PDA

Виж пълна версия : Plextor DVD-R/RW+R/RW PX708A

GrigorBG
20.12.03 г., 13:07
Коментари, мнения и забележки тук :)

Самото ревю можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/plextor/px7081.html)

lini
20.12.03 г., 14:00
Добро ревю. Щеше да е още по-добро ако имаше тестове на малко повече медии. За мене качествения запис е по-важен отколкото скоростта ;)
DVD+-RW ми се ще да разбера как ги пече.

GrigorBG
20.12.03 г., 14:57
Ейй.. забравил съм да ги сложа...
Има и тестове на DVD+RW, ама ..

Сега нямам техническа възможност, но до 2 дни ще са горе.

DMM
20.12.03 г., 19:29
Григоре,аз съм върл фен на PLEXTOR,не бих се поколебал ибез да чета ревюто ти_НО - цената???

tr3x_bg
21.12.03 г., 01:33
Imeto e Nikola Dyrpatow ne Nikola Derpatow :D :D :D

DMM
21.12.03 г., 20:23
Някой знае ли каква е цената на това чудо?
Григоре?

lini
21.12.03 г., 20:49
към 300 зелени

GrigorBG
21.12.03 г., 22:08
www.vali.bg - там има информация за цената.

Съжалявам че не отговорих веднага, но поне по празницит предпочитам да не сядам пред PC.

Видях грешката с името - утре щом седна пред моя компютър ще я оправя.

V I P E R
22.12.03 г., 09:58
Браво Григоре. Много приятно ме изненада тази сутрин. Определено си се постарал с ревюто.

Сега остава да събера пари и да допълня колекцията си от Плекстори :).

GrigorBG
22.12.03 г., 10:27
Mani ama i az iskam... ako ne trqbwa[e da wzimam zimni gumi ]qh da si naprawq poradak, ama sega ]e se nalovi da `akam po-dobri wremena

V I P E R
22.12.03 г., 11:26
Originally posted by GrigorBG
Mani ama i az iskam... ako ne trqbwa[e da wzimam zimni gumi ]qh da si naprawq poradak, ama sega ]e se nalovi da `akam po-dobri wremena
Абе в БГ е така. На запад тази писачка е поне 30% по-евтина от тук. Тези от Вали няма ли най-накрая да се усетят малко че тука хората взимат толкова пари за месеца колкото хората в чужбина за ден.
Аз бих си я взел още сега на лизинг ... питах и това ама като сметнах колко ще излезе с оскъпяването направо ифаркт щях да получа :(.
Нищо ... ще чакаме да падне цената или да забогатеем малко :). Следващата година ще има бум на такива устройства и цените би трябвало да се смъкнат малко. То вече и БГ има привлекателни оферти ... НЕК 1300 модела е около 150-170$.

GeniusLoci
22.12.03 г., 16:57
Абе нек-а е евтин, но Гришата нещо не го хареса особено...

V I P E R
22.12.03 г., 17:33
Originally posted by GeniusLoci
Абе нек-а е евтин, но Гришата нещо не го хареса особено...
Е той че е далече като качество от Плекстора никой не говори. Аз просто споменах че има привлекателни оферти и че Вали трябва да си преразгледат малко цените :).
Иначе НЕК-а какво му е ... върши работа. Имам 3-ма приятели с такива и засега са доволни, а тук в форума има още поне 5 човека с такава и никой не се е оплакал.

GeniusLoci
22.12.03 г., 19:39
Григор да обяснява - аз само реакцията му видях ;) :D

BeaZTiE
22.12.03 г., 20:06
210 евро е в италия без ддс.. за мен трябва да е към 200 :) все пак тук е доста по-скъпо отколкото в .бг
отдавна съм забелязал, че търговците са направили евро=долар и хич не им пука, че хората виждат каква е разликата в цената спрямо долара.. т.е. явно бедняците като мен само я виждат.. то знае ли човек..

edit
смених 220 евро на 210 - техническа грешка

GrigorBG
22.12.03 г., 21:00
NEC-а наистина е по-тънък, но е и почти толкова по-зле.
1. Няма DVD+R 8x запис, а това най-ми допадна.
2. Ще има ревю до няколко дни и ще видите какви са му показателите при четене.

