Виж пълна версия : лаптоп и сериозна музика, как?
Разполагам с лаптоп с интегрирана саунд карта, и един единствен изход за слушалки
към този лаптоп искам да вържа сериозна музика,
решението което виждам аз е усилвател към изхода за слушалкии и 4 3-лентови колони по около 100W.
и съответно имам няколко въпроса към това решение
- ще има ли проблем с това? до колко качеството на звука ще зависи от вградената саунд карта и до колко от усилвателя и колоните
- какъв усилвател ще ми трябва за тези колони
- къде в София мога да намеря нескъпи колони, примерно благоевградски или някакви други български
(трябва ми силен звук и задоволително качество)
На Пиротска доколкото се сещам имаше магазин за БГ колони някои от покритите безистени май беше 1 вата или втората пряка ако тръгнеш от халите от дясната страна знам ,че продаваха кожени колани по рано точно срещу безистена и като влезнеш в дъното беше магазина там имаше и още един за колони и пр. Може и усилвател да си харесаш там ааа и имаше изложени кожени палта в началото това се сещам :)
сетих се и друго, ще е добре да има отделен бас, някоя бас каса или нещо такова....
http://jti.hit.bg/
от там ти препоръчвам
бас колоните
усилвателите не са особено качествени
един го изгорихме за 2 часа
иначе колоната е добра
showbiz
13.12.03 г., 16:48
нали искаш 3 лентови колони - тогава не ти трябва SUBWOOFER.не знам само дали ще се съгласуват добре изхода от звуковата карта и входа на усилвателя.колкото до качеството на звуковата карта - съмнявам се да е много добро.
hellohooray
13.12.03 г., 19:15
аз също имам колони от www.jti.hit.bg ето този модел : http://jti.hit.bg/koloni/1-006.htm в комбинация с този усилвател http://jti.hit.bg/usilvateli/2-006.htm и съм много доволен. Един приятел си купи субуфер от същия сайт.
Здрасти. Аз ползвам моя лаптоп за тази цел с прикачен усилвател и колони към него. Със свързването на изхода на слушалките с вход на усилвателя няма проблеми, но качеството на звука ще е ограничено от качеството на звуковата карта. Не знам ти с каква звукова карта си, но аз до преди няколко месеца си мислех, че моята е доста добра. Честно казано не е лоша за вградена, но от няколко месеца ползвам сд-плеър и има осезаема разлика. Така че всичко зависи, какво разбираш под “сериозна музика”. Ако сериозно си намислил да ползваш лаптопа за слушане на музика ти препоръчвам купуването на сериозна звукова карта – аз лично след доста четене не само на ревюта от хардуарни сайтове, но и от hi-fi подобни съм се спрял на M-Audio Audiophile USB
http://www.soundslive.co.uk/moreinfo.asp?ID=2652
за която доста собственици твърдят, че се справя не по-зле от повечето сд-плеъри до 400 английски лири. Аз малко прибързах с купуването на сд-плеъра и доста често ме е яд, така че имай го напредвид.
Усилвателят зависи също от това, колко пари си готов да похарчиш, за какво, и в колко голямо помещение ще го ползваш. За колоните, ако ти трябват за малко или средно малко (до 25 дори 30кв.м) помещение бих те посъветвал да си вземеш двулентови колони. От това което съм чел досега почти навсякъде се препоръчват добри двулентови колони за дадена сума отколкото 3лентови за същата цена. Причината естествено е, че добрите 3 лентови такива струват доста пари – разбирай много, а и не са подходящи за малки помещения.
А, и да не забравя, надявам се лаптопа е с голям харддиск, защото mp3-те трябва да са с добро качество за да има смисъл от всичко останало, а за съжаление си заемат място.
За сериозна музика компа няма да ти свърши работа. Както и този QUAD усилвател и колони не са за качествена музика и най-вече за силна. Няма смисъл да даваш пари за външни соунд карти, по добре си купи CD player и си записвай mp3-ките на CD-та.
Един външен creative SB MP3+ сигурно ще свърши работа. Поне го дават за такива цели. А и струва само 43 долара.
http://content.europe.creative.com/artwork/thumb/SB_MP3+_L1.jpg
http://uk.europe.creative.com/products/product.asp?prod=448
showbiz
13.12.03 г., 23:45
ейй вие на mp3-ки ако казвате сериозна музика...
Originally posted by showbiz
Хехе, за повечето хора "качествена" музика означава "силна" музика! :lol:
Originally posted by showbiz
Че то много МР тройки дават по добър звук от Музикално СД. Зависи много от компресията.
Иначе качествена музика разбирам DVD Audio или Super Audio Compact Disc. Само дето стинките не стигат за таквиз изгъзици. :D
Е да де ма незнам шо някои си мислят че като запишат мп3-ка на аудио диск и се повишава качеството...
така и така ще даваш пари направи си една конфигурация 450МHz примерно с добра звукова карта и един cd-rom няма да ти излезне повече от 200лв. даже и по-малко
един cd-player достатъчно добър пак толкова, но за сметка на това и по неудобен за използване.
и един коментар за усилвател за сублоофер от http://jti.hit.bg
нещо не ми хареса как точно е направен
може да му се вкара звук само от единия канал т.е. използва звука САМО от левия или десния канал
дали ще включиш и втория няма значение разликата е никаква
(по принцип неразбирам от сублоофери и усилватели за тях но целта не е ли да комбинират целия басов звук от двата или повечето канали и да изкарват целия бас през единствения говорител?)
Lyubo_lvl
14.12.03 г., 01:21
Originally posted by Iosif
нещо не ми хареса как точно е направен
може да му се вкара звук само от единия канал т.е. използва звука САМО от левия или десния канал
дали ще включиш и втория няма значение разликата е никаква
(по принцип неразбирам от сублоофери и усилватели за тях но целта не е ли да комбинират целия басов звук от двата или повечето канали и да изкарват целия бас през единствения говорител?)
Тъй като за ниските честоти човешкото ухо не може да различи от колко звукоизточника идва звука, затова в 99,9% от песните няма разлика между двата канала от където следва че не е и необходимо да се прави смесител за двата канала.
Covington
14.12.03 г., 11:41
Originally posted by pip00
Така е. Няма начин да направиш особено много с вградена карта на портативн комп. По-добре използвай само две озвучителни тела, но да не са български или поне да не са Монтански. Защото тези колони не можаха и досега да се отърват от "социалистическия" си звук. Просто акустичните концепции за боксовете им са много стари, а филтрите са под всякаква критика. Иначе с български говорители се сглобяват добри озв. тела, но трябва да се отдели повече време. Пък и самите говорители са подръпнали като качество след приватизацията на завода. Вече се ползват промазки за мембраните, по-добро и еластично гофрирано окачване и т.н. Обаче има разлика между HI-FI (High End:D) и домашна дискотека :)
Originally posted by Lyubo_lvl
Тъй като за ниските честоти човешкото ухо не може да различи от колко звукоизточника идва звука, затова в 99,9% от песните няма разлика между двата канала от където следва че не е и необходимо да се прави смесител за двата канала.
Ми аз имам чувството че излизат различни ниски от левия и десния канал и има нужда от смесител
но щом казвате - слушам.А имам и 2-3 мп3 бас тестове там вече ясно рагриничавам ниските от ляв и десен канал.
Originally posted by Iosif
Ми аз имам чувството че излизат различни ниски от левия и десния канал и има нужда от смесител
но щом казвате - слушам.А имам и 2-3 мп3 бас тестове там вече ясно рагриничавам ниските от ляв и десен канал.
Здравей, отиди в clubs.dir.bg - Audio/Video & HiFi - прочети темата "ЧУХ КОЛОНИТЕ НА PAS"
Originally posted by pip00
Усилвателят зависи също от това, колко пари си готов да похарчиш, за какво, и в колко голямо помещение ще го ползваш. За колоните, ако ти трябват за малко или средно малко (до 25 дори 30кв.м) помещение бих те посъветвал да си вземеш двулентови колони. От това което съм чел досега почти навсякъде се препоръчват добри двулентови колони за дадена сума отколкото 3лентови за същата цена. Причината естествено е, че добрите 3 лентови такива струват доста пари – разбирай много, а и не са подходящи за малки помещения.
А, и да не забравя, надявам се лаптопа е с голям харддиск, защото mp3-те трябва да са с добро качество за да има смисъл от всичко останало, а за съжаление си заемат място.
защо 3-лентовите не са подходящи за малки помещения?
Нямах предвид, че 3 лентовите не са добри за малки помещения. Просто в много случаи, когато някой иска 3 лентови той има предвид по-големи като размер говорители, а това не е най-важното. Ти не си дал много информация, какъв бюджет, какво помещение, каква музика..
Ето ти малко полезна информация:
http://audioholics.com/techtips/buyingguides/loudspeakers/index.php
Авторски права на vBulletin