Виж пълна версия : TextClient - ScreenSaver
mralien
17.12.03 г., 23:47
Я бързо един блиц отговор включващ линк :)
Програма-ScreenSaver, чиято цел е пускането спирането на SetiDriver(в случая - иначе което и да е ехе(или друг кеширащ софт)) при idle time (ScreenSaver) Смисъл - как да пуснем текстовия клиент - като бланк ScreenSaver
Толкова сложно обяснение на нещо толкова просто ;)
И вашият отговор е... ;)
StillOpossum
19.12.03 г., 10:29
Така, до колкото схванах ти искаш да пускаш версията за ком. промт като ScreenSaver и да кешираш сметките. Такова нещо не съм намерил но ако на някой му попадне да се обади, аз ползвам ком. промт версията + SetiHide (http://www.scheit.de/seti/setihide.html) . Може да използваш компромисен вариант GUI версията с Seti Monitor (http://highstress.zrlm.com/setimon/), нагласяш си сети-то да работи като ScreenSaver, а Seti Monitor-а да ти кешира.
Аз смятам да пробвам всичко наведнъж защото братми спира сети-то но не винаги го пуска отново, лошото е че GUI версията смята по бавно по мой наблюдения.
Програма-ScreenSaver, чиято цел е пускането спирането на SetiDriver(в случая - иначе което и да е ехе(или друг кеширащ софт)) при idle time (ScreenSaver) Смисъл - как да пуснем текстовия клиент - като бланк ScreenSaver
Не разбирам защо ти е толкова сложен фокус за CLI, след като и без това приоритетът на CLI е с приоритета на скрин-сейвър. Това е конкретно за СЕТИ и 2К/ХР, разбира се. Иначе може да се реши по идеята - сървис, който се стартира автоматично, но с нисък приоритет - при 2к/ХР.
Така, до колкото схванах ти искаш да пускаш версията за ком. промт като ScreenSaver и да кешираш сметките. Такова нещо не съм намерил но ако на някой му попадне да се обади, аз ползвам ком. промт версията + SetiHide . Може да използваш компромисен вариант GUI версията с Seti Monitor, нагласяш си сети-то да работи като ScreenSaver, а Seti Monitor-а да ти кешира.
Аз също ползвам SetiHide, и съм много доволен от него. А GUI версията е повече от бавна. Можеш да инсталираш СЕТИ-то като сървис със съответния таймаут за рестарт на сървиса.
StillOpossum
22.12.03 г., 10:37
При мен конкретния проблем е следния - понякога преди пускането на някои игри (NFS6-NFS7) се налага да спираме сети, а не винаги след това го пускаме, а ако се направи като сървис може да тръгне по средата на играта затова май е най-добре да може да се стартира и като скрийн-сейвър. При мен винаги си работи на най-нисък приоритет просто някои приложения явно не могат да надделеят въпреки, че имат по-висок приоритет.
astromi
22.12.03 г., 18:05
SETIHide може да се настрои при стартиране на определена програма да спира работата на сети клиента. След приключване на работата й сети клиента пак се пуска.
Търсиш в папката на SETIHide папка Files, а в нея файла halt_if_running.txt
В него описваш пътя на exe-то което не искаш да работи едновременно със сетито.
Например този ред ще спира винаги сети клиента когато бива стартиран BSPlaer:
C:\Program Files\BSPlayer\bplay.exe
Но, това си има и лошите страни - ако деинсталираш дадена програма при стартирането си SETIHide издава съобщение за несъответствие във файла halt_if_running.txt (ако разбира се не е бил своевременно корегиран) и продължава работата си само след като се даде OK
StillOpossum
23.12.03 г., 09:38
Точно това ми трябваше. Тази програмка ми харесва все повече и повече.
Авторски права на vBulletin