно място и/или домашна компютърна система ? И никога не сте инсталирал на нея нелегален (пиратски) софтуер ? Ако е така, то простете моята очевидна грубост, като Ви задавам този въпрос. Не ви отговорих във въпросната тема, тъй като го сметнах за маловажно, но сега отбелязвам нещо, което с известни уговорки бих могъл да нарека "рецидив", а именно изказване без подчертана полза, съдържайки мнение, което надали би помогнало на когото и да било, освен евентуално на Вашето его.
Искрено се надявам останалите членове на форума да ме извинят за явно проявеното от мен невъздържано поведение, а вас, г-н Ватман, моля за запазване на вежливия тон, както и досега.

Thunder[?]
03.10.01 г., 01:50
Vatman (10-02-2001 16:59):
ThunderGuz (10-02-2001 01:09):

Г-н ТъндърГъс,

Г-н Ватман ако можете да четете най-отпред пише ХАРДУЕР!
Простете ми, че за миг излязох от разбиранията ви за хардуер-а и се "увлякох" в темата за мита и ДДС но не всички сме свикнали като вас да караме по релси.
BlaDeR мерси за подкрепата :)

Vatman®
03.10.01 г., 12:57
BlaDeR (10-02-2001 23:03):
Г-н Ватман,

Извинете, че се намесвам, но бих искал да отбележа, че въпросът на г-н ТъндърГъс би могъл с известни уговорки да се обсъди и в текущия форум, изхождайки от идеята, че той не е пряко заинтересуван от предложения от търговско естество ...

Г-н Блейдър,

Извинявам се, ако постовете ми са ти се сторили нахални и груби. Въпроса за фотоапарата е принципен и според мен е по-подходящ за темата Далавери, а за това, че става дума за хардуер и по това можи да се спори, защото всеки апарат, съдържащ електроника може да се напече хардуер, напр. мобилните телефони, така, че трябва ли да задръстваме форума с обяви за моб. телефони?

По въпроса за Half Life:

Разбира се, че не всички игри са ми лицензни, но това е така, защото където живея (в България) няма мрежа за продажба на такива игри, напр. скоро се опитах да си купя легално Serious Sam и се оказа, че няма как. Но да не задълбаваме още ...въпроса пак е принципен... важното е не какво е положението, а какво трябвя дя бъде, нали искаме да ставаме бели хора? Или не е така?
Освен това купуването на легални продукти поддържа всяка индустрия жива. Това е същото като да работиш и да не ти заплащат труда... Съгласен ли си да работиш при това условие?

Още веднъж се извинявам специално на теб...

BlaDeR
03.10.01 г., 18:03
Vatman (10-03-2001 11:57):
Г-н Блейдър,

Извинявам се, ако постовете ми са ти се сторили нахални и груби. Въпроса за фотоапарата е принципен и според мен е по-подходящ за темата Далавери, а за това, че става дума за хардуер и по това можи да се спори, защото всеки апарат, съдържащ електроника може да се напече хардуер, напр. мобилните телефони, така, че трябва ли да задръстваме форума с обяви за моб. телефони?

По въпроса за Half Life:

Разбира се, че не всички игри са ми лицензни, но това е така, защото където живея (в България) няма мрежа за продажба на такива игри, напр. скоро се опитах да си купя легално Serious Sam и се оказа, че няма как. Но да не задълбаваме още ...въпроса пак е принципен... важното е не какво е положението, а какво трябвя дя бъде, нали искаме да ставаме бели хора? Или не е така?
Освен това купуването на легални продукти поддържа всяка индустрия жива. Това е същото като да работиш и да не ти заплащат труда... Съгласен ли си да работиш при това условие?

Още веднъж се извинявам специално на теб...

ОК, разбрахме се :)
То и аз не съм модератор, че да споря с теб по тези въпроси, но просто ми се стори, че някакси конкретно тези твои изказвания бяха малко глупави.
За софтуера съм съгласен - но всички са наясно, че се въртим в омагьосан кръг, и никой не иска той да е човека, който ще се опита да го "изправи" (е, добре де, може би само Валерий :)). Аз бих си купувал легален софтуер, бих си плащал всички видове ДДС, ДПС, СДС, и какво още се сети човек :), стига държавата (в която в края на краищата отива всичко това) ми плаща нормална заплата. Е, аз не работя, но говоря принципно.