PDA

Виж пълна версия : ABIT NF7 SL v Most

megawriter
07.12.03 г., 14:20
Гледам от ден-два в ценовата листа на Мост се появи тази разновидност на Абит-ското дъно. Някои знае ли нещо повече за него. В официалния сайт на Абит SL не фигурира.. има си само S.

.. малка добавка:
след разглеждане по сайтове на разни странни знайни и незнайни езици :) изглежда разликата която откривам досега е липсата на Преходник SATA-IDE .. доколко разибра от прочетеното. Не се сещам, но ABIT NF7-S ima такъв преходник?

Stefo
07.12.03 г., 15:27
Има в старите партиди на NF7-S си го имаше преходника ... сега сигурно почват да икономосват ... това може да е олекотена версия на комплектацията - L=Lite ??? ... остава да олекотят и да няма и SATA ....:)

emzo
07.12.03 г., 16:40
Или може би МОСТ ги вадят тези преходници за да ги продават отделно:D

mitku
08.12.03 г., 15:09
Originally posted by emzo
Или може би МОСТ ги вадят тези преходници за да ги продават отделно:D
Туй е мноо по-вероятно, отколкот от Abit да са си го спестили...

GeniusLoci
08.12.03 г., 15:19
Да..т`ва да не ви е квартална фирмичка...А абит ме дразнят със завода в Китай от който излизат кофти платки...поне така чувам.

megawriter
08.12.03 г., 15:55
Значи докато се опитвах да изровя повече инфо за тази плака открих надпис който гласи че е само за Китайския пазар.. явно и ние сме китайци :) :) това като шега..
но Мост не вадят от комплекта Serillil-a, просто така си идват от Китай, без него. Бе, да ви кажа, аз мисля с такава да "рискувам". Дано само това е разликата.. като я поразчопля ще ви кажа повечко за нея. Не ми се дават $10 отгоре за този преходник. а да, и доколкото разбрах SL e v2.0 .. всъщност не знам в Мост NF7-S версия 2.0 ли са или не.. не го пише в ценовата им листа...

edit:
мдам, NF7-SL са REV2.0

emzo
08.12.03 г., 22:51
Originally posted by GeniusLoci
Да..т`ва да не ви е квартална фирмичка...
Ами знам ли..............:D Пример:поръчан USB drive 64mb-идва в кутийка, на която старателно е изрязан един правоъгълник (на който може би пише че е безплатен), след това също така старателно е опакована с найлон, а на самия drive пише:LG FLATRON :D
Това за MADE IN CHINA, че са калпави на много места съм го чел.Утре ще пробвам едно AN7 дано да не е китайско.:rolleyes:

megawriter
10.12.03 г., 03:11
такааа вече държа това дъно в ръцете си. На него просто си пише НФ7-С в2.0 и в комплекта отсъства Преходник SATA - IDE без проблем пуснах Бартон 2500+ на 2200МХз (11 x 200MHz, pri natovarvane --> 45-46 gradusa) Доволен съм от покупката :)