Виж пълна версия : Отвори в капака
Имам идея да прорежа надпис (или поне отвор) в какпака на кутията си, като отдолу ще подложа и залепя със силикон цветен плексиглас.При готино осветяване отвътре ще стане страхотно.Някой знае ли техника или място в София, където могат да ми свършат тази услуга ???
Demonaz
10.12.03 г., 15:21
Правиш това, което искаш във CorelDraw. Взимаш капака на кутията, отиваш в hardwareBG, те си имат човек дето реже с Лазер. После пускаш един пост да се кефим и ние.:)
:) Супер!!! Точно за това питах. Мерси ! ;)
omegaart
10.12.03 г., 23:47
хих :) хващаш флекса и да видим какво ще стане и това е вариант :) даже някъде гледах как се прави ако се сетя ще пусна едно пост4е
ljubo87bg
11.12.03 г., 00:15
Originally posted by omegaart
хих :) хващаш флекса и да видим какво ще стане и това е вариант :) даже някъде гледах как се прави ако се сетя ще пусна едно пост4е
stiga gowori gluposti, be batka - are sa i selqnij... ima si kadyren na`in, kojt oe proweren ot mnogo hora i wseki ciwilizowan `owek ]e ti go kave - "S lazer stawa mnogo dobre!"
CityNight
11.12.03 г., 00:29
Оптималното решение е рязане с лазер,ако естествено не ти е проблем цената,за нея се обърни към alex_matrix,но това ти е наи малкия проблем,веднъж резнешли я ще мислиш за стъклото(плексиглас 3 мм),осветление-тук поне варианти има,аз знам 3-4,разположение и как да си свие6 кабелите така че дане ти пречат на светлината,бееее обще хване6 ли се сериозно да модваш,ще ти отнеме временце да напраиш нещо красиво ама после.....alex_matix,вапроса си остава-кажи как са цените на лазера при тебе,на метър примерно ;)
Eпъ шо да абим ток по тая логика? Дай да режим с ножоФкътъ па да видим какво ще стане...
Не сериозно, кой ще жертва кутия евентуално да спести някой лев? Пък и да стане после трябва да се изглаждат ръбове... въобще губене на време.
CityNight
11.12.03 г., 20:59
alex_matrix човече,даи подробности около тоя лазер бе ;) каде е това и така нататък,цени ала бала :)се пак работа трябва да се върши,а нащте си кутии поне ако пък не си ги резнеме с лазерче :)не ми се занимава с циркулярчета,или други варианти,поне не за моита кутия :color:
CityNight
11.12.03 г., 21:13
точно флекс не но ако можеш да си намериш циркулярче(dremel) като това в линка,с такава играчка става доста ефектно и лесно,пък и гладко :)
ето ти и линка (http://www.casemodworld.com/modules.php?name=articles&rop=showcontent2&id=11) :color:
nightyj
11.12.03 г., 22:08
Я аз имам таква машинка за рязане ама пробема е,че я ползвам за пробиване с бургия на дупки в печатни платки,а също и за шлайване ама шмиргелите или там как се наричат като къмачета се изхабиха.От къде мога да си намеря такива, а също и режещи дисктчета с такива размери.
omegaart
11.12.03 г., 22:53
Originally posted by CityNight
точно флекс не но ако можеш да си намериш циркулярче(dremel) като това в линка,с такава играчка става доста ефектно и лесно,пък и гладко :)
ето ти и линка (http://www.casemodworld.com/modules.php?name=articles&rop=showcontent2&id=11) :color:
Я го знам тва :) виждал съм го и даже с CityNight сме търсили такава машинка в М.Бриколаж :) ма нямаше :( виж имаше други интересни работи ама за тях по нататъка ;)
Rear Admiral Floyd
12.12.03 г., 11:29
Напиши в Google "лазерно рязане софия" (ако си от софия де, иначе има и в пловдив) и ще ти излязат 3-4 фирми.
Взимат около 1-2 лв. на линеен метър и изрязват всякакви форми.
в магазина на обиколна /овча купел 2/
на предпоследната спирка на 102, 60, 11, 73 /автобуси/
продават такава машинка
тя е бързооборотна и е доста добра за всякаква работа
цената е около 45-50 лева
Metanoia
12.12.03 г., 13:55
Кажете как да си изрежа дупка отзад на кутията за да може все пак тъпия допълнителен вентилатор все пак да изхвърли някакъв въздух, че са сложили такива миниатюрни дупчици... Красотата не е чаааак толкова важна, просто да не стане съвсем ръбато... С лазер предполагам ще е леко прекалено... пък и май скъпо...
m00 0wNz j00
12.12.03 г., 14:03
Originally posted by Metanoia
Кажете как да си изрежа дупка отзад на кутията за да може все пак тъпия допълнителен вентилатор все пак да изхвърли някакъв въздух, че са сложили такива миниатюрни дупчици... Красотата не е чаааак толкова важна, просто да не стане съвсем ръбато... С лазер предполагам ще е леко прекалено... пък и май скъпо...
