PDA

Виж пълна версия : Fleash file За оценка и мнение !!

JeFFreY
30.11.03 г., 18:14
ААА правих тука на една фирма страница само на флаш ниама вав нея информациа само шаблона искам да изразите мнение и да критикувате и да сажетжате който има желание разбира се :) !!!
да допалниа оште малко за фирмата тя се занимава сас производство главно на кашкавал и млечни продукти !
http://peter.dinev.com/Sakarela.swf

BeaZTiE
30.11.03 г., 19:07
ами петре, мойто дете :) аре преди да пуснеш някой пост го прегледай.... маа му...

иначе навигационната система.. добре.. цветоевете са що годе добре подбрани, макарче на лцд екран на лаптоп трябваше доста да се въртя докато видя марката на беграунда.. избягвай да слагаш повече от 2 пъти фирмения знак.
всъщност системата е в самото начло и искам да я видя в малко по-завшршен вариант.

JeFFreY
30.11.03 г., 19:15
А какво да ти кажа нямам ощте от тиах материали които да публикувам ватре иначе от каде да разбера че ниама да се вижда на ЛЦД дисплей а знака на заден фон тои нее за да се забелиазва толкова колкото да нее празно пространство!
а собственика точно това му хареса а да е на голиам екран и да не бие много а го гледаше на лаптопа-си :Р Чам ощте забележки и препораки според мен така се постига ниакакво нижо ! :)

NoDude!
30.11.03 г., 22:00
Цветовата гама специялно е много приятна и дизайна е прост и ненатоварващ. като идея само, направи буквите на бутоните да са с по-тъмен цвят при роллОвер-а и въобще го махни тоя режещ звук от тях. Даже пластик биттон-а от shared librarie-то на флаш е по-готин ;о). Това вече задължително: Това лого което се повтаря три пъти, не че е лошо но.... ми повтаря се три пъти. Можеш да махнеш малкото тъмно такова под навигацията а голямото отгоре да го преместиш малко по надясно, че се губи ефекта на ръба отдолу заради него. Няма да е лошо и да помислиш за xml backend, че клиента направо ще се накефи как го индексира гоогле например.
Като го гледам, ще се получи един много готин сайт (особено сред произведенията на всички "фирми" и "фирмички" дето се навъдиха в бг).
Успех в начинанието, пожелавам ти скорошно заплащане :)
П.С. сега се усетих, че го правиш за млечни продукти (сирена, пр.)... Найстина ли се съгласи човека да остане сайта в този си вид ?
П.П.С. Остави същият keyframe за down какъвто е и за over (или най малкото същият размер и x, y разположение).
За да не си помисли някой че се заяждам слагам усмихнати човечета: :) :) :)

JeFFreY
01.12.03 г., 01:38
:) Радвам се че все пак се намират хора които имат желание да изразиат мнение по темата. Това за логото и аз мисля така днес го забелязах като го качвах за мнение но трябва да е там защото ще има картинка от дясно ще измисля начин да го свържа за звука да прав си кофти е не пасва ама нямах други под рака всичко с което разполагах беше това което имаше ФЛАШ но както и да е ще се смени а доло малкото лого на негово място вазнамерявам да сложа брояч ако намеря как става това вав ФЛАШ :)
Благодаря за критерия и изказаното мнение! :) :)

NoDude!
01.12.03 г., 14:38
Ако намериш как става, Флаш :rolleyes: Бе то във Флаш всичко може,това трябва да се знае. ;) А какво искаш да кажеш с това "ако намериш", тука за аматьори ли ни взе :p Сега нямам време да го пускам че трябва да бягам за училище, но ти трябва поддръжка на .php от сървъра... Хайде че пак докарах тика в оченцето на класната с тия закъснения :D

BeaZTiE
01.12.03 г., 16:01
ами.. то детето за к'во учи толкоз години рисуване, ако неможе едни цветове да подбере..

иначе има още мноооогооооо компютри да изгори, докато се научи да бачка на ФЛЕШ, МАКС, МАЯ етц :)
а аз (за жалост) нямам кой знае колко време да му помагам.

поради тази причина го накарах да се запише във форума, за да можем да си помагаме.. всички :)

това е..

петре, чекам по-завършен вид на флашчето.

JeFFreY
01.12.03 г., 18:48
Ай Ай сар :Р
По-заваршен фаил щте има когато изляза от сесия засщото започнаха изпитите и ме скасаха веднаж. И то на ТЕКСТО ОБРАБОТКА !
А NoDude! е пич кефи ме гледа внимателно и си казва каквото мисли и така ... ! :) аз сам сагласен сас корекциите които ме саветва да направя. А батко критикуваи ме по обстоино!!!
Колкото повече мнения, толкова по лесно си изграждаш собствен критерии. Който да се харесва на повечето хора. Защото никога неможе да се хареса нещто на всички!
А аз мога да пусна още едно фаилче за критикуване ! то ниама много хора които се навиват да изказват мнения.
И се чудя дали си заслужава! :) :)

NoDude!
01.12.03 г., 20:40
Бе поне един ще има със сигурност :p Дори и един да е пак си заслужава. Глей само ко ша стаа кат за 3д почна да питам другата година.
Ето го counter-a който ти обещах:

Правиш си едно txt с това в него:
count=0&loaded=1

Правиш си флачето с три кииФрейма и, като на първият слагаш това:
if (startup == "") {
startup = "ve4e si bil tuka be pi4";
loadVariables ("counter.txt?" + random(999));
}
На втори фраме слагаш това:
if (loaded == "1") {
gotoAndPlay(3);
} else {
gotoAndPlay(1);
}
На трети фраме слагаш това:
count = Number(count) + 1;
loadVariablesNum ("counter.php?count=" + count, 0);
stop ();

А в пхп документа отгоре слагаш това:
<?php
$fd = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($fd, "count=$count&loaded=1");
fclose($fd);
?>

Не съм го пробвал (за флаш плеър 5 е, ма то "loadVariablesNum"си е dead giveaway, за коя версия е правен), но изглежда ок кода. Ако не бях с импулсен телефон вече, щях да го дообработа с shared objects, за да проверява дали не е вече посещавана страницата но бързам да затварям. Успех :)
П.С. Гледам че с тебе почти набори сме, но ми е интересно Биизти колко "дърт" е :p
П.П.С. Забравих да спомена. На трети фрейм имаш динамично текстово поле, с вариабле наме "count" който ще ти дисплаейва посещенията. Ако найстина си с флаш 5, пусни моля те инфо дали бачка синтакса, че не ми се инсталира.
П....С. Това рандом число отзад се прибавя за да се избегнат колизии при повечко хора посещаващи едновременно страницата ти, но може и без него...

JeFFreY
01.12.03 г., 22:37
Ами да бих го пробвал веднага но за сажаление незнам как малко сам невеж на флаш занимавам се от савсем скоро по сериозно! Ако нети е проблем кажи какво да направя стапка по стапка! :) :) :)

NoDude!
01.12.03 г., 23:46
Ми всичко преди "P.S." го правиш дословно... първото парче код го слагаш на първият keyframe (в actions panela), второто парче във вторият, третото във третия. На третия фрейм слагаш и едно dynamic text field със variable name "count"
Правиш един txt файл със само това във него: count=0&loaded=1
И един html file това в него:
<?php
$fd = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($fd, "count=$count&loaded=1");
fclose($fd);
?>
html файла го записваш с окончание php. Ако сървъра ти подържа php и трите ти неща са в една директория (swf, txt and php) всичко би трябвало да е ОК.

JeFFreY
02.12.03 г., 01:46
Задължен съм ти :)