PDA

Виж пълна версия : WinXP + интернет = 0

WISP
27.11.03 г., 14:49
Не съм сигурен тука ли да питам или в "Мрежи и комуникации", ама май си е по-скоро уин-проблем...

Та, по същество: Пускам интернет (по LAN) на един клиент с ХР в доста бъгаво състояние, но все пак работещ. След известна борба с драйверите на мрежовата карта (CNet 200Pro), най-накрая намирам подходящ и нета горе-долу тръгва, но установявам че е пълно с паразити от сорта на SaveNow, NewNet и др. подобни. Затова изтеглям Ad-aware и почиствам, като накрая излиза съобщение, че някои файлове ще бъдат изчистени след рестарт. Рестартирам, Ad-aware се включва пак и довършва, след което уиндоус зарежда и всичко изглежда наред. Наред, обаче няма интернет! Никакъв! Има мрежа, виждат се компютри в мрежата, може да се тегли в локалната мрежа, може да се пингва и в локалната и навън, включително и по име. Демек - мрежата си работи отвсякъде, но не се отварят никакви страници нито с IE, нито с Mozila. Няма и никакъв firewall.
Неколкократните опити за преинсталиране и repair не доведоха до никакъв резултат, нито възстановяването на системата от backup-и, правени преди. За съжаление System Restore също е изключен по-рано и не върши работа. Няма и никакви съобщения за грешки...
Въпросът ми е: Какво се прецака? Някой ако знае, моля да дава акъл, че тоя се тръшка яко.

Георги
27.11.03 г., 17:55
Aми ти нямаш вина, че Windows-ът му е скапан. Да си го преинсталира, или да си плати за преинсталация!

WISP
27.11.03 г., 21:26
Там е работата, че според него аз съм виновен, че му се скапал уина, понеже станало от Ad-aware... А и упорито не ще нова инсталация, защото имал много програми и т.н., макар, че щеше да се оправи за 1 ден, а сега вече загубихме почти три в опити да го подкараме. Така че, ако някой знае защо може да не върви интернета на ХР, да казва. Затворен порт (ове)? Повредени файлове? Скапан DNS-клиент?...

Dockera
27.11.03 г., 23:02
предположение - прецакан (омазан) Winsock2...

я ми кажи на:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControl Set\Services\WinSock2\Parameters\NameSpa ce_Catalog5

колко Catalog_Entries имаш?!?
трябва да с 3 по принцип...

че и аз едно време имах подобни проблеми и през регистите го оправих... :smoke:

WISP
28.11.03 г., 10:14
Абе и аз нещо такова четох из майкрософтските страници...
Я по-добре ми кажи, ако знаеш, как точно да го пипна през regedit - ключове? стойности? Защото не е пред мен сега, а като отида пък там, няма интернет... та трябва да знам предварително какво точно да оправя.

primetime
28.11.03 г., 15:33
А възможно ли е страниците да се зареждат, но не се виждат? Щото наскоро имах подобен (донякъде може би) проблем с...моята машина.

Взех да тествам един ТВтунер и изтеглих къде що намерих софт за гледане на ТВ...около 10-тина програмки (плеъра), че и повече сигурно...и се започна едно инсталиране и тестване, коя става, коя вади най-добра картина и прочее. Както и да е...повечето от тях се оказаха пълна боза, но крайния ефект беше, че ИнетЕксплорера се омаза яко (не знам защо при него изби)... той беше част от омазалите се програми.
Просто не изкарва съдържанието на страницата в прозореца...екрана си стои бял все едно че е blank page. Отначало си помислих че нямам връзка, но по едно време забелязох, че страниците се зареждат, отчита трафик, казва че е заредено, като влачиш мишката по екрана се "маркира" невидим текст и картинки...и нещо такова, само дето всичко празно.
Инсталирах друг браузър (нетскейп седмица някаква) и с него всичко беше нормално.
Та като каза че имаш мрежа, пинг и прочее си рекох да не е нещо подобно...макар че Мозила и Нетскейп е май кажи речи едно и също нещо. Аз си реших проблема генерално....

Dockera
28.11.03 г., 23:09
ми значи аз в тези NameSpace_Catalog\Catalog_Entries имах към 7-8 записа...
изтрих всички и от чист windows си импортнах стандартните, които трява да са 3... и всичко се оправи...
...и на NameSpace_Catalog5->Num_Catalog_Entries Value data трява да е 3 съответно :)

но незнам дали при теб пак точно в това е причината... :smoke:

Milanoff
29.11.03 г., 21:19
Ако инсталираш отгоре Internet Explorer 6 SP1 би трябвало да оправиш проблема. Някъде около 40-50 МВ ти е целия пакет.
Не е ясно дали ще стане, но може да пробваш.

WISP
02.12.03 г., 09:43
Dockera, благодаря ти много, оправих проблема точно както ти ми писа! Точно в NameSpace_Catalog5 се мъдреше на първо място запис за NewDotNet (както и подозирах, проблемът беше с тоя гаден паразит). Импортнах стандартните стойности от работещ ХР и нета си тръгна.

Още веднъж, благодаря!

Dockera
02.12.03 г., 11:17
е моля, моля... :)
от днес обаче почват да ти се трупат лихво-бирите... :D
:smoke:

Tarambuka3500
02.12.03 г., 17:59
хех, бе това NewDotNet много хитро
http://www.new.net/