Виж пълна версия : въпрос
Как си представяте идеалния hardwarebg.com/forum?
Чернокрилия
11.12.03 г., 13:18
Ами за постигане на идеалното му състояние е наобходимо твоето присъствие ...
Всички помним как осиротяхме за няколкото дни когато те нямаше
mralien
11.12.03 г., 13:56
Nano-технологично AI-модериращ бот (не че сега ги няма :D ), PDA-Made by HWBG - с постоянна свързаност към форума, Огромно Queue листа за нови мембери, 3D Достъп - пълна интерактивност, ПМ Пейджъри за тези които нямат PDA, Собствен сървът с капацитет на връзката - поне като на БТК ... и такива работи :p :D
Joredos
11.12.03 г., 23:31
/кардинална простотия/:p
И задължително с мен !
/кардинална простотия/:p
Originally posted by Joredos
И задължително с мен ! [/B]
Не се обиждай ама май в този иделен форум няма място нито за мен, нито за теб. Това е истината
BeaZTiE
12.12.03 г., 16:36
ако е идеален няма да е форум.
ако е форум, няма да е идеален.
т.е. двете думи са несъвместими :)
Svetlix
12.12.03 г., 17:22
Идеалния HardwareBg форум е .... нашия си форум без дата.бг users (а те са много в момента) и mio.
E па по-хубаво от това не може да е!
Stilian
14.12.03 г., 15:01
За мен "идеалния hardwarebg.com/forum" е форума, какъвто беше той в края на 2001 - някъде до средата 2002 ...
:rolleyes:
Metanoia
14.12.03 г., 15:26
Originally posted by Stilian
За мен "идеалния hardwarebg.com/forum" е форума, какъвто беше той в края на 2001 - някъде до средата 2002 ...
:rolleyes:
:bow: :bow: :bow:
Абе много сте капризни :) На мен пък винаги си ми е бил идеален... и преди, и сега - и в двата случая чета само нещата, които ме интересуват, пък и мисля че мога да отсявам глупостите от сериозните мнения. А в Общи Приказки си е phun, нали това му е идеята :)
трябва да има подкупни модери :D :D :D
ljubo87bg
14.12.03 г., 23:41
wsi`ki \zyri da sa s nik ljubo87bg i wsi`ki da sa pone napolowina tolkowa gotini kato originala (men)
gtzvetkov
14.12.03 г., 23:53
Originally posted by Ged
трябва да има подкупни модери :D :D :D
Ати защо си мислиш, че сега няма? :ghi:
Originally posted by gtzvetkov
Ати защо си мислиш, че сега няма? :ghi:
Веднага се сещам за едни 2лв. и..шепичка:D :D
gtzvetkov
15.12.03 г., 16:46
To само този случай е известен, а знаеш ли колко още са останали скрити от форумските очи? :D
ами..предполагах, но може би ти ще ни разкажеш подробности( в снимки или друго)..:D
Joredos
16.12.03 г., 00:06
Originally posted by wild rain
Не се обиждай ама май в този иделен форум няма място нито за мен, нито за теб. Това е истината
Требе си колорит,душко :p .
gtzvetkov
16.12.03 г., 02:20
Originally posted by wild rain
Има-има, но и двамата сте ми чапати, та знае ли се.
Dark Skywalker
16.12.03 г., 13:04
Премахвам коментарите на Adrian и Svetlix от темата. Каквото имат да си казват - да си го кажат на ICQ, РМ или по друг удобен за тях начин.
Не пренасяйте лични конфликти във форума!
Според мен "духа" на форума го няма защото преди нямаше правила ,а се спазваха такива(може ги защото пишеха все големи и ИНТЕЛигентни хора :) ) на които не беше нужно да им натякваш за правилата за да се държат като големи хора .
И най-вече админите пишеха по често модераторите също пък редовно посещаващите мембърите бяха (толкова) малко ,че моце да се каже ,че се познаваха един друг.
