PDA

Виж пълна версия : Относно потребителя Joredos

Страници : [1] 2

Dark Skywalker
27.11.03 г., 08:34
Тук можете да изразите мнението си относно потребителя Joredos: смятате ли за необходимо той да бъде помолен да напусне, или другите участници и модератори трябва да проявят повече толерантност и разбиране.

Не искам да обяснявате кога, колко и какви глупости е казал Joredos, просто дайте мнението си по poll-а.

Joredos: ще ти бъда благодарен, ако не се намесваш по темата.

ToHu
27.11.03 г., 09:31
Само че ванка, за ртея работи не се пускат пулове, нито пък се моли, то не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава, нали знаеш ..... та ти може да си го молиш, той може да си седи ...... ахъм .... говоря по принцип, тиси модератр и решаваш, нали за това сте бре ..... трябва да поемате отговорността за действията си, решаваш триеш го, ако после на някой не му харесва ти си отстояваш решението .....

Дара
27.11.03 г., 10:15
Не виждам причина Joredos да напуска форума.Гласувах да остане

Георги
27.11.03 г., 11:07
Във форума винаги е имало хора като Joredos и историята показва, че те или са се "очовечавали" с времето, или сами са го напускали. Хайдe всички да оставим Joredos на мира, пък да видим дали историята ще се повтори, а? Гласувах да остане!

mralien
27.11.03 г., 13:03
Originally posted by Георги
Във форума винаги е имало хора като Joredos и историята показва, че те или са се "очовечавали" с времето, или сами са го напускали. Хайдe всички да оставим Joredos на мира, пък да видим дали историята ще се повтори, а? Гласувах да остане! така е но историята се повтаря и повтаря, а той все така не разбира за какво иде реч?!?
Мисля обаче, че пол-ът може да има и следната клауза предложена от Neotrace в съседната тема ограничете само в рамките на четене и browse-ване на форума за някакъв период от време /1-2-3-4-5 месеца/

Neotrace
27.11.03 г., 13:04
Originally posted by wild rain
Не виждам причина Joredos да напуска форума.Гласувах да остане

Ми явно не четеш останалите раздели...за това. И колко време му трябва на човек да се ориентира и приспособи към обстановката във форума???? Наблъскал е 1000+ поста и продължава в същия дух.....пък ние си чакаме да се освести. Ми няма да стане май тази работа и доказателство за това е колко често дискутираме точно него.....ако сте забравили може да прегледате раздела и да видите.

PS: Значи нашия човек е главно действащо лице в 4 теми на първата страница на този раздел и още толкова на 2-рата. Пък за гласуването цъкнете тук (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=16642) да си припомните.

Daisy
27.11.03 г., 13:54
Гласувах "нямам мнение" , защото не съм наясно какво визира в последно време автора на темата

Дара
27.11.03 г., 14:27
Аз съм против крайнодтите и санкциите.Вярвам, че има и други начини за постигане на успех. Повярвайте и вие!

Crazy_hatteR®
27.11.03 г., 15:24
Чесно казано на мен ми писна да чета глупостите на гореупоменатия член на форума . Нееднократно е предупреждаван и от модератори и от други членове . Ама спамера си е спамер - ръси глупости навсякъде . А дали крайната мярка да е пълно баннване се двуомя . Да някои са се поправяли , да всички сме допускали грешки , ама Joredos с добро не приема .

Joredos
27.11.03 г., 16:27
Мене едно ме дразни в мойте "приятели" тук-една част,която имат компютри от преди да се родят-баща му е един къде си бачкал намерил по-тънко компа взет за момченцето да се учи,че това е бъдещето.Понеже е закърмен с флопито и той не знае откога се занимава с компи и почва да раздава акъл,ама така че като сгрешиш или се объркаш или въобще ти е грешна информацията,ако се видите лице в лице ще иска да те разстреля.Така бълва величието си,че по цял ден кисне пред компа и със всеки час величието му стига колосални висоти.Другата част са такива,дето видяли че някой го бият с камъните и айде той да не е по-назад и той ходи барабар Петко с мъжете.

Интересното е,че започват да те мразят,когато не си на тяхното мнение и особенно да обидиш нещо,което той има,работил е за този продукт или по-някакъв начин е тясно свързан с това.Примери да не изброявам,че поста ще стане като "Под игото".

За изказването ми срещу pav-може да е един от най-разбиращите тук,но това ВЪОБЩЕ не ме интересува,той НЯМА право да обижда!Когато почнеш да обиждаш се виждаш в очите на жертвата си като по-велик,защото може да го смачкаш със знанията си.pav може и да не е простак,но просташко му е поведението.Това не му дава абсолютно никакво право да се величае пред по-слабите.Ако беше толкова разбиращ той щеше да бачка в някоя световно известна престижна фирма,а не да пише тук при цялото ми уважение към титаните(GeniusLoci,Георги,Ba4o Kiro,Mollov,delian и др. професионалисти,който никога не са се изцепвали за кой е тъп,кой е простак и кой е ламер и т.н ,въпреки един път Молов ми каза "олигофрен").

The Penalty
27.11.03 г., 16:33
Originally posted by Joredos
...и др. професионалисти,който никога не са се изцепвали за кой е тъп,кой е простак и кой е ламер и т.н ,въпреки един път Молов ми каза "олигофрен").

:lol: :lol: :lol: :lol:

BeaZTiE
27.11.03 г., 16:42
ами.. гласувах, че немам мнение по въпроса..
всеки участник във форума има бутон "игнор" аз лично все още не съм го игнорнал.. но и това ще стане, ако продължава в същия дух..
няма никаква файда да се пускат такива пулове...
иначе джоре не е лошо момче... а това, че е заблуден... е как да кажа.. нали е тук да се учи..
иначе праска понякога такива изказвания, че просто умирам от кеф и настоението ми се оправя..
според мен трябва да издадем книга с бисерите му.. просто.. понякога откъде му идват на акъла такива неща.. немога да разбера.. гениален е..
особено когато се изказа "евала на ИБМ диковете им държат до 37 - 37.5 ПЦИ шина"
абе счупих се да се хиля...

в общи линии джоре е повече полезен, отколкото вреден за форума.

след време ще стане нарицателно... ако не е станал вече де..
абе свеж образ е.. няма защо да го "гоним" - напротив.. добре е да го примем от веселата страна..

и да не забравяме, че П4 на 2.4 смазва бартън 2800+... Направо го размаза със страшна сила.. по цена де :)

Чернокрилия
27.11.03 г., 17:16
Мене едно ме дразни в мойте "приятели" тук-една част,която имат компютри от преди да се родят-баща му е един къде си бачкал намерил по-тънко компа взет за момченцето да се учи,че това е бъдещето.Понеже е закърмен с флопито и той не знае откога се занимава с компи и почва да раздава акъл,ама така че като сгрешиш или се объркаш или въобще ти е грешна информацията,ако се видите лице в лице ще иска да те разстреля.Така бълва величието си,че по цял ден кисне пред компа и със всеки час величието му стига колосални висоти.Другата част са такива,дето видяли че някой го бият с камъните и айде той да не е по-назад и той ходи барабар Петко с мъжете

Ти, братчето ми, пак не си разбрал за какво става дума.
Никой не те обвинява, че не знаеш....
Хората се ядосват затова, че парадираш с незнанието си....

Само си прочети сигнатурата ... "аз не разбирам.... ама бате Джоре да ви каже къде е истината" , тя да ти е само сигнатурата ами то 80% от постовете са ти в тоя дух написани.

Вземи се успокой и наистина не пиши повече в тази тема, настъпваш котето по опашката и да не се чудиш като те одраска

Георги
27.11.03 г., 17:52
Доколкото ми е известно, в правилата няма точка, описваща че след изказване n на брой некомпетентни мнения, или пък след пускане на poll, даден потребител може да бъде ban-нат, бил той и най-мразеният! Joredos може и да пише глупости, но такива хора винаги е имало. По-старите членове помнят Мартин The_UFO Димитров, както и Intel a.k.a. Paradox_SF... Помните ли какви невъзможни простотии ръсеха и двамата? По това време, софтуера на EZ Board не позволяваше да се Ignore-ват юзъри, и все пак никой не поиска от тогаващната (доста по-недемократична) власт, някой от тях да бъде ban-нат. Сегашният софтуер позволява да бъдат Ignore-вани мненията на нежеланите участници, защо просто не се възползвате от това? Досега не ми е известен случай, в който Joredos да е направил някакво сериозно нарушение на правилата, и затова смятам че едно негово ban-ване би било в пълен разрез с тях!

Svetlix
27.11.03 г., 18:21
Във форума винаги е имало хора като Joredos и историята показва, че те или са се "очовечавали" с времето, или сами са го напускали. Хайдe всички да оставим Joredos на мира, пък да видим дали историята ще се повтори, а? Гласувах да остане!

Напълно съм съгласен с тове мнение .... все едно аз съм го писал. Да не е пък само той така? На който не му харесват писанията ми да не ги чете. Това игнориране не го удобрявам за който и да става на въпрос.
Бана е твърде сурова мярка! Някакво ограничаване на постването му за месец два .... пак е гадно. В свободна държава живеем все пак.
Някъде бях споменал, че Еми никой не е обидил .... някои други обиждат потребителите тук ежедневно (не, че и аз не съм обиждал де) и са още тук! Нека правилата са еднакви за всички. Гласувах да остане.

Поздрави!

Dark Skywalker
27.11.03 г., 18:39
Creep, не си прочел какво искам с този poll, а то е различно от това, което си говорихме днес с теб и gtzvetkov. Искам Joredos доброволно да престане да пише в този форум, а не искам ban.

Не знам каква е била ситуацията преди, но е факт, че Joredos се опитва да изказва "компетентни" мнения по всякакви въпроси, без да притежава необходимата техническа компетентност и практически опит. С тези си действия той сваля общото ниво на форума, което мисля, че никой тук не е съгласен да приеме.

Ако още не е ясно, нека повторя: аз не търся точка от правилата на форума, по която Joredos да бъде ban-нат, а просто искам той да си тръгне. Засега ме подкрепят над 50 на сто от гласувалите участници. Joredos да си мисли.

Георги
27.11.03 г., 18:50
И аз искам много неща, ама ни можи ;)

BeaZTiE
27.11.03 г., 18:54
малко офтопик..
ама ние в УниБГ.. разни сървър админи непрекъснато се хващаме за гушите заради бутона пас - в случая "нямам мнение"
та.. как ще се броят гласовете :)
спорд конституцията на РБ едно гласуване за да е валидно трябва да има гласували поне 50% от всички участници (това прави грубо 1500 човека)
след което 50%+1 глас да са ЗА.
гласовете пас и гласовете против минават под един знаменател.. което не ми се вижда (лично на мен много логично, но по конституция е така)
та.. аз съм последният човек, който би защитил потребителя "джоредос" но защитавам общото право за изказване на менние.. па би било то и невероятно некомпетентно... та.. неможе всеки да е компетентен.. а ако си говорим честно истината се нарича самоконтрол... когато не съм компетентен по даден въпрос си мълча.. ако се обадя е да попитам... а не да давам ламерско мнение...

така, че аз лично моля джоредос когато не е сигурен в словата си (в частност постовете си) да гледа и да се учи. иначе става палячото на форума.

но това, да го изгоним защото дава некомпетентно мнение.. ами да го дава... на мен лично не ми е проблем.. както казах... развеселява ме... понякога ме дразни.. но какво да се прави.. като ми писне от него го ингонрвам.. като ми домъчнее за него го ънигнорвам.. и така...
истината е там, че във форума трябва да има самоконтрол.. т.е. джоре като напише "абе селерон на 600 мхз къса шапката на оптерон на 2 гхз" и след това като му напишат 100 човека "абе джоре влез в час бе, момчето ми" и така 1024 пъти.. и джоре може да се сети, че пише глупости :)

тъй, че.. няма какво да го наказваме детето.. нека гледа нека се учи.. и повечко да мълчи.. това е рецептата..
и гледате след 2-3 години джоре чело, чело.. и започва да пише във форума и ни събира на всички погледите от познания.... ама експириънс се иска.. а не бош лаф..

QWERTY
27.11.03 г., 20:26
Originally posted by BeaZTiE
спорд конституцията на РБ едно гласуване за да е валидно трябва да има гласували поне 50% от всички участници (това прави грубо 1500 човека)
след което 50%+1 глас да са ЗА.

Това не е вярно. И при двете най-големи гласувания - парламентарните и местните избори, това не е така. И един да гласува - избора си е валиден.

Vanu
27.11.03 г., 21:55
ммне, това за броя гласували е вярно, именно заради това не избраха президент на Сърбия, но не знам как стои въпроса в БГ :cool:

delian
27.11.03 г., 23:09
Само заради Биизти гласувах, въпреки че той е извън България доста време и не познава в детайли нашите закони, до известна степен е прав - ако известна група от 20 - 30 човека гласуват, това не е мнението на целия форум.

Та гласът ми беше "Нямам мнение". Всъщност имам мнение, но poll-а е така зададен, че ме принуди да избера това. Днес си говорих с известен мембър (щото "член" звучи малко грубо) на форума (дълго мислих, ама реших да не споменавам имена) и му казах "Абе аз по принцип съм търпелив човек, ама този Joredos и мен почва да ме дразни" (ако иска съответният мембър може да потвърди). Но не съм аз човекът, който да казва кого да го има и кого да го няма. Не мисля, че трябва да се пускат подобни poll-ове. Не мисля, че от тези 3500 (или колкото са там) човека има повече от 200 толкова активни, че да могат да споделят мнението си по въпроса. И все пак какво ще стане, ако резултатът е 51/49% или 67/33%? Това не се казва в условието.

От друга страна Joredos, въпреки че ме спомена с добро в един по-преден пост, защо пък не опиташ да си вземеш поука от всичко това? Защо винаги трябва да си "срещу вятъра"? Като гледам как вървят нещата, май ще трябва да си ходиш, а ти няколко пъти си казвал, че тук ти харесва, че искаш да останеш част от този форум. Защо не си вземеш поука от всичко, което става във форума или поне от това, което засяга твоето "име" и да се опиташ да се приспособиш към този хубав форум, а не да се опитваш да приспособиш форума към себе си, което явно няма да стане.

Това е първото и надявам се последното ми изказване в този стил. Не съм на позиция да определям правилата и действията във форума. Въпреки това смятам, че не бива да се предприемат крайни мерки към никой, който не е нарушил явно правилата. Все пак всички ние някога сме давали неправилни мнения (аз за себе си си спомням за едно, ама после поне имах доблестта да си призная).

daka242
28.11.03 г., 00:32
Originally posted by ToHu
Само че ванка, за ртея работи не се пускат пулове, нито пък се моли, то не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава, нали знаеш ..... та ти може да си го молиш, той може да си седи ...... ахъм .... говоря по принцип, тиси модератр и решаваш, нали за това сте бре ..... трябва да поемате отговорността за действията си, решаваш триеш го, ако после на някой не му харесва ти си отстояваш решението .....
Много добре казано !!!
Какви са тия "парламентарни" полемики за това и онова ?! Понякога имам чувството че си играете на "държава" ли и аз незнам как да го кажа. Но дори и така да е тая държава е виртуална и правилата и и те са такива. Голяма част от вас са хора на "възраст" и не ви отива просто ... Не ме разбирайте погрешно ама за мен нещата седят долу горе по следния начин : ровя си из мрежата и намирам интересен форум , форума е направен от еди кой си и еди кой си , след като искам да пиша или чета тоя форум се съобразявам с критериите на основателите му, ако на тях не им изнася това което пиша - отсраняват ме и толкова - форума си е техен никой не е докаран насила да пише така че и те не са длъжни да дават обяснения за това и онова ... мисля че тва са елементарни неща ....

