PDA

Виж пълна версия : Пасивно охлаждане на GеForce 4 MX440SE Axle

Joredos
26.12.03 г., 16:07
Понеже Axle са големи простаци и определено охлаждането им е по-критичния минимум и въпреки,че съм с друг кулер за тази видеокарта,за която пиша,но почва да ме дразни шума.Замислям се за проект на пасивно охлаждане.За ГПУ охладител съм нарочил стария ми цулер от медочиното ми.За паметите ми ще използвам друг такъв,но интересното идва.Препоръчаха ми да ходя да ми го режат на лазер,но аз си държа на старата ножовка :D .Друг въпрос ми е как да разбера дали добре се охлажда и дали е по-добре е от сегашното ми кулерче от сигнатурата ми?Как да залепя радиаторчетата по паметта и на самото ГПУ?Клокването на тази карта до къде стига?Как при евентуален неупех да махна(отлепя) радиаторчетата от паметта?

bay_ignat
27.12.03 г., 17:29
taka zna`i po princip do kolkoto znam po referenten dizain na nwidiq gerorce 4mx 440 e s pasiwno ohlavdane.Zna`i kak da go nareve[ pretpolagam si znae[ taka `e po`wam s towa kak da go zakrepi[ gotowiq radiator wyrqnt 1 s termo lepenka ako nameri[ ot nekade w koeto silno se symnqwam wyrqnt 2 slaga[ termo pasta w sredata i `etri kapki kanakolit w `etrite kraq na radiatora ostawa[ da isyhne i gotowo warqnt 3 s dwustrano tikso ne go prepory`wamama pak e warqnt warqnt 4 termo pasta na radiatora gleda[ da e po gysta pritiska[ i go umotaw[ hubawo s lastici.Nai dobre polzwa[ warqnt 1 ili 2 prosto za da ne bere[ qdowe.kak da gi otlepi[ emi primerno s korda mevdy radiatora i `ipa i leko leko ...
PP zna`i pyrwo ako slovi[ pasiwno ohlavdane kakto si go ubqsnil `e iska[ da go naprawi[ mnogo trudno ]e neaprawi[ nekyw klok powe`e ot 5%