PDA

Виж пълна версия : Последните модели охладители за АМД К7 на Cooler Master

GeniusLoci
09.12.03 г., 03:25
Коментари и въпроси може да отправите в тази тема, а самото ревю четете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/coolermaster/coolermaster.html)

xristo
09.12.03 г., 04:54
Според мен е редно да се отбележат няколко неща (бях ги споменал преди в една тема за Aero 7+)
1. Това Aero 7+, което се продава в България, всъщност е Aero 7 без плюс.
2. Размерите, които са дадени в ревюто съответно не са верни защото се отнасят за Aero 7+. Истинските размери са малко по-малки.

Иначе кулера е добър, даже за такова ниско ниво на шума е много добър.

GeniusLoci
09.12.03 г., 14:49
Ъ-ъ...кое не му е плюса?
Я разгледай и пак ми се обади, или искаш да ти пратя и кутийката и ръководството.
http://www.coolermaster.com/?LT=english&Language_s=2&url_place=product_list&p_class=111

То няма Aero без плюс според кулер мастер..:D

zero
09.12.03 г., 16:21
дел..
да бе верно ....:D

GeniusLoci
09.12.03 г., 16:24
хъхъ..ама в ревюто си имам и lite и 7+...просто чист 7 няма бре!;)

Daisy
09.12.03 г., 18:37
Тоя Аеро7 чува ли се на високи обороти ? Примерно същия ли е шума като на една перка 80мм на 3200-3500rpm

xristo
09.12.03 г., 20:04
Originally posted by GeniusLoci
хъхъ..ама в ревюто си имам и lite и 7+...просто чист 7 няма бре!;)

Има, има-а-а
Направи ли си труда да измериш реалните размери на кулера?

Размерите на АЕРО 7+ (от сайта на КулерМастър) са:
радиатор: 80 х 80 х 51
вентилатор: 80 x 80 x 70.

Размерите на това, което се продава в България:
радиатор: 71 x 71 x 38
вентилатор: 70 x 70 x 70.

Ето тук има ревю на АЕРО 7(без плюс): http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/CoolerMaster_Aero7/index.html

А тук има ревю на АЕРО 7+, в което има снимки и на двата модела един до друг: http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=239
Много ясно се вижда разликата между двата модела.
Иначе в това ревю твърдят, че 7 (без+) е малко по-ефективен от 7+, но и по-шумен.

И на мен ми е много странно, че на опаковката пише 7+, а вътре не е.

GeniusLoci
09.12.03 г., 23:11
абе..да ти..хъхъ - хвърли ме в тъча - явно CM нещо послъгват ;) и то е разбираемо за да ни вземат парите...

Fo
10.12.03 г., 11:39
Извинявайте за тъпия, безсмислен и извратен въпрос, ама това нещо духа ли или смуче?
От къглата дупка питам.

GeniusLoci
10.12.03 г., 11:55
Дуа, бре, дуа :D

acdc
10.12.03 г., 14:09
абе..да ти..хъхъ - хвърли ме в тъча - явно CM нещо послъгват ;) и то е разбираемо за да ни вземат парите...
Не послъгват, защото не са те виновни, ами просто преди време на сайта на CoolerMaster имаше няколко разновидностти на Aero7 и беше страшна бъркотия. Едната - най-мощната е точно тази която се продава у нас. Aero 7 с и без "+" използват един и същ радиатор меден радиатор, но се различават по перката и кожуха. Едната (Aero7+) е с основа 80x80mm но е по-тиха и по-маломощна (и съответно кожуха на радиатора е пригоден за нея) от 70x70мм перката която е на Aero7.
Това което се продава у нас е Aero7 обаче е опаковано като Aero7+:insane: :insane: :insane:

mralien
11.12.03 г., 00:19
Супер - само жалко, че си нямал един 001 heat Pipe под ръка - това ми беше интересно дали pipe-а кляка пред аерото, но н.з. ;) review-то е добро

Ba4o Kiro
11.12.03 г., 00:33
Дуа, бре, дуа :D

Или Ники не е разбрал какво го питат, или Fo не е задал въпроса си правилно... Та да отговоря, турбината засмуква въздух от горната страна (където е кръглият отвор) и го нагнетява надолу, към радиатора, а не обратното (да смуче въздуха от радиатора и да го изкарва отгоре).

GrigorBG
11.12.03 г., 10:40
Пайпа си кляка.... освен че СПОРЕД МЕН не е по-добър е и доста по-шумен.

GeniusLoci
11.12.03 г., 12:08
Не съм разбрал въпроса на Fo..
А пайпа е МНОГО по-шумен, бих казал - зверски шумен..

nightyj
14.12.03 г., 23:55
Някой тествал ли е радиаторите на хиит пайп сайлънт и аеро 7+ много ще ми е интресно как се справя хий пайпа с турбинка :D

username
01.07.04 г., 21:11
Знаете ли,откъде мога да набавя термопроводящо(същевременно елекро-изолиращо) лепило,такъв силикон или др.Проверих навсякъде където продават лепила и т.н. в София.Единствено намерих подобни лепенки, но не ми вършат работа.

Negara
22.06.06 г., 11:52
Хора кажете от каде мога да си го купя този вентилатор плс.