The Penalty
28.11.03 г., 00:41
М-да, с мен говори Делян и се е цитирал много точно, пък и Джорето няма спирка. Мене не ми пречи с писанията си, но не смятам да му спестявам определенията си по негов адрес при всяка нова глупост, той да реши ще си взима поука или не, щото ако е за надговаряне...хм.. бе айде :D
Обаче нещо друго ми стана интересно в тая тема - гласувания, проценти... ше земете да го изкарате несменяем май, пък ако не ме лъже паметта Тони още преди 20-ина поста ви каза какво е решението, ако не става за тук - чао! Тва е.
Леле само като се сетя колко се изписа по тая тъпа тема... вместо това да бяхте написали по някой виц в ОБЩИ... :ghi:

Гьоре, а ти няма да се сърдиш на хората като ти казват "олигофрен", при положение, че си се държал като дипломиран такъв, нали? ;)

ЕДИТ: Не съм гласувал няма и да го направя.

Valeri
28.11.03 г., 05:33
Гласувах с "Не! Трябва да бъде помолен да напусне"...

Активните потребители на форума не са 3000, а са около 200. До тук са гласували около 1/4 от тях като резултатът се вижда. Не виждам Joredos още какво има да се чуди, освен за пореден път да прояви нахалство и точно след 3 дни да почне пак да пълни темите с негови впечатления и оплаквания. Тогава вече ще му се наложи да се разделя с известен брой от постовете си.

ToHu
28.11.03 г., 09:14
Абе ванка .... нали ти казах за баницата .... и аз искам сашо доброволно да ми пусне ама ако не .. ша го насилим .. тва е положението ...... извинявам се за сравнението ... ама любоф .. какво да се прави ......

Айде стига пълнихте форума с простотии, другия път като не ти харесва някоя тема, или не е на мястото си, помоли автора и да я затрие, не я трий сам .... така всеки ще започне да си налага самоконтрол ...... илил пък не ........

QWERTY
28.11.03 г., 09:22
Originally posted by Vanu
ммне, това за броя гласували е вярно, именно заради това не избраха президент на Сърбия, но не знам как стои въпроса в БГ :cool:

:rolleyes: Абе vanu, я ми покажи текста в закона, където го пише това? И кво ми даваш пример със Сърбия? Тук е България. На последните местни избори помнлиш ли колко беше активността? Някъде около 43%. Тези, които не са гласували, просто не ги интересува. Те доброволно са се отказали от гласа си.

Джоредос имаше няколко месеца време да свикне с форума, да разбере какво е собственото му ниво и нивото на форума и да се настрои. Прогрес не виждам.

Vanu
28.11.03 г., 11:13
Гласувах с "Не! Трябва да бъде помолен да напусне"... Абе, Валерий, в цялата история на форума имало ли е път, когато се е дискутирал някакъв бан и ти да не си бил "за"?:ghi:

П.С. за qwerty - на последните местни избори активността беше около 70%....

Dark Skywalker
28.11.03 г., 11:15
А ти личните въпроси не знаеш ли, че се задават с РМ?
Колкото за процентите, явно ти не знаеш къде живееш. Виж тук (http://www.mediapool.bg/site/mizbori_03/2003/11/02/01_021103mi.shtml) какво пише и престани с offtopic-а.

Да потретя за всички глухи/слепи/малоумни: тук не се обсъжда ban, а напускането на един потребител.

Георги
28.11.03 г., 11:29
Originally posted by Dark Skywalker
...
Да потретя за всички глухи/слепи/малоумни: тук не се обсъжда ban, а напускането на един потребител.

Хайде по-леко с "епитетите", а? :mad:

Ако тук не се обсъжда ban, а напускането на един потребител, аз просто отсега мога да ти кажа резултата: Joredos никога доброволно няма да напусне форума. Или го ban-вайте (ама първо трябва да си намерите много, ама много основателна причина защото лично аз ще ви търся сметка ако сметна, че причината не е е такава), или не се занимавайте с глупости. Тая анкета е по-безсмислена и от онази, която бях пуснал аз, когато Тодор заяви, че няма да пише, докато не бъде ban-нат Joredos...

Dark Skywalker
28.11.03 г., 11:41
Creep, ти не се засягай от епитетите - мисля, че ти стана ясно от втория път :lol:

Аз смятам да изчакам още една седмица, за да видя какво мислят по въпроса едно разумно количество потребители, след което ще помоля Joredos най-официално да напусне форума. Ако това не стане, ще му направя живота тука толкова неприятен (спазвайки всички правила, разбира се), че ще поиска сам да напусне. Междувременно с това ще поведа дискусия за това дали е необходима промяна в правилата на форума, касаеща именно казуса с отправянето на молба към даден участник да напусне форума.

Ако резултатът против Joredos падне под 50%, преставам да се занимавам с това и просто оттам насетне ще игнорирам всичко, написано от него тук.

Дара
28.11.03 г., 11:45
...ще му направя живота тука толкова неприятен (спазвайки всички правила, разбира се), че ще поиска сам да напусне.......
Какво означава това?Би ли обяснил(ако смяташ за нужно разбира се)?

Dark Skywalker
28.11.03 г., 11:49
Разбира се.... Просто ще си поиграя да отбелязвам всички грешки във всеки негов пост. И ще давам своя коментар, разбира се.

Дара
28.11.03 г., 12:03
И мислиш, че с това животът му ще стане толкова неприятен, че да напусне форума? Смятам, че го бъркаш с някого.Тази тема може само да го мотивира (не без основание) да пише безразборно навсякъде и всичко из форума.
Може би живота не на всички се върти около този(или друг) форум?

Miki
28.11.03 г., 12:18
Originally posted by BeaZTiE
...
но това, да го изгоним защото дава некомпетентно мнение.. ами да го дава... на мен лично не ми е проблем.. както казах... развеселява ме... понякога ме дразни...

Я и аз да кажа нещо по въпроса: бисерите дето ги ръси и на мен не са ми проблем, и мен ме развеселява пича, ама ако някой новобранец му се върже на "съветите" и си прецака нещо по компа тогава какво, а?
Момчето няма да се научи на правилото три пъти мери - един път режи и това си е. Първо стреля и после пита кой е - това си му е в кръвта явно :lol: :lol: :lol:

Dark Skywalker
28.11.03 г., 12:57
Светла.... Твоето мнение вече го знам и не желая да го слушам повече. В момента се заяждаш, само и само за да се правиш на интересна. Който пише безразборно навсякъде из форума, знаеш какво му се случва на постовете.

Дара
28.11.03 г., 13:03
Сори, но имам право на мнение и го казвам.А какво мислиш ти-си е твой проблем.Оставете момчето на мира!

Valeri
28.11.03 г., 13:12
Originally posted by Vanu
Абе, Валерий, в цялата история на форума имало ли е път, когато се е дискутирал някакъв бан и ти да не си бил "за"?

Точно ти ли се намери да задаваш такъв въпрос? Заради твоето ban-ване и моята реакця на него в момента Creep ми стои на нокти. Ще ти кажа и на теб, ако си пропуснал да го прочетеш някъде: Като не знаеш нещо, траеш си!

Който пише безразборно навсякъде из форума, знаеш какво му се случва на постовете.

Такива обикновено си ходят, а после някой им чете приказка да се върнат... и те се връщат и пак се почва отначало! :(

:lol:

gkirilov
28.11.03 г., 14:12
Valeri , ama ti werno bqga[ ot otgowora na wyprosi be, kakto nqkoj be[e spomenal w edna druga tema.