аз лично я изрязах със шлайфа с едни тънки дискове 2мм добре се получи и бързо става :) след тва може да позагладиш само малко ръбовете :)
Аз тия миниятюрни дупчици директно съц секачките ги изрязах :ghi: .После позагладих малко с пилата и стана добре.А и е отзад - едва ли ще ти пречи ако не е иделано.Иначе ефекта е значителен - изрязването ми свали 3-4 градуса при затворена кутия.
omegaart
12.12.03 г., 14:20
Originally posted by Metanoia
Аз специално се си мисля че ще ти е по-добре да вземеш бормашината и малко да уголемиш дупките мисля че ми схващаш идеята :) свирни после кат направиш нещо :) похвали се
m00 0wNz j00
12.12.03 г., 14:41
не е много ефектно да уголемиш дупките поне при мен не беше едно свистене се получи гадно .... пък и аз исках да смуче колкото може повече ... :D е виж човека каза че може и с секачи ама зависи колко ти е твърда ламарината на кутията /мойта в случая е бая твърда и немаше друг начин/
аз с клещички за рязане на кабел го отрязах
от тези малките
Metanoia
12.12.03 г., 19:03
Аре... остана чак за на лято... :(
П.П. Имам май недостиг на инструменти, но с ъглошлайф май най-лесно ще стане...
...а някой да знае къде във Варна(и въобще дали има) някъде където да режат с лазаер....???
По последни данни на националния институт по лазАротерапия, модване на кутии и рязане на простотии извън домашни условия в град Варна се по0настоящем се наират 4 места където може да си изрежеш нещо с така наречения ЛазАр.
Стига глупости. Ето ти телефона на едно от 4-те места. +359 888 704 791 тел/факс +359 52 307 440. На визитката пише Мирослав Николов - управител. Намира се леко на майната си след вятърната мелница зад един склад за алуминиУМ. ..за точен адрес пише ул. Прилеп 74.
Ако случайно съм ти дал грешни данни щото тая визитка може да се окаже, че е за нещо друго. Феел фрее да псуваш наред. НЕ се притеснявай.
Със здраве.
ПС. Имало ЛазАри още някъде в промишлена зона, както и в "Елпром" май. Ама това последното е само слух.
Със здрааааве.
nightyj
13.12.03 г., 13:45
А по моя въпрос някой да знае нещо.
По твоя въпрос мога да проверя в магазина
ако искаш:))
nightyj
13.12.03 г., 16:43
Ще съм ти много благодарен.
CityNight
15.12.03 г., 01:00
Днес попаднах на нещо интересно-фирма където режат лазерно на доста ниска цена,ето линк които иска да првери,аз лично смятам да го направя веднага щом имам време :) http://blaser.hit.bg/
Съвсем правилно. Защо да пълня гушката на сулю и пулю, като мога да отида директно във фирма която извършва тази услуга. То пък малко се иска мерак, като не знаете фирма - ми питайта тук там и ще намерите
Twinsis
18.12.03 г., 13:00
Originally posted by Djmetal
А по моя въпрос някой да знае нещо.
По твоя въпрос отиваш в Бриколаж има секви ножчета заглаждащи камъни и т.н..... Уотсън
Twinsis
18.12.03 г., 13:02
Днес попаднах на нещо интересно-фирма където режат лазерно на доста ниска цена,ето линк които иска да првери,аз лично смятам да го направя веднага щом имам време :) http://blaser.hit.bg/
Тая фирма е много добра :), ходил съм там много са точни даже и блокчета за водно правят :).
nightyj
19.12.03 г., 00:33
В бриколажа съм ходил ама не съм търсил такива джаджи,уж всичко гледах незабелязах.Следващия път като ходя в София ще мина да видя там thank you
elektrofacism
20.12.03 г., 13:00
Баш в тази фирма бях на стаж преди ...хмммм 3-4 години , от тогава не съм ходил , но са супер как да кажа ..... пичове . Превехме шублери там и основния проблем беше че използваха перфоленти за програмите за изрязване , надявам се че вече са оправили този малък недостатък :) Нещо се замислям и аз да си занеса там кутийката да я "оперирам":p
Цял комплект с бургийки и шмиргелчета струва 25 лева в този магазин до нас
има и самата машинка:
Манесман - 78 лева, 1 год. гар.
Райдър - 80 лева, 0.5 год. гар.
изглеждат страхотно, с пълна окомплектовка и т.н.
Авторски права на vBulletin