PDA

Виж пълна версия : Истина ли е?

gorgar
23.12.03 г., 23:50
Проблема е следния:
Използвам setiathome заедно с setihide.
Когато бях с win98 един WU pc-то ми правеше за 4 часа, а като пуснех 2 WU наведнъж за близо 8 часа.
Сега си сложих WinXp - 1 WU - 4 часа,
и о чудо като вървят наведнъж 2 WU пак 4 часа.
Истина ли е това?
MB - 7VRX
CPU - Palomino1800+
Ram - 512 MB
Другите части май не са важни за setiathome :)

ChiefA
03.01.04 г., 14:47
Ami ne mi se vqrwa da e istina

gorgar
03.01.04 г., 14:49
Originally posted by ChiefA
Ami ne mi se vqrwa da e istina
И на мен не ми се вярва :)
Но това значи че XP нещо лъже seti.

StillOpossum
13.01.04 г., 12:41
Провери на logfile>analyse и кажи какво е средното време. Аз като пусна 2 WU средното време е повече от колкото само на едно, при това на различни платформи само май на Р4 с НТ има някакво подобрение или поне са съпоставими времената.
Ако някой има наблюдения за времето за пресмятане на 1 WU и 2 WU едновременно на един процесор да каже.

StillOpossum
13.01.04 г., 12:50
А да забравих да попитам на РІІІ 450Мхц 1 WU се пресмяташе за около 13ч. ± 30мин. (по скоро +) сега на селерон1000 времето пак е същото при това на 3 компютара (с еднакви конфигураций) на мен не ми се струва нормално. Някои има ли някакава идея за причината, все пак са 550Мхц разлика.

Quan
13.01.04 г., 16:12
Някои има ли някакава идея за причината, все пак са 550Мхц разлика.

Ами причината се казва Селерон :)
Сериозно - не може да сравняваш орязания селерон с пълноценен Р3.

Чернокрилия
13.01.04 г., 18:22
Хич да не ти пука ..... на Целерон@1700 не е много по-добре:10-12 часа, а според юнита може и повече

Селерон@ 500 - около 20-24 часа ...
Жив т@шак са тия процесори ... за никав чеп не стават

alexz
13.01.04 г., 18:35
това е от НТ базираната ОС...

ХР-то му дава (отчита) само РЕАЛНО използваното време на процесора, не е АСТРОНОМИЧЕСКО... :)

т.е. 2та юнита ще се смятат за 2х време от колкото един, но сети си мисли че е само 1/2 :) аме кой разбрал, разбрал... :)

gorgar
13.01.04 г., 23:21
Originally posted by alexz
това е от НТ базираната ОС...

ХР-то му дава (отчита) само РЕАЛНО използваното време на процесора, не е АСТРОНОМИЧЕСКО... :)

т.е. 2та юнита ще се смятат за 2х време от колкото един, но сети си мисли че е само 1/2 :) аме кой разбрал, разбрал... :)
Разбрахме те :)
Но и сами се досещахме!

gorgar
13.01.04 г., 23:23
Originally posted by Quantum
Ами причината се казва Селерон :)
Сериозно - не може да сравняваш орязания селерон с пълноценен Р3. Нещо не ти работи табелката :)
Наистина съм с winXP но IPто не е вярно :)

Quan
14.01.04 г., 14:17
Нещо не ти работи табелката
Наистина съм с winXP но IPто не е вярно

Хохо :) Откъде да го знам кога работи и кога не:) Това е някакъв джава скрипт. Макар че си мисля, че ако си с реално айпи и не минаваш през прокси, то следва да показва твоето:)

astromi
15.01.04 г., 11:04
Originally posted by Чернокрилия
Хич да не ти пука ..... на Целерон@1700 не е много по-добре:10-12 часа, а според юнита може и повече

Селерон@ 500 - около 20-24 часа ...
Жив т@шак са тия процесори ... за никав чеп не стават

За графичният клиент ли става въпрос, че при мен с текстовият на Селерон 800 ми дава 8-9 часа :)
А ако го издуя до 1100 времето пада до около 7 часа :cool:

П.П. На Селерон 500 мисля, че ми даваше 10-11 часа...

Чернокрилия
15.01.04 г., 11:38
Originally posted by astromi
За графичният клиент ли става въпрос, че при мен с текстовият на Селерон 800 ми дава 8-9 часа :)
А ако го издуя до 1100 времето пада до около 7 часа :cool:

П.П. На Селерон 500 мисля, че ми даваше 10-11 часа...

