Виж пълна версия : Кое е НАЙ-Доброто (само за маняци)???
pesho00
25.12.03 г., 18:07
Чета много но май не разбирам та нека чуя и Професионалното ви мнение - кое е по добро като ПЦ за www и игри П4 (ЕЕ и т.н.) или А64 (FX и т. н.). споделете с мен своя опит (и просто мнение) като имате в предвид производителност но също и цена!
Поздрави
П.С. Честита Коледа
Dark Skywalker
25.12.03 г., 18:08
Това веднага го пращам в "Прекалено често задавани въпроси".... :rolleyes:
GeniusLoci
25.12.03 г., 19:16
Аз на твое място Дарки бих го затворил - и без друго тук има само 3-ма без Моллов, които са сигурни кое е по или най....
pesho00
26.12.03 г., 01:06
Много Умно Щом не знаеш и другите да не знаят. Щом има поне 3-ма все някои мойе да каже мнение. Мен темата ме интересува (затова съм я постнал значи...) и ако някои можеше да ми даде акъл - мнение щеше да ми помогне обаче
Dark Skywalker го пемести в раздел които много малко хора четат т.е. никои няма да отговори (аз търсих подобни неща но не намерих затова постнах).
А според мене въпроса му е точно тука мястото. Откога процесора има значение в WWW? Страниците ще ти се отварят еднакво бавно независимо дали си на 1, 2,3 или 4 гигахерца. Всичко зависи от качеството на интернет връзката ти. А за игрите както се досещаш сам по-важна роля играе видеокартата, а не процесора.
Ако искаш отговор задай по-конкретен въпрос.
Бих заложил на P4 EE . По-бърз , доста по-скъп , мое мнение, това е :) .
pesho00
26.12.03 г., 02:48
lini за интернета си прав (аз прост казвам за какво ползвам компютъра) но за игрите искам да те видя с radeon9800XT на celeron на 600 как ще "фучищ"
lini за интернета си прав (аз прост казвам за какво ползвам компютъра) но за игрите искам да те видя с radeon9800XT на celeron на 600 как ще "фучищ"
ами много просто - ще фуча със същата скорорст с която и ако бях с процесор на АМД за същите пари, които струва Селерон 600.
Какво исках да ти кажа, ама ти не разбра май е, че няма голямо значение дали имаш АМД или Интел за $100-200-300-400.... Колко ти струва видеото е по-важно за игрите, a колко плащаш за интернета е по-важно за WWW.
pesho00
26.12.03 г., 04:09
Лини Ти маи не разбра аз не искам да повдигам въпроса АМД или Интел (имал съм и от двете фирми защото в различните моменти едните или другите са едни гърди напред). Въпроса Беше кое е най добро в ДАДЕНИЯТ момент (сега) като производителност (и пари естествено) А64 FX изглежда МНОГО добре но АМД ще сменят сокета скоро, използва регистрирана памет (по-скъпо и по-трудно за намиране ...) докато П4 ЕЕ Въобще май не може да се намери (поне у нас), Прескот излиза до месец-два...
Това беше моя въпрос, а не аз съм фен на АМД или Интел и даваите да се тепем (словесно) тук. Аз дори се замислих за Xeon но очевидно в момента това е едно СКЪПО И БАВНО решение.
Е Мир да има, исках да се посъветвам ама не стана.
Весели празници;)
Dark Skywalker
26.12.03 г., 08:26
И какъв е смисълът да знаеш кое е най-доброто в този момент?!? Тръгнал си да пазаруваш ли, що ли? Или питаш, колкото да не заспиш от отегчение?
:rolleyes:
Преместих ти въпроса в този раздел, понеже е глупаво зададен и не може да му бъде даден еднозначен отговор. Само за да илюстрирам:
Ти питаш: Кой процесор е по-добър за WWW?
За да ти отговоря, аз питам: какво по-точно във WWW?
- Разглеждане на сайтове? Какви сайтове?
- Работа като сървър? На какво съдържание?
- Разработка на Web приложения? Какъв тип?
- Обработка на видео за публикуване в WWW?
Ти питаш: Кой процесор е по-добър за игри?
За да ти отговоря, аз питам: какви игри?
- 3D FPS?
- RPG
- Strategy?
- ...
При толкова плоско зададен въпрос не виждам колко смислени отговори ще получиш. Въпроси от типа "Кое е по- по- най-" могат да получат еднозначен отговор само при малките деца. За останалите светът не е нарисуван само в черно и бяло....
Ей човека е тръгнал на пазар и се допитва до форума ,а някои му развалиха темата :( .
pesho00 ти сам го каза в момента е доста неизгодно да си вземаш хай енд процесор :) по-добре изчакай 2-3 месеца.
Използвай П4 2,6@3,6 докато дойде прескот и тогава е ясно :) .
Ти пък на какъв пазар е тръгнал?:D
Ако мислиш, че така лесно се пазарува процесор за $1000
Ами принципно както и да се гледа откъм отношение цена/производителност, и двете платформи не си заслужават да изсипеш един чувал с пари ($600-700 в повече) за да получиш 10-15% подобрение;)
Originally posted by pesho00
Аз дори се замислих за Xeon но очевидно в момента това е едно СКЪПО И БАВНО решение.
Е Мир да има, исках да се посъветвам ама не стана.
Весели празници;)
Аз си помислих ,че pesho00 наистина иска да купува конфиг. в момента !
Мир да има :) .
Абе хора ако pesho00 е спечелил от коледната лотария и иска да си "инвестира" парите в машинка си е прав да пита. Дали е питал смешно или не е друг въпрос, но човека който има желание ще му отговори. В случая това съм аз. Пеши айде вземи едно FX за теб и едно ЕЕ за мен. Пък ти обещавам ще тестваме по цял ден. По-добрия остава за теб, а другия.. по-бавния ще му се прежаля за мен. Весели празници!
pesho00
27.12.03 г., 03:39
Благодаря на всички които си дадоха мнението.
Относно "правилмо" зададеният въпрос - ако исках да знам точно колко FPS прави дадена конфигурация ще прочета ревю в anandtec, TomsHardware и т.н. а не ще питам "драки" исках различни хора да си кажат субективното мнение (да света е сив) пък можеше и да стане интересно и дано да мога да си купя нещо подобно (П4ЕЕ, FX, Прескот ...) а горе написах само за маняци защото наистина това е само за маняци "нормалните" не дават много пари за 10-15% по бърза машина (ако въобще се занимават с компютри;) маняците дават и още как.
Поздрави на всички "НЕнормални" (като мене) които си харчат парите за такива "глупости"
Мир
Авторски права на vBulletin