Towa 4e Joredos pi[e gluposti ne e problem. Problema e 4e:
бисерите дето ги ръси и на мен не са ми проблем, и мен ме развеселява пича, ама ако някой новобранец му се върже на "съветите" и си прецака нещо по компа тогава какво, а?
A nai-wqrnoto re[enie:
Dark Skywalker:
Разбира се.... Просто ще си поиграя да отбелязвам всички грешки във всеки негов пост. И ще давам своя коментар, разбира се.
No naj wavnoto e da go prawi[ BEZ OBIDI kym nego, kakto prawqt DRUGI u4astnici wyw foruma. Po tozi na4in toj nqma da nau4i absoliutno NI]O. A samo ]e se poqwqwat temi ot sorta na tazi za kompleksar]inata wyw forum-a.

pav
28.11.03 г., 15:37
Originally posted by wild rain
Сори, но имам право на мнение и го казвам.А какво мислиш ти-си е твой проблем.Оставете момчето на мира!

Wild rain не се обиждай много от думите ми :) , ама не трябва да се взима много под внимание твоето мнение , понеже ти посещаваш предимно (ако не само) Общи приказки . Тук говорим за "сериозните" раздели като хардуер , процесори и т.н. ... Нищо лично ;) ! Аз гласувах за да остане въпреки , че не го заслужава много , ама все пак да му дадем още един шанс на човека , може и да се вразуми , ако иска де :D . В другата тема дето се изказах да го баннете по-скоро се пошегувах и наруших правилата за спам :ghi: .

PS: Абе сега видях сигнатурата на Joredos , май сгреших като гласувах да остане :( .

massacre
28.11.03 г., 16:30
Аз имам мнение по въпроса, но пък другите 2 варианта не съвпадат с него.

Намирам, че както по-нагоре беше отбелязано - правилния начин е просто момчето да бъде модерирано там, където мнението му би докарало истински главоболия на хората, които не разбират и търсят помощ тук. От друга страна, смятам, че подобни мерки трябва да се вземат не само срещу него, а срещу всички некомпетентни изказвания. И то, може би, директно с триене (със съответното обяснение), а не с коментар 2 дни по-късно, когато вероятно ще е твърде късно.

Чудно ми е, как изобщо (уж) зрели хора, с претенции за знания, положение, възпитание и т.н. изобщо се занимавате с подобни теми. Единственото, което, мисля си, правите е да му падате до нивото, което поражда единствено спам по един, надявам се не греша - сериозен форум.

Да, това момче пише немалко, извинявам се за сравнението - глупости, но при наличието на опция за игнориране, просто не виждам къде е проблема. Варианта с бан, според мен е, по-скоро когато някой се опита да се изпращи с 5-10 прякора. Е, тогава да си вземе един бан и толкова!

Wild rain е права, като казва, че подобни дискусии единствено биха го мотивирали. Освен това, ако се окаже така, че той остане на форума, нормално е да започне да се "гордее" с факта. Е, тогава - жална ни майка! :lol:

Joredos, понеже досега излиза, че един вид те защитавам искам да отправя няколко думи и до теб. Предполагам, че често гледаш темата.

Вземи се стегни, човек! Замисли се малко, огледай се - тук има хора, които без значение от колко време и в каква връзка се занимават с компютърни системи и технологии, разбират толкова, колкото ти (поне в момента) не можеш и да сънуваш. Е не видях един да се изпедепца с глупост, която освен всичко може да е наистина фатална за хора, които не са наясно. То, вероятно, тези ми думи ще ги приемеш като поредната обида, но се замисли - хората тук, каквото и да говорят против теб, все още те толерират. Научи се да оценяваш нещата, мисля, че и извън форумите ще ти е полезно. Аз доста коментари относно твоята персона съм изчел досега, вярвам, че и ти също си ги видял. Е, толкова ли не можеш да си седнеш на задника малко и да почетеш, да се поизвиниш, да се поосъзнаеш малко? Толкова ли е трудно да не напишеш поредното нещо, просто за да трупнеш някой пост или просто да се "разпишеш"? Ако държиш народа наоколо да разбере колко са знанията ти - е, факт е! Мисля, че повечето хора са наясно, че гореспоменатите не са достатъчни, за да си позволиш да си на всяка манджа мерудия. Кеф ти Общи теми, кеф ти вицове, кеф ти хиляди други форуми, на които пишеш, просто за да си написал нещо.

Това е от мен. Дали ще се хареса на някой или не - това не мога да знам. Доста пъти се възпирам да пиша по подобни теми, защото гледам, че обикновено се джанка "семейството", но какво пък .. един път и аз да се намеся. Макар и некомпетентно. Всичко най-...!

/offtopic/
Тъй като не съм сигурен къде, а и към кой от модераторите да се обърна за подобно нещо - може ли да помоля някой random модератор да ми пусне едно ЛС. Става въпрос за една "козметична" промяна в моя потребител. Благодаря! Извинявам се за offtopic-а.

lord_gudo
28.11.03 г., 20:47
JOREDOS да остане не прави кой знае какви простотии за тва да няма смисал да го гоните

A--Viper
29.11.03 г., 00:47
Отскоро съм във форума.

Винаги съм защитавал свободата на словото.

Признавам, че не съм чел голяма част от постовете му, но не са и малко тези които съм прочел. Всеки има право да пише каквото иска, други пък да четат каквото искат.

Не виждам смисъл някой, да се моли да не поства. Има два начина на управление - централизирано и демократично. "Изгоните" ли го сега ... ще трябва да гоните още много хора. Това е факт. Просто всеки, който стъпи на криво трябва да бъде гонен, според мен не ви трябва такъв форум.

Adrian
29.11.03 г., 00:58
Според мен имаше достатъчно време да свикне. Направиха му се много компромиси и съсипа доста теми. За една още ме е яд :mad:
Просто става банално това разискване. При такова отношение от негова стара не трябва да има никаква демокрация и разбиране. Трябва да му се тегли банна(да, да бъде Баннат от форума) и да се приключи най-накрая "Аферата Джоредос"! При толкова престой вхардуерен форум, да пишеш такива хм неща в сигнатурата си наистина трябва да си много ограничен човек. Колко хора му даваха акъл, обаче на него му харесва от нищо да не разбира и да разводниява кога и където намери за добре.
То не бяха анкети, то не бяха чудеса. След толкова теми против него мисля, че е ясно мнението на форума!
Режете му квитанцийте и да има мир.

Joredos
29.11.03 г., 03:06
Originally posted by Adrian
Направиха му се много компромиси и съсипа доста теми. За една още ме е яд :mad:

Коя е тая тема.Защо говорите с недомлъвки-един друг потребител,една тема,един еди си какво?Казвайте всичко директно или въобще не казвайте нищо,каква е тази анонимност не мода разбера?!

lotusD
29.11.03 г., 11:44
Такива обикновено си ходят, а после някой им чете приказка да се върнат... и те се връщат и пак се почва отначало! :(

:lol:

приказка се чете на ценните хора, ако някой не е разбрал какво е ценното в тях... незнам, може би трябва да се позамисли за себе си.;)

Страннот в този форум е, че някои хора се мислят за богове като имат някакви измислени права...

Взимат се някакви смешни решения, дали някой имал място във форума.. абе хора, това тук прилича на некъв жалък комунизъм... осъзнайте се малко.

Също смятам че адски грешно някои разбират какво означава да имаш права

Мразя цензурата адски много!

Adrian
29.11.03 г., 12:43
Става дума за темата за Атлон 64 ,в която последно писа Моллов преди да спре. Ти Джоредос развали темата!
Ако на моя директен пост викаш, че е с недомлъвки не знам просто :no:

Stilian
29.11.03 г., 12:57
Да се изкажа и аз :

Е, писна ми (и не само на мен) да го търпя :rolleyes: ! То не беше очакване да се оправи, то не беше чудо ... естествено той обаче не направи крачката напред ами продължи със същия дух ... ДО КОГА СЕ ПИТАМ :rolleyes: ???

lubb
29.11.03 г., 13:22
Originally posted by Stilian
Да се изкажа и аз :

Е, писна ми (и не само на мен) да го търпя :rolleyes: ! То не беше очакване да се оправи, то не беше чудо ... естествено той обаче не направи крачката напред ами продължи със същия дух ... ДО КОГА СЕ ПИТАМ :rolleyes: ???

