Виж пълна версия : Gigabyte GA-7NNXP - някакви мнения?
megawriter
04.12.03 г., 16:05
Здравейте,
реших да си правя подарък за рожденния ден и се спрях на това дъно :) знам , скъпо е, а и може би бихте ме посъветвали да си взема друго след като съм тръгнал да ръся толко мангизи за дънце, но вече го поръчах..
та ако някой се е "забърквал с това дъно да сподели какви впечатления е оставило в него.. слаби страни.. силни.. и т.н.
гледам са сложили екстри като Dual Power System (DPS) ..
Е това за изгъзиците на гигадръв, едва ли ще я видиш тая опиция на други дъна, като дуал биос примерно
A--Viper
04.12.03 г., 19:34
На западните сайт-ове казват, че ДПС е повече бъгав отколкото полезен ...
GeniusLoci
04.12.03 г., 20:10
и което си е вярно-вярно си е ;)
има по изгодни варианти и по добри варианти :
abit nf7-s примерно
(ако не държиш на raid-а и gigabit ethernet-a)
megawriter
04.12.03 г., 21:07
по принцип си бях харесал GB 7N400PRO ..
заради RAIDa наи-вече и Dual Bios-a .
но пущината точно преди 2 дни изчезна от ценовите листи на Most пък и попитах на още 1-2 места и там ми цъкнаха с език че го нямат. GB 7N400PRO2 - това уж би трябвало да е същото.. ама не. Освен че има гигабитова LAN .. се оказа че не е MCP-T .. a е само МCP. а аз искам да имам SoundStorm.. и заради пустия RAID - отидох на скъпотията..
Не се коси, особено от мненията, които ще получиш тук.
Кефи се на покупката си, дъното ти е яко.
Относно вградената звукова карта - забрави я и си
купи някакъв Креатив, ще останеш доволен и няма всеки път
като сменяш дъното да се съобразяваш какъв псевдозвуков
ерзац са интегрирали на него.
Съмнявам се някой от предните участници да са виждали
дъното, за което става въпрос.
A--Viper
04.12.03 г., 23:43
Ако искаш нормално про назови цената. Ще си напрая коледен подарък и ще си доплатя за Епокс-а. Дъното върви супер с една забележка, не подкарах един СпекТек 333 на него с други рамища но проблемо.
Про-то има Райд и Сата спрямо ННексП няма само оная глупост DPS, почти ново има още доста гаранция. SATA и супер саунд :).
Бонус Н на брой USB-та дето ми се въргалят из бюрото :).
като общо харесвам гигабаит , само дето тази опция Дуал Биос бьобще не ми се нрави .
най-вече след като си префлашнах биоса с на друго дьно по недоскив причина ;) -пустия му 2-биос не можа да се освести и да го презапише.. та нали е Дуал!?!?! :) още по лошото беше че биоса (2-та 4ипа бяха запоени на дьното и се е налойило да се рзпоява програмира,и после пак запояжа :))
тва беше на дьно 7VTXE KT266A :D
no si bqh dowolen ot nego,като продьлжавам да твьрдя че GB правят по яки дьна за П4 отколкото за АМД...
Drakaris
05.12.03 г., 04:04
Тоя дуал биос някой въобще виждал ли го е в действие? Имам предвид докато сте си флашвали биоса да ви е спрял тока :) да речем и след това с помощта на втория БИОС да сте си оправили машината и т.н и т.н.???
A--Viper
05.12.03 г., 22:00
Един мой учител ми беше показал лаптопа си с много странен мод. Беше моднат чипа за биос-а да не прави нищо, а направо да предава управлението на ХДД там нулева пътека. Пускаш ПиСи-то и виндоус-а му почваше да зарежда. Доста се бях впечатлил от това. Ако дуал биос-а се правеше с превключвател щах да си флашна единия биос така :). Но честно казано не виждам никаква логика в него освен логото му да краси с една голяма лепенка черната ми кутия :).
Авторски права на vBulletin