А и Plextor първи пускат 8х устройство и е нормално да е видимо по-скъпо от отстаналите 4х.

lini
22.12.03 г., 21:51
Може да погледнете ревютата на http://cdfreaks.com/ . Доста добре си вършат работата там според мен. Намерили са някакъв начин да тестват качеството на записаната DVD медиа, който не твърдят, че е достоверен 100%, но поне се открива някаква закономерност. Важно е да се знае коя печка с коя медия се разбира най-добре за да не трябва юзърите да си играят guessing game с различните марки. Аз като записвам ЦД обикновенно е за архив и хич не ме интересува дали ще чакам 10 минути повече. Важното е след няколко години като ми се доиграе играта например, да извадя ЦД-то и да работи.

ljubo87bg
23.12.03 г., 11:39
stra[no rev\ - `akam s netyrpenie da se wyrne edin frend ot kanada i da mi donese podarycite, koito sym si pory`al...ako posybera parici do togawa, move i twa da go dobawq kym listata

PP Ako nqkoj se interesuwa ot ne6to, koeto move da se nameri w toronto ot `owek, deto i haber si nqma ot komp\tri, da mi pm-wa s artikuli i az ]e se postaraq da gi dobawq w listata

beherit
29.12.03 г., 16:38
И докато всички се чудиме с маеме колко е велик "господин" Стоичков и къв е разбирач и кви жестоки тестове прави на супер машината си в къщи той сигурно ни се присмива. Всъшност момчето просто знае английски и явно ниама кво да прави и се рови в нета повечко. А сега за всички [URL=http://www.cdfreaks.com/article/121/5]ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ[URL]

beherit
29.12.03 г., 16:39
И докато всички се чудиме с маеме колко е велик "господин" Стоичков и къв е разбирач и кви жестоки тестове прави на супер машината си в къщи той сигурно ни се присмива. Всъшност момчето просто знае английски и явно ниама кво да прави и се рови в нета повечко. А сега за всички ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ (http://www.cdfreaks.com/article/121/5)

Steve
29.12.03 г., 17:07
Originally posted by beherit
Всъшност момчето просто знае английски и явно ниама кво да прави и се рови в нета повечко.

Ей наглец поне прегледай по-внимателно статията която си посочил, а ако не разбираш нищо от записвачки по-добре да си мълчиш май. Всички статии на тази записвачка (те са поне 10-на из нета) са горе долу същите бре. Нали се тества с един и същи софтуер. Аз бих се учудил ако беше написано нещо по-различно. Пък и да беше цитиран превод, все някаква работа е свършил за разлика от теб (има и незнаещи английски - какъвто май си, след като не правиш разлики)!!! А и не знам защо трябва да си повтаряш поста???

На който не му изнасят ревютата - прав му път. Ей човешката завист е ВЕЛИКА!!!

Dark Skywalker
29.12.03 г., 17:28
И къде по-точно видя приликите между "оригиналната" статия и статията на Григор? В спецификациите на устройството ли, що ли?

Айде у лево.... :rolleyes:

GrigorBG
30.12.03 г., 00:04
Незнам от къде да започна..... до сега такова нещо по този начин НИКОЙ не ми е казвай и не мога да ти опиша как се чуствам.....

1. г-н. Стоичков НИКОГА през живота си не е преписвал ревю и НЯМА намерение да го прави!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. г-н. Стоичков предпочита към него да се обръщат на малко име - Григор. Не ми харесва лицемерното фамилиарничене и няма навик да го практикува!!!!!!!!!!!!!!!!
3. г-н. Стоичков - Григор те кани най-официално в офиса на хардуерБГ да видиш как се провеждат тестовете, как и кога си пишем статиите и всичко друго каквото те интересува.
Най-искренно те моля да дойдеш или поне да се обадиш - ненавиждам да ме клеветят и после да се крият - нямам шанс да се защитя.
Не хапя, не съм лош човек и лошо няма да ти сторя - просто ела и виж.

