PDA

Виж пълна версия : Инфо LCD

Heretic
10.12.03 г., 23:24
В в статията от първи брой на в.Бъг за направата на инфо ЛЦД(ако мога така да го нарека)
са изброени следните контролери за ЛЦД който могат да с ползват:

Hitachi HD44780
Samsung KS0070S
Samsung KS0066S
Sanyo LC7985NA
Epson SED1278
OKI MSM 6222

Обаче аз намерих LCD със Samsung KS0070B та мога ли да го ползвам????
Ако не кажете къде мога да намеря подходящ.

alex_matrix
10.12.03 г., 23:34
от къде го намери съответно има ли беклайт

вероятно няма да имаш проблеми но имай едно наум че не е проверен дали е с аналогичен контролер като на хитачи

Heretic
10.12.03 г., 23:38
Намерих го в магазина на Електрон инвест.
Двойката каза че бил: "заместител на Хитачи".

Има и ламба.

Точния модел е :
JM204A-STM+LED
съответно контролер KS0070B

sea_dragon
11.12.03 г., 00:28
Същия вече бачка от 2 месеца при мене,така ,че давай смело

Heretic
11.12.03 г., 01:30
Евала sea_dragon :D :D :D

GIPSON
11.12.03 г., 20:08
А за какви пари го взехте, ако мога да попитам?:D

digital
11.12.03 г., 22:38
Специално този не знам, но продаващите се в Comet Electronics бяха 15лв - 2х16; 21лв - 2х20; 31лв - 4х20

Heretic
13.12.03 г., 16:58
Originally posted by digital
Специално този не знам, но продаващите се в Comet Electronics бяха 15лв - 2х16; 21лв - 2х20; 31лв - 4х20

Къде се намира Comet Electronics ??

King Nothing
14.12.03 г., 16:58
Само да попитам: Само за паралелни портове ли има LCD-та, щото моя порт е зает!? Няма ли нещо за USB примерно?

alex_matrix
15.12.03 г., 00:17
Originally posted by King Nothing
Само да попитам: Само за паралелни портове ли има LCD-та, щото моя порт е зает!? Няма ли нещо за USB примерно?

за сега варианта е само на паралелен порт

алтернативен за усб би струвал доста по скъпо и софтуера е доста ограничен като избор

алтернативата е купуваш си втора пци платка с второ лпт и на него си закачаш принтера --- изпробвал съм и този вариант

за усб мислих много и това което разбрах че повечето от клиентите в бг стават и казват "искам усб искам плъг енд плей" , аз казвам "ОК, но още 50 лв" и клиента казва "аааа тогава искам лпт" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :D :D :D :D

digital
15.12.03 г., 00:32
А аз чето нещо за сериен порт, но така и не намерих изчерпателна информация как аджеба точно трябва да стане... нещо да знаеш по въпроса?

alex_matrix
15.12.03 г., 14:33
А аз чето нещо за сериен порт, но така и не намерих изчерпателна информация как аджеба точно трябва да стане... нещо да знаеш по въпроса?

както и при усб има отново надграждаща платка която е 25 $ в чужбина и отново опираме до 50те лева --- не си струва

ако питате мене алтернативата с 2 лпт порт е най евтина и ефикасна в българските условия и пазар.

2 ри лпт порт струва около 15 лева

digital
15.12.03 г., 14:45
Originally posted by alex_matrix
както и при усб има отново надграждаща платка която е 25 $ в чужбина и отново опираме до 50те лева --- не си струва
Чакай... за какво е тая надграждаща платка...? Ако по принцип ползваш само единия COM, ще имаш един свободен. Тая платка нещо по особено ли е?

alex_matrix
15.12.03 г., 14:55
Чакай... за какво е тая надграждаща платка...? Ако по принцип ползваш само единия COM, ще имаш един свободен. Тая платка нещо по особено ли е?

