PDA

Виж пълна версия : Проблем с HDD-space, При delete не refresh-ва size-a

Emoo
30.11.03 г., 18:07
Здравейте!!!
Та проблема за който ви пиша е следния: Когато изтрия някакъв файл или директория, Windows-a а и TotalCommandera не refresh-ват дисковото пространство. Птимерно изтривам аз няколко филма и нищо заетото място си оставя същото, и идва един момент в които като изтрия един съвсем малък файл и то се освобойдава много пространство почти колкото от филмите които изтрих но не съвсем. Мислех че този partition нещо се е прецакал и го изтрих и на ново създадох. Имаше важна информация и я прехвърлин на главния С:. Там имах 14G свободно. След обратното прехвърляна на тази информация на D: пространството на C: стана към 12,6....G. Преинсталирах и там Windows-a като си мислех 4е е от него но не отново има същия проблем.
С Windows XP Profesional SP1-вграден, Windows-a е купен. Partition-ните за NTFS, HDD Maxtor Diamondmax Plus 9 80G ATA/133.
Ако имате идея от какво може да е споделете: NTFS, Windows, HDD или друго..?????

Nikolai_S
30.11.03 г., 18:16
Пробвай с System Mechanic 4. Tам има опция за окончателно изтриване на файлове, които вече веднъж са били изтрити от Windows -a. Така на мен ми се освобождава бая място.

YMEH
30.11.03 г., 18:44
Знаеш ли една далавера. Десен бутон, триеш, изпразваш кошчето. Така трябва да се освоби местото, което си напрвил при триенето. При мен така ставаше номера. С Shift + Del като затрия нещо, все едно нищо не съм направил. Пробвай, може и да стане. :-)

Emoo
01.12.03 г., 20:13
Значи аз преди да напиша този жъпрос във форума съм използвал и System Mechanic и дори всички екстри на Norton System Works 2003, но нищо от тях не помага и проблема си остава.
А относно Recycle Bin не ползвам компчтър от вчера та да не знам за това. Аз по принцип директно си трия нещата а не ги пращам в кошчето.
Моля ако някой има други идеи да ги сподели.10x

janko
02.12.03 г., 01:21
Пробвай тези неща дето са ти на D устройство да ги cut-неш в C и виж дали ти се освобождава място.

lini
02.12.03 г., 01:45
2 Неща ми се въртят в главата.
Първото е System Restore. Виж дали като го изключиш или намалиш процента от диска, който ти яде.
Второто е Нортън. Ако имаш някакъв Norton Protected Recycle Bin, разрови се и там да се увериш, че е спрян. Щото нортъна май и с Шифт-дел пак успява да запази файловете.

Emoo
03.12.03 г., 00:14
Проблема го реших. Значи lini е абсолютно прав/а. Norton създава директория Nprotect на партишъните и там пази цялата изтрита информация. Значи премахнах Norton Protected Recycle Bin и изтрих от директорията Nprotect всичко. После се загледах и видах че той позволява потребителя сам да си настрои кои файлове да се protect-ват и кой не.
Благодаря на всички които се отзоваха на помощ.