Иначе отновно ревютата заради теб малко информация от кухнята:

- Аз нямам наеика и търпението да чета чужди ревюта. Просто не издържам... дори на мойте не мога сам да си направя корекция на грешките, защото се нервя като рябва да ги чета бавно и внимателно.
- Единственото нещо което се гледа от запад и се превежда при нас е:
- спецификации на продукти - тях дори избягваме да ги превеждаме.
- Обяснения за определени архитектури - пресен пример е старото ревю за Киро 2 картата. Няма как да обясниш нещо с свои думи без да го прочетеш. Прочетохме официалното становище на ST Micro, PowerVR, както и няколко ревюта и от всички тях извадихме само ОБЯСНЕНИЕТО какво е Тайл рендеринг, как работи и какви са му предимствата. Ако за теб това е препис АЗ и колегите ми сме преписвачи.......

А относно това ревю:
Да тествам тази записвачка ми струва не по-малко от 80лв. Не се хваля, не се оплаквам, но мисля че не е малко за нещо което НЕ ми се плаща и се прави само за слава.
36лв от тях са лично мой грешен разход - взех под наем DVD с Terminator 3 за тестовете и забравих да го върна.
Купих 10-тина различни медии.... записах едни и същи файлове с тях за да видя как се държат - поне да ми бешще останал някой катро архив... ама не...
Пуснах медии нешуа. Не са лоши, ама DVD+R само на 2.4 скорот, а пише 4х.
Взех пайнър и нек DVD записвачки за да запиша по една медия и на тях - да няма проблем с Плекстор-а... не проблема беше в медийте... а тях съм си ги плащал - Виж колко струва една и го умножи по 10-тина.

В HardwareBG никога НЯМА да има преписано или фалшифицирано ревю!!!!!!!! НИКОГА !!!!!!!!! И ми е много неприятно когато някой, който хабер си няма как се пише и тества и какви жертви иска този процес говори без да мисли... а дори и се държи арогантно!

csdemo
23.01.04 г., 19:12
винаги ми дава NO SEEK COMPLETE като се опитам да запиша dvd с тази записвачка, някой знае ли на какво се дължу това.

GeniusLoci
23.01.04 г., 21:38
Хъм, на какви носители, с какъв софтуер, на каква скорост? Какво е "винаги"..

Божее, този горе не бях го видял, сигурно щото съм бил зает и аз да преписвам и да превеждаме с Гришата :lol: :ghi:

Георги
23.01.04 г., 21:50
Originally posted by GeniusLoci
...
Божее, този горе не бях го видял, сигурно щото съм бил зает и аз да преписвам и да превеждаме с Гришата :lol: :ghi:

Теб те знам че си преписвач :p ама пък къде го броиш Григорестия за преводач?!?!?! Muahahahahah Кажете още некой виц, този не беше лош! :lol: :lol: :lol:

Гунди=Шофер
Гринго=Преводач

BeaZTiE
25.01.04 г., 06:19
Originally posted by beherit
И докато всички се чудиме с маеме колко е велик "господин" Стоичков и къв е разбирач и кви жестоки тестове прави на супер машината си в къщи той сигурно ни се присмива. Всъшност момчето просто знае английски и явно ниама кво да прави и се рови в нета повечко. А сега за всички ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ (http://www.cdfreaks.com/article/121/5)

всъщност явно ти незнаеш английски... така като гледам какви съпоставки правиш... или незнаеш български... :rolleyes: то знае ли човек, къде може да ти е бъга... ходи питай психиатъра си, ако нямаш такъв и неможеш да си позволиш виж там, потърси да ти назначат служебно :o

gkirilov
25.01.04 г., 16:35
Originally posted by BeaZTiE
210 евро е в италия без ддс.. за мен трябва да е към 200 :) все пак тук е доста по-скъпо отколкото в .бг
отдавна съм забелязал, че търговците са направили евро=долар и хич не им пука, че хората виждат каква е разликата в цената спрямо долара.. т.е. явно бедняците като мен само я виждат.. то знае ли човек..

edit
смених 220 евро на 210 - техническа грешка

Za]oto se pla]a DDS zadylvitelno ;). Koeto e razlikata mevdu dolar i ewro. Pone az taka si go obqsnqwam.