УПППППППППППССССС
Извинявам се, в темата става дума за СЕТИ, а аз съм дал времената за UD Agent-a

За СЕТИ - с графичния клиент ми смяташе един унит за 35-40 часа /четиридесет, не съм допуснал грешка/ на Селерон@ 1700
с текстовия за около от 8 при положение, че ползвах компютъра за офис работа, ако го оставя да смята само СЕТИ предполагам че ще е около 6.5-7 часа...

Това в графичния клиент що правеше така идея нямам, изчаках да минат 4-5 юнита да съм сигурен, че не е било просто крив юнит, а наистина за толко си ги смята

Quan
15.01.04 г., 13:00
Това в графичния клиент що правеше така идея нямам, изчаках да минат 4-5 юнита да съм сигурен, че не е било просто крив юнит, а наистина за толко си ги смята
С графичния си е така просто - щом с конфигурацията долу ми даваше 6-7 часа на юнит...
А Дюрон 1200 с РС133 в CLI го прави за 5ч и 20ина мин.

gorgar
15.01.04 г., 22:02
С графичния си е така просто - щом с конфигурацията долу ми даваше 6-7 часа на юнит...
А Дюрон 1200 с РС133 в CLI го прави за 5ч и 20ина мин. Много ти бърза машината :)
На мойта машина става за 4 часа.

Quan
23.01.04 г., 14:07
Много ти бърза машината
На мойта машина става за 4 часа.
Е, имам някакъв напредък оттогава:) Това беше на първите ми юнити :)
П.С. Я кажи как го правиш това "Originally posted by ...", че и италик на всичкото отгоре? На ръка ли го пишеш или е някакъв трик на VB?

Fo
23.01.04 г., 14:25
П.С. Я кажи как го правиш това "Originally posted by ...", че и италик на всичкото отгоре? На ръка ли го пишеш или е някакъв трик на VB? С бутончето quote, ей тука долу в дясно. :ghi:

Metanoia
23.01.04 г., 14:26
П.С. Я кажи как го правиш това "Originally posted by ...", че и италик на всичкото отгоре? На ръка ли го пишеш или е някакъв трик на VB?
Както четеш това, точно под поста ми има един бутон "Quote". Цъкай там. ;)
А курсив се прави между [ i ] и [ / i ] таговете.

Quan
23.01.04 г., 14:31
Originally posted by Fo
С бутончето quote, ей тука долу в дясно. :ghi:
Originally posted by Metanoia
Както четеш това, точно под поста ми има един бутон "Quote". Цъкай там. ;)
А курсив се прави между [ i ] и [ / i ] таговете.
АХААААА..... :) :) :cool: :cool:
10х
То нали си знаем, че който си няма глава, си има крака:cool: :cool:

StillOpossum
27.01.04 г., 10:52
Само за инфо на IBM RS6000 PowerPC 333Mhz един юнит отлита след около 30ч. (тово във връзка и с драгия топик за сети и Линукс), РІІ на същата честота се справяше за около 10ч. по-бързо до колкото си спомням (с Вин ХР). Много ми е интересно как се държи СЕТИ при по-екзотични машини и ОС различни от Виндоуз, то е ясно че не става за бенчмарк но все пак е интересно. Някои с Barton 2.3Ghz и ком. ред версията (ако има такав) може ли да каже за колко време му се премята един юнит, при мен минава за 2:27~2:28ч. при 256КВ кеш, не ме си вярва да е същата история като селероните.

ktsolov
05.02.04 г., 23:22
Разликата между Целерон и Пентиум според мен идва от големината на кеша и дължината на опашката...

Например при мен П4 на 2,4Г с текстовия клиент ги прави средно за 3:15 мин. На лаптопа Центурино на 1,4 ги прави за 2:45 средно... А като се има предвид, че центуриното е на базата на П3, но с 1МБ кеш и по-дълга опашка, това явно си оказва значение... Предполагам, че не само при сети де :))

Valeri
06.02.04 г., 02:19
Originally posted by ktsolov
Центурино...

А? Ако имаш предвид Intel Pentium M Processor (Banias), част от Intel Centrino Mobile Technology, тогава този процесор няма нищо общо с Intel Pentium-III Processor.

StillOpossum
06.02.04 г., 11:44
Intel Pentium M май си е отделна разработка нешто средно между 3 и 4. Заради тоя кеш ми е интересно как върви сети на Бартон да разберем как е и при АМД процесорите