Виж пълна версия : Помогнете за настройки на BIOS-a Asus A7N8X-X
Имам Athlon XP - 1900+ 1,6 GHz , дъното ми е Asus A7N8X-X
а паметта 256 DDR 400 PQI.
При стартиране ми показва, че процесора ми е 1200 MHz.. Защо така??
Настройките в BIOS са на default.
Дайте ми акъл какво не е наред
12x100=1200
12X133=1600
отиди на настройките на проц. и там му забйй въпросните 133 мандахерца и си готов:D
Шината ти е 100 Mhz . На много дънни платки има един джъмпер , който винаги се оставя на 100 .
Прегледай книжката на дъното и BIOS , смени шината на 133
Никви жъмпери браточка отивай в биос- на Асус-а там му е всичкооооо
До колко MHz е безопасно да я слагам, max. позволява 300 MHz?
Nikolai_S
29.11.03 г., 22:55
До 300 ще стигне малко тругно. По-принцип до колкото може да се държи стабилно, можеш да я дигаш. Пробвай 210, 220,225. Няма страшно! Естествено трябва да намаш множителя, ако не е заключен.
това е процесора - http://www.pcwelt.de/tests/hardware-tests/sonstige/19913/
Как да разбера дали е "заключен" ?
Nikolai_S
29.11.03 г., 23:19
Гледаш му мостчетата на L1, ако всички са цели т.е ако нито едно не е прерязано, значи е с отключен множител.
При Асус A7N8X-X стойности от рода на 2хх ФСБ са невъзможни :)
Originally posted by Adrian
Е тва е пълна глупост :rolleyes:
Защо да са невъзможни ?! Както виждаш от сигнатурата ми FSB ми е 210, и на 218 съм го пускал ама паметта не може повече:( Та, недей да лъжеш човека така.
Позволи ми да не се съглася с теб.
Приятелю преди да ме наричаш лъжец трябва да разбереш дали е така :smack:
Имам дъното от доста време. Смених няколко такива дъна и всички лимита им беше до към 19х пряко сили. Дори и една бройка да прави 218 както казваш не значи, че дъното е клокърско или нещо подобно. Пък и това за 218 фсб не го вярвам. Знам много добре за какво дъно си говориме.
По-полека го раздавай :)
Много отдавна не обръщам внимание на такива сигнатури
Ами по принцип тва дъно е с КТ400 и ми се струва трудно да върви на 2хх защото не поддържа 200МХз ФСБ, но не споря моито още не сам го пробвал но на 195 се държи абсолютно перфектно.Колкото дали е клокарско дъното ами според мен ДА.незнам защо не го харесват толкова?????
BeaZTiE
30.11.03 г., 05:02
при рев.1 мисля, че имаш право. при рев.2 съм виждал с очите си, тествал... тероризирал, малтретирал, подпалвал етц 209 мхз...
BeaZTiE
30.11.03 г., 05:04
Originally posted by numpad
Е тва е пълна глупост :rolleyes:
Защо да са невъзможни ?! Както виждаш от сигнатурата ми FSB ми е 210, и на 218 съм го пускал ама паметта не може повече:( Та, недей да лъжеш човека така.
кой те кара да я караш на 100% тази памет? т.е. защо си си купил такова дъно, щом не си регулираш рама :) и пак не се надявай да вдигнеш повече мегазерци.. адриан има право - донякъде...
Nikolai_S
30.11.03 г., 10:31
Originally posted by Cyrix
Ами по принцип тва дъно е с КТ400 ...
Aз ли нещо не схващам за кое дъно говориш или просто не знаеш че ASUS A7N8X-X е със nForce 2 чипсет.
BeaZTiE прав си говоря за рев.1
Можеш ли да ми кажеш с кой биос си пробвал на рев.2, че да достигнеш 209 фсб? Имам рев.2 някъде в нас и специално ще пробвам да видя до колко ще стигне.
Но пак казвам, това за 218 фсб стабилно на това дъно не го вярвам. Наистина звучи май стил Тома Неверни, но........