BeaZTiE
26.01.04 г., 16:48
тц..
говоря за цена без ддс.
аз ддс не плащам.. т.е. плащам, но ми го приспадат от данъците.

Demonaz
29.01.04 г., 00:42
Тоя няма ли си работа, че се занимава да пише глупости. Я като си голям майстор седни напиши нещо бре. От три години бачкам с Фотошоп, а с Corel от версия 3 насам и не веднъж съм правил опити без успех, камо ли да се захвана с хардуеърен тест. Вземи мисли преди да пишеш тъпотии.......

no comment

csdemo
30.01.04 г., 06:33
Имам PLEXTOR 708A firmware 1.04
Проблемът е следният:
записал сам около 100 диска
на такива носители:
traxdata от 2.30лв.
printable от 1.40лв.
maxell от 3.80лв.
multidisk от 2.80лв.

използвам nero-то което върви към комплекта със записвачката...
около 80% от дисковете не се четат коректно след запис...
кажете записвачката ли е кофти носителите или програмата, пробвах много различни комбинации все един и същ проблем, дисковете си цепат гадно после като ги гледам, направо ебати набутката с 550 лв. а със същите носители на Pionner A05 дисковете си работат идеално както и с TEAC w50 е кажете ми сега по-разбирачите щото то направо е егати базика Plextora да прави такъв браг.

GrigorBG
30.01.04 г., 07:11
Проблема може да е на много места все пак... мислил ли си че може да имаш яд със самия компютър ?
Тъпо е, но един познат има много интересен проблем:
Интел 845, процесор и т.н. без никакъв клок.
DVD-R записвачка ( не помня марката ).
Под Милениум записава без ядове, но само до 4Г - нормално е.
Под WinXP записите стават с грешки....

Чакам да ми донесе компа да видим къде е проблема.

А ако все пак е дефектна твойта - нали си има гаранция?

Extreeme
30.01.04 г., 12:34
Аз пък си купих, вече стана 2 месеца, ДВД записвачка Teac. Обаче много проблеми с българските дискове и Princo, пишат се на 4х - няма грешка, обаче после се четат само на писачката :( Проблем няма, когато носителят е Verbatim, Teac или TDK. Единствено съм случил на хубави български дискове - бяха едни без никакво покритие "голи" и те се пишеха и съответно четяха навсякъде, обаче вече ги няма. След това смених биоса на писачката с този на Pioneer 106D и познайте...същата работа. Лошото е, че неможе да се върне оригиналния биос на Teac т.е. гаранцията е отпаднала най-вероятно, но поне още работи :) Та това е моят опит с тези дискове. Пробвал съм Неро 5 и 6, както и програми на други фирми, съответно и под различни операционни системи - резултата си остана без промяна.

csdemo
30.01.04 г., 15:48
еми аз съм с WINXP. и писачката я пробвах на друга машина и там така прави, обаче и там имаше WINXP, не знам дали може да е от windows-a еначе машината ми е Barton 2500+ , Gibabyte kt400+ 512ram, незнам много странно, а пък не ми се сменя windows-a заради писачката и то само да проверя. Ако някой има същият проблем нека каже как се е справил.
А пък има и още един проблем като му вкарам носител x2 не иска да го записва дава "no seek complete" ОБАЧЕ RW-та пише и се четат на всякаде просто не ми се вярва да е от писачката.

V I P E R
30.01.04 г., 16:08
csdemo ако си инсталирал nVidia IDE драйвера го махни и пробвай ка кще се държи писачката след това. Ако не знаеш как да махнеш само ИДЕ драйвера пиши тук и ще ти обясня подробно.