и аз също!този момък е непоправим случай (като dyankof aka Ventzy)!

Mikis
29.11.03 г., 16:09
Жоредос определено пише повече, отколкото чете и мисли взети заедно. Но да го изритате (така де, да бъде помолен да напусне) ми се вижда малко крайно. Според мен решението за такъв изпечен спамер, като него е едно хубаво "административно" наказание. Нулирайте му бройката постове, забранете му да слага собствен аватар, изтрийте сигнатурата му. Тия мерки на първо време. Ако следващия месец пак направи 1000+ поста спам, тогава му забранете да пише във форума за 1 месец примерно. Като изтече срока на забраната поне ще помисли преди да напише поредната глупост.
Това е моето предложение :cool: Смятам, че е справедливо.

ПС. Не гласувах в анкетата.

gkirilov
29.11.03 г., 16:45
Originally posted by A--Viper
Отскоро съм във форума.

Винаги съм защитавал свободата на словото.

Признавам, че не съм чел голяма част от постовете му, но не са и малко тези които съм прочел. Всеки има право да пише каквото иска, други пък да четат каквото искат.

Не виждам смисъл някой, да се моли да не поства. Има два начина на управление - централизирано и демократично. "Изгоните" ли го сега ... ще трябва да гоните още много хора. Това е факт. Просто всеки, който стъпи на криво трябва да бъде гонен, според мен не ви трябва такъв форум.

Прочети какво са написали хората на първата страница .. в това число и това дет съм го написал аз.
Не става въпрос дали пречи или не или пък за свободата на словото. Проблема е че примерно ти го попиташ дали да си земеш п4 2,4 или бартън 2800+ .... и той ще ти каже че П4 го смазва .... е тва е проблема. Тоя я форум е да се пита и да се дава КОМПЕТЕНТЕН отговор.

Fo
29.11.03 г., 16:54
Аз гласувах да си ходи :p
Но пък ако бъде баннат ще се регистрира пак...
С нещата които пише темите стават АМД срещу Интел, миналият път се поспря за малко, еххх колко хубаво беше... Просто не трябва да пише нищо за АМД и Интел, мен не ме дразни - смешни работи пише, но темите ги съсипва. Незнам защо заради някаква си фирмичка наречена Интел се превъзбужда. :banana:

Metanoia
29.11.03 г., 19:00
Нещо средно между A--Viper и Mikis. Смятам, че ако има прецедент с Джоредос трябва всички, които следват примера му да си ходят. А може би и анкети да се пускат!? :rolleyes: Решението не засяга само него, а и всички подобни. Георги беше прав, че той не ни е първия и няма да е последния и сам ще си намери мястото във форума... някога.
А Mikis предлага приемливи мерки, които точно в този вариант не са най-доброто решение, но е близо до истината според мен. Трябва да има някакви наказания... примерно да се слага титла "Некомпетентен потребител" или нещо такова, че да знаят новите хора с какво си имат работа... :rolleyes:

The Penalty
29.11.03 г., 19:21
Originally posted by Metanoia
...примерно да се слага титла "Некомпетентен потребител" или нещо такова, че да знаят новите хора с какво си имат работа... :rolleyes:

Аууууу, това колко ми харесва - идеята е много добра :D :D

Joredos
30.11.03 г., 05:43
Originally posted by gkirilov
Проблема е че примерно ти го попиташ дали да си земеш п4 2,4 или бартън 2800+ .... и той ще ти каже че П4 го смазва .... е тва е проблема.

Ами ето ти примери,че лъжа
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-07.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-08.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-09.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-10.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-11.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-12.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-13.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-14.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-15.html
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-16.html

Това,че са от ТХГ не значи,че пак са нагласени към интелска страна,защото звучи най-малкото несериозно.В сайта упорито се рекламира Оптерона,който сигурно и той нещо не е вярно какво прави.Въпроса е дискусиран доста пъти,така че няма смисъл от ново зачепване

Originally posted by Fo
Незнам защо заради някаква си фирмичка наречена Интел се превъзбужда. :banana:

Вече изби рибата.Приятелю,ако не беше тази фирма света чрез компютрите и технологиите нямаше да същите,така че няма да коментирам нататъка.

По темата:Дарк замислял ли си се,че ако тръгна да се правя на тъп и регистрирам много никове може да излезе така,че даже се оказа,че тези който ме мразят да са 2-3ма в сравнение с тълпата мои фенове?Анкетата става безмислена по този начин,но аз няма да го направя просто не съм такъв човек,ако админите преценят да се оттегля нека кажат може да дойда и след година две с по-набъбнали знания,защото вече каквото и да кажа прав или не,все ще бъде следено под лупа.Пробвах и директни доказателства от интернет,но не стана-"точната" информация не беше точна.Другия вариант за бан на ИП-то ми не може да стане,защото значи че никой юзър на КабелБг няма да може да ползва форума,но пак няма да се правя на reserve(този така печален герой).

Kiko
30.11.03 г., 06:34
Joredos, извинявай ама ти си БОЛЕН мозък! Не си обяснявам по друг начин поведението ти. Нормален човек няма да се държи като теб. Удоволствие ли ти доставя целия форум да ти се смее и да говори против теб? Със присъствието си във форума, чрез нещата които бълва гениалния ти мозък създаваш голямо напрежение, което развяла готината обстановка във форума. Способен си да нервираш и най-спокойния човек във форума, например Дарки!
Аз също съм спокоен човек и трудно се ядосвам. С удоволствие пропускам постовете ти и по този начин си спестявам и време и нерви! НО по всеобщото мнение виждам, че положението става нетърпимо. Ти явно не разбираш от дума! Наистина трябва да се предприемат изключително строги мерки към теб! По всичко личи, че доброволно няма да напуснеш форума. Нямам лично отношение към теб и не мисля да имам. Дразни ме единствено това, че изнервяш голяма част от хората във този форум и допринасяш за излишно напрежение!
Щом толкова ти се пише намери си форум, в който ще си полезен и няма да дразниш останалите хора, форум в който ще те уважават и няма да ти се присмиват..... ;)

Dark Skywalker
30.11.03 г., 07:53
ако админите преценят да се оттегля нека кажат може да дойда и след година две с по-набъбнали знания,защото вече каквото и да кажа прав или не,все ще бъде следено под лупа.Joredos, аз исках с резултатите на тази анкета ти да видиш, че е редно да се оттеглиш. Те админите ти знаят дереджето много отдавна и всички те следят под лупа почти от половин година насам. Или може би не помниш скандалите, в които се забърка още докато пишехте двама човека под един и същи прякор?

Тук се написаха много неща, от които (ако си вземеш поука) би се подобрило драстично отношението на останалите към теб. Само че ми се струва, че ти продължаваш да се защитаваш на базата на някакво криворазбрано честолюбие и не желаеш да приемеш съвет от другиго. Тогава какво правиш в този форум? Тук има два вида участници: едните нямат опит и идват за съвет, другите дават съвети на базата на собствения си опит. (Разбира се, в конкретни ситуации палачинката се обръща, защото никой не знае всичко, но като цяло схващаш идеята.) Е, ти нямаш достатъчно опит, за да раздаваш съвети, а преписването от разни сайтове без грам интерпретация на намерената там информация не смятам за качествен съвет. Мисля, че ти показах в една друга тема защо ровенето из Google само по себе си не дава решение на всеки проблеми.

P.S. По въпроса с регистрирането на нови никове и гласуването: не си мисли, че няма начин това да се установи и резултатът да се приведе обратно в нормален вид. Не сме толкова глупави, нито пък авторите на софтуера на форума са толкова наивни.

mralien
30.11.03 г., 12:12
Вече изби рибата.Приятелю,ако не беше тази фирма света чрез компютрите и технологиите нямаше да същите,така че няма да коментирам нататъка. Eто за това говорят всички и заради това трябва постовете ти да се ограничът или да си отидеш РАЗБИРАШ ЛИ?!? - Спомене ли се една от любимите ти думи - и се почва... За тебе няма значение това, че всъщност Fo_ много добре знае що за фирмичка е интел РАЗБИРАШ ЛИ?!? За теб важен е до болка извесният на всички ни рецитал - дори И В ТАЗИ ТЕМА - КОЯТО НЯМА НИЩО, АМА НИЩО ОБЩО С ИНТЕЛ ТИ ПАК СЕ НААКА!?!