Stilian
16.12.03 г., 14:36
Originally posted by Zygot
... пък редовно посещаващите мембърите бяха (толкова) малко ,че моце да се каже ,че се познаваха един друг.
Не "може да се каже", а се познаваха един друг (и все още се познават) ... ;)
V I P E R
16.12.03 г., 16:28
Originally posted by Stilian
Не "може да се каже", а се познаваха един друг (и все още се познават) ... ;)
В този ред на мисли ... все се каня да ти дойда на гости да видя водното, ама все не остава време като съм в София ... нищо идва нова година .. нов късмет .... дано се видим някой ден с теб :).
Old School Member - пускаш ли си някога ICQ-то ... отдавна не съм те виждал, а с ПМ не си е работа, искам да те питам доста неща, така че ако взлизаш в Кюто кажи кога.
Участниците на идеалния форум са неидеални хора от различни области на компютърната техника и наука. Те са обединени в желанието си да споделят опит и знания и взаимно разширяват хоризонтите на познанието, което са придобили. Имат различни знания, възможости и опит, но еднакво силно желание да учат и напредват в професията си.
В неидеалния форум освен тези хора има други, по-просто устроени, които се задоволяват с малко и не са жадни за знания. Става им дори лошо като пият от него. Тях хората от идеалния форум наричат леймъри. Проблема с леймърите в идеалния форум не е , че ги има, а че за леймъра е невъзможно да се разпознае като такъв. Как се разпознава леймър? Ами със сигурност отговаря на подобно описание:
Леймърът няма идея какво е транзистор, но това не му пречи да дава оценка за работата на устройства изградени от десетки милиони от тях.
Леймърът нарича най-сложното програмно осигуряване ОС боза, защото дори не подозира, че зад простичката игра Minesweeper разпросранявана с “бозата” се крие една от най-сложните задачи в информатиката, за решението на която университетът Станфорд е определил 1 000 000$ награда.
Същата тази “боза” върши за леймъра невероятна по обем и сложност работа, за която той не подозира, скрит зад приятелски графичен интерфейс, без който не би могъл дори да изпише името си на екрана.
Леймърът нарича сложна съвременна електронно-изчислителна машина, способна на повече от 5 милиарда изчисления всяка секунда “печка” , може би защото единственото което вижда като резултат от работата и е отделена топлина.
Леймърът е намерил начин да прикрива (пред собственото аз) неграмотноста си като посещава форум, в които участниците са предимно деца или хора без претенции за каквито и да е технически познания. Там той категорично може да докаже, че вече не от тях, че е забравил за времето когато е познавал незнанието си и иска повече да не го приемат като обикновен участник – за тях там той вече е гуру, водител на отличилите се към меката на знанието (участва и в друг форум, където по думите му няма да се отърват от него).
Съкровено желание на леймърът е да има компютър последно поколение, ако може Intel, пък бил той и Celeron (от тез дето се “клокват”). С придобиването на машината леймърът затвърждава мнението за себе си, че не такъв – все пак той има процесор и чипсет Intel, абсурдно е да е леймър. Е, нищо че не може да накара “бозата” да изведе съобщение “I am NOT a lamer!”, затова той си има 3Dmark, Sandra и Aida. Там пише (примерно)3000MНz, 4000МВ/s, 10 000 точки ... Тия числа той как да си ги преведе до горното съобщение.
Най-значима дума в речника на леймъра е “клок” или глаголната форма “клоквам”. Той, естествено много добре знае значението на тази дума, самото и споменаване извиква в него добре отработените “клокърски” действия:
“Влиза” в BIOS (в BIOS леймърът не може да влезе, ама така си мисли като извика програма на BIOS - SetUp utility, с известна на малцина посветени в тайната, мануална техника Press <DEL> to enter SetUp )
Там той избира стойност за един от двата параметъра на CPU, които познава - FSB frequency. Другия параметър е n x FSB. Много е важно да се избере най-високото число, то се попълва в сигнатурите във форумите. Доволен е, че може да премине с лекота далеч отвъд 400-440MHz на не-Intel процесорите. QuadPumpedBus ей, де отивате, бе.... Няма да го разочароваме, че адресната му шина е само DoubleClocked, мултиплексирана. Подробности! Tя Sandra си знае работата.
