PDA

Виж пълна версия : Samba3 on SuSE9

koskoboy
17.12.03 г., 11:01
[Mod. Edit] (The Penalty) - Писането на кирилица във форумите на HardwareBG е задължително!

Mikis
17.12.03 г., 12:09
Originally posted by koskoboy
...Predvaritelno blagodarq!!!
Предварително го напиши на кирилица, пък после благодари. Има правила на форума, с които си се съгласил при регистрацията и там пише, че писането на кирилица е задължително.

koskoboy
17.12.03 г., 12:21
Привет на всички!
Преди седмица поставих едно питане, но нокой не отговори...
Понеже оттогава мина и време и доста неща понаучих , се надявам че сега поставяйки по-инзчерпателно въпроса си, мога и да получа отговор.
Та сега:
За добавянето на Linux-a (SuSE9) във Windows domain изпълнявам като root следното:

smbpasswd -j DOMAIN -r DOMAINCONTROLLER -U privledgedadminuser_able_to_add_to_domai n

напр..

smbpasswd -j FOO -r foo2k123 -U joemamma

и се наслаждавам на следното:
Welcome to domain: FOO!

Да, ама не!
Нито достигам win машините, нито техните share-ове :-((
Просто не се browse-vat.

Версията на Samba-ta ми е 2.2.8
Според мен проблема идва от това, че на PD Controller-a na domain-a, което e Windows 2000 server има AD (Active Directory)
Доколкото разбрах, вкарването на Linux v Domain със Active Directory е възмойно само със Samba3.
Но за SuSE 9 няма Samba3!

Моля ви, ако някой от вас има някаква идея за тази грижа, нека я сподели!

Предварително благодаря!

subn3t
17.12.03 г., 13:48
е как да няма ... сусе-то нали е линуь .... на tar.gz ако си я свалиш и си я конфигурираш и компилираш няма да стане ли искаш да ми кажеш ? :)

Melwin
17.12.03 г., 18:02
1-wo naistina li ima[ to`na predstawa za kakwo sluvi "-j" ??
Q popregledaj man-a na smbpasswd za tazi opciq i kavi towa li to`no iska[ da naprawi[. Ako e taka i ne stawa - postni output-a s -D 4

koskoboy
18.12.03 г., 10:27
Мда.
Искам да ви кажа, че стана с 3-ката.
От 2 седмици се мъча да го направя и най-накрая стана.
Е, имам проблем още с DFS на DC win2000.
Melwin, точно това исках "-j" - знам за какво е.
Благодаря на всички.
Модератора, извинявам се още веднъж за латиницата вчера.

exabyte
21.12.03 г., 13:30
според мен не знаеш какво прави -j... Пуснало те е с kerberos автентификацията и smbclient -k, което няма общо с join-ването. :)

koskoboy
21.12.03 г., 20:47
Добре де.
Защо си мислите, че не съм прочел man страницата за smbpasswd преди да ви питам?
Има активна kerberos автентикация, затова използвам -j.
Благодаря на всички!