PDA

Виж пълна версия : Колко се вдига температурата ако перките са на 7V!?

Milanoff
20.12.03 г., 12:55
Ами общо взето въпроса е в заглавието на темата. Наясно съм, че много зависи от кутията, процесора, клока и т.н. , но ако може да дадете някакви резултати в градуси ще бъда много благодарен!

Малко данни:
1.В момента АМД 1700+@2000+, радиатор Spire 5T208B1H3T със перка Cooler Master SAF-B82 - температура 36С.
2.Захранване JNC 450W, не съм го отварял още да видя какви са радиаторите, но ако някой е правил такова, моля да постне как се държи на 7V и налага ли се слагане на други радиатори?

П.С. Ако темата не е за тук, моля модераторите да я преместят където и е мястото!

Milanoff
21.12.03 г., 14:32
Възникна втори въпрос: Как може да се направи датчика, на обороти да отчита и при 7V !? Има ли някакъв мод, който може да се направи? Моля ако имате някой линк, не се стеснявайте да го постнете, пък аз ще експериментирам!

И след като никой не пише, ще напиша пак аз. Температура в Idle режим в момента (Winamp +IE +Miranda) се вдигна на 38-39С, значи около 3 градуса. При около час Prime95 - 42С.
Имам само една допълнителна перка отзад на кутията, остана да "счупя" захранването тези дни, да видя какво може да се направи с него.

ВЕЛИНСКИ
23.12.03 г., 15:29
Originally posted by Milanoff
Възникна втори въпрос: Как може да се направи датчика, на обороти да отчита и при 7V !?

Запояваш на червената или черната жица едно съпротивление 30 ома на 1 ват и си готов - пъхаш малкия троен куплунг на дъното и това е.

Само гледай да не запоиш резистора на жицата за оборотите :)

Вместо резистор можеш да сложиш тример или потенциометър и да си регулираш оборотите според натоварването - 60-70 ома е напълно достатъчен

The Penalty
23.12.03 г., 16:03
...или жицата барабар с куплунга дето му остават да ги бучне в някой от изводите на дъното :D :D

Ето как (http://bit-tech.net/article/55/)

OgiDogi
23.12.03 г., 18:39
Originally posted by The Penalty
...или жицата барабар с куплунга дето му остават да ги бучне в някой от изводите на дъното :D :D

Ето как (http://bit-tech.net/article/55/)
То хубу, ама защо им е да режат червената жица, като може само черната да преместят на +5V и се получава същото с по-малко работа (рязане и местене).

Milanoff
26.12.03 г., 22:35
Originally posted by OgiDogi
То хубу, ама защо им е да режат червената жица, като може само черната да преместят на +5V и се получава същото с по-малко работа (рязане и местене).

Точно така съм го направил, но не сте ми разбрали въпроса.

След като перките са на 7V, БИОС- а спря да разпознава скоростта на въртене на перките, въпреки че жицата за датчика си е включена на конектора!?

Мислех да разглобя електрониката да видя как го отчитат и какъв е чипа, но ме интересуваше дали вече из интернет някой е дал как става!?

Dark Skywalker
26.12.03 г., 22:57
Originally posted by Milanoff
След като перките са на 7V, БИОС- а спря да разпознава скоростта на въртене на перките, въпреки че жицата за датчика си е включена на конектора!?Нема да се пУашиш, и при мен прави така. Явно амплитудата на импулсите, които се подават към честотомера, е 12V и когато намалиш захранващото напрежение на постояннотоковия мотор, интегралната схема не ги регистрира. Нямам осцилоскоп под ръка, за да погледна формата на импулсите, но съм почти сигурен, че това е проблемът.

Ако се сетиш за лесен начин да добавиш +5V постоянна съставка към терминала на датчика, свиркай! ;)

Milanoff
26.12.03 г., 23:09
Аз мислех да "откъртя" :D електрониката по някакъв начин и да и подам захранващо напрежение 12V да видя какво ще стане, ама лошото е че покрай празниците нещо много ме мързи! :D

Предполагам, че неотчитането е от това тази електроника е сметната да работи със захранване 12 волта, а при подаване на по-малко просто се побърква, та се чудех каква модификация трябва да се направи!?
Както и да е! Утре явно ще се наложи да "строша" един вентилатор и да меря по него. Ако има резултат ще постна инфо.