РАЯ
17.04.04 г., 01:36
Това е най-ужасната покупка която съм правила. Нямам понятие как се държи на тестовете заради които толкова я хвалите,но на практика е кошмар. От няколко дни я имам и направо се побърках. Не ме е яд че се набутах толкова много с цената, колкото на това,че никога не съм сигурна дали двд записа е станал. А за сега съм направила само 2 диска които стават за гледане и слушане. Получава се проблем най-често 10-15 минути преди края на това което записвам. В къщи сме маниаци на тема качествен звук и за това се интересувам единствено от музикални ДВД-та. Е имам и няколко филми -класика,но когато реших да я купя имах предвид да си направя една наистина добра музикална колекция. В интерес на истината 2/3 от диска става перфектен като видео и като ди ти ес аудио. Но след това започва някакво зацикляне. Картината се накъсва,появяват се квадратчета ,а звука изчезва.То на практика всичко изчезва а ДВД плейара направо се самоизключва когато реша да прогледам кокво съм направила. Пробвала съм на поне 5 стационарни ДВД плейара от различни марки и винаги е едно и също,така че в никакъв случай вината не е в ДВД плейара ми.Не изключвам, проблема да е в моето незнание. Така например трябваше да скапя 16 DVD-r optical storage за да ми просветне,че e "под достойнството" на Plextor px 708 a да записва в/у тази медия. Сега в момента пробвам с принко, но май и тях не ги харесва.Така, че за втори път трябва да се набутам в цената-този път за скъпи медии. Въобще ,както виждате яко съм прецакана,и не питая никакви добри чувства към Плекстора. А това че пишела с по-голяма скорост въобще не ме грее. За мен е важно да си направя качествен запис и мислих,че плащам точно за това, но уви. Моля, ако някой пече с този модел да ми каже каква медия ползва и има ли моя проблем. Бих искала да разбера и защо не успявам да направя запис от хардиска си ,а само когато копирам директно от ДВД-Р. Явно има някакви отметки, които не взимам под внимание. Предполагам,че в случая вината е само моя. За да е по- ясно ще поясня. Един и същи записан със записвачка ТИК ДВД-р го копирам дирекно без да го свалям в харда на компютъра и се получава/вярно само в 2 случая до сега/ Когато обаче същия този компресиран запис е качен в харда и се опитам да го сваля нищо не се получава. При гледане готовия ДВД-Р тръгва за много кратко,излиза менюто и толкова. А често дори и меню не се пявява. Май не се изразявам много ясно. Но ако някой реши да помага по-късно ще се обясняваме . А сега смятам да прецакам още няколко ДВД-Р/защото съм сигурна,че ще стане така за съжаление/

Steve
17.04.04 г., 01:56
Писачката си е идеална, но с хубави медии (Verbatim 4x). Имам я от ноември миналата година и досега развален диск няма. Пиша на Verbatim и Samsung (дискове на цена под 4 лв. наистина са "под достойнството" на Plextor px 708А), има си хас да се доверявам на дискове за около 1 лв. при писане на около 4 GB данни. Всичко се чете навсякъде, даже писах DVD дискове с игри за Sony PS2 и работят (досега са записани 50 DVD +/-R и RW, и 150 CDR и RW).

Провери с коя версия Firmware е устройството (1.05 имаше подобни на описаните проблеми и го махнаха от страницата на Plextor), update to v. 1.06 (записва нормално и някои по-лоши медии).

За аудио запис задължително пишеш на скорост max 4x.

Nero версията която идва с писачката не е добра - трбва да е с 6та версия, лично аз в момента съм със 6.3.16.

За копиране от харда проблемите май са софтуерни, дай малко данни за системата (hardware/sodtware?).

РАЯ
17.04.04 г., 02:56
Благодаря Steve За съжаление нищо не разбирам от компютри и firmware нищо не ми говори. Дори не зная къде да го търся. От седмица имам интернет и с доста неща не съм на ясно. Тук научавам толкова много ,че направо се шашкам. Все едно съм на друга планета или страдам от компютърен вампиризъм. Обикалям из форумите и се чувствам все по-глупава.
А нерото ми наистина е със записвачката и е версия 6.0.015 До сега съм писала само на 2х Не разбрах точно дали ме питаш за компютърната ми конфигурация, но ако е така ето я:

дъно-BIOSTAR M 7 VIT GRAND,VIA KT 600'ATX'FSB400'S-ATA RAID'ATA-133'AGX 8X,DDR400,ATA-133,USB2.0,LAN

ПРОЦЕСОР-AMD ATHLON XP2500+FSB 333MHz,Socket A/s370 Quiet 21.1 dBA

паметDDR 512MB400mHZ PC 3200 A-DATA

ТВЪРД ДИСК Seagate Barracuda 7200.7 80gb, Serial ATA 7200 8mb

PLEXTOR PX 708A 8X ATAPI, RETAIL
Когато си купувах компютъра изцяло се доверих на момчетата от фирмата. Обясних им за какво най-вече ще ми трябва и те направиха всичко останало. Исках само за да си щадя ДВД писачката да ми сложат допълнително СД и СД-ром Казаха,че не е нужно но аз настоях. Възможно ли е това да влияе по някакъв начин на Плекстора Него го ползвам само за музика на ДВД. За записи на СД-аудио ми сложиха СОНИ 52х IDE Bulk Но още дори не съм го ползвала, защото на старият компютър имам шест годишен дядо ТИК скъзи от който съм си много доволна. Е и аз не пиша кой знае колко много дискове. Между другото за аудио запис ползвам програмата на Easy CD creator. Ако си я инсталирам тук ще пречи ли на Нерото с което не съм свикнала.
p.p. Извинявам се но имам и още един въпрос. Мога ли да си направя ДВД ако изтегла АВИ файл и го преобразувам в Mpeg 2

Steve
17.04.04 г., 03:14
Start->Programs->Nero->Nero Toolkit->Nero Info Tool -> избираш Plextor 708A и тука гледаш в дясно горе пише Firmware Version 1.06 (при мен). Ако е по-малък номер, отиваш на www.plextor.com и от там си сваляш Update filе 1.06. Той сам си прави промяната, само иска след това да рестартираш компютъра.

Хубаво е DVD писачката да е сама на един IDE канал (затова питай във фирмата как е инсталиран - предполагам е в гаранция и има лепенка).

На 2х какво е писано (DVD дискове)? Аз ги пиша на 8х, а аудио CD пиша на 4х (тя писачката може да пише CDR до 40х).

А най добре като е в гаранция компютъра се обади във фирмата и им обясни проблемите.

РАЯ
17.04.04 г., 04:57
Steve,направих точно коквото ми каза. Сега съм с firmware 1.6 Беше 1.4 преди. Знам със сигурност че писачката е на отделен IDE канал/каквото и да означава това/, защото точно това коментраха и казаха ,че трябва да се направи ,когато поисках и СД-ром
Просто се страхувам да пиша на по-висока скорост. Да си призная дори на 3 от опитите пишех на 1х,когато се опитвах да свалям от харда и пак нищо не се получи. А когато копирах дирекно дадох дори скорост на четене също 2 ,а не максимум. "Страх лозе пази"Тогаво всички оптика-ли се прецакаха, но принко не. Сега ще пробвам да сваля едно ДВД на Нора Джонс. Между другото вкарвам с DVD Decrypter a компресирам с DVD95Copy .Добри ли са ? Пробвах да сваля една друга свободна програма/Не си спомням как се казваше ,но май звучеше като"Психиатър" за компресиране, но не успях. Явно нещо се беше скапало.
Благодаря ти много!!!. ;)

XM6002B
17.04.04 г., 09:27
Рая, проблемът ти не е в Плекстор - проблемни са боклучавите медии и все още "незрялостта" на технологията ДВД (поне в сравнение с CDR). Качеството но бланките се различава доста дори на дискове от един шпиндел. Моят съвет е да си купиш няколко различни бланки и да ги тестваш на 4х скорост. След като ги запишеш ги тествай с Неро CD-DVD Speed, ако записът е станал добре, кривите ще са много "красиви" и без пропадания, назъбвания и вълнички. По-нататък си купуваш само от тези дискове с добър запис.
Българските дискове рев. 2.01 и Мултидиск са едно и също - боклуци. От по-скъпите прилични са Траксдата, еПроформанс, ев. Праймдиск. Добри са и Benq - 2.70 левчета с кутия. По-скъпите са по-добри - общо правило :D за всичко.

Дано да си решиш проблемите!!

ПП ... имай пред вид, че всяка писачка си има предпочитания към дадени дискове, колкото и абсурдно да звучи.