да тя е контролер-конвертор закача се отзад зад платката на дисплея и чак тогава в ком порта

както се сещаш и софтуера трябва да поддържа платката иначе не можеш да изкараш инфо на дисплея

лошото е че различните софтуери май поддържат различни платки .... тогава какво правиме - оставаме на един софтуер

не ми харесва като вариант по добре да си поръчам готов продукт от чужбина по евтино ще дойде и ще знам че работи

joro_got
15.12.03 г., 18:05
Ако не бъркам, тия LCD дисплейчета, могат да показват инфо примерно от МБМ или от друг софтуер, само че когато машината е в standby mode каква инфрома ще показва, когато разните програмки спират отчитанията.
В тая връзка има ли някой да е направил дисплей, който директно отчита температури и напрежения примерно.

alex_matrix
15.12.03 г., 18:55
Originally posted by joro_got
Ако не бъркам, тия LCD дисплейчета, могат да показват инфо примерно от МБМ или от друг софтуер, само че когато машината е в standby mode каква инфрома ще показва, когато разните програмки спират отчитанията.
В тая връзка има ли някой да е направил дисплей, който директно отчита температури и напрежения примерно.

нещо нещата не се връзват дисплей <--> стендбай
идеята на дисплея е да показва ценна информация примерно при оверклок, гледане на филм или воъбще когато сме близо до компа

когато компа е в стендбай режим никой не е около него така че какъв е смисъла
просто не виждам смисъл от такава джаджа в стендбай режим

не е проблем да се направи приставка към дисплея с термодвойки и тн но цената става отново солидна

digital
15.12.03 г., 19:47
Originally posted by joro_got
само че когато машината е в standby mode каква инфрома ще показва
Нищо не показва... или показва някакъв Shut Down надпис.
Примерно при мен (вероятно и при други) - "PC Suspended"

vbTheKing
15.12.03 г., 20:21
King Nothing< Имаш еб@ти готиния, голям шиб@н банер в сигнатурата!!!:laugh: :laugh: :laugh: Само да не тръгне мания и всички да почнат да си слагат такива банери, че...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
-----=======================-----
АБе от къде го купувате тоя вестник .бъг бе?!??:rolleyes: Аз питах на 100 /сто/ сергии ама никаде не го открих! :mad:
освен тва как му е точното име? лелките и дебелите мазни чичковци от будките как го знаят???

A--Viper
15.12.03 г., 22:19
А за USB. Май пак в Комет-а рекламираха активно чип, с който можеш да си направиш преходник към USB ... ама трябва да си много навътре :).

joro_got
16.12.03 г., 09:43
Originally posted by alex_matrix
нещо нещата не се връзват дисплей <--> стендбай
идеята на дисплея е да показва ценна информация примерно при оверклок, гледане на филм или воъбще когато сме близо до компа

когато компа е в стендбай режим никой не е около него така че какъв е смисъла
просто не виждам смисъл от такава джаджа в стендбай режим

не е проблем да се направи приставка към дисплея с термодвойки и тн но цената става отново солидна

Да, прав си, ама понеже аз ползвам оная фитка дето през регистрите кара Windows-a да подава Halt инструкции към процесора (или нещо такова беше), та когато няма някакво активно натоварване да му пада температурата. Та това естествено не бачка в стендбай и тогава ми се ще да следя до колко стига темп.
Иначе термодвойките ли са скъпи или електрониката?

Bobo
18.12.03 г., 02:22
Реално тези дисплеи вършат работа само за гъзария. Иначе поради софтуерния характер на работа не показват постоянно и точно информацията.

Например. Правя 100% товар на цпуто и дисплея започва да покава със закъснение или невярна информация. Който си го е правил и има такъв диспелей знае за какво става дума.

За да работи с USB е необходим един преходник USB->LPT, който струва точно 35лв (може и по-малко да се намери/направи - с въпросния чип от Комет излиза точно 15лв.).

digital
18.12.03 г., 09:35
Originally posted by Bobo
Реално тези дисплеи вършат работа само за гъзария. Иначе поради софтуерния характер на работа не показват постоянно и точно информацията.

Например. Правя 100% товар на цпуто и дисплея започва да покава със закъснение или невярна информация. Който си го е правил и има такъв диспелей знае за какво става дума.

На мен CPU Usage ми го дава точно, но пък има един друг проблем... като натоваря RAM-а примерно до към 250Mb, като изключа приложението, реалната употреба е към 70-80, а дисплея показва 200 примерно... веднъж качен, не го сваля :)

Ама пък е много, много гъзарско :)