Леймърът съвсем аргументирано отговаря на майка, когато го нарекат леймър. Това е нормално, леймърско.
Svetlix
16.12.03 г., 20:05
Чаткам от намеци ....
Това което написа mio вече затвърди мнението ми:
Идеалния HardwareBg форум е .... нашия си форум без дата.бг users (а те са много в момента) и mio.
Всеки има право на собствено мнение. Веднъж се въздържах да го изкажа и всички ме освиркаха (Георги, Valeri и прочие ...), сега го изказах и някакъв си ***** ме нарича леймър. Ако чел какво написах на Адриан .... приеми, че и за теб важи. Ако не си го прочел ... тука си "много" на почит ... все някой ще ти разкаже. Айде бегай там където Geniusloci обича да праща ;)
Dark Skywalker, благодаря за намесата. Напълно в правото си беше ;) Аз лични конфликти с него нямам ... той ако има да се оправя.
PS: mio изостанал си с инфото ... с АМД съм ;)
Originally posted by Svetlix
mio е много по-полезен за форума от колкото ти, Svetlix. Може да спори за много неща, но в постовете му има аргументи, докато ти хем спориш, хем не разбираш. Ако си се припознал в последния пост на mio, това е твой проблем и не е необходимо да занимаваш другите с него. Ако имаш нещо да кажеш точно на mio, прати му РМ или ползвай ICQ.
Svetlix
17.12.03 г., 15:06
Originally posted by Valeri
mio е много по-полезен за форума от колкото ти, Svetlix. Може да спори за много неща, но в постовете му има аргументи, докато ти хем спориш, хем не разбираш.
Абе, че е по-полезен от мен и теб спор няма. Никога не съм твърдял, че въпрoсния mio не разбира. Просто някои наши мнения (за Win98 и чипсетите na SiS) се разминават ... въпрос на вкус. Все пак супер мноо ме дразни тва, че се прай на велик. И други хора в този форум разбират (даже някои от тях са много по-напред от него и дават по-ценни съвети) като pav, Geniusloci, Ba4o Kiro, Mollov.... от тях никой не тръгва да се зажда с другите дори и да има причина.
Докато въпросния mio не ми е анти само на мен ... пуснете една анкетка и ще видите колко много го "обичат" всички (не че аз съм ви любимец ама карай).
С Адриан се разбрахме в ICQ и открих, че не е пълен малоумник за какъвто го смятах, а напротив. Оказа се че може да се говори с него и няма нищо общо с това което съм чел в форума.
Valeri не ме разбирай погрешно с поста си по-горе даваш лош пример като модератор ... супер грубо се отклони от темата (дори и не изказа мнение по въпроса) и тръгна целенасочено да се заяждаш с обикновен потребил (с мен в случая). Ами това заяждане на никой не е полезно вервай ми! Дори и на mio.
G-Point
17.12.03 г., 17:26
А Svetlix ти имаш много агресивен стил на изразяване който не е полезен за никой тук.
Дневен ред на идеалния форум:
1.Аз получавам Da Power!
2.Аз получавам кабелен нет (на бтк *#@$&@*...)
3.Вие не ме дразните.
4.Вие успявате да ме издразните!
5.Аз упражнявам своята Power!
6.Всички са доволни, еле па я!:D Не бе, сериозно... форума беше възможно най-добре преди да навлязат mass юзърите (ма кво определение а), прочели и дочули отсам оттам за форума... пък и хората (админите) си се занимават професионално с фирмата и нещата станаха доста комерсиални... идеалният форум е този, в който всички се познават, споделят за какво са си профукали кинтите и пускат по някой лаф от време на време :) на мен лично ми беше много интересно когато навлизах в това "семейство", за другите не знам...
