Виж пълна версия : Photo Clip 7216
digital
14.12.03 г., 15:00
До сега преглеждам стари теми за апарати, ама нещо не намерих отзиви за тоя модел. Гледах няколко ревюта... много добър го изкарват, ама искам и някой който е работил с него да си каже мнението.
Ето какво дават на общо за апарата - Photo Clip 7216:
-1.3 Megapixel - 1280x960 pixels
-VGA - 640x480 pixels
-Focus Range - 80 cm to infinity
-16MB memory
Та въпроса ми конкретно е - мога ли с този един фотоапарат да снимам вестник, и след това на снимката спокойно да прочета буквитe :) ?
Абе дайте си и мнението за него като цяло.
digital
14.12.03 г., 23:35
Айде бе хора... 26 човека са видяли темата, никой нищо ли не знае...
Еми какво да ти кажа, оня ден се снимахме тука приятели, защото един си купи същия. И да ти кажа доста гадни снимки прави. Поне мен не ме кефи. Светкавицата му е да не кажа ужасна, но е доста гадна. На светло не съм му гледал снимки, но сигурно не са лоши. Новия им апарат е хубав но zoom-а му е гаден.
Но за тея пари не бих си взел фотоклипа, предпочитам Мустек (за тези пари де).
Също знам колко е качествен зервиза на дейзи и частите които ползват и затова не бих си взел нищо от тях.
Originally posted by digital
Та въпроса ми конкретно е - мога ли с този един фотоапарат да снимам вестник, и след това на снимката спокойно да прочета буквитe :) ?
Не става... За да не ти е размазана снимката трябва да има поне 80cm до вестника, а с 1.3Mpix и компресията не можеш да четеш текста, камо ли пък спокойно. Имам PhotoClip 6000 1.3Mpix и току що пробвах.
P.S. На тази лампичка, дето хвърля на 1m, "светкавица" ли й викат? :hi:
digital
16.12.03 г., 09:18
Ми хубаво... значи е скапан :)
фотоапарата е с CMOS сензор друго да казвам ли? Какви снимки очаквате да прави още повече на тъмно? Не е лош ако ти трябва МП3 плеар защото издържа малко повече от 1час и 30 мин. с две алкални батерии :p (за сравнение моя МП3 плеар РИО 600 издържа 11 часа с една) Сблъсках се със този фотоапарат само защото исках да прочета една карта а нямам четец ( и за това е добър) :D
digital
16.12.03 г., 11:48
Да разбирам, че е добър като всичко друго, освен като фотоапарат :)
Ми мен лично FotoClip-а ме кефи, че си има mp3 плеарче и тн. Няколко неща в едно(както в рекламите). Иначе не бих си го купил.
digital
16.12.03 г., 12:59
Да де, ама аз искам да го ползвам предимно като фотоапарат... но най важното беше дали може да снима добре текст... щом не може, гори...
ако ти трябва за снимане на текс и да е евтино вземи си DIGIMAX 800к много е евтин кум 100лв, със CCD матрица е и прави снимки 1024х768 има макро режим от 22СМ (една педя) от това разстояние прави снимка на лист А4 и се чете супер ясно! Някога имах такъв като минуси ще кажа, че няма вградена памет :( само с карта, а аз имах само 2мб. Връзката му е през компорт и е бавно, но като цяло фотоапарата си струваше всеки лев!!!! Прави много прилични снимки ако някой иска мога да кача, но са стари нямам го от 1год.
digital
16.12.03 г., 19:18
Originally posted by HIFI
Прави много прилични снимки ако някой иска мога да кача, но са стари нямам го от 1год.
Я вземи щракни един лист с текст и дай да видя :)
amd_fan
17.12.03 г., 00:24
Първо, да се извиня, че се намесвам в чужда тема и то малко оффтопик, но простете. Родителското тяло ми спомена, че могат да ме зарадват с цифров покрай коледа, но не знам... мисля към 200лева. Обаче аз и понятие си нямам от тази технология, нито марки, нито модели, нито технологии (зает съм прекалено много с хардуер-а:)) Имате ли представа какъв е оптималният вариант за мен? Задължително да снима клип и по възможност мп3, но не е наложително. Бях харесал един на мустек 189лева, с формата на камерка си, но май е кофти качеството. Тенкс предварително!
Ot--men
18.12.03 г., 18:50
В момента много са свалили в Метро цената на Canon PS A100- 223лв с ДДС. Имам такъв. Недостатъци става САМО за фотоапарат. Предимства , прави убийствени снимки независимо от условията и осветлението ( пробвал съм го в пълна тъмнина). По качество снимката не отстъпва на 2МР фотоапарат. Вадил съм и във фотото , стават супер. А за Фотоклип бих се насочил към моделите коиито започват с 2 (2116) имат всички предпоставки за приличен фотоапарат.
Originally posted by digital
Я вземи щракни един лист с текст и дай да видя :) не мога нямам го от 1 год. Няма как да щракна!
Авторски права на vBulletin