>

РАЯ
17.04.04 г., 14:00
Просто нямам думи с които да Ви благодаря за помощта. Не знам от подмяната на firmware ли беше или от това, че смених медията ,но нещата вече при мен са перфектни. Записвачката наистина е супер:) Имам вече 6 прекрасни ДВД-та без никакви проблеми. Копирах всичко което ми попадна под ръка за да се уверя,че всичко е на ред и не се налага в понеделник да ходя до фирмата. Сега вече мога да се успокоя ,защото се бях превърнала на "луда калинка" Лягам да спя. За първи път от 5 дни!!!:o :o :o

Steve
17.04.04 г., 14:22
Лека дълга нощ.

-mitaka@ch-
21.04.04 г., 21:53
РАЯ, кажи каква беше тази медиа дето ти осигури спокоен сън ?

рая
08.05.04 г., 10:07
Навярно ще се отклоня от темата, защото проблема едва ли е в Плекстор-а,но не ми се обяснява пак на какво пека,.с каква „пекарка” и т.н.
Та....получи се доста интересна ситуация! Едино от най-качествените ми оригинални ДВД-та е на „Игълс”. Реших да си го пусна и на ДВД-Р. Получи се перфектен запис-картина кристал, а звука на ДиТи Ес направо те размазва. Пуснах си го на ДВД плейар „Паинер”.Всичко вървеше чудесно до 17 песен./общо са 18/....нея просто е нямаше!!! Реших, че може би при компресията по някакъв начин програмата я е изхвърлила защото оригинала е над 7 гб. и не е успяла да я събере на 4.7. Не ми се вярваше, но друго не ми дойде на ум. От 16 ДВД-то прескача на 18 песен без да се забелязва каквато и да е аномалия. Само, човек който знае,че трябва да има друга песен м/у двете може да усети ,че нещо не е на ред. Нямате си представа, какво беше учудването ми когато вчера докато си чистих и бях надула яко уредбата, прозвуча нещо познато. Погледнах си в екрана на ТВ-то и там си вървеше прословутата 17 песен с идеално качетво. Разликата беше ,че я бях пуснала на”Микротел”-нещастно ДВД плейарче/някаква жълта серийка/, на ¼ от цената на прехваленият „пайнер”. Естествено веднага прехвърлих на „Пайнера” с надеждата, че парчето ще се появи и там .....но уви. Ха сега,... някой може ли да ми каже какво става.... От вчера съм се залепила пред екрана и цяла нощ правя сравнения със всички ДВД-та които имам. Последната песен на „Пърпъл” също я няма....ама този диск съм си го купувала от другаде и песента липсва и на двата плейара.

GrigorBG
08.05.04 г., 11:39
Рая,
При тем има някаква ужасна аномалия... незнам какво мисли Стефан по въпроса, но като чета за последния проблем се чуствам матиран.......

Ако някой ден имаш време мини през офиса с машината - да я погледнем за няколко часа..

HOKUM
08.05.04 г., 12:12
Май е от Пловдив момичето,така че трудничко ще и бъде:D

рая
08.05.04 г., 16:53
Току що открих още едно оригинално ДВД/ама човек знае ли, но поне го купих кото такова/ Към края на 1.42мин "пайнера" разгражда за кратко образа и после си върви добре. Нищо такова не се получава, когато го пускам на "Микротел-а"... Ама започвам страшно да я уважавам тая машинка!... Явно нещо в "пайнера" сдава багажа. Само не мога да разбера защо ако е така , дефекта го дава винаги на едно и също място

antoni-1971
08.05.04 г., 18:19
Здравейте :) Макар че не е тук мястото имам въпрос който ме яде от доста време (за оправдание ще кажа че писах за проблема във форума но не получих отговор) Та : Nec ND 2500A , дискове OS - бели. С Nero (пробвах с 5х-не разпознава устройството затова 63х използвам) единствено мога да ги записвам на 4х ,записа става за около 20 мин. Пробвах и с други програми - дори и да задам 1х пак един диск се записва за 20мин. Гледам/чета че тези дискове ги пишете на 2х. Е - как го правите този номер не мога да затопля и това е :) BTW - пробвал съм и с преинсталация на winXP -същата работа. Някой с такава записвачка има ли подобен проблем ?