PDA

Виж пълна версия : Win XP и WIN 2003

venko
29.11.03 г., 00:31
Може би е ламерски въпрос но да попитам, че не съм си правил подобни експерименти друг път:

Мога ли на система с Win XP да сложа втора ОС - WIN 2003.

Дали би могло да се използват инсталираните в програм файлс програми - в смисъл софта да не се копира целия 2-ри път а само да се инстал-не във втория WIN колкото да си направи регистрациите.

и последния въпрос - как стоят нещата с деинсталирането на 2-рата операционна система

ХристоС.
29.11.03 г., 02:19
Аз съм в момента така - с Windows Server 2003 и Windows XP като втора OS. Нямаш никакви грижи, само като качваш другия Windows, направи си backup на boot файловете (7 файлчета са, помещават се на дяла, на който е инсталирана OS, така ако по-старата не иска да зарежда след преинсталацията можеш да ги върнеш и ще се оправи). Може също да трябва да добавиш ръчно втората система в boot.ini, след като си я инсталирал (обикновено си се добавя сама). Инсталираните програми на единия Windows няма да могат да се ползват под другия, ако и там не ги инсталираш - registry-то не е общо. Можеш да укажеш обаче Program Files директорията по подразбиране да е една и съща за двата и да преинсталираш всичко, припокривайки инсталираните под другия Windows програмни файлове. Все едно НЯМАШ друга OS - и драйвъри се качват отново, и въобще всичко както си знаеш. Windows не може да се деинсталира, но можеш да го затриеш, като му изтриеш всички файлове или форматираш диска му (знаеш, че двата Windows-а трябва да са на различни партиции, нали?!). После редактираш boot.ini и той спира да ти се появява като опция при началното зареждане. Между другото, за какъв дявол са ти тези 2 почти идентични операционни системи?

venko
29.11.03 г., 11:14
Последния ти въпрос - ами чиста проба интерес - искам да видя какво представлява Windows 2003 сървара, но тъй като на единствения компютър, с които разполагам и работя и не ми се губят ден / 2 ако единия не ми хареса и реша да се връщам пак към ХР-то .... та за това

ХристоС.
30.11.03 г., 04:53
Направо махай XP-то, защото 2003 ще ти хареса повече, отколкото си очаквал - гаранция! :cool: :cool: