PDA

Виж пълна версия : ХВБГ онлайн кур(с)ове?...

BeaZTiE
14.12.03 г., 17:48
привет на всички... искам да помоля другите участници във форума, които искат да правят туториали за любимия си софтуер и любимия си начин на работа да обявят дата/час за своите инструкции..
искам да кажа, че и аз досега не бях правил тут. но мисля, е се получи що-годе добре...
скоро ще има от моя страна подобен туториал за елементарен моделинг с мая - както обещах.. след това ще продължим нататък с макс-а...
искам да помоля бейби томчо да обяви някаква дата за своя туториъл. и да се коорденираме кой ще пуска първи.
също така има участници изявили желание за правене на кур(с) по софтимаж и флеш.
липсват ни ентусиасти за подобни туториали по лайтуейв, синема4д... програми за монтаж - премиер, кумбушчън, рейзър и фюжън.. липсват и "инструктори" по директор...

между другото доста хора ползват фотошоп и корелдрау.. няма ли добронамерини форумчии да споделят познанията си с посетителите на форума?!?

NoDude!
14.12.03 г., 20:01
Аз съм почти готов с подготовката (как прозвуча), но влизам в нета за не повече от 30 минути наведнъж вече (цифров телефон). До следваща заплата няма да мога да го пусна флаш тут-а (това означава някъде през януари, който е фреелансе уеби ще ме разбере).

Baby Thomas
14.12.03 г., 22:13
Ми ако не бях дежурен всяка неделя може би. То през седмицата докато седна на РС-то и стане 03 часа. После ставам в 08 часа и пак наново и изобщо. Пък се занимавам с още сума ти неща, сега и NFS-то взех... :p

П.П. Ще направя, спокс!

fellix
15.12.03 г., 00:57
Здрасти отново на всички, малко бях залитнал по една нужда за скорост, ама карай. Та за КУРсовете, имам една (и повече) идея да "адаптирам" едно ръководство за базово боравене с изображения с висок динамичен обхват (HDR), както и една интересна хватка за взимане на "светлинна проба" от панорамно изображение в .hdr Radiance формат, ама само за LightWave - доста трудоемка процедурка, но за сметка на това е много новаторска в света на светлинните ефекти....разбира се само ако има желаещи, щот ако ще си е за мене, аз съм си наясно от доста време :p
Мислех и да понапиша нещичко за Terragen, ама не смятам че е толкова сложна програмата, опира най-вече до въображение...

To6o
15.12.03 г., 04:17
ко стана с уроците ? да не съм изтървал часа !

tomcat
15.12.03 г., 11:24
А не може ли при няколко различни курса (например 3D MAX, Maya, ...) да се покаже изработването на един и същ модел. Например пингвина, който Бийзти показа, за да видим как става това в различните програми. Това ще бъде интересно мисля...

BeaZTiE
15.12.03 г., 13:17
Originally posted by tomcat
А не може ли при няколко различни курса (например 3D MAX, Maya, ...) да се покаже изработването на един и същ модел. Например пингвина, който Бийзти показа, за да видим как става това в различните програми. Това ще бъде интересно мисля...

ами аз това мисля да го направя и за мая. и да съпоставям двете програми.
според мен моделинга при макс и при мая е на едно и също ниво.. за удобност :) т.е. имат почти еднакъв интерфейс. при софтимаж нещата също стоят подобно. за синема4д - немога да кажа същото. пък и не познавам по-новите версии. при лайтуейв мисля, че по този начин не става "фатката" т.е. незнам. и лайтуейв не ползвам от доста време.

и все пак мая има доста по-добър ундо левъл и е доста по-добре направена от макс.. каквото и да си говорим елиъс превъзхождат аутодеск в това отношение (а май и не само в това..)

tomcat
15.12.03 г., 14:48
Чакам ку(р)са за МАЯ с нетърпение !!

m00 0wNz j00
09.01.04 г., 17:17
аз пък чакам за макс-а щот съм super duper mega giga hiper n0000000b :) а имам жеалние да ми стане хоби :P