Adrian
30.11.03 г., 12:34
Joredos нима би останал във форума след всичко това? Ти нямаш ли поне малко самоуважение? Защо ще седиш там където не си желан? Дори и да останеш пак хората ще ти се подиграват и ще те правят за смях. Обаче с какво ще бъде полезно това на някого? Постъпи поне веднъж умно и се махай.

Тодор е прав, че управлението е много мекушаво. Този си върти фиестите както си поиска и резултат от това е само някоя друга анкета против него?! Вие си го търпете, но защо трябва и ние да го търпим?
С какво Joredos е по-различен от някои друг потребител? Преди за по-малко изцепки имаше банната хора.

Ba4o Kiro
30.11.03 г., 15:45
Конкретни действия които предприех (на първо четене) спрямо Joredos - като начало, махам "взривоопасната" му сигнатура. Когато се ограмоти повече по въпросите на компютрите, като си отговори по-обстойно на въпросите:
- какво е кеш памет
- как работи
- защо дадена архитектура е по-ефективна дори и на по-ниска честота
-.........
-.......
-.....
...тогава вече ще може да поставя такива сигнатури.
За сега ще го помоля да се въздържа от поставяне на каквато и да е сигнатура, освен съдържанието на PC-то му!!!

Продължавам да следя дискусията с интерес, резултатите от poll-а са доста красноречиви, но поради малкият брой участници които са гласували мисля че не е достатъчно обективен. За банване никой не говори - такова нещо няма да го сполети, освен ако грубо не наруши правилата на форума. Държа да подчертая - във форума на HardwareBG.com се стараем да създадем/поддържаме едно демократично общество без неоснователни страхове от произвол - банване на участник без основателна причина НЕ МОЖЕ ДА СЕ получи!
До сега Joredos винаги се е разхождал по "ръба", но не съм ставал свидетел на особено грубо нарушение на правилата от негова страна, затова все още нямам ДОСТАТЪЧНИ основания за да го банна (не казвам, че не ме сърбят ръцете, но няма да го направя... За сега :ghi: )...

mike
30.11.03 г., 15:56
Аз гласувах за "Не! Трябва да бъде помолен да напусне". Не забелязвате ли колко много теми се въртят около него. Все той ни е в устата, значи работата не в ред. Като първа стъпка поддържам това, което Ba4o Kiro е направил и желанието на Darky за гърчене "по устав". Който е ходил в казарма знае как му се отразява това на човек:) Спиране на правата му временно за 1 месец ми се струва също здравословно, дето се вика да размисли (а и да походи по другите форуми ;) )

Ged
30.11.03 г., 16:44
два начина
-повсевместен ignore на Joredos пък той да си хаби клавишите
-бан
не разбирате ли че е дебелокож и колкото и да го хулите все ще се намери някой дет да каже "ахахахаха вий сте ебати фашистите не го банвайте" (за да е опозиция а не щото му е жал за Joredos), и ще му изчетка самолюбието.
вие го превърнахте в звезда, то не бяха "Или аз или Joredos", "Да си ходи ли Joredos"...да не си ли ходи, ама са ако го помолим.
Тия неща се решават от модерите в техния си форум.
Аз гласувах да си ходи.

Joredos
30.11.03 г., 17:57
Ba4o Kiro напълно съм съгласен с теб.Поемам си отговорността от последствията-може би фанатизираната ми сигнатура,а и не само тя е обиждала доста от потребителите тук.

mralien,погледни какво е казал Fo_ !

ToHu
30.11.03 г., 18:37
Абе вие изписахте много простотии бре ... да бяхте написали по един виц вместо това ..... айде .. малко много гласували, не знам какво било, какво го мислите още, изобщо не виждам смисъл от подобен пост, даже според мен ми се струва че това оронва авторитета на модератори и администратори, такива работи си се решават в техния си форум, м-у тях, няма защо да се пита, вие съвсем се отплеснахте .... или седмаха или не, и няма никакви обеснения, малко диктатура трябва тука .......

mralien
30.11.03 г., 18:46
mralien,погледни какво е казал Fo_ ! Видях още първия път!!! а ти виж какво съм написал в предишния си пост, помисли върху него - можеш ли?!? явно не ?!? :rolleyes:

tr3x_bg
30.11.03 г., 18:50
Ами ето ти примери,че лъжа
http://www6.tomshardware.com/cpu/20030623/p4_3200-07.html ........................

Това,че са от ТХГ не значи,че пак са нагласени към интелска страна,защото звучи най-малкото несериозно.В сайта упорито се рекламира Оптерона,който сигурно и той нещо не е вярно какво прави.Въпроса е дискусиран доста пъти,така че няма смисъл от ново зачепване

Za]o pak obry]a[ temata Intel ws AMD ??!?!?!??!?!??? Wivda] li kakwo se polu`awa.....Pufffffff......Az sym naj-syglasen s nqkakwa titla i da mu se mahne signaturata ( we`e napraweno )....Emi towa...i po-malko postowe powe`e `etene...towa e mojto mnenie! Pijs..Ajde wzemete nqkakwo re[enie i da ima MIR! :D

Joredos
30.11.03 г., 20:17
tr3x_bg,не гледаш ли,че никъде не съм зачеквал темата Интел вс АМД.Това,че им вадя доказателства в подкрепа на думите ми и щом още не са се обадили,значи са сългасни,че съм прав.С такива предишни теми,дето съм писал и ми ги натякват само се изклъчва темата.

Dark Skywalker
30.11.03 г., 20:21
....щом още не са се обадили,значи са сългасни,че съм прав.Не приемай мълчанието за съгласие. По-скоро.... за отечгение. Защо за пореден път пишеш, вместо да слушаш? :rolleyes:

G-Point
01.12.03 г., 09:27
Joredos аз съм от твоите "фенове" ;) и гласувах да останеш, обаче прекаляваш на моменти, вслушай се в думите на останалите и наистина преди да пишеш нещо преброй на ум до 10 и през това време помисли дали като напишеш нещо няма да се пообъркаш.

Adrian
01.12.03 г., 11:37
Като толкова си го пазите Joredos защо има такива теми и анкети? Дали наистина е толкова ценнен:D

BeaZTiE
01.12.03 г., 13:56
Като толкова си го пазите Joredos защо има такива теми и анкети? Дали наистина е толкова ценнен:D
епа ценен е :)
вдига настоенията ми на макс.. по-добре да чета него, отколко да си пускам тъпанчев.. напреимер :)

gkirilov
01.12.03 г., 14:08
I wse pak nqma li nqkoj da naprawi test na Bartyn 2800 i P4 2,4 na 200Mhc-a [ina. Ei sega [e razgledam dali ima takyw
Ei sega pro4etoh towa ot Ba4o Kiro ...
Когато се ограмоти повече по въпросите на компютрите, като си отговори по-обстойно на въпросите:
- какво е кеш памет
- как работи
- защо дадена архитектура е по-ефективна дори и на по-ниска честота
-.........
-.......
-.....
Nito pretendiram 4e ima negowite znaniq ,nito se zaqvdam....no pyrwoto ne]o koeto mi hrumna e:
- kakwo e rabotna 4estota na procesora,
- kakwo e 4estota na [inata,
- za]o procesori s po-wisoka 4estota sa po-dobri , wypreki 4e imat po-malko ke[ ot tezi rabote[i na po-niska 4estota.

Twa se otnasq do konkretniq slu4aj ...
NO OFFFENCE :D

Joredos
01.12.03 г., 16:52
Става дума за темата за Атлон 64 ,в която последно писа Моллов преди да спре.