Originally posted by Svetlix
Valeri не ме разбирай погрешно с поста си по-горе даваш лош пример като модератор ... супер грубо се отклони от темата (дори и не изказа мнение по въпроса) и тръгна целенасочено да се заяждаш с обикновен потребил (с мен в случая). Ами това заяждане на никой не е полезно вервай ми! Дори и на mio.
Ти беше човекът, който спомена имена в тази тема, а аз само те подсещам кога не е лошо да млъкнеш. Същите съвети съм давал и на Joredos, затова ти казах преди време, че си приличате и по акъл, и по действия. Не съм тръгнал да се заяждам с теб, а си казвам мнението по въпроса. Аз предпочитам HWBG с mio и без теб поради причината, спомената по-горе: много приказваш, а много малко знаеш. Освен това не е лошо да забележиш, че аз не съм модератор в този раздел. Ако бях, досега всички твои постове по тази тема да ги няма.
Айде!
BeaZTiE
18.12.03 г., 14:31
съгласен съм с валерий.
точно този форум е последното място, където могат да се пишат подобни лични нападки.
а въпростът на уайлд рейн беше кога форума ще е идеален.. ще бъде идеален, когато всеки от вас (т.е. нас) престане с личните нападки.
принципно аз много се дразня, когато се изкажа лошо за някой производител.. я на софтуер, я на хардуер, я на презервативи.. да се появи друг участник и да започне да ме напада, все едно съм го обидил персонално.. е това нещо, ако бъде преодоляно... тогава форумът би бил перфектен.
поздрави.
Originally posted by Zygot
Според мен "духа" на форума го няма защото преди нямаше правила ,а се спазваха такива(може ги защото пишеха все големи и ИНТЕЛигентни хора :) ) на които не беше нужно да им натякваш за правилата за да се държат като големи хора .
И най-вече админите пишеха по често модераторите също пък редовно посещаващите мембърите бяха (толкова) малко ,че моце да се каже ,че се познаваха един друг.
Така беше. Сега не може. Сега участниците са много повече, нямат личен контакт помежду си и за да не настане пълен хаос трябва да има много точни, ясни и строги правила за всяко нещо. Това е неизбежно. Модераторите и администраторите тогава имаха по-малко задължения и отделяха повече време за да пишат. Сега не може да бъде така. Ето давам пример със себе си - аз отделям на форума по 2-3 часа на денонощие. Хич не е малко, като имаш предвид че не се получават никакви материални облаги. Първо трябва да прочета всички теми в разделите в които съм модератор. Понякога те са интересни, но друг път са изключително досадни за мен. Това няма значение - аз трябва да ги прочета за да контролирам дали не са нарушени правилата. Наложително е да взимам участие в темите. Понякога ми е интересно, друг път обяснявам за стотен път как да се подкара шеринг... Трябва да чета служебния раздел - решават се различни проблеми за които трябва да се отдели време да бъдат обмислени, трябва да се изпълняват различни административни задължения - я някой иска да му се смени паролата, я името, я трябва да се банне някой и т.н. Казано накратно - нямаме време. Точно затова вие трябва да помагате. Уважавайте тези, които знаят. Опитвайте се да правите смислени дискусии. Не пишете глупости. Форумът е такъв каквито са участниците.
П.П. Прочетох, че някой спомена мобилен достъп - Колко хора се интересуват от WAP достъп до форума и сайта? Колко хора биха го ползвали? Имали мераклии разработчици, които да помагат при разработката?
mralien
18.12.03 г., 21:53
Originally posted by QWERTY
П.П. Прочетох, че някой спомена мобилен достъп - Колко хора се интересуват от WAP достъп до форума и сайта? Колко хора биха го ползвали? Имали мераклии разработчици, които да помагат при разработката?
Аз бях но няма как да ти помогна за съжаление - нищо не разбирам от PHP и WAP... то и сега е възможно през Java (При мен) броузването на форума но изцяло WAP незнам... Иначе идеята е супер - примерно докато пътуваш някъде да джиткаш из форума - е ако не си ти шофьора :D
Авторски права на vBulletin