или пък на да съм дали само калпави дъна? :p
@Adrian
Добре, ще се радвам, че съм нацелил хубава бройка, щом така казваш. Това за 218 FSB само казвам, че съм го пуснал. Изобщо не съм го тествал за стабилност и не претендирам, че е било стабилно. Но и 209 на BeaZTiE и 210 от сигнатурата са си повече от 200, нали. Само не разбирам защо смяташ, че някой ще тръгне да лъже в сигнатурата си, но това е друг въпрос. Peace;)
@BeaZTiE
Аз не искам повече от 210 MHZ, просто не ми трябва. Затова си я държа синхронна паметта. Ставаше дума, че с това дъно не може да се достигне повече от 200 FSB, а това просто не е така. Говоря за ревизия 2.хх, за долните ревизии си признавам, че не знам:rolleyes:
@Cyrix
A7N8X-X e със nForce2 400 + MCP chipset
Малко се разводни темата на човека, за което съжалявам, но просто бях крайно несъгласен с Adrian.
numpad говорех за ревизия 1. и че тя не може повече от 19х
:)
Не съм казал, че лъжеш в сигнатурата си. Казах, че не обръщам внимание на такива сигнатури ;)
Peace :cool:
Моето дъно е същото...как да му разбреа ревизията...къде да я виде...аз си карам нормално на 200 и нямам намерение да дигам...кмпютъра е абсолютно стабилен...
BeaZTiE
30.11.03 г., 18:10
Можеш ли да ми кажеш с кой биос си пробвал на рев.2, че да достигнеш 209 фсб? Имам рев.2 някъде в нас и специално ще пробвам да видя до колко ще стигне.
ще проверя и ще ти кажа
Ba4o Kiro
30.11.03 г., 18:31
Originally posted by Nikolai_S
Гледаш му мостчетата на L1, ако всички са цели т.е ако нито едно не е прерязано, значи е с отключен множител.
BEEEEEEEEEEP - Грешка!!!! В момента на пазара почти всички (да не кажа всички) процесори от 1800+ до 2500+ с новата текстолитна подложка са със ЗАКЛЮЧЕН МНОЖИТЕЛ, въпреки, че L1 мостовете са видимо съединнени!!! За съжаление също така има и Duron-и които страдат от същата "болест" - заключен множител!!!
BeaZTiE
01.12.03 г., 13:47
вчера специално за теб си поиграх малко.
занесах си и моя процесор, който принципно държи 225 на по-доброто дъно.. не отцепи повече от 209 - пуснах го и на 210 мхз, но нямах време да го тероризирам.
значи пича каза, че не е ъпдейтвал биоса - т.е. му е фабричен от 19 август 2003. 1006 - ако не се лъжа. датата я запоних :)
така, че и аз не вярвам, че нумпад прави 218 мхз на такова дъно. аз успях до 217 да вдигна, но не системата (след опит за бърнин тест) заби
иначе 11х209 на вкор 1.85 а7н8х-х работи. за жалост разползагах с ограничено време и нямах време да пробвам на х11.5 или х12 как се държи и до къде стига.
Грешка...сори. Модераторите да го изтрият.
а...сега стана :p
Originally posted by numpad
Това за 218 FSB само казвам, че съм го пуснал. Изобщо не съм го тествал за стабилност и не претендирам, че е било стабилно.
Ами аз сам съм си признал, че не съм го тествал за стабилност. Просто тръгна win-а, зареди start-up програмите, отворих MBM5 да си видя волтажите и температурите, отворих CPU-Z да видя ко ще каже, отворих АИДА32 да видя какъв трансфер ще прави паметта и това е всичко. Да не съм луд да си държа волтажите такива все пак. И да поясня, става дума за 218FSb, но с малък множител и с високи тайминги на паметта.
Originally posted by BeaZTiE
вчера специално за теб си поиграх малко.
занесах си и моя процесор, който принципно държи 225 на по-доброто дъно.. не отцепи повече от 209 - пуснах го и на 210 мхз, но нямах време да го тероризирам.
значи пича каза, че не е ъпдейтвал биоса - т.е. му е фабричен от 19 август 2003. 1006 - ако не се лъжа. датата я запоних :)
така, че и аз не вярвам, че нумпад прави 218 мхз на такова дъно. аз успях до 217 да вдигна, но не системата (след опит за бърнин тест) заби
иначе 11х209 на вкор 1.85 а7н8х-х работи. за жалост разползагах с ограничено време и нямах време да пробвам на х11.5 или х12 как се държи и до къде стига.
Много благодарности :) и Аз отделих време за игра. При мен не изгрява над 208 фсб. Става дума за рев.2 с вентилаторче на чипсета. Пробвах няколко различни биоси - все тая. Наистина май дефаултния не е лош. С него успях да го закрепя на 204. Както казах по-нагоре знам за какво дъно си говорим :) Вярно, че периферията е малко калпава ама на Епокса си фърфи :p и то с по-малки волтажи на паметта и процесора. Пък и стига повече. Да не говорим, че е гърмял и е home made :cool:
Авторски права на vBulletin