Там ставаше въпрос,че А64 е голямо чудовище и е доста по-добър процесор от Р4ЕЕ.Моллов в него имаше един А64 и го тестваше.Казах "Айде да изчакаме да се тества и ЕЕ-то",той ми каза "Олигофрен",че още имало минимално количества в Европа,но процесора се разпространи и днес се натъкнах на тази статия написана точно от Моллов. (http://comexgroup.com/cpu/_intel/p4ee.htm) Тези мой думи не искам да се коментират Adrian просто ти го давам като инфо.

gkirilov,само искам да ти кажа,че ти неща ги разбирам :p .Аз лично,колкото и да не долюбвам АМД доста ме кефи да гледам как процесорчета за 60$ мачкат такива за по 300$,но нека не издигаме в култ АМД,моля те.Пък гледам и ти си с интелски конфиг,даже ако може и да ми намериш един такъв ще го купя . :lol: :ghi: :rotate:

И моля не коментирайте тези неща,а просто по темата.

BeaZTiE
01.12.03 г., 16:59
абе джоре.. абе хората те помолиха баш за тази тема да си траеш.. ти толкоз ли неможе да разбереш, че заради подобни изказания искат да те баннат.. ами маа му стара... ами научи се малко, че когато са ти казали да мълчиш, ще мълчиш... иначе и хората, които те харесват по един или друг начин ще спрат да го правят.. ами мисли малко повече... деа... чак се ядосах... ти явно от дума не разбираш... малко самоконтрол си наложи.. иначе доникъде няма да я докараш... защото каквото сам си прави човек - дори най-големия враг неможе да му го докара... така, че мисли първо, преди да пуснеш поредния опит за заяждане...
чудя се интел да не ти бащиния, че си хукнал така да ги защитаваш.. все едно ти плащат процент от продажбите... (де тоз късмет де)

Joredos
01.12.03 г., 17:37
BeaZTiE,братче нали написах ''И моля не коментирайте тези неща,а просто по темата''.А по-горните ми думи бяха в отговор на техните думи,а аз спирам да пиша по темата стига да не се говорят такива провокативни постове.
По живо,по здраво.

gtzvetkov
01.12.03 г., 17:41
Аз пък ако видя твой пост в тая тема, ще го трия!

alexz
01.12.03 г., 19:27
аз нямам мнение, как пък един път не ми е направил лошо впечатление?!?:rolleyes: така и гласувах :D

gkirilov
01.12.03 г., 21:03
gkirilov,само искам да ти кажа,че ти неща ги разбирам :p .Аз лично,колкото и да не долюбвам АМД доста ме кефи да гледам как процесорчета за 60$ мачкат такива за по 300$,но нека не издигаме в култ АМД,моля те.Пък гледам и ти си с интелски конфиг,даже ако може и да ми намериш един такъв ще го купя . :lol: :ghi: :rotate:
И моля не коментирайте тези неща,а просто по темата.
Абе ..дееа ..м@*** му. Не виждаш ли че та защитавам бре. :D. Ако не си разбрал да ти кажа. Това го бях написал за Ба4о Киро, не за теб. Между другото моя е един от тея 24 гласа /до момента/. Гласувах чак сега. Защо? Ми защото една от изцепките които на мен ми направи впечатление /виж по-горе / .. се базира на информация /ВЯРНА или НЕ - не мисля че в скучая има значение/ която тои е прочел в нет-а /томс хардуер/. А това дали е грешна ... предполагам че някой може да докаже с тестове - бих се радвал де.
Иначе съвет от мен .. ако искаш да си останеш в тоя форум - Джоре - спри да даваш съвети на хората или ги даваи когато си напълно убеден и без да се превъзнасяш /т.е. да прехвалваш, това което препорзчваш - в случая става въпрос за същата тема амд/интел/.
А на тези които го обвиняват че пак обърна темата на АМД/интел ... ми не го обвинявайте .. той просто се защитава / мисля че БеаЗтие и аз обърнахме темата .. у най вече аз де - поради посочените по-горе причини/
Аре :beer:

Ba4o Kiro
01.12.03 г., 23:19
Originally posted by gkirilov

- kakwo e rabotna 4estota na procesora,
- kakwo e 4estota na [inata,
- za]o procesori s po-wisoka 4estota sa po-dobri , wypreki 4e imat po-malko ke[ ot tezi rabote[i na po-niska 4estota.

Twa se otnasq do konkretniq slu4aj ...
NO OFFFENCE :D

Няма "offence" бре, какви са тия неща ;).
Тези неща за които говориш са ни добре известни, ние немаме нужда от дЖокер :D но... Следват други въпроси:

- Какво е дължина на конвейра?
- По-дълъг или по-къс конвейр е по-ефективен?
- Защо по-късият конвейр предопределя по-ниска тактова честота?
- Защо по-дългият конвейр предоставя възможност за по-висока тактова честота?
- Трябва ли информацията от L1 кеш-а да се копира в L2 кеша, има ли предимства и какви са недостатъците от тази архитектура?
- 8Kb L1 + 12Kb Trace Cache достатъчни ли са, или има и по-добри решения?
- ..............

От друга страна има и категорични отговори:

- 128Kb L1 кеш са по-добре от 8Kb L1 + 12Kb TCache.
- 512Кb L2 кеш са по-добре от 256Kb.
- 200MHz QDR е по-добре от 200MHz DDR.
- 200MHz QDR FSB + 2x200MHz DDR MEM е по-добре от 200MHz DDR FSB + 1/2x200MHz DDR MEM.
- ..............

Има и още и още... но не мисля, че мястото да обсъждаме тези въпроси е точно тази тема ;). От своя страна, някои въпросите и отговорите имат много аспекти, кой от кой по-противоречиви.
Мисълта ми беше - по-добре Joredos да попрочете, разбере и осмисли някои фундаментални причини/следствия и факти преди да раздава компетентни мнения, а ти отново се пробваш да разпалиш спор Intel vs AMD... Н'ема сми' ;)

ToHu
01.12.03 г., 23:22
Абе то хубаво, ама то трябва мерак да се чете, а някои и с четене не схващат ..... дато не знае да не прикзава, а дали ще се научи е друг въпрос.

pav
01.12.03 г., 23:40
Хихи , Joredos , много ми прилича на един колега "голям разбирач" на интелите и върл привърженик на Celeron-ите :) , болни мозъци . Лошо е когато някой ги слуша . Та тоя мой колега твърди супер убедено ,че гигабайт са най-добрите дъна и имал нещо си с "А" от което не бил доволен , а дали е било Abit , ASUS или Acorp за него няма значение :PP .

Ged
02.12.03 г., 00:35
забравихте:
-Reduced Instruction Set Computer - кога
-Complex Instruction Set Computer - къде
не че е много amd, intel ама да стане мазалото пълно :D

digital
02.12.03 г., 09:18
Originally posted by pav
и имал нещо си с "А" от което не бил доволен
Може да е AMD, нали е фен на Intel :D

vbTheKing
03.12.03 г., 00:02
Абе хора не усещате ли че изобщо не говорите по темата???
80-90% от постовете (както и този) не са свързани с темата! Кви колеги на pav кви амд-та кви интели??? Говорим за Жорето (Емил) и тва дали трябва да бъде прогонен!

В начаото (имам впредвид още когато се регистрирах и почнах да чета форума) имаше пак някъв пуул пуснат от самия Жоредос, нещо от сорта "За и против мен". Тогава ми беше интересно да ви чета караниците и заяжданията за всяко нещо, но сега съжалявам за времето което загубих да прочета тия 80 и няколко поста!

ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

П.С. Смятам че много му се впрягате на Жорето и особено Дарк много се ядосва! Според мен е излишно!:rolleyes:

digital
03.12.03 г., 09:10
Ами как да говорим по темата, като се вижда че нищо не става... нито се казва дали ще остане, нито дали ще си ходи. Аз съм дал своя глас в poll-а... това е по темата.

SongBird
03.12.03 г., 17:37
Гласувах да остане защото, ако си тръгне, се губи шанса да се поправи. Трябва да му се даде шанс на момчето. Затова само гърч по устав докато се освести. Пък и шанса някой да му се върже на глупостите и да си повреди нещо е минимален.

Поздрави,
SongBird

P.S. Жоре, я се събуди бе, не може постоянно някой да върви подире ти да разчиства.

vbTheKing
03.12.03 г., 18:49
М/у другото само да уточня че вече жоредос е обсъждан доста пъти и той е може би най-известната личност във форума (оп известе дори от Григор, Валерий и Dark Skywallker взети заедно!) та това за втори шанс и шанс да се поправи както казва SongBird няма място да се говори!:D

Аз отдавна гласувах Жорето да остане просто защото ми е FUN като го чета! Незнам какво толкова му се дразните! Особено Dark Skywallker!:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Аз повече тая тема няма да я гледам правете квото решите!

PEACE!!!:cool:

alexz
06.12.03 г., 17:51
е, остава или не?!?

ще взема и аз малко да прочета от джорето... :) може да се посмея и аз...:D

System Error
30.12.03 г., 20:49
Че дрънка глупости си дрънка...че не знае ,не знае,но това не е начина да го научите!
Оставете го и го приемайте от веселата му страна;)

Joredos
31.12.03 г., 03:07
Абе не усещате ли промяната бе момци :rolleyes:

Svetlix
31.12.03 г., 03:41
Абе не усещате ли промяната бе момци :rolleyes:

Промяма определено има но .... нека да е за по-дълго. Само така Емо! Докажи им, че можеш и без глупости!

alexbg67
31.12.03 г., 04:21
Според мене в този Форум (и не само) се мери с двуяк аршин, има членове, чиито "ламерии" се толерират, и други, които са готови за кладата. Това ако не е "лов на вещици", не се сещам за друго...
Весело Посрещане на Новата!!!
Модераторите да ме извинят за откровението, присъщо на зодията ми...

Dark Skywalker
31.12.03 г., 06:35
Originally posted by alexbg67
Модераторите да ме извинят за откровението, присъщо на зодията ми... Ще те извинят само ако дадеш конкретен пример, щото всеки може да си говори разни работи....

GeniusLoci
31.12.03 г., 07:13
Абе не усещате ли промяната бе момци :rolleyes: Определено се забелязва, затова и не ми харесва тона на alexbg67.

Наистина е редно подобни "обвинения" да са малко по-конкретни!

Vanu
31.12.03 г., 17:45
Много ми е странно Емо на какви успокоителни е, защото има теми, който 99% би написал нещо, но не го прави :ghi:

Joredos
02.01.04 г., 04:05
Във форума винаги е имало хора като Joredos и историята показва, че те или са се "очовечавали" с времето, или сами са го напускали. Хайдe всички да оставим Joredos на мира, пък да видим дали историята ще се повтори, а?

Ами това определено беше най-умната мисъл.Старая се да се задържа тук,защото знанията ми по компи се удвоиха и утройха само 7 месеца и се увеличават със всеки изминал ден.

Филипов
02.01.04 г., 14:23
Старая се да се задържа тук,защото знанията ми по компи се удвоиха и утройха само 7 месеца и се увеличават със всеки изминал ден. Не съм отдавна тук, за да взема отношение, но от всичко в един човек най - много уважавам желанието му да научи нещо ново.

Svetlix
02.01.04 г., 16:42
Originally posted by Филипов
Не съм отдавна тук, за да взема отношение, но от всичко в един човек най - много уважавам желанието му да научи нещо ново.

Ам ами повечето сме тук с тази единствена цел - да научим ние нещо и да научим на нещо някой който не знае ...

Аз също оценявам положително желанието на Joredos да научи нещо повече. Много от нас тук многократно са споделяли, че като са се регистрирали тук е имало отначало момент в който само са гледали и са следяли дискусийте докато съберът достатъчно знания за да могат да изкажат мнение. Ами въпросният Joredos е именно в този етап сега .... само, че в леко променен вариант ;)

Zabluden
10.01.04 г., 17:14
Ами това определено беше най-умната мисъл.Старая се да се задържа тук,защото знанията ми по компи се удвоиха и утройха само 7 месеца и се увеличават със всеки изминал ден.
С мене се случва нещо пдообно. Рег-нах се заради 1 глупава тема за радеони 9700про по 140$ и бла бла бла измишльотини и почнах, я да видя тука, я да видя там.
Нетрябва да обвинявате него за менията му а ТЕЗИ който са му ги казали. Кажете му да си потърси по-добри източници и му обяснете защо неговите са неверни, не да кажете "Защото аз тествам, аз работя това". Точно по този начин идват грешните мения по въпроса. От недостатъчно компетентни хора, недаващи доводите си за дадено изказване.

RaHzElChO
05.02.04 г., 00:30
Ами мисля,че беше време и аз да напиша нещо по темата,жалко,че poll-а е затворен иначе щях да гласувам,мисля че няма смисъл да казвам коя страна щях да взема.Наистина понякога Емо не е прав като спори за неща от които е доста далеч (като А64 vs EE),това съм го разбрал от хора като Ба4о Киро и Молов и Ники,никога не трябва да се твърди нещо и защитава само по писанията на някой сайт и други мнения,а само от лично мнение и впечатление.Това трябва да направи и Еми,спори за неща които никога не е вжидал,а само чел и с това печели лоша слава.
От друга страна,мисля че всички знаят,че той не е от хората,които техните разполагат с три цифрени суми за заплати на месец и да отделят за неговото пс,всичко което е купил за него след първоначалната конфигурация е изгладувано и изтрадано,мога спокойно да кажа,че и аз съм на това дередже.Та па тази тема искам да кажа,че бурните и заядливи (иронични) постове след темата му за RDA+ rev 2.2,на който той така се кефи,независимо,че е АМД МБ и тн,а хората го взеха за мезе.Еми защо не очнаха да се гаврят така с Гениус като смени АМД-то!?Ами когато някой започне да гладува и спестява от елементарни неща за някой чарколяк,защото иска да се развива в тази област (с Селерон на 600 мхз не може да стане ) тогава ще разбере какво е да си си купил такова яко дъно със собствени пари и кефа от това и всички изведнъж да почнат да го подиграват........е извинявайте ама не сте прави.Той си е казал,че винаги ще си се кефи на Интел,но просто той едвам събира за конфиг с АМД,камоли за П4 ЕЕ и тн.Както каза Григор форума си е форум,бизнеса бизнес.Та по тая логика той не трябваше да ми продаде дъното,защото аз му казах,че е за него.Просто не е така..........:(
Надявам да не бъда разбран различно с тези гореизписани редове,опитах се обективно да покажа фактите,като не защитавам Емо,когато неистина не е прав,а и за подмятанията - просто трябва да престанат.Взел е АМД-то и толкоз,той е човека,за който наистина се кефя много като си направи с пс-то,защото е мое копие,самостоятелно всеки един лев е събрал,и накрая независимо от АМД-то той ще е хипер доволен,а може и да смени фронта след като се убеди лично в работата на процесора.За съм да пише само когато е сигурен в нещо и да не влиза в излишни спорове,но искам да ви кажа,че го познавам от детската градина и много малко точни и винаги готови да се отзоват хора като него има на този свят и който го познава по-добре го знае това.Толкоз от мен и някой да извинява,ако съм го обидил.

P.S. Специялни благодарности на HWBG Team (Киро,Григор,Ники и всички в офиса) за винаги адекватните намеси както в форума така и отзифчивостта в офиса,като наистина доказват,че направиха фирма без конкуренция в БГ.

Vanu
05.02.04 г., 23:29
е, фирмата си има конкуренция, и то доста сериозна, защото не са толкова известни все още, но определено отношението към клиента, от скромния ми опит, е много добро - пичове, кво повече да кажа :)
не съм чел въпросната тема, но се сещам за една сентенция:"Задоволявай се с това, което имаш, само и единствено докато получиш възможността да притежаваш това, за което мечатаеш" :)